İsmi bu dünyada koyduğumuz için orda sorulması gerekiyor yani ilk sual ve cagrilma bundan olacak anlamlı isim koymak gerekir efendimiz zamanında anlamı olmayan isimli sahabelerin isimlerinde değiştirmiştirDiğer dünyaya gidince oradada mı günah sevap olayı devam edecek. Hadi şimdi diğer dünya için günah sevap kavramlarımız var. Orada hangi dünya için olacak.
Yahu baştan aşağı oku istersen yok öyle bir ayetDikkat et demesinin amacı o açıp şuan kuran kerim olucak durumda değilim olsam hangi hadis ve ayet olduğunu da bulurdum yani kayarsaniz geçmeyen isim haram hesaba çekileceksiniz. Bir çok hadistede öyle geçiyor
Mehmet Muhammed in Türkçeleşmişi zaten. Öz Türkçe değil ama Arapça kökenli Türkçe isim. Geçer kabul edebiliriz.Ayşe kuranda yok zaten :) mehmet de.
Diğerlerini bilmiyorum. Ama zeynep in olmama ihtimali yüksek.
Yalnız isminin anlamı olmamasıyla Kuran’da geçmemesi aynı şeyler değil.peygamber efendimizin hadisi serileri var bu konuda araştırma bilirsiniz aralar koyuyor diye birsey yok yani sizin isteğiniz tabıkı koymak istediğiniz isim ama vefat ettiğinde eğer isminin bir anlamı yok ise anne ve babası cagrilacak ve hesap çekilecek bunlarda hadisi şerif ve kuranı kerimde belirtilmiştir canım
Soylemesi zor olmuyor mu ya da atilla diyenler oluyor mu?Ne tuhaf insanlar ya isimler onemlidir tamam anlamli olsun kisiye birseyler ifade etsin anlarim da illa arapca olmasi ve kuranda gecmesi kim nereden uyduruyor..benim oglumun ismide attila hic bebek attila yoktur heralde ondan baska
Hanımefendi bildiğim kadarıyla ve hadislerde efendimizin söyledikleriyle anlatıyorum burda vebale girmek değil yani arkadaş anlamlı bir isim koysa bunun vebalini mi almış oluyorum sizde bildiğinizi söyleyin neyse tartışmaya gitmicem herkes istediği ismi koymakta özgür vebalini ahirette herkes kendi verirYahu baştan aşağı oku istersen yok öyle bir ayet
Güzel anlamlı isim koyun diyor
Kuranda gecmek zorunda diye bir ayet yok
Bilseniz zaten ayeti hatırlar sizde söylerdiniz gereksiz yere bilmediginiz konuda kulaktan dolma bilgileri gercekmiş gibi anlatıp vebale girmeyin
:)Hanımefendi bildiğim kadarıyla ve hadislerde efendimizin söyledikleriyle anlatıyorum burda vebale girmek değil yani arkadaş anlamlı bir isim koysa bunun vebalini mi almış oluyorum sizde bildiğinizi söyleyin neyse tartışmaya gitmicem herkes istediği ismi koymakta özgür vebalini ahirette herkes kendi verir
Şimdi teknik olarak, öyle uydurma, iki heceyi birleştirip türetme isimler dışında bütün isimlerin anlamı var aslında. Anlamsız isim olmaz. Güzel anlamlı olsun dersek, bunun kriteri ne ki? Bana göre diyelim örnek veriyorum anlamı gökkuşağı olan bir isim benim için çok güzel. Başkası için anlamsız olabilir ama benim için güzel anlamlı. Yani bu güzel anlamlı isim koyun olayı da çok karışık bence.İsmi bu dünyada koyduğumuz için orda sorulması gerekiyor yani ilk sual ve cagrilma bundan olacak anlamlı isim koymak gerekir efendimiz zamanında anlamı olmayan isimli sahabelerin isimlerinde değiştirmiştir
Dur daha yeni ikna oldu anlamı güzel olmalıya karıstırma şimdi ortalıgıŞimdi teknik olarak, öyle uydurma, iki heceyi birleştirip türetme isimler dışında bütün isimlerin anlamı var aslında. Anlamsız isim olmaz. Güzel anlamlı olsun dersek, bunun kriteri ne ki? Bana göre diyelim örnek veriyorum anlamı gökkuşağı olan bir isim benim için çok güzel. Başkası için anlamsız olabilir ama benim için güzel anlamlı. Yani bu güzel anlamlı isim koyun olayı da çok karışık bence.
Ayet kuranı kerimde geçen yazıya deniyor. Hadis de efendimizin konuşmalarına deniyor. Bu yüzden anlamlı olması lazım yani çocuğa herhangi bir isim vermeyin deniliyor vebali var deniliyor bunu anlatmaya çalışıyorum ınsllah herkes kendinin suale cekilmeyecegi isimler tercih eder ve kimse bunun için cezalandırılmaz. Hakkınızda hayırlısı hepinizin arkadaşın topigini daha fazla meşgul etmeyeyim. Hayırlıca doğurup hayırlıca kucağına alır ınslalah.:)
E ben ne diyorum ??
Kuran da gecmeli dediniz üstüne basa basa
Simdide anlamlı isim koymalı diyorsunuz
Fark var anlamıyorsunuz
Ben size bastan beri kuran da gececek diye bir kaide yok anlamı güzel isim koyun diye var diyorum ayetler var böyle diyorum anlamıyorsunuz
Tartısamayız ki zaten kazanamam :)
Biz alistik iki t ile soylemeye:) attilanin kim oldugunu bilmeyenler iki t ile oldugundan yabanci isimmi diyor:) ama bilenler hemen orjinali iki t ile cogu kisi boyle yazdirmiyor nufusa diyor..Soylemesi zor olmuyor mu ya da atilla diyenler oluyor mu?
Evet orjinali iki t ama herkes atilla deyip geciyor attila demek zor geliyor sanırımBiz alistik iki t ile soylemeye:) attilanin kim oldugunu bilmeyenler iki t ile oldugundan yabanci isimmi diyor:) ama bilenler hemen orjinali iki t ile cogu kisi boyle yazdirmiyor nufusa diyor..
Evet isim düşünüyor musunuz soruları gelmeye başladı düşünüyoruz ama karar vermedik öz Türkçe bir isim koymayı düşünüyoruz diyorum. Gelen tepkiyse şöyle vov vov vovvv olmazzz arap kökenli olmalıymış çünkü diğer hayatında öyle seslenilecekmiş. Bende diyorum ki biz arap mıyız? Neden Arapça bir isim koyayım? Gidip İngilizce Fransızca Almanca bir isim koymak ne kadar yanlışsa Arapça koymakta öyle.
Düşündüğümüz isimler de öyle sacma isimler değil tanınmış tarihte ismi gecen Türk kadin ve erkeklerin isimleri. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Babamla annem kardeşimin ismini Metehan koymuşlardı :)Teşekkürler ama söylediğiniz bütün isimler Arapça :)