• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları şimdi okullu olduk 1 sinifa cocugu baslayan anneler buyrun paylaşim yerimiz olsun ne

selam kızlar. benim kızım da bu sene okula başladı. öğretmeni bi dünya ödev vermiş hepsi bitti.el ele ele elle bitirdik A a lara geçtik.ama hala sorduğumda''kızım burda ne yazıyor '' diye iki saat düşünüyor. deli oluyorum resmen ağlıyorum ödev yaptırırken. sadece benim kızımdamı var bu yoksa herkestemi anlamadım? arkadaşlarım çok sıkma çocuğu diyolar ama bende kontrolümde yapsın ödevini istiyorum. ne yapsam bilmiyorum!!!??

slm. malesef bizde çok zorlandık. akşamları kabus başlıyor. bizde de çok büyük hayal kırıklığı oldu. neden yapamıyor diye. ama görüştüğüm bir çok veli aynı şeyden şikayet edince biraz rahatladım. çoğunda aynı sorun var. Bir de benim oğlum arkadaşlarından 8-9 ay küçük onun da etkisi var. ama insan yinede üzülüyor yapamayınca. Fakat zamanla düzeliyor bugünlerde daha iyiyiz. Hatta yıldız almaya bile başladık. Biraz sabırlı olmak gerekiyormuş. hepsine başarılar diliyorum.

Hepimizin derdi aynı kızlar.Bende çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadım.İnanamadım.Çevremdeki insanlara anlatıyorum, kesinlikle olamaz, inanmam diyorlar.Ama pek çok çocuk bu durumda.Biliyorum.Sabır ve biraz daha zaman diye düşünerek bekliyorum.Ama sorunumuz büyüyor bizim.Artık okula gitmeyeceğim diye ağlıyor iki gündür.Zorla götürüyorum.Biraz önce ödevin başına oturduk.Bir saattir 3 satır yazdık.Geride 2 sayfa arkalı önlü ödevimiz var.Ne zaman biter yada biter mi Allah bilir.Umudum yok ya......Hadi hayırlısı.

kızlarr benim 4. sınıfa giden bir oğlum ve birinci sınıfa giden bir oğlum var
yaşadıklarınızın aynısını ben ilk oğlumda yaşadım garibimin kafasına bile indiriyordum tövbe yarabbi sadist anne öğretmen bana sen bu çocugun eline hiç mi kalem kagıt vermedin demişti o zmanlar ben anasınıfına bile yollamıştım oğlumu neyse evet çok zorluk çektim inanın bana yazmak istemez aglardı ben tahammül edemezdim aman ne günler bakın ne günler diyorum inanın geçecek yani sabırlı olmaya gayret edin canlarım
bu arada biz n sesinide verdik tatilini ninene anlat vs gibi cümleler kurup yazıyoruz bizim sınıftada var buna benzer olaylar kızlar ama lütfen tekrar söylüyorum sabır azim daha bunlar oyun çocugu sonuçta canlarım unutmayın herkese kolaylıklar versin rabbimm

kızlar bu arada eklemek istedim büyük oğlum şu an tabiri caizse zehir gibi bir öğrenci hiç korkmayın lütfen herşey rayına oturacak elbet

slm kızlar bende aranızdayım. bizdede ödev sorunu çok büyük. bazen ağlıyorum hırsımdan. oğluşumada yüklendim çok üzülüyorum. ama dün öğretmeniyle görüştüm aman ne güzel şeyler söyledi oğluşum için çok iyi gidiyor dedi inanın korkarak gittmiştim okula ama sevinçten uçarak geri geldim. Canım oğlum benim. ona kızdığım için çoook üzgünümmmm:a015:

Merhaba arkadaşlar, benim oglum ilk başlarda zorlandı ödevlerde ama şimdi çok iyi maşallah hem hızlandı hemde güzel yazıyor şimdi t leri yazıyorlar bugün başka bişeye geçmedilerse tabiki, ben memnunum ögretmeninden vede ogluşumdan canım benim. Okulada severek gidiyor. Hepinize kolay gelsin.

Arkadaşlar benim oğlumda bu yıl 1. sınıfa başladı.Başlarda bizde siler gibi zorlandık ama oğlum Efe şimdi çok başarılı.Şimdi i harfindeler illet Atilla ilet gibi kelimeleri yazabiliyor artık.Okumasıda çok güzel maşallah.Çokta yüklenmemek gerekiyor kuzulara aslında çünkü oyundan kopup birden bu tempoya girmek onlar için ne kadarda zor olsa gerek.Kendimi hatırlyorumda ne kadar ağlamıştım okula ilk başladığımda.Allahtan ooğlum benden daha sağlam çıktı :lepi: Kızlar bu aşı meselesine bende takıldım,acaba aşı olacakları zaman doktorlarına danışmak lazımmı?Bİze henüz aşıyla ilgili bir bilgi vemediler ama olurlar herhalde dimi :uhm:

merhaba,benimde oğlum bu sene başladı 1.sınıfa aynı problemler bizde de va.Ödev yapmama,harfleri yapamayınca sinirlenme allah hepimize kolaylık versin.Bu arada bu aşı meselesinden hiç haberimiz yok bizim.

kızlar sınav oldumu cocuklarınız ögretmenimiz yazılı yapmıs bizimkileri dün
i sesine pzt geçicez bu durumda bizde artık ödev yapmak sıkıntılı olmakdan cıktı bizde rahatladık darısı basınıza

selam kızlar benimde kızım bu sene 1 e başladı allahtan ödevler konusunda çok iyiyiz şimdilik çok hevesli okumaya yazmaya bizimkiler dün ala yı öğrendiler biz biraz yavaş ilerliyoruz galiba.

benimki (i)lere başladı çok güzel gidiyor baya cümle kuruyorlar artık ödevlerinide güzel yapıyor okumada zaten birinci oldu .... sizinkiler ne durumda...

Biz 'İ' yi bitirdik, yeni sese geçeceğiz, ama ödev yapmayı istememe problemi devam ediyor hala.Okulun 2. haftası aşı olmuşlardı.Bizden izin isteyen olmadı valla.Rutin olarak aşı takvimindeki aşılar yapıldı.Tetanoz, Karma aşı ile çocuk felci oldular.İki koldan, birde ağızdan yani.Karmanın içinde ki kabakulak mikrobunun dozajı fazla gelmiş.O yüzden biz geçen hafta kabakulak atlattık.İlçedeki 1. sınıflardan en az 30-40 çocuk kabakulak yüzünden hastaneye taşındı.Doktorumuz sağlık bakanlığına bildirdi durumu, dozajın azaltılması için.Yani aşı iyi mi oldu, kötü mü bilemiyorum kızlar.Doktorunuza danışın isterseniz, ama aslında aşı takvine uygun.Yani eninde sonunda yaptıracaksınız.Karar sizin .....Sevgiler.....

Ogluşum hafta sonun bol bol okudu yazdı, sanırım bugün t ye geçecekler,
aşı falanda olmadılar belki bu hafta olurlar ama nasıl olacak bilmiyorum ignede çok zorlanırız her zaman

merhaba arkadaşlar benim tontişimde 1 sınıfta beni deli ediyor.İçine kapanıktır zaten sinirim harap olmuş durumda yanında oldugum zaman yapıyor ama sorarak anne l mıdı vs birde dezevantajımız kendinden küçük iki kardeşi var biri 3,5biri 1,5 yaşında-tatlicadiarzu- babamızda uzun yol şoförü artık düşünün halimi deirdim sinirden kötükedihüsoöğretmenimiz çok ödev veriyor zaten bir sayfayı 2 saatte bitiriyoruz 4 sayfa ödev alllahım kuzucum ödevden kalkıp yatmya gidiyor çok sıkılıyor çoook arada dinleniyor tabiki hamurla oynamasına yada sevdigi çizgi filmi izlemesine izin veriyorum ama yinede sıkılıyor
okulun ilk haftası çok heyecanlı istekliydi sevinçle gidiyordu okula hatta beni o uyandırıyordu ama bişeymi oldu bilmiyorum, şimdi çok isteksiz kızım geç kalıyoruz diyorum hiç oralı olmuuyor elinden gelse gitmeyecek.Çok üzgünüm çoook :uhm:

merhaba arkadaşlar benim tontişimde 1 sınıfta beni deli ediyor.İçine kapanıktır zaten sinirim harap olmuş durumda yanında oldugum zaman yapıyor ama sorarak anne l mıdı vs birde dezevantajımız kendinden küçük iki kardeşi var biri 3,5biri 1,5 yaşında-tatlicadiarzu- babamızda uzun yol şoförü artık düşünün halimi deirdim sinirden kötükedihüsoöğretmenimiz çok ödev veriyor zaten bir sayfayı 2 saatte bitiriyoruz 4 sayfa ödev alllahım kuzucum ödevden kalkıp yatmya gidiyor çok sıkılıyor çoook arada dinleniyor tabiki hamurla oynamasına yada sevdigi çizgi filmi izlemesine izin veriyorum ama yinede sıkılıyor
okulun ilk haftası çok heyecanlı istekliydi sevinçle gidiyordu okula hatta beni o uyandırıyordu ama bişeymi oldu bilmiyorum, şimdi çok isteksiz kızım geç kalıyoruz diyorum hiç oralı olmuuyor elinden gelse gitmeyecek.Çok üzgünüm çoook :uhm:

Yazık kıyamam kızına yaa sıkılır tabi 4 sayfa ödevle.Akşam bizimde 9 sayfa ödevimiz vardı düşünün halimizi -tatlicadiarzu- Neyseki şimdilik hevesli bizimki henüz sıkılmadı.Ama böyle giderse sıkılır gibime geliyo.Okuması yazması çok düzgün maşallah.Aşı olmadık daha biz.Hiç bu konuyla ilgili bişeyde söylenmedi.İ;nşallah bu aşı meselesi yüzünden soğumayız okuldan.Bu arada biz sınıfta bilgisayar ve projeksiyon makinesi olduğu için yardımcı eğitim program aldık sınıfa.Nasrettin hoca eğitim seti.Biz bilgisayarı olanlar ev içinde aldık tabi.Yanında kitabı sözcük avı kartları ve hikaye kitaplarıda var.İşte o setin çalışma kitabından 9 sayfa yaptık akşam.Cdyide çok severek izliyor ve çalışıyor:kahve:

kızlar bişi sorcam şu aşı işine kafam çok takıldı bize aşı kağıdı yollamışlar ayın 16 da aşı olcak fakat eğitime devam edeceğiz demişler çocuklarınız aşıdan sonra okulda kaldımı? bide ogün okula gönderirken ateş düşürücü fln verdinizmi? çok korkuyorum. oğlanın haberi yok zaten aşıdan bilse kıyameti koparır. aşı olanlar lütfen cvp yazarmısınız..
:çok üzgünüm:

Benim çocuğum henüz yok ama 1.sınıf okuttum.Ateş düşürücü verebilirsiniz.
Aslında en güzeli o gün tatil edilmesi okulun.Burda bizler öyle yapıyoruz.

Back