• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları şimdi okullu olduk 1 sinifa cocugu baslayan anneler buyrun paylaşim yerimiz olsun ne

Hepimizin sorunları aynı kızlar.Benim kızımda ben başında olmadan ödev yapmıyor.Bırakırsam, bırak 2-3 sırayı olduğu yerde kalıyor öylece.Bir harf bile eklemiyor.Sabırrrrrrrrrrr...Başka çaremiz yok.Okumaya geçene kadar sabır.O zaman rahatlayacağımızı düşünüyorum.Bugün R harfini öğrendiler.Bakalım hafta sonu bizi neler bekliyor.Hiç kolay olmayacak, biliyorum.

kızlar iyi akşamlar...benim kızımda e,l,a,t,i öğrendi...fakat son öğrendiği i harfinden sonra e ile i yi karıştırmaya başladı..örneğin le ye li diyor..bugün ders yaparken beni çok zorladı...ilk başladığımız le ye geri dönüp bir sayfa yazdırdım..sabır Allahım sabır...birde öğretmenimiz evde yaşananları biliyormuş gibi ödev verdiği fotokopi kağıdına "çocuklara sabırlı davranın" yazmış...biz neysek de öğretmenimizin işi çok zor ...Allah yarımcısı olsun..-tatlicadiarzu-

slm arkadaşlar uzun zamandır gelemedim yanınıza malum dersler neyse bizim bugün veli toplantımız vardı toplantıdan gögsüm kabarık bir şekilde cıktım ögretmenimizin kızımdan hiç şikayeti yok cok başarılı bir ögrenci olur böle giderse cok umutluyum dedi algılayışı yazması okuması cok güzel dedi insan cocukları hakkında güzel başarılı şeyler duyunca nasıl gururlanıyorlarmış bugün anladım ALLAHIM nazarlardan korusun cümlemizin evlatlarını hepinizi öpüyorum

slm kızlar eladan talat tan ve onat tan nefret ediyorummm:oklava: ama onlar sayesinede artık :emir_bebek:oğlum ooookkkkuuuuuuuuuyooooooooooooor:emir_bebek: çok mutluyuzzz:teytey: allahım çok güzel bir duygu allah sizlerede nasip etsin:Saruboceq: inşallah. Harfleri tanıyodu zaten birleştirmeleride öğrenince ooookkkkuuuuddduuuukaydirigubbakcemile2 akşam okuma kitabından ve gazeteden okuttum biraz tekliyor ama okuyyoooooorhihoyyyt bide öğretmenimiz perşembe günü yazı ödevi vermişti onu yaptık ve cuma günü *** lı pekiyi vermiş aman allahım nasıl mutluydu oğlum anlatamam :sm_cool: kabus bittimi ne?:uhm:

kızlar formda cocuk sağlığı ve eğitiminde bulunan 'ece73 işin bitince beni severmisin anne' yazısını mutlaka okuyun bizlerde aynı hatayı yapıyoruz bazen. Ben okurken çok duygulandımsenağlama

arkadaşlar benım kızımda bu sene 1.sınıfa basladı bızde de ders yapma sorunu var okumayı hıc sevmıyor yazmakta daha iyi bırde 4 yasında var aksamları yaa sabır cekıyorum.

bızde R yi bitirdik.ögretmenımız super çok sevıyoruz.kızım da masallah hergun aferınler alıyor,çok guzel seyler soyluyor ögretmenı melegım ıcın.ınsan cok gururlanıyor gercekten,harıka bır duygu.insallah hep boyle gıder.

Kızlar sizin adınıza çok sevindim.Acaba bizde böyle güzel duygular yaşayabilecek miyiz?Bir dünya ödevimiz var, halâ başına oturtamadım.Çok üzgünüm.........

Kızlar Allah yardımcınız olsun.ben 2 sınıf annesiyim.geçen yıl yaşadıklarınızın ne eksik ne fazlası aynısını yaşadım.bir arkadaşımız talat lardan nefret ediyorum demişkaydirigubbakcemile3 geçen yıl ki halim geldi gözümün önüne.bir gün işyerimde kendimi talat ata atla atla talat atla diye içimden tekrar ederken farketmiştim:roflol: inanın 2 dönemde rahatlayacaksınız.2 sınıfta daha da farklı oluyor ama çocuklar 1 yılda olsa büyümüş oluyorlar ve gerçekten çok değişiyorlar.daha bilinçli daha kolay oluyor bazı şeyler.kısacası geçen yılkı yaşanan sıkıntılar olmuyor ders yapmama isteği daha aza iniyor, daha yakınlaşmış benimsemiş oluyorlar okul ve okul kurallarınıyerimseniben çok şükür biz rahatız artık, darısı başınıza :lepi:

slm arkadaşlar bizim derslerimiz bugün bitti hafta sonu olunca fazla sıkmıyorum o yüzden bugüne kaldı 4 sayfa yazı yazdık klasik şeyler TALAT ATA ELA LALE ETTE ELLE yani bildiginiz şeyler yarın N harfine gecicez inş 10 kasım için ATATÜRK albümü istemiş ögretmenimiz resimleri kesip renkli kagıt üzerine yapıştırıp albüm hazırladık ögretmenimiz pirinc makarna mercimek istemiş yarın için bakalım neler yapacaklar yarın beslenmemizde hamur işi var onun için börek yaptım kuzuma ayyyy cok uzun oldu ve anca oturdum bizim durumlar böle sizin nasıl gidiyo bakalım ?

burası tam benlikmiş ya şuanda ders çalışıyo ve biz kriz geçiriyoz siz hangi harflerdesiniz biz e,l,a,t,i,n,o,r,m,u yu öğrendik bence ezbereci bi sistem ve çok zor el yazısı sizceeeeeeeee

Aslında el yazısı daha kolay arkadaşlar bir öğretmen arkadşmla sohbet ettik geçenlerde,o da ilkokul 3. sınıfları okutuyor ve eski sistemde çocukların daha çok zorlandığını söyledi.
Bu arada teyzeleri biz ilk sınavımızı geçen hafta olduk ve oğluşum tam not almış hihoyyyt
Okuması yazması süper daha öğretmedikleri harfleri okuyup yazıyor ödev yapmayıda çok seviyor e daha ne olsun :kahve:
Salı günü aşı olacaklarmış sizde durum nedir aşı konusunda ??

Benim oglumda geçen hafta en son o harfini ögrendi, sınıftan biraz önde gidiyor maşallah ogluma... evde ben ögretmeye çalışıyorum elimden geldiğince. Başlarda ödev konusunda sıkılmıştık ama şimdi gayet iyiyiz ama ben biraz yetişemiyorum çok yoruluyorum eşimde fazla yardımcı olamıyor bütün iş bana kalıyor bende çalışıyorum bu arada.

Bizimkiler aşı oldular 2 hafta falan oldu.

merhaba şekerler biz d harfindeyiz canlarım bu arada bu performanslar da beni öldürecek sanki çocuklar yapıyor yaaa nasıl yapacaklar ki ördek yap örüntü hazırla makarna baklagil ne bulursan bayrak asılan yerler falan filan hepsi de bir araya geldi yahu işte böyle şekerler

Valla bizde dün bezin üzerine 3 yazdık kestik renjki kartona yapıştırdık ama ben bile zorlandım çocuk nasıl yapsın dimi normalde ben hiç bir ödevini yapmıyorum iyi yada kötü kendisi yapsın diye ama dünkünü yapamazdı bende yardım ettim, yanlış mı yaptım bilemiyorum.

slm arkadaşlar ne kadar hızlı gıdıyosunuz.yada bız yavaş gıdıyoruz,daha bız " n " harfındeyız sayılardanda 6 ya gectık

Bizde sayılarda çok yavaşız sanırım daha 3 teyiz bakarmısınız, ama benim oglum zaten sayıları çoktan ögrenmişti maşallah...

selam arkdaşlar. konuyu yeni gördüm, açan arkadaşa teşekkürler. oldukça faydalı olmuş.
benim oğlumda bu sene 1. sınıfa başladı. bende aynı okula geçtim.
gördüğüm kadarıyla aynı sorunları yaşıyoruz, ders yapmaktan sıkılıyorlar. bizimki çok sulu. hemen cıvzıtıyo. illa birlikte yapacaz, bende hamileyim ve çok tahammül edemiyorum. sinirleniyorum kızıyorum. sonra bin pişman tabi. ayrıca çokda dağınık. hiç birşeyini kendisi toplamak istemiyor. daha önce konuştuğum birinci sınıf anneleri , çok sor oluyo demişlerdi , ama gülüp geçmiştim. nesi zor olacak diye . hakkaten öyleymiş. çok ödevimiz oluyor. hepsini yapamıyoruz tabi. birini bitirene kadar canımız çıkıyor.
sayfalara bakarken bir arkadaşın çocuğunun öğretmeninden tokat yediğni okudum. çok ama çok üzüldüm. lütfen böyle öğretmenelri şikayet edelim. sadece müdüre değil. çünkü bazı müdürler maalesef öğretmenlerini kayırıyorlar. direk milli eğitime. hiç kimsenin çocuğumuzn psikolojisiyle oynamaya hakkı yok.
selametle kalın arkadaşlar.

Dayak konusunda çok haklısınız, kesinlikle müsade edilmemeli ne olursa olsun.
Bu arada benim oglumda çok dagınık çalışıyor, toplamaktan yoruluyorum, zaten ders yaparkende yoruluyoruz hiç halim kalmıyor kısacası.

Back