Henuz belli değilOğlunuz mu olacak kızınız mı?
Erkek olursa Türker,Atilla,Teoman,Metehan,Alparslan olabilirHenuz belli değil
Sende hicbirsey begenmiyon kizcagiz yazmisniste sec birini ne var ayse fatma hayriye arapcami olsa ne olur ben seslenirken arapcami diye bakmam mesela.ayseyi severim koyarim gitsinTeşekkürler ama söylediğiniz bütün isimler Arapça :)
Ne tuhaf insanlar ya isimler onemlidir tamam anlamli olsun kisiye birseyler ifade etsin anlarim da illa arapca olmasi ve kuranda gecmesi kim nereden uyduruyor..benim oglumun ismide attila hic bebek attila yoktur heralde ondan baska
Evet isim düşünüyor musunuz soruları gelmeye başladı düşünüyoruz ama karar vermedik öz Türkçe bir isim koymayı düşünüyoruz diyorum. Gelen tepkiyse şöyle vov vov vovvv olmazzz arap kökenli olmalıymış çünkü diğer hayatında öyle seslenilecekmiş. Bende diyorum ki biz arap mıyız? Neden Arapça bir isim koyayım? Gidip İngilizce Fransızca Almanca bir isim koymak ne kadar yanlışsa Arapça koymakta öyle.
Düşündüğümüz isimler de öyle sacma isimler değil tanınmış tarihte ismi gecen Türk kadin ve erkeklerin isimleri. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Şimdi teknik olarak, öyle uydurma, iki heceyi birleştirip türetme isimler dışında bütün isimlerin anlamı var aslında. Anlamsız isim olmaz. Güzel anlamlı olsun dersek, bunun kriteri ne ki? Bana göre diyelim örnek veriyorum anlamı gökkuşağı olan bir isim benim için çok güzel. Başkası için anlamsız olabilir ama benim için güzel anlamlı. Yani bu güzel anlamlı isim koyun olayı da çok karışık bence.
Dinen inançsızların ismini koymak yanlış diye biliyorum çünkü onlara benzemek yasaklanmıştır.Inglizce, fransizca isimler niye yanlis olsun? Milletin sana "ille arapca olsun" dayatmasi ne kadar yanlis ise, seninde "inglizce isimmi? tüh kaka" demen yanlis.
Herkes begendigi ismi koymali, tabi cocugu rencide etmeyecek sekilde olsun sadece.
Öbür tarafta öyle mi seslenilecekmiş?Gitti milyarlarca insan desene. Tövbe ya yaratan Arapçadan başka dil anlamıyor muymuş? İnsanı günaha sokuyorlar zorla. Ne istiyorsanız koyun kime ne?
İnsanlar çıldırmış, çocuğun babası üzerindeki hakkı ona güzel bir isim koymasıdır diye geçen bir hadis var, bunu alıp yürümüşler yıllardır. Arapça olacak diye çocuklara eciş bücüş tuhaf isimler koyup sonra da Türkçe isimleri mi beğenmiyolar :))))
İsmim aslında farsça kökenli ama çağımızda halen modern kabul edilen isim, anlamı hatun kişi ya da ev hanımı diye geçiyor, şimdi ne olacak benim halim vay başıma gelenler :))))
Bir de bu benim genel gözlemim, çok çocukla ve ergenle çalıştığım için bu gözlemi yapabilecek yeterlilikte görüyorum kendimi :) Gözlemlediğim şu: peygamber isimleri, evliya isimleri gibi isimler konulan çocuklar (özellikle Muhammed isimliler) daha saldırgan, küfürbaz, kötü alışkanlıklara bulaşmış oluyorlar. Muhtemelen dini hassasiyeti olan bir aile koyuyor bu isimleri ve çocuğun da dine ekstra hassas olması bekleniyor ancak çocukta ters tepiyor. İsmin ağırlığını mı kaldıramıyor nedir, isimlerin verdiği bir ağırlık da oluyor cidden.
Dipnot: İstisnaları vardır muhakkak. Bunu alıntılayıp da "Dayımın oğlu var ismi Muhammed, ÖSS Türkiye 1.si oldu şu an MIT'de bilgisayar mühendisliği okuyor" falan demeyin nolur. Kimse için genellenemez zaten bu söylediğim.
arap kökenli olmalıymış çünkü diğer hayatında öyle seslenilecekmiş
Söylediğini doğru bulmadım. Arapça isim koymak yanlış demişsin, inananlar için yanlış değil zira insanların kendi dinlerinde anlamlı olan (örneğin bir Halife’nin ismi) isimleri koymasında yanlış bi şey yok. Yanlış olan illa Arapça olmalı diye diretmek anlamı güzel olduktan sonra Dili fark etmez yeterki çocuğun utanacağı absürt bi isim olmasın.Evet isim düşünüyor musunuz soruları gelmeye başladı düşünüyoruz ama karar vermedik öz Türkçe bir isim koymayı düşünüyoruz diyorum. Gelen tepkiyse şöyle vov vov vovvv olmazzz arap kökenli olmalıymış çünkü diğer hayatında öyle seslenilecekmiş. Bende diyorum ki biz arap mıyız? Neden Arapça bir isim koyayım? Gidip İngilizce Fransızca Almanca bir isim koymak ne kadar yanlışsa Arapça koymakta öyle.
Düşündüğümüz isimler de öyle sacma isimler değil tanınmış tarihte ismi gecen Türk kadin ve erkeklerin isimleri. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Ben oğluma dünyanın neresine giderse gitsin insanların telaffuz ederken zorlanmayacağı,diğer dillerde de güzel anlamlara gelen isim seçtim .çünkü bazı isimler yurtdışına para transferi yaparken bile bloklanıypr ,ekstra incelemeye giriyor .
Ilk mesajinda kurani kerimde gecmesi lazim demissin, en son mesajinda anlamli olmasi lazim diyorsunAyet kuranı kerimde geçen yazıya deniyor. Hadis de efendimizin konuşmalarına deniyor. Bu yüzden anlamlı olması lazım yani çocuğa herhangi bir isim vermeyin deniliyor vebali var deniliyor bunu anlatmaya çalışıyorum ınsllah herkes kendinin suale cekilmeyecegi isimler tercih eder ve kimse bunun için cezalandırılmaz. Hakkınızda hayırlısı hepinizin arkadaşın topigini daha fazla meşgul etmeyeyim. Hayırlıca doğurup hayırlıca kucağına alır ınslalah.
Kesinlikle öyle .bazı isimler otomatik şekilde blocklanıyor.şimfi örnek verip taşlanmak istemiyorum :)Evet...ben bir bankada avukatim (almanyada)
Terror financing riski yüzünden hergün en az 10 "muhammed" isimli kişilerin hesabina ilk block koyuluyor. Sonra tulumba uğraşsın...
Bunu sistem kendi yapiyor malasef. Bende işim gücüm yokmuş gibi milleti stalkluyorum (resmi stalklama)