- Konu Sahibi tirtilkurabiye
-
okuldan ödev verdiler.ilk proje ödevi....
doğal afetlerin zararlarından korunmak için ne gibi önlemler almalıyız.gazete ve dergilerden resim kes afiş hazırla...
ilk ödevde şaşırdım.ne olmalı nasıl resim bulmalıyız diye.ee resimde bulamadım açıkçası.kızım kendi resim çizdi.ama panik yaptım.daha ilk ödev.ilerki zamanlarda neler yapıcaz acaba....
Merhaba hanımlar.
Bu topic çok hoşuma gitti benim.Ben 1. sınıf öğretmeniyim ve 55 öğrencim var. Hepside çok tatlı. Başlarda baya zorlandım ama şu anda gayet iyi bir tempo yakaladık. Hiç telaşa gerek yok. Sesler arka arkaya gelecektir. Önemli olan birleştirme olayını kavraması ve söylenilenleri yazabilmesi. Bunu başarabiliyorsa olay tamamdır. Her çocuğun bir kırılma noktası var. İnanın bana sihirli değnek deymişcesine bir de bakıyorsunuz okumaya başlıyorlar. Üç sene önce ben yine 1. sınıf okutuyordum.(köyde çalışıyordum) Bir öğrencim vardı durumuda baya kötüydü. Ümidim yoktu öğrenciden. Neyse şubat tatili oldu. İkinci döneme başladık çocuk öyle bir geldiki takır takır okuyor. Benim o kızım o kadar çok sevdiki okumayı elinden kitap hiç düşmedi. 3. senenin sonunda en çalışkan öğrencilerim arasında oldu.
Hiç bir zaman umudunuzu yitirmeyin ve hep çocuklarınıza güvenin..
Sorularınız olursa seve seve yanıt veririm.....yerimseniben
İyi bayramlar.......
kızım perşembe günü arkadaşları kırmızı kurdale alınca pak üzüldü daha ö harfindeler okuyamadıgını ama ilgilenilirse okuyacagını söyledi öğretmenimiz senağlama ben elimden geldigince ilgileniyorum ama olmuyor etrafta iki canavar varken konsantre olamıyor kızım
ama bu gece ilginç olan ona aldıgım ve kendisine kalimelerini göstererek bir kazç kez okuıdugum el yazısıyla yazılan resimli kısa hikaye kitabının neredeyse 3 sayfasını okudu belkide ezberden söyledi çünki bilmedigi hafrlerde vardı ve Anne isteyerek okuyorum o yüzden şimdi okuyabildim dedi :1shok: önceden istemiyormuydu anlamadım hevesini kırmamak için kitabı sonuna kadar okumasına yardım ettim tahminen ezberlemiş kitabı topu topu 10 sayfa zaten
Ben bir öğretmen olarak kırmızı kurdaleye karşıyım çocuklarda tembelim ben psikolojisi yarattığını düşünüyorum ve hiç uygulamadım.Çocuğunuzun ezberlemiş olması sizi rahatsız etmesin okumaya geçiş zaten farkında olmadan ezberlemektir.Hem heveslenmişte sürekli aferim kızıma diyerek motivasyonunu artırabilirsiniz.Birde gözlemlerime dayanarak şunu demek isterimkuma yazmaya erken geçmek zeka belirtisi asla değildir.onun için çocuklarınızı bununla asla ölçmeyin.Sizlere kolay gelsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?