• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları şimdi okullu olduk 1 sinifa cocugu baslayan anneler buyrun paylaşim yerimiz olsun ne

Çok geçmiş olsun, Allah korusun yavrularımızı her türlü kötülüklerden...

Biz k dayız ve 8 e geçtik rakamlarda ama ogluşumda gerileme varmış neden böyle oldu bilmiyorum, akşam sürekli okuttum güzel okudu bazı hataları dışında ama okulda okuyamamış nedendir bilemedim, çok üzüldüm. Oysaki akşamları sürekli oglumla ilgileniyorum, dersti oyundu beslenmeydi derken yatma saati geliyor..:çok üzgünüm:

heyecandan okuyamamıştır merak etmeyin, Ben geçen sene 1.sınıf okutdum inanın Aralık ayında az okuyanlar birden okumaya geçmişlerdi ben bile şaşırmıştım.Sakın çok baskı yapmayın. BU onları daha çok strese sokuyor

Selam kızlar. benim oğlumda dün karnesini aldı .baştan aşağı hepsi çok başarılı sınıfın en iyilerinden biriside benim oğlummuş çok mutlu oldum..

bızde karnemizi aldık bır yazmamız "iyi" digerleri "cok iyi" ,kızımla gurur duydum sınıfın calışkanlarından kızım Şenizhihoyyyt

Son düzenleme:
hepinize merhaba
bizde bu sene ilkokullu olduk çalışna bir anne olmanın zorluğunu özellikle bu sene daha çok hissettim gecenin gec vakdine kadar öğretiyoruz öğretmekden ziyade öğretmenin verdiği ödevleri yetiştirmeye çalışıp bir tarfadan heceleyerek okuyarak harflaleri birleştirip okutmaya çalışıyoruz gelin görünki sözylendiği kadar kolay olmuyor . ben bunca yıl eşimi sabırlı bilirdim ama deilmiş kıza ders çalıştırırkengördüm ki kötü bir öğretici hemen sinir harbi diyorum bunca ödeve ne gerek var 1 sonra okusun neden birbirmiz yıpratıyoruz karşımızdaki bir çocuk neden sabırlı olamıyoruz hemen herşeyi anlasınlar istiyoruz önce anne baba olarak bizlerin daha doğrusu motive edilip terapi görmemiz gerekiyor yoksa ne bu sisteme dayanabileceğiz. diğer yandna çok fazla şey bilmesini istediğimiz çocugumuzdan olacağız...

bizde cuma günü aldık ara karnemizi,hepsi 'çok iyi' canım kızımın.harflerden y harfindeyiz,rakamlardan 10 dayız.çarşamba toplantımız varmış,bakalım neler diyecek öğretmenimiz

biz karne almadık...neden acaba?bu arada benim kızım 24 kasımda şiir okuyacakmış...bir sevinçli, bir mes'ut ki sormayın gitsin..kaydirigubbakcemile3

heyecandan okuyamamıştır merak etmeyin, Ben geçen sene 1.sınıf okutdum inanın Aralık ayında az okuyanlar birden okumaya geçmişlerdi ben bile şaşırmıştım.Sakın çok baskı yapmayın. BU onları daha çok strese sokuyor

Yazıklarınız içimi rahatlattı hepinize çok teşekkür ediyorum. Ben çok baskı yapıyorum sanırım ama artık rahat bırakıcam yavrumu gamyoncuiremsu. Akşam beşte okuldan çıkıyor ben beş çeyrekte geliyorum eve ve hemen derse başlıyoruz mecburen çünkü ertesi gün işe gidiyorum. Çocuk ne yapsın yorgun argın kafa doluyken tekrar derse başlıyor ve haliyle takılmaya başlıyor. :çok üzgünüm:
Birde hepinizde varmı bilmiyorum ama oglum harfleri çok güzel tanıyor biliyor ama yan yana gelince birleştirmekte sıkıntı çekiyor özellikle yeni ögrendiklerinde. Sistemmi böyle bilemiyorum egitimci arkadaşlar daha iyi bilir ama evde ne kadar çabalasamda okulda aldığı gibi olmuyor.
Maalesef eşimdede bende sabır yok ogluşumu üzüyoruz sanırım senağlama

Ayrıca bizim karnemizde matematik ve yazma çok iyi diger kısımlar iyi, bana göre hepsi çok iyi hiç dert etmeye gerek yok. Allah tüm yavrulara zihin açıklığı versin...

bende çok mükemmeliyetçiyim kızlar sanki o gelişim raporunda iyiyi görürse azmi kırılır gibi geliyo bilemiyorum çokmu abartıyorum.............

Bence henüz farkında degiller okumayıda bilmedikleri için, bizde rahat hareket edersek hiç bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Çok daha iyi olacaklar inanıyorum ben...

bizde ara karnemizi aldık hepsi çok iyi,artık biraz rahatlık önceki kadar kriz geçirmiyoz ohhhh...şükür..

bende çok ilgileniyorum derslerinle.ama okuyamamış okulda.üzüldüm.sonra sülale içinde muabbet konusu oldu.babası sordu neden okuyamadın.ben bi taraftan elimde kitap oku bakayım,şunu da oku..........herkez okuyamadın mı bilmemne.sonra kızdım kendi kendime.bu kadar muabbet uzadı diye.derken benim kız abarttınız ama diye bağırdı.gerçekten de abarttık.kızıyorum kendime.ama en iyisini yapsın istiyorum.
annem hep derdi ki kızım beni okutmadılar,ondan senin okumanı çok istiyorum.bende üniversite yerine kocayı tercih ettim.daha kızım 1. sınıftayken anladım ki okumasını çok istiyorum.kendi yaşayamadığımızı çocuklarda görmek istiyoruz.
önümüzde en az 12 sene var.üniv gidemezse.çoook zor geçiceği kesin.ama allah sağlık verdiği sürece her zaman kızımın derslerinde takipçi olucam.destek olucam.kesinlikle kendisini salmasına izin vermiycem.nasıl başlarsa öyle gider.temel çok önemli.inşallah çocuklarınızında okuma isteği içinde olur da bizide fazla üzmezler.

Nasıl gidiyor kızlar kelebeklerin okul işleri :kahve: Biz ç sesine geçtik.Bu arada okulda kabakulak salgını varmış inşallah bayram üzeri hasta olmayız :bbo: Okumayı hızlandırmaya çalışıyor öğretmenimiz bu hafta bol bol okuma veriyor ödev olarak.Matematiktede toplama çıkartma işlemleri yapıyoruz bol bol.. Bİrde benim oğlum alaturka tuvaletle okulda tanıştı ve bütün tuvalet ihtiyacını eve saklıyo orda beceremem diye sizdede böyle bir sorun oldumu :çok üzgünüm:

Nasıl gidiyor kızlar kelebeklerin okul işleri :kahve: Biz ç sesine geçtik.Bu arada okulda kabakulak salgını varmış inşallah bayram üzeri hasta olmayız :bbo: Okumayı hızlandırmaya çalışıyor öğretmenimiz bu hafta bol bol okuma veriyor ödev olarak.Matematiktede toplama çıkartma işlemleri yapıyoruz bol bol.. Bİrde benim oğlum alaturka tuvaletle okulda tanıştı ve bütün tuvalet ihtiyacını eve saklıyo orda beceremem diye sizdede böyle bir sorun oldumu :çok üzgünüm:

bizimde tualet sorunumuz var.okulda kesinlijkle gitmiyo tualete.bugün okulda pilav günü vardı.öğlen ewe yemeğe gelmiyecekti kızım sırf tuleti gelirde gidemez tek başına diye okula gittim.onu götürdüm wcye.
daha önceden de öğretmeni evden aradı gelin cansının karnı ağrıyor diye.gittik tualeti gelmiş.nasıl alışacak bilmiyorum.

benim oğluş eve geliyor tuvalete gitmiyor sevinerek söyleyeyim oğlum hikaye kitaplarını okuyor zeki ama yaramaz fazla ders çalıştıramadım şu bayran temizliği hallolsun ilgileneceğim bir sorum var sınıf s harfinde acaba gerimi benim oğlum iyi ama sınıfın seviyesi düşükmüş onun için hep geriden takip ediyor sizinki bu hafta hangi harfte

ç harfindeyişsiniz ileridesiniz benimki bütün her şeyi okuyor ama sınıf seviyesi kafamı bulandırıyor

Bizimkiler bugün ü harfini öğrendi.G ve Ğ'de takılıyoruz.Ama onun dışında herşeyi okuyor kızım.Öğrenmediği diğer harfleride yani.Seviniyoruz, bakalım nasıl devam edecek...

Derslerde bizdede sorun yok çok azimli bir oğlum var okul açıldıktan 1.5 ay sonra hikayelerini okuyordu zaten ama tuvalet sorunu canımı sıkıyor ne yapsam nasıl alıştırsam şaşırdım valla.Hergün okula gidip peşinde koşamamki evde birde kardeş var 2.5 yaşındagamyoncuiremsu

Back