Doğuma Hazırlık Şimdiden isim sorunu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Diğer dünyaya gidince oradada mı günah sevap olayı devam edecek. Hadi şimdi diğer dünya için günah sevap kavramlarımız var. Orada hangi dünya için olacak.
İsmi bu dünyada koyduğumuz için orda sorulması gerekiyor yani ilk sual ve cagrilma bundan olacak anlamlı isim koymak gerekir efendimiz zamanında anlamı olmayan isimli sahabelerin isimlerinde değiştirmiştir

Dikkat et demesinin amacı o açıp şuan kuran kerim olucak durumda değilim olsam hangi hadis ve ayet olduğunu da bulurdum yani kayarsaniz geçmeyen isim haram hesaba çekileceksiniz. Bir çok hadistede öyle geçiyor
Yahu baştan aşağı oku istersen yok öyle bir ayet
Güzel anlamlı isim koyun diyor
Kuranda gecmek zorunda diye bir ayet yok
Bilseniz zaten ayeti hatırlar sizde söylerdiniz gereksiz yere bilmediginiz konuda kulaktan dolma bilgileri gercekmiş gibi anlatıp vebale girmeyin

Yalnız isminin anlamı olmamasıyla Kuran’da geçmemesi aynı şeyler değil.

Ne tuhaf insanlar ya isimler onemlidir tamam anlamli olsun kisiye birseyler ifade etsin anlarim da illa arapca olmasi ve kuranda gecmesi kim nereden uyduruyor..benim oglumun ismide attila hic bebek attila yoktur heralde ondan baska

Ne tuhaf insanlar ya isimler onemlidir tamam anlamli olsun kisiye birseyler ifade etsin anlarim da illa arapca olmasi ve kuranda gecmesi kim nereden uyduruyor..benim oglumun ismide attila hic bebek attila yoktur heralde ondan baska
Soylemesi zor olmuyor mu ya da atilla diyenler oluyor mu?

Hanımefendi bildiğim kadarıyla ve hadislerde efendimizin söyledikleriyle anlatıyorum burda vebale girmek değil yani arkadaş anlamlı bir isim koysa bunun vebalini mi almış oluyorum sizde bildiğinizi söyleyin neyse tartışmaya gitmicem herkes istediği ismi koymakta özgür vebalini ahirette herkes kendi verir

:)
E ben ne diyorum ??
Kuran da gecmeli dediniz üstüne basa basa
Simdide anlamlı isim koymalı diyorsunuz
Fark var anlamıyorsunuz
Ben size bastan beri kuran da gececek diye bir kaide yok anlamı güzel isim koyun diye var diyorum ayetler var böyle diyorum anlamıyorsunuz
Tartısamayız ki zaten kazanamam :)

İsmi bu dünyada koyduğumuz için orda sorulması gerekiyor yani ilk sual ve cagrilma bundan olacak anlamlı isim koymak gerekir efendimiz zamanında anlamı olmayan isimli sahabelerin isimlerinde değiştirmiştir
Şimdi teknik olarak, öyle uydurma, iki heceyi birleştirip türetme isimler dışında bütün isimlerin anlamı var aslında. Anlamsız isim olmaz. Güzel anlamlı olsun dersek, bunun kriteri ne ki? Bana göre diyelim örnek veriyorum anlamı gökkuşağı olan bir isim benim için çok güzel. Başkası için anlamsız olabilir ama benim için güzel anlamlı. Yani bu güzel anlamlı isim koyun olayı da çok karışık bence.

Bir kere biri bana ismim kuranda geçmediği için cehenneme gideceğimi söylemişti he o zaman her haltı yiyeyim, çalayım çırpayım, vurayım günahın dibine ohhh deyince de pis pis bakmıştı. Ne istiyorsanız onu koyun, boşverin milleti. Ne koysanız biri beğenmeyecek nasıl olsa. Ayrıca öztürkçe muhteşem isimler var. Noyan gibi maysa gibi

Dur daha yeni ikna oldu anlamı güzel olmalıya karıstırma şimdi ortalıgı

Ayet kuranı kerimde geçen yazıya deniyor. Hadis de efendimizin konuşmalarına deniyor. Bu yüzden anlamlı olması lazım yani çocuğa herhangi bir isim vermeyin deniliyor vebali var deniliyor bunu anlatmaya çalışıyorum ınsllah herkes kendinin suale cekilmeyecegi isimler tercih eder ve kimse bunun için cezalandırılmaz. Hakkınızda hayırlısı hepinizin arkadaşın topigini daha fazla meşgul etmeyeyim. Hayırlıca doğurup hayırlıca kucağına alır ınslalah.

Biz alistik iki t ile soylemeye:) attilanin kim oldugunu bilmeyenler iki t ile oldugundan yabanci isimmi diyor:) ama bilenler hemen orjinali iki t ile cogu kisi boyle yazdirmiyor nufusa diyor..
Evet orjinali iki t ama herkes atilla deyip geciyor attila demek zor geliyor sanırım

Kime ne?
Size ne deyin geçin. Ben de Türkçe bir isim koydum. Beğenmeyenler var direkt biz sevdik diyordum sertçe ses kesiliyordu. Tersleyin gitsin. Çocuk sizin.
Ayrıca Arapça diye manasız yada uydurmasyon isim koyanlardan iyidir kendi anadilinde seslenmek evladına

İnsanlar çıldırmış, çocuğun babası üzerindeki hakkı ona güzel bir isim koymasıdır diye geçen bir hadis var, bunu alıp yürümüşler yıllardır. Arapça olacak diye çocuklara eciş bücüş tuhaf isimler koyup sonra da Türkçe isimleri mi beğenmiyolar :))))
İsmim aslında farsça kökenli ama çağımızda halen modern kabul edilen isim, anlamı hatun kişi ya da ev hanımı diye geçiyor, şimdi ne olacak benim halim vay başıma gelenler :))))

Oğlumun iki adı var ve ikisi de Türkçe.
Bir adı, Selçuklu zamanı unvanlarından biri hatta öyle Türkçe.

Niye Arapça olmak zorundaymış? Allah Türkçe bilmiyor muymuş haşa?

Dini hassasiyeti var çevrenizin anladığım kadarıyla. İsim konusunda dinen "Güzel manalı, anlamlı" olması önemli, gerisi laf salatası.

Merkep de Arapça bir isim mesela, sırf Arapça diye çocuğa bu isim koyulsa nasıl olurdu ki? Hiç mi mantık yok abi bu insanlarda?

Bir grup da var illa Kur'anda geçecek isim diyorlar. Firavun, İblis koyalım çocuğun adını o zaman, sorun olmaz, nasılsa Kur'anda geçiyor.

Manyak la bunlar. Siz Türkçe, güzel bir anlamı olan isim seçin geçin, kimseyi de takmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…