• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları şimdi okullu olduk 1 sinifa cocugu baslayan anneler buyrun paylaşim yerimiz olsun ne

ve bayram tatili bitti maraton başladı ara tatile kadar hayırlısı bizim öğretmenimiz çocuklara hep annem diyo iletişim çok önemli hayırlısı inş. emekleri boşa çıkmaz yavruların

evet maraton başlıyor
iletişim çok önemli evet
bizim öğretmenimiz çok şeker ama tatilden önce çocuklara ''9 gün sizden kurtuluyorum ohhh demiş'':1shok:kızım anne öğetmenim bizi sevmiyormu diye soruyordu
onun içinde çok zor elbette bir sınıf dolusu çocugu idare etmeye çalışmak
birde sınıfımızda ki bir öğrenciyi ana sınıfına almışlar korkuyor ya bende ana sınıfına geri dönersem diye off ne zor işmiş şu okul
kendim giderken bu kadar zorlanmadım herhalde

merhaba hayat umarım banada yardımcı olursun benim kızımda cok şükür okumayı yazmayı çözdü gecen gün toplantıda ögretmenimize kızımın durumunu sordugumda herşeyi cok güzel fakat kendine cok özgüveni var dedi ne yapabilirim dedim cvp alamadım sence bu kızımda ne gibi artılar eksiler getirir

aslında bence tabi kızınızın özgüveninin yerinde olması güzel bir şey pasif falan olsa bu seferde ay yok içine kapanık nasıl açacaz bilmem ne aaaaa yaratılış kardeşim tabiki problem yaratacak kadar çok sa hal yoluna bakılmalı ama sonradan öğrenilen bir yeti degilki bu doğuştan
evet kızlarrrr bayramdan önce bütün harfleri bitirdik biz bayramda da şöyle bir genel tekrar yaptık evet maraton başlıyor hayırlısıyla okumalarımızı ilerletmemiz lazım

Merhaba hanımlar,

Hepinize güzel bir gün diliyorum. Bugün yine başlıyoruz, hayırlısı bakalım. Bu sene ne kadar çok tatil vardı, ne kadar gereksiz bir olay. Çocuklar tam derslere adapte oldu derken hoop yine tatil. E şimdi 1 ay sonra yine tatil. Yetti ya.

Biz henüz harfleri bitirmedik. Hatta bayağı bir gerideyiz. Görmediğimiz harf neredeyse 10 tane. Herhalde dönem sonuna kadar bitirebiliriz.kafamçokkarıştı, ama şükürki minik kelebeğim şakır şakır okuyor.

Arkadaşlar müfredat aynı değilmi. Neden bazılarımız harfleri bitirmişken diğerleri bayağı bir geride (bakınız şekil 1a kuzum:1rolleyes:)

merhaba hayat umarım banada yardımcı olursun benim kızımda cok şükür okumayı yazmayı çözdü gecen gün toplantıda ögretmenimize kızımın durumunu sordugumda herşeyi cok güzel fakat kendine cok özgüveni var dedi ne yapabilirim dedim cvp alamadım sence bu kızımda ne gibi artılar eksiler getirir

merhaba peperisacım, özgüven iyidir... eğer fazlaysa o zamanla nerede nasıl davranması gerektiğini öğrenecektir... benimde var öyle bir kaç öğrencim çok müdahil olmuyorum... ama gereksz çıkışlarında bunun yanlış olduğunu söylüyorum... tamamen kapatmakta doğru değil...

Merhaba hanımlar,

Hepinize güzel bir gün diliyorum. Bugün yine başlıyoruz, hayırlısı bakalım. Bu sene ne kadar çok tatil vardı, ne kadar gereksiz bir olay. Çocuklar tam derslere adapte oldu derken hoop yine tatil. E şimdi 1 ay sonra yine tatil. Yetti ya.

Biz henüz harfleri bitirmedik. Hatta bayağı bir gerideyiz. Görmediğimiz harf neredeyse 10 tane. Herhalde dönem sonuna kadar bitirebiliriz.kafamçokkarıştı, ama şükürki minik kelebeğim şakır şakır okuyor.

Arkadaşlar müfredat aynı değilmi. Neden bazılarımız harfleri bitirmişken diğerleri bayağı bir geride (bakınız şekil 1a kuzum:1rolleyes:)
bence doğru olanı seslerin ilk dönemde bitmesi... çok hızlı gitmenin hiç gereği yok bence... nasıl olsa öğrenecekler....benim yaptığım plana göre döenm sonuna bütün sesler bitecek... iknci dönemde bol okuma bu yeterli olur... hem gerideyiz diye can sıkmaya da gerek yok.. bu öğretmenin tercihidir...

arkadaşlar benim oğlum okuldan ve ders çalışmaktan nefret ediyo. istediği zaman çok güzel okuyo ama istemeyince mahsuss yanlış okuyup sinirimizi bozuyo. çok zorlanıyorum ve korkuyorum hep böyle kalacak diye. sırf okula gitmek istemedğinden sevdiği bütün mesleklerden vaz geçti.
ne yapacam bu çocukla bilmiyorumkafamçokkarıştı

merhaba arkadaşlar ben bu topici şimdi farkettim
benim oğlumda bu sene 1 sınıfa başladı okul öncesi okuyordu zaten şu an bayağı bir hızlı ikinci sınıf düzeyinde yazısı biraz çirkin tek sorunumuz bu malesef...

Merhaba hanımlar,

merhaba güzel bayanlar.paylaşımlarınıza bayıldım öncelikle bunu belirteyim dedim.
1. sınıf öğretmeniyim.seslerin dağılımı yıllık plana göre ara karne tatilinden 1 hafta önce bitecek şekilde ayarlanmış.son hafta ise tekrar var ancak bizler sınıflardaki ortalama seviyelere göre yada seviye grupları yaparak bu süreyi uzatıp kısaltabiliyoruz.yani sesleri öğrenme zamanı tamamen çocuklara bağlı.
sakın panik yapmayın.önemli bir sorunu yoksa her çocuk okuma yazmayı er ya da geç öğrenir.

hayatcım öncelikle cvp için tşkler ögretmenimiz şimdilik bir sorun yok ama ilerde cok yanlış yapmasına neden olur dedi benim canımı sıkan bu oldu aslında dogru kızım biraz cıkık canlı ben gerekli yerlerde uyarıyorum zaten ama ögretmenimizle bunu daha kolay aşarız gib geliyo bana yanlışmı düşlünüyorum bilmem cünkü bütün gün okuldalar bu konuyu en kısa zamanda gidip birebir ögretmenimizle konuşucam tekrardan tşk ederim görüşmek üzere

Merhabalar arkadaşlar benim kızımda 1. sınıfta şu an bizimde son gurup seslerimiz kaldı,kızım okuyor ama biraz hızlanması lazım.Tüm çocuklarımıza Allah zihin açıklığı versin inşallahŞeniz

benim oğluş iyi ders fazla çalışmaktan hoşlanmıyor okumayıda söktü arkadaşlar ders çalışmaktan benimkide hoşlanmıyor ara sıra fazla abartmadan toplu olarak süslü kalemler süslü not defteri aldım renkli çıkartmalar bu sayfa bitince sana süprizimm var diyorum yapıyor evde bir şey yoksa 4 kişilik yaş pasta yapıyorum ders bitince mum yakıp üflüyoruzzzzzzzzz....yada hadi yapalım seninle dolaşmaya çıkacağız diyorum yapıyor birde hafta içi zaman az kalıyor ödev yapmaya......deneyin ama fazla rüşvete alıştırmayın......

valla kızlar siz anlatınca bende dayanamadım benim oğlanın da elinden kitap kalem düşmüyor resim yapmaya bayılıyor yazı yazmaya bayılıyor ödevim ödevim diye herşeyimiz ortada inşallah sonuda böyle gelir
diğer oğlan 4. sınıfa gidiyor zorla yaptırır oldum yaa

slm bayanlar.Benim de birici sınıfta oğlum var.Okumayı söktü ama sınıf daha tamamen sökmedi.Biz de mi gerideyiz acaba................

bizde okumayı söktük ama daha selerimizin tamamı bitmedi severek yapıyoyo şimdi okumaya birazdaha hızlanması için hikaye kitapları aldık onları okuyoruz

Kuzumda okumayı söktü.Ama herkeste olduğu gibi bizimde son grup seslerimiz var daha.Olsun, benim kuzum okuyor, o yeter bana....

bizde okumayı söktük.
proje ödevlerimiz başladı.
ödevimiz şu:okul ve çevresini güzelleştirmek ve temiz tutmak için fikirler üretme.
gazete ve dergilerdenperşim kesip yapıştırcaz ve kendisi kompozisyon gibi bişey yazıcak.
ama ne resim bulabildim ne de ne yazıcağımızı biliyorum.
aklında projesi olan varsa yazabilir.tşkk.

bizde okumayı söktük.
proje ödevlerimiz başladı.
ödevimiz şu:okul ve çevresini güzelleştirmek ve temiz tutmak için fikirler üretme.
gazete ve dergilerdenperşim kesip yapıştırcaz ve kendisi kompozisyon gibi bişey yazıcak.
ama ne resim bulabildim ne de ne yazıcağımızı biliyorum.
aklında projesi olan varsa yazabilir.tşkk.

geri dönüşüm kutuları olabilir mesela.Ama bence siz çocuğun düşüncesini yönlendirin.Çevrede böyle şeyler olabileceğini görüp,ne yazacağına kendisi karar versin.Direk söylemeyin.Yoksa her ödevde"anne yardım eder misin" diyorlar.Tecrübe ile sabittir.

cuma günü kırmızı kurdela aldık :lepi:
bir simge belki ama çocuklar için çok önemli alamadıgımızda ne sıkılmıştı kuzumun canı aslında pek dert etmedim önemli olan okuyabiliyor olması benim için ama o illede kurdele diyodu aldı
okuya biliyor ama sınıfta öğretmenin yanında utanıyor sanırım sesi titreyerek çıkıyor prensesimin ben gittim benim yanımda daha rahat okudu ondan sonra taktı öğretmen kurdelayı

bizimde cuma günü okulda okuma bayramı var :lepi: aynı zamanda yerli malı haftası kutlanıcak,kaydirigubbakcemile3 kurdela takma töreni olacak hihoyyyt benim kızımda ilk okumaya çıkanlardan birisi:nazar: Şeniz çok heyecanlıyız kızımla birlikte dört gözle bekliyoruz o günü hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt

Son düzenleme:
Back