Merhaba arkadaslar bir konuda sizinde degerli fikirlerinizi merak ediyorum!
Benim kizim 7 yasinda gecen sene burda 1. sinifa basladi, basta hersey iyi ve güzel giderken bir kac ay sonra adapte olma sorunu yasadik pek severek gitmemeye basladi kizim ögretmeni ve sinif arkadaslarini sevmedigni söyledi.
Her sabah ayni gitmek istemiyorum, götürme beni anne falan filan...Ögretmeni ile konustum, oda fark ettigni söyledi...Derslerle bir sorunu yok sükür Kizim okumayida yazmayida daha okula gitmeden biliyordu, matematigmiz pek iyi degil ama ögreniyoruz masallah...Kizim biraz kendine güvensiz ve cekingen bir cocuk, bilmedigi tanimadigi kisilerle ortamlarla adapte olmasi diger cocuklara ragmen biraz daha zaman aliyor, daha fazla ilgi isteyen bir cocuk...a.s
Benim sorunum su: Bildigniz gibi ben almanyada yasiyorum ve burdaki okul sistemi cok farkli kizlar, piramid seklinde düsünün, iyiler yükseliyor, pek iyi olmanyanlar yada daha cok zamana ihtiyaci olanlarda ya alt kademelere yada baska özel okullara yollaniyor...sinifin kalitesini düsürmesinler diye...yabanci ülkelerden gelen cocuklar cok daha göze batiyor tabiki, kactane öyle pirlanta gibi zeki cocuklarin okul hayatlarini mahfettiler inanin...
Gecenlerde kaynanamla telefonda konustuk bende biraz bu problemlerden endiselerimden anlattim, oda kizim yolla burda okusun ilkokulu dedi, babanla bende yanliziz hem bizede bir ugras bir nese olur evin icinde dedi...kizim dünden razi babaannesini ve dedesini asiri seviyor cok düskün hatta türkiye hastasi diyebilirim...izine gittigmiz zaman bambaska bir cocuk oluyor, fakat ben kararsizim...benneyaptımki
Burda okusa eminim ne türk kültürünü ne dini ne imani dogru düzgün ögrenemeyecek, ne kadarda ben elimden geleni yapsam ister istemez cocuk onlarin kültürünü onlarin egitimini aliyor kizlar, bir zaman sonra cocugnuz ayni bir alman gibi konusmaya ve davranmaya basliyor..türkiyeye yollasam ne olur basarabilirmi, zorluk cekermi diye endiseleniyorum..
Ne yapayim bana bir akil verin ne olur ya:çok üzgünüm: