• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şimdiden içime bi öküz oturttular

Bizimkilerde aynı böyleydi
Eşim bankamatik, diğerleri asla ellerini ceplerine atmadıkları gibi bide eşimden beklerlerdi
Evlendik, herşeyi kendimiz yaptık, onların takacaklarını bile eşim aldı ellerine verdi o kadar yani
Hani derler ya iğnesi yok evimde o kadar yani
Bunarağmen biz balayındayken arayıp taşınacaz deyip peşinat, emlakçı parası falan istediler
Orda anladım bu işin sınırının olmadığını
14 senelik evliyim tatsızlıklar, kavgalar, beklentiler, yıpranma
Eşim anladı ama en güzel zamanlarımız hır gür geçti
Şimdiki aklım bunları bile bile asla evlenmezdim ki hiçbir kişisel çatışma olmamıştır aramızda eşimle
Sadece değmez böyle insanlar için mutsuz olmaya , zaman harcamaya

Seni çok iyi anlıyorum senin kayınvalide kendini acındırarak benim kayınvalidede hakaretlerle evden kovmalarla alıyordu para. Benim eşiminde abisinin durumu çok iyiydi hala iyi gerçi beni ilgilendirmez ama ondan istemezlerdi isteyemezlerdi çünkü eşinden çok çekiniyorlardı. O yüzden hep eşime hep eşime. Yuva kuracak insana yüklenilmesi çok kötü gerçekten. Ama yapıyorlar ben bunu hep neye bağladım biliyor musun? Nasıl olsa ayrılırlar evlenmezler diye düşünüyorlardı ciddiye almıyorlardı. Ben maddiyatı geçtim manevi olarakta destek göremedik. Kayınvalidem beni istemiyordu. Sende de böyle bir şey söz konusu olabilir mi? İstenmemek gibi?

keşke biz de kendimizden çekindirsek eşinin abisinin eşi gibi eli maşalı olmak lazım. beni istememe gibi bi durumları yok, olsa da belli edemezler. nişanlım istedikten sonra öyle olsa bile söyleyememişlerdir. hatta biz sevgiliyken annesi çok istiyodu evlensin yuvası olsun diye. o böyle hortumlarken nasıl yuva olucaksa.
ailesine karşı pasif değil sadece annesinin isteklerine karşı böyle bi zaafı var. parayı ondan babası kardeşi asla istemez. hep annesi ister. o bi kere yok der konu kapanır bi daha ister. artık böyle alana kadar.

Eşim bankamatik, diğerleri asla ellerini ceplerine atmadıkları gibi bide eşimden beklerlerdi
Evlendik, herşeyi kendimiz yaptık, onların takacaklarını bile eşim aldı ellerine verdi o kadar yani
Bunarağmen biz balayındayken arayıp taşınacaz deyip peşinat, emlakçı parası falan istediler
Şimdiki aklım bunları bile bile asla evlenmezdim ki hiçbir kişisel çatışma olmamıştır aramızda eşimle

nefret ediyorum böyle insanlardan fırsatçılar resmen. altın takıldı ya koş eksiğini gör. ben şimdiden yıprandım. bizim de ikimizin arasında hiç bir sorun yok tam tersi birlikte çok sorun sıkıntı aştık. ama ailesi beni yıldırdı.

Kızlar benim nişanlım sağolsun annesine karşı yüzü çok yumuşak. ama annesi dahil bütün ailesi ne nişan yapılırken, ne eşya alınıp ev kurulurken, ne araba alınırken bi ihtiyacınız var mı demedi. öyle olunca ben kendi ailemi de karıştırmadım. benim üç çocuk sahibi annem babam kimsenin cebinde akrep var diye bi evliliğin yükü altına girecek değil.

neyse biz bunlardan dolayı zaten borç içindeyiz krediler kredi kartları. nişanlım bir ay önce babam sıkışmış paraya ihtiyacı var benden istedi dedi, ben de olsa tabi ki ama bizde ne var ki neyle ödicez dedim. ki zaten yok gerçekten. konu orda kapandı sanıyodum ki benden habersiz bir arkadaşından borç almış ve üstüne kredi çekmiş. duyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü. sinirden hala dudaklarımı yiyorum. hiç bir zaman bi ihtiyacınız var mı demezler, hiç bir şeye karışmazlar ama ayda bir para isterler. sadece annesi babası değil bütün ailesi. ama annesine zaafı bilindiği için her seferinde annesi arar yok der bi daha arar alıncaya kadar arar. bizim ne evimize ne arabamıza bi katkı yapmadılar ama 1 ay sonra eltim ev kurdu onun için para istediler. daha neler neler anlatmakla bitmez. düğün de yapılmıyor nikahla evleniyorum nikahtan sonra yemeğe gidilecek onu da biz ödüyoruz. misafir gibi gelip gidecekler yani. oğullarını para kasası olarak görüyolar bizim evliliğimize de kasa birdi iki oldu diye bakıyolar heralde.

nişanlımın suçu hepsinden büyük nasıl benden habersiz arkamdan iş çevirirsin nasıl bizim geleceğimizi düşünmezsin. sorumsuzluk düşüncesizlik bencillik..bi de babasına güvenip herkese naynaynaynay'a söylemeyin ben hemen kapatıcam demiş. güya bir iki hafta sonra geri alıcak. biz o parayı artık rüyamızda görürüz. ki 4 kardeşler bunların arasından en veremeyecek durumda olan sensin. niye diğerleri umursamıyo sen yok zamanda olmayacak işler yapıyosun. yengesi iki bilezik veremedi onca takısından biz borç içinde borç yaptık.

yüzüğü kafasına atıcam galiba ailesinin yüzsüzlüğünü ve kendisinin düşüncesizliğini içime sindiremiyorum. benim ailemin bunlardan haberi yok bilseler nikah iptal. bizim kızımız size borç ödemeye mi çalışıcak bi ömür derler. ki yaparlar tarzları bu sürekli borçları var para lazım. ama herbirinde kilo kilo altın keseleri. küçük yerde yaşıyoruz yakında annem babam da duyar.

derdim çok büyük kimseye anlatamıyorum kendi kendimi yiyorum. böyle ömür geçmez diyorum nişanı atma noktasındayım.
canım seni üzmek istemem ama nişanlın ailesi hep para vermeye devam edicek gibi daha nişanlıyken ve bir sürü alınacak verilecek varken ailesine para veren adam bunu evlenirken de yapmaa devam eder siz evlendikten sonra biraz düzlüğe çıktığınız anda yine borç para isteyecekler tabii hayat bu kardeşlerinin çocukları olacak para isteyecekler arabayı değiştirmek için para isteyecekler kardeşlerin çocukları evlenecek para isteyecekler
siz hayatta hiç bir şeye sahip olamazken istediğiniz gibi para da harcıyamıyacaksın
nişanlınız da eşiniz olnca ya açık açık sizde tepki verincede gizli gizli vermeye devam edicek
:2:
çünkü adamın yapısı böyle ayrıca ailede tam aile hep alıcılar çalışıyor hiç vericiler çalışmıyor :52:
ayrıca nişanlında ki şu durum rahatsız edici sen evlenirken para yok düğün yapılmıyor nikahla evleniliyor ama aile isteyince borç harç illa bir yerden bulunuyor nişanlının durumu çok kötü olsa hiç bir şey yapamasa nikahla evlenseniz amenna diyeceğim ama bu durum :26:
bir de marak ettim çalışıyor musun

Eltinizin ev kurmak için gereken para nişanlınızın cebinden mi çıktı:53::53:
Eltinizin müstakbel kocasının elleri armut mu topluyormuş acaba ne münasebet
yada nişanlınız iki gelin mi alacak:22:
o aileyi tozu dumana katarım nişanı atmak çok yerinde bir karar:47::47::47::47::47:

canım seni üzmek istemem ama nişanlın ailesi hep para vermeye devam edicek gibi daha nişanlıyken ve bir sürü alınacak verilecek varken ailesine para veren adam bunu evlenirken de yapmaa devam eder siz evlendikten sonra biraz düzlüğe çıktığınız anda yine borç para isteyecekler tabii hayat bu kardeşlerinin çocukları olacak para isteyecekler arabayı değiştirmek için para isteyecekler kardeşlerin çocukları evlenecek para isteyecekler
siz hayatta hiç bir şeye sahip olamazken istediğiniz gibi para da harcıyamıyacaksın
nişanlınız da eşiniz olnca ya açık açık sizde tepki verincede gizli gizli vermeye devam edicek
:2:
çünkü adamın yapısı böyle ayrıca ailede tam aile hep alıcılar çalışıyor hiç vericiler çalışmıyor :52:
ayrıca nişanlında ki şu durum rahatsız edici sen evlenirken para yok düğün yapılmıyor nikahla evleniliyor ama aile isteyince borç harç illa bir yerden bulunuyor nişanlının durumu çok kötü olsa hiç bir şey yapamasa nikahla evlenseniz amenna diyeceğim ama bu durum :26:
bir de marak ettim çalışıyor musun

canım düğünü biz istemedik merakımız yok ikimizin de ama yapılsa Allah bilir onu da biz öderdik. ben çalışıyorum ama zaten benim kazandığıma güvenerek bişey yapmıyoruz nişanlımın maaşı iyi aslında. benimki de ufak tefek eklenince bikaç rahat olucaktık hesabımızı yapmıştık zaten. ben de evlenince ayrılacaktım işten. dediğim gibi küçük yer köşe başlarını tutmayınca iyi kazanılmıyor. ama içimdeki bütün hevesi aldılar. asıl annem babam duyunca kopacak kıyamet. başkalarından duymadan ben söylemeliyim.
ailenin aynen dediğin gibi alıcıları açık sadece. ellerini ceplerine atmazlar hiçbiri.

aynen öyle sınırları yok ve sürekli söylüyorum 4 kardeş var git diğerlerinden iste hepsinin durumu müsait. ama yok nerden yüz bulurlarsa ordan.

Eltinizin ev kurmak için gereken para nişanlınızın cebinden mi çıktı:53::53:
Eltinizin müstakbel kocasının elleri armut mu topluyormuş acaba ne münasebet
yada nişanlınız iki gelin mi alacak:22:
o aileyi tozu dumana katarım nişanı atmak çok yerinde bir karar:47::47::47::47::47:

onlar istediler ama neyse ki çok fazla bişey kaptırmadık oraya. kayınvalidem kendi işi olmadığı için heralde çok üstüne düşmedi. eve hediye aldık. ama bizim evimize daha onlardan bişey girmedi. bi arkadaş iğneleri yok evimde demiş aynen öyle. deli gibi psikolojik baskı uyguluyo her gün kendini acınıdırp ağlayarak. şimdi bana kim ağlasın

canım düğünü biz istemedik merakımız yok ikimizin de ama yapılsa Allah bilir onu da biz öderdik. ben çalışıyorum ama zaten benim kazandığıma güvenerek bişey yapmıyoruz nişanlımın maaşı iyi aslında. benimki de ufak tefek eklenince bikaç rahat olucaktık hesabımızı yapmıştık zaten. ben de evlenince ayrılacaktım işten. dediğim gibi küçük yer köşe başlarını tutmayınca iyi kazanılmıyor. ama içimdeki bütün hevesi aldılar. asıl annem babam duyunca kopacak kıyamet. başkalarından duymadan ben söylemeliyim.
ailenin aynen dediğin gibi alıcıları açık sadece. ellerini ceplerine atmazlar hiçbiri.

canım ya ama bu durumda onların borçlarınızı ödeyeceğinize kendi düğün masraflarınızı ödeseniz daha iyiymiş çok yakın bir dip komşumuz vardı kadının durumu seninkinin aynı ailede hiç bir şeye yardım yok kendiler borç iide yüzerken tutacak bir el yok ama kendileri düzlükteyken borç isteyen çok
ilallah demişti kadıncağız
ve kocasını ailesini karşı uyandırması ne kadar süreyi buldu desem tamı tamına 15 sene :25:
sürekli borç içinde olduğu söyleyip adamdan para isteyip durmuşlardı kadın kocam iyi kazanıyordu ama bir türlü iki yakamız bir araya gelmiyor diye dert yanıyordu bize ve o ailede bir onbeş sene sonra kadın evini değiştirdi çok ihtiyacı olmamasına rağmen daha büyük bir eve taşındı kocasının hepsinden teker teke borç para istedi ama çıt yok tabii :51: tabii yüzleri kalmadığından borç istememişler bir daha
kadın bilseydim çok daha önce borca girerdim dedi bize :1:
bence sende bunu uygulayabilirsin
yanlız nişanlın ailesini çok bağlı evlenince annesiyle çetin bir savaşa giricen gibi görünüor :ssz:

En iyisi ayrılman fakat ayrılamayacaksan nişanlın kendini düzeltene kadar evlenme sinir hastası olursun,hep huzursuzluk çekersin.

onlar istediler ama neyse ki çok fazla bişey kaptırmadık oraya. kayınvalidem kendi işi olmadığı için heralde çok üstüne düşmedi. eve hediye aldık. ama bizim evimize daha onlardan bişey girmedi. bi arkadaş iğneleri yok evimde demiş aynen öyle. deli gibi psikolojik baskı uyguluyo her gün kendini acınıdırp ağlayarak. şimdi bana kim ağlasın

bu elti dediğiniz kişininde düğünü yakınmıdır yani siz kendi evlilik telaşenizde gidip elin kızının gelin evine mi hediye aldınız
yada elti hanımın evini yenileceği mi tuttuda hediye aldınız:53::53:
hoş böyle bile olsa benim bildiğim yeni evleneceklerin evine hediye alınr...
bu anlattığınız kaynana tipi aynı benim babaannem ve ben daha ufacıkken annemle babamın arası bozuluyor ve boşanıyorlar
kadın vay oğlum iyi para kazanıyor gelin(annem) oğlumun parasını yemesinde ben harcatim hepsini diyerek
benim babam karısına kızına çalışıp bakmak yerine çalıştığı paray biriktirip anasına ev almış kişiliksizin tekidir(annemler kirada olmalarına rağmen)
ve aynen sizinki gibi ağlıyor zırlıyor hatta ben kreşe gidecek yaştayken onlarla hiç görüşmüyodum tabi
hasta numarası yapıp yataklara düşüyordu torunumu getirin diye..
böyleleri herşeyi ağlamakla tepinmekle yaptırıyor insana heleki oğlunaaaa....
ben nacizane kısacık hayatımdan birşeyler anlattım varın gerisini siz anlayın:31:

Son düzenleme:
Back