Ablacım cahil cahil konuşma
Peygamber hanımlarından,
Ayse, hatice, sevde, hiç birinin adi kur-an da geçmez.
Nerede hangi ayet yaz bakalım?
peygamber efendimizin hadisi serileri var bu konuda araştırma bilirsiniz aralar koyuyor diye birsey yok yani sizin isteğiniz tabıkı koymak istediğiniz isim ama vefat ettiğinde eğer isminin bir anlamı yok ise anne ve babası cagrilacak ve hesap çekilecek bunlarda hadisi şerif ve kuranı kerimde belirtilmiştir canım
Öncelikle sağlıkla gelsin çok sevindim :)Evet isim düşünüyor musunuz soruları gelmeye başladı düşünüyoruz ama karar vermedik öz Türkçe bir isim koymayı düşünüyoruz diyorum. Gelen tepkiyse şöyle vov vov vovvv olmazzz arap kökenli olmalıymış çünkü diğer hayatında öyle seslenilecekmiş. Bende diyorum ki biz arap mıyız? Neden Arapça bir isim koyayım? Gidip İngilizce Fransızca Almanca bir isim koymak ne kadar yanlışsa Arapça koymakta öyle.
Düşündüğümüz isimler de öyle sacma isimler değil tanınmış tarihte ismi gecen Türk kadin ve erkeklerin isimleri. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Arapça'dan kastim kuranda gecmesi
Sonra,cezası ne? Sorulacak ve cehennemde yanacak mıyız? Ciddi soruyorum yanlış anlaşılmasın.peygamber efendimizin hadisi serileri var bu konuda araştırma bilirsiniz aralar koyuyor diye birsey yok yani sizin isteğiniz tabıkı koymak istediğiniz isim ama vefat ettiğinde eğer isminin bir anlamı yok ise anne ve babası cagrilacak ve hesap çekilecek bunlarda hadisi şerif ve kuranı kerimde belirtilmiştir canım
Evet aleyna gibiO bilgi eksik mi desem yanlış mı siz değerlendirin. İslami inançta ismin arapça olması değil anlamının güzel olması önemlidir. Sırf arapça diye ya da kuran da geçiyor diye anlamını bilmedikleri kötü anlamlı isimler koyanlar var.
Önemli olan anlamı. Örneğin sude ismi ezilmiş sürülmüş demek farsça, tdkya göre sürülmüş boyalı demek, ama çok popüler bir isim.
Onlar darwinligimi bilmiyorÖncelikle sağlıkla gelsin çok sevindim :)
Desene benim adım darwin ne arapçasından ne öteki taraftan bahsediyorsunuz :)
Bizim kriterlerimiz türkçe olması ama içinde türkçe karakter bulundurmaması, iki hece olması, büyük ve küçük ünlü uyumuna uyması (eşimin kriteri) ve uydurma değil güzel bi anlamı olmasıydı.
Sonuç kızımın ismi inci oldumilleti boşver içine sineni koy
Evet şuanda cok sacma gelen oz Türkçe isimler var bizim dusunduklerimiz onlar değil
Tabi tabi bekliyorum istediginiz kadar arastırabilirsinizTam biraz beklerseniz bulup atayım
Ne ceza sorulacak değil o kadar bilmiyoruz ama çocuğa verilen isim anlamlı olmalı eğer olmazsa anne ve babası özelliklerde babsdi hesaba çekilecek cunki vefat ettiğimizde önce kendi ismimiz ile cagrilacagiz eğer bir anlamı yok babamızın ismi ile czgrilacagizSonra,cezası ne? Sorulacak ve cehennemde yanacak mıyız? Ciddi soruyorum yanlış anlaşılmasın.
Bacım isim koyarken dikkat et demişBakara suresi 2 ve 33 ayetinde ilk insan hz. Adem ismi konulurken verilen önem belirtilmiş. Müslim hadisi şeriflerde efendimiz belirtmiş çocuklarınıza isim koyarken dikkat etmemiş konusunda
Arapça olması değil ama kuranı kerimde geçmesi lazım canım tabıkı kendi isteğini koycaksin ama diğer tarafta sizden sorulacak. Belki size fikir verenler bunu düşünüyor olabilir. Bebeğiniz hayırlıca dünyaya gelsin ınslalah❤
Dikkat et demesinin amacı o açıp şuan kuran kerim olucak durumda değilim olsam hangi hadis ve ayet olduğunu da bulurdum yani kayarsaniz geçmeyen isim haram hesaba çekileceksiniz. Bir çok hadistede öyle geçiyorBacım isim koyarken dikkat et demiş
Eee hani Kuran da gecsin diyordu ?
Bende bu konuyla ilgili çok tepki aldım ikiz bebek bekliyoruz ve herkes birini biz koyalım derdine düşmüştü özelikle kayın peder ben de gayet yumuşak bir ses tonuyla bizim daha çocuk olmadan ismini hazırladık koyduk kız erkek ne gelirse hepsi hazır kendinizi hiç yormayın diyerek engelledim biraz itiraz oldu tabi ama çocuklar bizim ben taşıyorum bulantısı ağrısı sizi si ben yasiyorum benim kahrimida kocam çekiyor o yüzden kimse heveslenmesin biz ismini koyduk dedim ve konu böylece kapandı detaylara girmeyin koyduk diyip geçin bence yoksa yorum yapan cokEvet isim düşünüyor musunuz soruları gelmeye başladı düşünüyoruz ama karar vermedik öz Türkçe bir isim koymayı düşünüyoruz diyorum. Gelen tepkiyse şöyle vov vov vovvv olmazzz arap kökenli olmalıymış çünkü diğer hayatında öyle seslenilecekmiş. Bende diyorum ki biz arap mıyız? Neden Arapça bir isim koyayım? Gidip İngilizce Fransızca Almanca bir isim koymak ne kadar yanlışsa Arapça koymakta öyle.
Düşündüğümüz isimler de öyle sacma isimler değil tanınmış tarihte ismi gecen Türk kadin ve erkeklerin isimleri. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?