• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları şimdi okullu olduk 1 sinifa cocugu baslayan anneler buyrun paylaşim yerimiz olsun ne

öncelikle tşk ederim size bir sorum olacak ben çok fazla sinirleniyom ve stres yapıyom sizce nasıl davranmalıyım
merhaba öncelikle dediğim gibi sakin olmaya çalışın gelelim bunu nasıl yapacağınıza çok sinirlendiğinizi hissettiğiniz an çocuğunuzun yanından ayrılın ve size en çok keyif veren şeyi yapın her ne olursa mesela ben o an derste sinirlendiğimde tenefüste içeceğim çayın hayalini kurardım naniknanik
onun zorlandığını ama çok zorlandığını aklınızdan sakın çıkarmayın,yaşayacağı gerginlik çocukta geri tepkiye yol açar ve o an okuyacağı varsada okumaz
demiştim ya hani sizin zor bir dil öğrendiğinizi hayal edin ve öğretmeninizin size okuyamadığınız yada yazamadığınız için kızıp bağırdığını düşünün inanın çok etkili olacak
evet o küçük bir insan ama onunda karakteri duyguları düşünceleri var empati kurduğunuz müddetçe en sakin anne siz olacaksınız :lepi:
aslında onların bizden bi farkı yok sadece boyları kısa hihoyyythihoyyyt

merhaba öncelikle dediğim gibi sakin olmaya çalışın gelelim bunu nasıl yapacağınıza çok sinirlendiğinizi hissettiğiniz an çocuğunuzun yanından ayrılın ve size en çok keyif veren şeyi yapın her ne olursa mesela ben o an derste sinirlendiğimde tenefüste içeceğim çayın hayalini kurardım naniknanik
onun zorlandığını ama çok zorlandığını aklınızdan sakın çıkarmayın,yaşayacağı gerginlik çocukta geri tepkiye yol açar ve o an okuyacağı varsada okumaz
demiştim ya hani sizin zor bir dil öğrendiğinizi hayal edin ve öğretmeninizin size okuyamadığınız yada yazamadığınız için kızıp bağırdığını düşünün inanın çok etkili olacak
evet o küçük bir insan ama onunda karakteri duyguları düşünceleri var empati kurduğunuz müddetçe en sakin anne siz olacaksınız :lepi:
aslında onların bizden bi farkı yok sadece boyları kısa hihoyyythihoyyyt

evet haklısınız ama bazen alay eder gibi yapıyo o an dayanamıyom ama cabuk toparlıyom onu çokkk seviyorum üzmeden bu okuma yazmayı cözdürsem cokk sevincem bide bişey sorabilirmiyim etüt faydalımıdır bizim kıza acaba

mini mini 1 lerin anneleriiiiiiiii çok rahatladım yazılarınızı okuyunca.tek biz diilmişiz yani.bizde de dikkat dagınıklıgı var.çok zor ders yapıyoruz içim şişiyo.öbürüde 2 yaşında akşamları biraz savaş alnındayız)ben hayret ettim ne çabuk ela lara ellere geçmişsiniz.biz daha bugün l harfini çalıştık.sizmi hızlı bizmi yavaş?neyse kolay gelsin herkese.bugünlerde geçiçek elbette.ama ben bugün tatillere baktım da 23 ocak yarıyıl 12 haziranda sene sonu.az kaldı sabredin

akşam cok agladı okuma 10 kez tekrarlanacak deyince ağlayarak uyudu. sabah erkenden kaldırdım kahvaltıdan sonra okuttum sesleri cıkarark okuyo ama sıkılınca harflare bakmadan ela yazan yere lale lale yazan yere ela diyo ezbere iş yapmak istiyo bende hecelemeden okumayalım dedim

bide okulda diyo herkes okumak için parmak kaldırıyo ben kaldırmıyorum neden diyorum sasırısam benle dalga gecerler bunu nasıl asabilirz kendine güveni cok eksildi okul basladıgından beri

biz halaaaaaaaaaa e harfindeyiz. o ayrı bir sinir bozucu durum. sabah sabah sinirlerim zıpladı resmen. velilerden biri - ki kendini sınıf babası sanıyor- getirtmiş bir masa kapaklı mapaklı özel yapım , bundan yaptıralım 100 küsur YTL: ee sıralarımızın nesi var ki.. yaptırmam ben dedim. bir de 2. sınıfa kadar. çünkü biz ayrı bir binadayız 1. ve 2. sınıflar olarak. 3. sınıfta başka binaya geçiyoru. hadi hepsini geçtim. güvenliği yok, kapaklar parmaklarını sıkıştırır. oturma yeriyle masa bitişik ve sınıfta kilolu çocuklar var. onlar sığmazlar. ya tamamen gereksiz bişi. özel sıra isteseydim özel okula gönderirirdim dedim. ben devletin sırasıyla büyüdüm kızımda öyle okuyacak dedim. sırf kendi egonuzu tatmin etmek için yapmayın bunları falan... yaa bilgi için eğitim için olsa para hiç önemli değil. falanca kitap çok pahalı alın deseler alıcam. bilgi adına gerekli ne varsa amenna ama bu çok gereksiz.. off inanılmaz sinirlendim. benim gibi düşünen velilerle itiraz edeceğiz bakalım..

Bizde hala e ve l harfleriyle uğraşıyoruz.Ödev yapmak işkence gibi.Sinirlenmemeye çalışıyoruz.Sakin sakin devam kızlar.Başka çare yok.

Bizde hala e ve l harfleriyle uğraşıyoruz.Ödev yapmak işkence gibi.Sinirlenmemeye çalışıyoruz.Sakin sakin devam kızlar.Başka çare yok.

ah be canım benim sinirim o yüzden bozulmuyor. maşallah benim kız alasını yapıyor. hatta ne yalan söyleyeyim benden bile iyi yapıyor. ödev yapmamızda da sorun yok. oturuyor yapıyor bi güzel. benim sinirim çok yavaş gitmemizde. başka sınıflar e,l a,t geçmişler lale ela,el elele yazıyorlar. biz ise pazartesi günü e harfini bir kere yaptık tekrar çizgi çalışmalarına döndük.

eveeet, bakıyorumda topik bayağı bir ilerlemiş.
Bizde bu hafta e, el, el ele çalıştık.Yav nasılda kargacık kurgacık yazıyor minik kelebeem.gamyoncuiremsu, anasının kızı iştekaydirigubbakcemile5,maşallah maşallah., doktor olacak kanımca.-tatlicadiarzu-

Kızlar benim kız deli edecek beni. Hiç yemek yemiyor. Okul başladı bizim yeme problemimiz de başladı.Zaten öyle aman aman çok iştahlı bir çocuk değil okul başladıktan sonra temelli problem olmaya başladı. Öğlenci olduğu için sabah 10.00- 10.30 gibi kahvaltı yapıyor, pek yapıyorda denmez iki üç lokma yiyor. Öğlen yemeği yemeden okula gidiyor. Beslenmesini hazırlıyorum onu da yemiyor. Akşama kadar aç aç geziyor. Akşam biraz yesin istiyorum bir kase çorbayı bile zor bitiyor. Sinirlerim iyice harap oldu. Gözlerinin altı çöktü beti benzi soldu iyice. Napabilirim, bu sorunu nasıl aşabilirim.

Üstüne gitmeyim diyorum ama bu seferde hiç yemiyor yaa:mymeka:, okul fobisimi başladı acaba çünkü sürekli karnım ağırıyor diyor. Normalde ağırmıyor ama yemek yerken birde okula gidecekken ağırmaya başlıyor ne hikmetsebenneyaptımki

Napıcam ben yaa:çok üzgünüm:

Son düzenleme:
kuzum benim kızım ne zaman iştahsızlansa, midem bulanıyo dese ve gözlerinin altı morarsa bilirim ki kansızlaşmıştır. doğru doktora kan ilaçlarını alırız.kanlanır canlanır :)
onun haricinde aklıma başka bişi gelmiyoo.. umarım düzelir , yemeyen çocuk çok zor çünkü.

Dhilek akşamları yatmadan önce 2 tatlı kaşığı dut pekmezi veriyorum hem kıza hem oğlana.Harnup pekmezi aldım tadını hiç sevmediler bir türlü içiremedim. Kansız değil sanmıyorum ama depresyonamı girdiki acabaCADIARZU Dün bir psikologla yazıştım olabilir dedi.Üstüne varmıycakmışım. İyide biraz daha böyle devam ederse iskelet gibi kalacak kelebeem.:1no2:

neyse yarın bir doktora götürim bakalım ne diyecek.:sm_confused:

arkadaşım neden bağırmasına izin veriyorsunuz öğretmenin.o çocuklar daha ne yapabilirki.zaten yavrucakların hayıtındaki ilk dönüm noktası.benim çocuğum çok hassas öğretmeni ona bağırsa yapacağınıda yapamaz ki asla izin verem hatası dahi varsa önce güzellikle konuşarak öğretecek.siz biran önce gidin öğretmenle konuşun çocuk okuldan soğur.dersleride okadar ağır vermesine hayret ettim.benim oğluş 4 sayfa kısa kısa ödevi bile yaparken sıkıldı ne ödüllerle ne dillerle yaptırdık.ama okulunu çok seviyor helede öğretmenini.

ay canım izin verirmiyim hiç okul müdürüne kadr çıktık eşimle müdür tabi öğretmenin yetiştirdiği talebeleri anlattı efendim neymiş biraz yüksek sesle konuşur ama eğitimi iyi falan filan . biz eşimle kabul etmedik sınıfı değiştirmesini istedik neymiş kolay değil değiştirmek her önüne geln değiştirse falan inan aramızda geçn konuşmaları anlatmam çok uzun sürer ama sinir kırizi geçircektim nerdeyse sinirden müdürün pişkinliğinden bir türlü anlamıyorlar daha doğrusu işlerine gelmiyor velilere yüz vermem havasında ama anladımki türkiyenin eğitim anlayışı ortada .....okul ilimizin iyi eğitim vrern okullar ilk sıralarında yer alıyor neyse şimdilik devam ediyoruz ha buarada kaydını istedik oğlumun asla mümkün olmadığı söğledii ..:mymeka:kötükedihüso.birde canım diğer veliler halinden meemnun olunca tek başına olmuyo işte

kızlar merhaba yeni keşfettim burayı benimde küçük oğlum başladı bu sene 1. sınıfa bizde çok mu yavaş gidiyoruz ki diye düşünüyorduk biz i harfine dün geçtik canlarım gerçekten ikincilerde böylemi oluyo bilmiyorum ama bir zorluk çekmiyorum şükür ilk oğlan da böyle degildik

bızde i harfini dün bitirdik bugun n ye gececeklerdi.odevımız cok oluyor bızım,kelimeler,cümleler yazılıp okunuyor.sızde de cok mu odevler?

Allahım i'den n'den bahsediliyoo.:( bizim tatil ödevimiz 1 sayfa E harfi.... niye yavaşız anlayamadım...dönemden 9 günde gitti.. yarı yıl geldiğinde biz hala eee liyo olcaz herhalde....

kızlar bizde elat bitti 17 sayfa ödevimiz var artı kitaplan e l a L A E bunların tekararıı yapıcaz güzel okuyo bide artık bakmadan yazmaya basladık biz

en zor harf e imiş. bunu yaptıktan sonra diğer harfler çok kolay gelecekmiş onlara..

canım benimde kızım artık a ile birleştiriyor.bir sürü öğretmen yakınım var.ben yeni sistemde neden e ile başlanıyor diye sordum onlara,e en kolay olduğu için dediler.baktın bu öğretmen e lerde halen takılıyor müdahale edin.

Back