• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları şimdi okullu olduk 1 sinifa cocugu baslayan anneler buyrun paylaşim yerimiz olsun ne

okuldan ödev verdiler.ilk proje ödevi....
doğal afetlerin zararlarından korunmak için ne gibi önlemler almalıyız.gazete ve dergilerden resim kes afiş hazırla...
ilk ödevde şaşırdım.ne olmalı nasıl resim bulmalıyız diye.ee resimde bulamadım açıkçası.kızım kendi resim çizdi.ama panik yaptım.daha ilk ödev.ilerki zamanlarda neler yapıcaz acaba....

okuldan ödev verdiler.ilk proje ödevi....
doğal afetlerin zararlarından korunmak için ne gibi önlemler almalıyız.gazete ve dergilerden resim kes afiş hazırla...
ilk ödevde şaşırdım.ne olmalı nasıl resim bulmalıyız diye.ee resimde bulamadım açıkçası.kızım kendi resim çizdi.ama panik yaptım.daha ilk ödev.ilerki zamanlarda neler yapıcaz acaba....

Biz ilk proje ödevimizi geçen hafta teslim ettik.16 sayfalık bir hikaye kitabı verildi ve her hikayenin arka sayfası boş.Bu boş sayfalara hikayeyi resimlendirdik.Çokta şeker oldu kaydirigubbakcemile5

zor ödevler veriyorlar.1. sınıf çocuğuna ağır bence.yarın z sesini öğrenicekler.sonrada bayram tatili giriyor.sizede haftanın son günü yeni ses veriyolar mı.zor zor...1. sınıf çok zor

Biz bugün bütün alfabeyi bitirdik çok şükür :lepi: Oğlum asıl bundan sonrası için çok heyecanlı ayy annne artık ne öğrenceeez çok merak ediyorum diyor :1rolleyes: Umarım hep böle hevesli gider :nazar: :nazar: :nazar:

Bu arada bayram tatili ödevimizi biz bu akşamdan aldık çünkü yarın İstanbul'a gideceğimiz için okula bugün veda ettik biz.Tatil ödevimiz boool bol okuma.Başka hiç ödev vermemiş öğretmenimiz okumaları hızlansın istiyor artık.

ya bizimkiler daha ö de benimki söktü ama sınıf yavaş bu anneler hiç ilgilenmiyor olan bizimkilere oluyor

merhaba kızlarrr bizde g harfindeyiz de benim oğlan bitirdi ama neyse
biz proje ödevi olarak 1 2 3 10 akadar her rakam için şekiller çizdik mesela bir agaç bir alma iki şeker iki lamab avs vs gibi
sonra bir saat yaptık kartondan
sonra atatürk yaptık resimlerini kartona yapıştırdık bayrak nerelerde kullanılır kartona yapıştır agaç bulut elma kartona yapıştır aklıma gelmiyo daha gelince yazarım
yavaş yavaş toplama yaptırıyor öğretmen düz yazılarla kitap okutuyoruz sürekli

lame bizde yavaş ilerliyoruz sınıfın durumundan dolayı.kızım okuyor herşeyi ama beklemek zorundayım diyor öğretmenimiz.çok mükemmel bir öğretmenimiz var güveniyoruz ona.bizde proje hazırlamadık,o kadar önemli oldugunu duşunmuyorum.salı günü bizimkiler yine aşı olmuş,karma ve çocuk felci

Kızlar proje ödevi bir yıl içinde yani iki dönemde tek olur.Daha verilmediyse merak etmeyin yani.Performans ödevleri olur onun yanında.O her dersten oluyor.Ama 1. sınıf olunca öğretmen bu kadar sıkırştırmaz tabi.Biz bugün Z harfini öğrendik.Ödevlerimizin bir kısmı verildi, bakalım daha gelecek mi?

Merhaba hanımlar.
Bu topic çok hoşuma gitti benim.Ben 1. sınıf öğretmeniyim ve 55 öğrencim var. Hepside çok tatlı. Başlarda baya zorlandım ama şu anda gayet iyi bir tempo yakaladık. Hiç telaşa gerek yok. Sesler arka arkaya gelecektir. Önemli olan birleştirme olayını kavraması ve söylenilenleri yazabilmesi. Bunu başarabiliyorsa olay tamamdır. Her çocuğun bir kırılma noktası var. İnanın bana sihirli değnek deymişcesine bir de bakıyorsunuz okumaya başlıyorlar. Üç sene önce ben yine 1. sınıf okutuyordum.(köyde çalışıyordum) Bir öğrencim vardı durumuda baya kötüydü. Ümidim yoktu öğrenciden. Neyse şubat tatili oldu. İkinci döneme başladık çocuk öyle bir geldiki takır takır okuyor. Benim o kızım o kadar çok sevdiki okumayı elinden kitap hiç düşmedi. 3. senenin sonunda en çalışkan öğrencilerim arasında oldu.
Hiç bir zaman umudunuzu yitirmeyin ve hep çocuklarınıza güvenin..
Sorularınız olursa seve seve yanıt veririm.....yerimseniben

İyi bayramlar.......

kızım perşembe günü arkadaşları kırmızı kurdale alınca pak üzüldü daha ö harfindeler okuyamadıgını ama ilgilenilirse okuyacagını söyledi öğretmenimiz senağlama ben elimden geldigince ilgileniyorum ama olmuyor etrafta iki canavar varken konsantre olamıyor kızım
ama bu gece ilginç olan ona aldıgım ve kendisine kalimelerini göstererek bir kazç kez okuıdugum el yazısıyla yazılan resimli kısa hikaye kitabının neredeyse 3 sayfasını okudu belkide ezberden söyledi çünki bilmedigi hafrlerde vardı ve Anne isteyerek okuyorum o yüzden şimdi okuyabildim dedi :1shok: önceden istemiyormuydu anlamadım hevesini kırmamak için kitabı sonuna kadar okumasına yardım ettim tahminen ezberlemiş kitabı topu topu 10 sayfa zaten

Merhaba hanımlar.
Bu topic çok hoşuma gitti benim.Ben 1. sınıf öğretmeniyim ve 55 öğrencim var. Hepside çok tatlı. Başlarda baya zorlandım ama şu anda gayet iyi bir tempo yakaladık. Hiç telaşa gerek yok. Sesler arka arkaya gelecektir. Önemli olan birleştirme olayını kavraması ve söylenilenleri yazabilmesi. Bunu başarabiliyorsa olay tamamdır. Her çocuğun bir kırılma noktası var. İnanın bana sihirli değnek deymişcesine bir de bakıyorsunuz okumaya başlıyorlar. Üç sene önce ben yine 1. sınıf okutuyordum.(köyde çalışıyordum) Bir öğrencim vardı durumuda baya kötüydü. Ümidim yoktu öğrenciden. Neyse şubat tatili oldu. İkinci döneme başladık çocuk öyle bir geldiki takır takır okuyor. Benim o kızım o kadar çok sevdiki okumayı elinden kitap hiç düşmedi. 3. senenin sonunda en çalışkan öğrencilerim arasında oldu.
Hiç bir zaman umudunuzu yitirmeyin ve hep çocuklarınıza güvenin..
Sorularınız olursa seve seve yanıt veririm.....yerimseniben

İyi bayramlar.......

bir öğretmenin öğrencisine kızım demesi ne kadar güzel..oğlum bu sene Allah kısmet ederse okul öncesine başlıyacak ve ben çok endişeliyim,korkuyorum.bu topicten öğrenmeye çalışıyorum neler yapılıyor diye.öğretmenin önemi çok büyük.bir bayanla konuşmuştum oğlu öğretmenin çocukla inatlaşması yüzünden altına kakasını yapmaya başlamış ve 1 sene ilkokula geç göndermişler kendini toparlasın unutsun diye.her meslekte olduğu gibi öğretmenlik mesleğinde de kötüler var size sevgilerimi sunuyorum hocam.Allah evlatlarımızı hayat boyu doğru insanlarla karşılaştırsın inşallah.
iyi bayramlar..

kızım perşembe günü arkadaşları kırmızı kurdale alınca pak üzüldü daha ö harfindeler okuyamadıgını ama ilgilenilirse okuyacagını söyledi öğretmenimiz senağlama ben elimden geldigince ilgileniyorum ama olmuyor etrafta iki canavar varken konsantre olamıyor kızım
ama bu gece ilginç olan ona aldıgım ve kendisine kalimelerini göstererek bir kazç kez okuıdugum el yazısıyla yazılan resimli kısa hikaye kitabının neredeyse 3 sayfasını okudu belkide ezberden söyledi çünki bilmedigi hafrlerde vardı ve Anne isteyerek okuyorum o yüzden şimdi okuyabildim dedi :1shok: önceden istemiyormuydu anlamadım hevesini kırmamak için kitabı sonuna kadar okumasına yardım ettim tahminen ezberlemiş kitabı topu topu 10 sayfa zaten

Ben bir öğretmen olarak kırmızı kurdaleye karşıyım çocuklarda tembelim ben psikolojisi yarattığını düşünüyorum ve hiç uygulamadım.Çocuğunuzun ezberlemiş olması sizi rahatsız etmesin okumaya geçiş zaten farkında olmadan ezberlemektir.Hem heveslenmişte sürekli aferim kızıma diyerek motivasyonunu artırabilirsiniz.Birde gözlemlerime dayanarak şunu demek isterim:okuma yazmaya erken geçmek zeka belirtisi asla değildir.onun için çocuklarınızı bununla asla ölçmeyin.Sizlere kolay gelsin...

Ben bir öğretmen olarak kırmızı kurdaleye karşıyım çocuklarda tembelim ben psikolojisi yarattığını düşünüyorum ve hiç uygulamadım.Çocuğunuzun ezberlemiş olması sizi rahatsız etmesin okumaya geçiş zaten farkında olmadan ezberlemektir.Hem heveslenmişte sürekli aferim kızıma diyerek motivasyonunu artırabilirsiniz.Birde gözlemlerime dayanarak şunu demek isterim:okuma yazmaya erken geçmek zeka belirtisi asla değildir.onun için çocuklarınızı bununla asla ölçmeyin.Sizlere kolay gelsin...

motivasyonunu hiç bozmamaya çalışıyorum zaten yapamazsın okuyamıyorsun diyede demiyorum sürekli annecim okuyabilirsin yapabilirsin diye yüreklendirmeye çalışıyorum zaten yazısı berbattı öğretmede şikayetciydi iki gün içerisinde düzeltti üzerine düşünce kendisine güvenmiyor yapamam bilmiyorum diyor sürekli bense kızmadan annecim bende bilmiyordum ögrendim diyorum zamanla hepsini öğreneceksin
başta biraz baskı yaptım inkar edemem ama zamanla çok yüklenmemem gerktigini anladım çünki kızdıkca kendini geri çekiyor heveslendirmek için kitaplar alıyorum okuyorum

Sevgili Glikoz inanın doğru yoldasınız.Yanlış anlamazsanız sadece okuma yazma konusunda aceleci olmamanızı öneririrm.Her çocuğun bir patlama zamanı vardır tıpkı patlayan mısırlar gibi.Hiç ummadığınız bir anda şakır şakır okuyacağını göreceksiniz ki gerçekten daha erken,zamanla bana hak vereceksiniz.sevgilerimle....

ve bayram tatili bitti maraton başladı ara tatile kadar hayırlısı bizim öğretmenimiz çocuklara hep annem diyo iletişim çok önemli hayırlısı inş. emekleri boşa çıkmaz yavruların

Back