• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları şimdi okullu olduk 1 sinifa cocugu baslayan anneler buyrun paylaşim yerimiz olsun ne

Benim ogluşumda 14 ünde aşı oldu, haberimiz yoktu izin falanda almadılar... Ateşi çıkmadı ertesi gün de aynen okula gitti...
Birde sizede ezber veriyorlarmı onu sorucam arkadaşlar, henüz okuma bilmeyen çocuga ezber vermek ne kadar dogru bilemiyorum, çok zorlanıyor. Ögretmeni istiklal marşının ilk 2 kıtasını ezberle demiş ugraştık çok zorlandı bende ısrar etmedim çocuk bıkacak diye korkuyorum şahsen...

bizde ezber yok öğrendiklerini okutun yazdırın diyorlar müfredat aynıysa neden böyle oluyo anlamıyorum e çocukda bıkar yani zaten cumaları okuyolar istiklal marşını sene sonuna kadar öyle oluyarak bile ezberlerler yani acelesimi var sanki anlayaıyorum

zaten bol bol okuyup yazıyoruz ama birde ezber çıktı, andımızı ezberlettim zoraki hasta olduk ikimizde ama istiklal marşında ısrar etmiyorum açıkçası bunaldık ikimizde, ne acele bende anlamadım valla

Selam kızlarkaydirigubbakcemile5

Minik kelebeğimle 29 Ekim Cumhuriyet bayramıyla ilgili şiir ezberledik 2 kıta 1 gecede o da yarım saat kadar ancak çalışabildik. Dün sınıfta hiç takılmadan okumuş. Nasıl mutlu oldum, sanki kupa kazanmış gibi:hooray:

Geçen salı günü T harfini öğrendik. Biraz gerimiyiz ne. :uhm: Lale Ela et al,Atla Lale atla, Lale ip atla(ip resmi çiziyoruz tabi) vs vs. Çok güzel yazıyor ama okuma biraz geri gibi. Mesela Elayı cümlenin başında görse hemen okuyor ama cümle içinde geçtiğinde biraz duraksıyor. sanırım bir kalıp olarak ezberlemiş. Bunu değiştirmem lazım. Ela'nın harflerini değiştirip "Ale" yazıyorum biz bunu görmedikki anne diyor. Ezber, ezber, ezber:çok üzgünüm:

Dün aşı olmuş böcüğüm, kolunu kaldıramıyordu. Birde çok hevesli ödev konusunda. Okuldan gelir gelmez çantasını bir kenara atıp, "ödev yapıcam rahatsız etmeyin beni" diyor:1shok::lepi:. Ödevlerini akşamdan muhakkak bitirmesi lazımmış, ertesi güne bırakmıyor hanımefendi. Halbuki öğlenci, sabahta yapabilir bir kısmını, neyse ama.

Andımızı da artık hergün okulda okuya okuya ezberlemiş. 4-5.sınıftan birileri çıkıp hergün okutuyor ya, bunlarda tekrar ede ede öğrenmiş böcüğüm.kaydirigubbakcemile5

Son düzenleme:
Çocuklar İstiklal Marşınıda aynı yöntemle nasılsa ögrenecek düşüncesindeyim, pazartesi ve cuma okuyorlar hep beraber...

kuzum ne güzel kızının ezberi kuvvetli demek ki .benim oğlumda okumayı söktü bugün öğretmeni şeker vermiş yazdığı kelimeyi okudu diye çok mutluydu bugünde şeker kazandım diye .geri olduğunuzuda sanmıyorum çünkü bizde henüz t harfindeyiz dün talat yazmışlardı. bugünse gazetelerden dergilerden t harfi bulup yapıştırın demiş.

kızlar bişi sorcam şu aşı işine kafam çok takıldı bize aşı kağıdı yollamışlar ayın 16 da aşı olcak fakat eğitime devam edeceğiz demişler çocuklarınız aşıdan sonra okulda kaldımı? bide ogün okula gönderirken ateş düşürücü fln verdinizmi? çok korkuyorum. oğlanın haberi yok zaten aşıdan bilse kıyameti koparır. aşı olanlar lütfen cvp yazarmısınız..
:çok üzgünüm:

Canım benim kızım aşı olduğu gün okul tatil edildi 1. sınıflara.O karmaşa içinde eğitime devam etmeleri çok zor.Ateş düşürücü falan vermedim, zaten haberimiz yoktu,bizede sürpriz oldu yani.Ama ateşi falanda çıkmadı Allah'tan.

Biz bu hafta n sesine geçtik Anne nane al,nine naneli et al gibi kelimeler yazıyoruz.Benim oğlumda ödevlere şimdiilik çok hevesli bakalım inşallah böyle gider.Fatima canım istiklal marşını cep tlfnuna kaydet sürekli dinlet ona dinlerken daha kolay ezberliyolar ya.Ama yani zaten okuma yazma çocukların haşatı çıkıyo bide ezber çok saçma şimdilik :1no2:

Teşekkür ederim canım saol, benim oglumda çok hevesli ödev konusunda ve yazmayıda seviyor ama ezber biraz bunaltıyor.
Bilgisayardan sürekli dinlettik İstiklal Marşını ama fazlada üstüne gitmedim açıkçası

Allahım ya, nedir Talattan çektiğimiz.Okuyamıyor bir türlü. Bu T harfi hayatımıza girdi gireli hayatımız zehir oldu desem yeridir.Akşam cnnet geçirecektim resmen. Offf deli olucam ben sanırsamsenağlama

selam arkadaşlar
benim kızımda 1. sınıfa gidiyor. Dün aşı olacaklardı ama bizimkisi çok ağlamış ve yapmamışlar.
Benim kızım okuma bilerek okula başladı . 3.5 yaşında ilk öğrendi. Bizim hiçbir müdahalemiz olmadan kendisi başardı. Şimdi de çok akıcı bir şekilde okuyor. Yazma olayımız biraz zayıftı. Bilgisayarda klavyeyi çok hızlı kullanıyor ama yazarken zorlanıyor. El kasları fazla gelişmemiş dedi öğretmenimiz.
Şimdilerde epey düzeltti . Biz de şu anda t harfindeyiz .
İkinci sınıfa almak istediler ama biz istemedik , zaten 2002 kasım doğumlu fiziksel anlamda da diğer arkadaşlarından küçük.
Ödeve gelince , çok fazla ödev vermiyor öğretmenimiz sadece 1 sayfa kadar. Çeşitli kaynaklar aldık okul başlarken onlarla çalışıyorlar.
Tabi artık çok sıkıldı , "arkadaşlarım okuma öğrenseler de test çözsek" diyor.
çok fazla okula gidemiyorum biraz uzakta, servisle gidiyor.
burada sizlerin yazdıklarını görünce yalnız olmadığımı düşündüm.
Bu arada bir de oğlum var 7. sınıfa gidiyor. O zamanında öğrenmişti okumayı. O da çok başarılı şu anda
Açığını söylemek gerekirse kızımın da zamanında öğrenmesini tercih ederdim
hepinize kolayllıklar diliyorum.

Valla bizde talat olunca okuyoruz Talat'a olunca okuyamıyoruz anlamadım gitti, bende akşam kafayı yiycektim resmen

Selam kızlar bizimkilere bugün aşı yapıldı ama benim kızım hasta ve ilaç kullandığı için bugün yapmadılar haftaya iyileşince sağlık ocağına getir yaparız dediler ama aşının ne aşısı olduğunu söylemediler bilen varsa yazarmısınız. Dün t harfini öğrenmişler kızım hasta olduğundan okula gitmediği için evde çalıştık akşam Allah tan hiç zorlanmıyorum harfleri tanıdığı için ama kelimeleri birleştirip okumak biraz zoruna gidiyor.

Kaç gündür konuşamadık kızlar.Ne durumda minikleriniz?Biz e,l,a,t,i,n,o harflerini bitirdik.Sırada r var.Ödev konusunda değişme yaşamadık, halâ yapmak istemiyor.Ama okuma konusunda iyiyiz.Onunla avunuyoruz işte....

Bizimkiler e.l.a.t' ı öğrendiler birkaç gündür öğrendiklerini tekrarlıyorlar 2 gündür sınav yapılıyor ikisindede 1 yanlış yapmış kızım.inşallah daha iyi olacaklardır.Biz harfler de biraz geri kalmışız herhalde...

Aynı şekilde bizde Talat ve Atilla'dan çok çektik şimdi sıra Onat'ta -tatlicadiarzu-
Şimdiye kadar e-l-a-t-n-o seslerini öğrendiler.Bu hafta r sesine geçiyorlar sanırım.Neyseki kuzucum şimdilik çok hevesli umarım böyle gider.Ama bizimkininde başka dertleri var bir iki çocuk tenefüste bizimkine sataşıyormuş itip kakmalar rahatsız edici tavırlar falan.Bİzim artistte annecidir biraz eline pek sürmez ööle karşılık falan vereyim bilmez şakkıdı Neyse çocukla konuştum dün siz aynı sınıftasınız kardeşsiniz diye meğer biçok çocuğu rahatsız ediyormuş bizim belalı sonradan ortaya çıktı :1ninca: Varmı sizdede bu tür sorunlar??Yaa neler göreceğiz daha kimbilir çok yolun başındız kafamçokkarıştı

benim cimcimede sorunlu e-l-a-t t larda delirdik zaten şimdide i-n evde delirecek gibi oluyorum her yeni seste bir öncekini unutuyor -tatlicadiarzu- ezberden okuyor bugece beni dellendirdi yine kaydirigubbakcemile

arkadaşlar bir sıkıntımda asla ödev yapmak istemiyor ben başında durursam yazıor yoksam hayatta yazmıyor bir yerde mecbur kalıyorum yanlız bırakmaya çünki iki küçük kardeşi var biraz yazıyoruz bırakıyorum kardeşleride rahatsız etmesin diye kapıyı kitleyip çıkıyorum ama odaya girdigimde ya iki sıra yazmış ya 3 sinir oluyorum yardım edecek kimsemde yok off yaa :uhm::çok üzgünüm:

arkadaşlar bir sıkıntımda asla ödev yapmak istemiyor ben başında durursam yazıor yoksam hayatta yazmıyor bir yerde mecbur kalıyorum yanlız bırakmaya çünki iki küçük kardeşi var biraz yazıyoruz bırakıyorum kardeşleride rahatsız etmesin diye kapıyı kitleyip çıkıyorum ama odaya girdigimde ya iki sıra yazmış ya 3 sinir oluyorum yardım edecek kimsemde yok off yaa :uhm::çok üzgünüm:

Canım Allah yardımcın olsun işin zormuş.Bizdede bir erkek kardeş var ve onada kağıt kalem veriyorum resim yapmasını istiyorum ve biz ders yaparken o da yanımızda resim yapıyor sessizce.Ders çalıştığımızı bildiğinden odadan atılmamak için sessiz kalıyor :ecrin_bebek: Sizin kardeşlerde yanınızda resim yapmazlarmı çokmu minikler gamyoncuiremsu Eğer kardeşler çok küçükse yani odada kalamayacaksan illa bırak yapabildiği kadar yapsın bence 3-5 satır neyse artık.Öğretmenden yardım iste yapabildiği kadarını takdir etsin ve biraz fazla ilgilensin seninkiyle.Okulda kapacaklarının çoğunu kapıyorlar zaten sende baba evdeyken aradaki açığı kapatmaya çalışırsın olmazsa artık.

Back