- 26 Mayıs 2018
- 8.189
- 38.698
- 51
Buna da üzülmeyin.Tamam sizin düşünceniz benim için önemliydi istediğim cvp aldım teşekkür ederim. Evde ekran isteği yok ben telefonu elime alınca anne bırak filan diyor . Belki haftasonları 2 gün bu tarz şeyler izleyebiliriz . Bu çikolata olayını da yine doğru şekilde yöneteyim . Ekrandan çok diğer söylediği şeye üzüldüm
Bende bu düşünce sisteminde olduğum için böyle yaptım zatenYazık falan değil çocuğunuza. Dünyaya geleli 4 sene olmuş izleyecegi abuk subuk çizgi filmler ona bişey katmazdi zaten ki bu saatten sonra izleyecekleri de gayet yeterli. Okulda da belli abur cubura doyacaklar. Benimde kizim 3.5 yaşına kadar bu gıdalarla tanışmadi. Bunların hepsiyle okulda tanisti. Gelişme döneminde vücudu bu gıdalarla ne kadar geç tanisirsa o kadar kâr gözüyle bakıyorum. Zaten 40 yaşında tanismiyor en geç 4 yaşında tanisiyorlar bir şekilde. Dış seslere kulaklarınızı tikayin derim
O kadar da abartmasınlar onlar da her gün 40 dakika da biraz abartı.Geçen mesela bitter çikolata vardı bir yerde kahvemizin yanında oğlum da aldı yedi ben sevmedim dedi devamını ısırmadı . Ay ben nerede hata yapıyorum anlamadım cidden . Bu arada 2 öğretmen evliler diğer sınıfın öğretmeni kadında konuşma da vardı dedi ki bende telefon verin demiyorum ama günde 40 dk izlesin birşeyler dedi .
Bizim 40 dk izlesin zamanı yok ki evde . Sabah kahvaltı yapıyoruz boyama Lego istiyor sonra yemek yapıyoruz birlikte evcil hayvan var onunla ilgileniyoruz okula gitme zamanımız geliyor koşa koşa öğlen yemeği ye okula bırakıyorum. Akşam da uykudan önce 2 saat kalmıyor oluyor okuldan aldığımda . 1 saati parkta geçiyor 1 saatte de eve gel temizlen vs yemek saati başlıyor sonra uyku .O kadar da abartmasınlar onlar da her gün 40 dakika da biraz abartı.
Bir de damak tadı da önemli. Biz sucuk severiz. Salam sosis almayız. Oğlum sucuk da yemez. Okulda sosisli yumurta çıkardı kahvaltıda aç kaldım iğrenç derdi. Sosis sevmeyen çocuk mu olur? Pizza yer sadece mısır zeytin ve biber koydurur, arkadaşımın yaşıt çocuğu da onları çıkartır sadece sucuk koydurur. Sevmiyor işte napalım yani. Zorla sucuk yedirecek değiliz ya sebze değil neticede
Bana kalırsa yasakmış gibi davranmayın yani hani hak verdim yasak bir şeye hadi ama bugün al gibi. Bir gün markete gidin bir şeyler alın mesela çikolata gibi, sonra onu ailecek yiyin. Sanki hayatın doğal akışıymıl gibi. Yasaklar daha sonra beslenme bozukluğuna yol açıyormuş çünkü okuduğum kitapta böyle diyordu. Sadece bundan fazla yersek bizim için zararlı iç organlarımıza gibi anlatabilirsiniz. Ekran konusunda da eğitici içeriklere izin verebilirsiniz bence. Ya da güzel filmler seçip ailecek sinema gecesi yapabilirsiniz. Biz evde bu şekilde uyguluyoruz.Bende o olaya takıldım açıkçası . Bunu kendim çözeyim istiyorum tv den önce ki sorun bu bence . Kendim belirli şeyin önünü açayım haftada bir mesela markete girince belirli haklı olsun . Bu stres durumu ortadan kalkar gibime geliyor
Neden yazık helal olsun konu sahibine tebrik ederim benim cocuklarda istiyor abartmadan veriyorum maalesef keşke vermesem yedik izledik bisey olmadı değil aslında farkındaysanız günümüzde ki çeşitli bi çok hastalığın bunlarla dolaylı yoldan bağlantısı olduğunu söylüyor doktorlar yediklerimiz hiç masum değil hele ambalaja giren gıdalarYazık çocuğa. Böyle büyütülen çocuklar genelde abur cubura kendini verip obez oluyor ileride ya da oyun bağımlısı.
Bunlar çocuk. Çizgi film ne içindir çocuklar için. Çocuk dediğimiz varlık oyun oynar çizgi film izler çikolata şeker yer. Biz yedik izledik bir şey olmadı. Yine olmaz olmayacak. Nefes alsın biraz çocuk hayatı yaşasın
Hangi çizgi filmle öğrendi ? Benimde kızım 4 yaşında ingilizce cizgi film , sayılar, renkler vs açıyorum. Hangisi daha eğiticiyse onu izletirimTugce yeğenim çizgi film ile İngilizce öğrendi şarkılar temel bilgiler istersen ona liste sorarım
Çikolata da yemeli bence, artık büyüdü ilk 2 yıl sonrası ufak ufak tadabilir diye düşünüyorum.
Hangi çizgi filmle öğrendi ? Benimde kızım 4 yaşında ingilizce cizgi film , sayılar, renkler vs açıyorum. Hangisi daha eğiticiyse onu izletirim
O zaman haftasonu bir gün kendinize keyif filmi yapabilirsiniz. Cuma günü Mısır patlatırsınız açarsınız kısa bir film size de iyi gelir.Bizim 40 dk izlesin zamanı yok ki evde . Sabah kahvaltı yapıyoruz boyama Lego istiyor sonra yemek yapıyoruz birlikte evcil hayvan var onunla ilgileniyoruz okula gitme zamanımız geliyor koşa koşa öğlen yemeği ye okula bırakıyorum. Akşam da uykudan önce 2 saat kalmıyor oluyor okuldan aldığımda . 1 saati parkta geçiyor 1 saatte de eve gel temizlen vs yemek saati başlıyor sonra uyku .
Aynen zaten çocuğun zamanı olmuyor ki neden zorla açayım ki . yiyecek konusunda da evde zaten şekerli gıda oluyor kek puding kurabiye vs abartmadan yiyoruz .Oğlum 5 buçuk yaşında tam gün anaokulunda. Hafta içi nerdeyse hiç cizgi film izlemiyor. Açsam izler mi izler elbette. Ama evde televizyon yok, laptoptan izlemekte aklına gelmiyor. Yemek, beraber oyun, kitap derken yorulup uyuyor zaten. Ben bu çocuğa neden sırf işlemiş olsun diye çizgi film açayım? Talep etmeyen çocuğa cizgi film açmanın,alışkanlık haline getirmenin manası yok. Hafta sonu ablasıyla beraber izliyorlar. En sevdikleri de animasyon filmler, suresi bazen bir saati geçse de ona musade ediyorum.
Sizin oğlunuzda Okulda izlemeye başlamış, eve gelip isterse maksimum yarım saat izin verebilirsiniz ama her gün olmak zorunda da değil bu.
Yemek konusunda da bizim yine hafta sonu abur cubur günümüz oluyor. İstedikleri bir seyi alıp yiyorlar. Evde zaten, kek, kurabiye pişiyor onları da yiyorlar. Ufak ufak böyle şeyler yapabilirsiniz. Ekran da abur çukurda yasak değil ama kısıtlı olsun düşüncesindeyim.
evet evde yapılan şeyleri yiyor . Mesela geçen gün marketeydik arkadaşın kızı baya büyük ilkokulda o kek almıştı oğlum da istedi aldım hayır demedim hiç yemiyor değil aslında kurallar var . Geçen parkta çocuk cips için ağlıyor benim bebe de yanına gitmiş cips sağlıklı değil zararlı arkadaşım dedi herkes şokDengeli beslenmeyi öğretebilirsiniz aslında önemli olan da o. Ben de çok şeker çikolata yesin istemiyorum ama evde yaptığım bir dilim keki de yiyebilir yani. Züber gibi sağlıklı abur cuburları tercih ediyormuşsunuz zaten bunlarla devam edebilirsiniz. Katkı maddeli gıdalardan uzak durması daha iyi. Kural bilen bi çocuk gibi anladım. 30-40 dk sınırımız var diyip eğitici içerikler açabilirsiniz ekran olarak. Ben bilmiyorum oğlum hemüz küçük, ama çocuklara yönelik pek çok içerik mevcuttur.
Benim oğlum da geçen haftalarda bitter çikolatayı ıssırdı ve sevmedi . İlk okulu geçin ana okulunda bile mümkün olmadı . Zaten böyle olacağını bekliyordum üzülmüş değilim de oğlum bilerek hayatımda hiç yemedim dedi bence bunu kullanmaya çalıştıyasak olayi sikintili .ileri yaslarda tam tersi obezite ve yemek problemlerine sebep olabiliyor .cocugun kafasindaki yasak olayini kirmak lazim soyledigi sey uzucu olmus .
biz ailecek cizgi film izleyerek onun uzerine muhabbet ediyoruz .sinema gecesi falan yapiyoruz ama tablet vs istese de baska secenekler sunuyorum
yiyecek konusu kendi damak zevkine uyan seceneklerle yavas yavas tanistirilir eksik hissetmemesi icin belki sevmez benim kiz cikolata sevmiyor mesela oglan seviyor ona da kontrollu iyi icerik olanlardan vermeye calisiyoruz .simdi korusak ilkokula baslayinca korumak mumkun olmuyor her zaman
ben hayatta dengeden yanayim kotu kotu beslenmesinler duzgun icerik yesinler ama ilk kez 4 yasinda cikolata ile tanismasinlar bence . bir de bitter denemis sevmemesi normal .onu yedim olarak dusunmemis olabilir isirip attiysa yedim olarak algilamamistirBenim oğlum da geçen haftalarda bitter çikolatayı ıssırdı ve sevmedi . İlk okulu geçin ana okulunda bile mümkün olmadı . Zaten böyle olacağını bekliyordum üzülmüş değilim de oğlum bilerek hayatımda hiç yemedim dedi bence bunu kullanmaya çalıştı
Ya sorun şu ilk kez yemiyor ki diyelim ki sizin eve misafir olarak geldik siz ikram ettiniz alıyor yiyor yani ilk kez diye bir şey yok onu ifade etmeye çalışıyorumben hayatta dengeden yanayim kotu kotu beslenmesinler duzgun icerik yesinler ama ilk kez 4 yasinda cikolata ile tanismasinlar bence . bir de bitter denemis sevmemesi normal .onu yedim olarak dusunmemis olabilir isirip attiysa yedim olarak algilamamistir
Haklısınız ama abartmissiniz.Cikolata alıp yarıya bölüp verebilirsiniz.O Züber dediğiniz ürünler sağlıklı değil.Meyve de bile şeker var.Azar azar verebilirsiniz.Kutudan çıkan bebek gibi çocuk yetiştiremezsiniz.Cizgi filmin nesi zararlı aşırıya kaçmadigi sürece.Herkese selam
Konu oğlumla alakalı . 4 yaşına 2 ay kalmış bir oğlum var sağlıklı büyüsün diye eşimle birlikte bir yerlerimizi yırtıyoruz. Ekran olmadan ve abur cubur olmadan bu zamana geldik diyebilirim . Kendimizde evde tv izlemiyoruz o uyuduktan sonra tabletten veya telefondan biraz bakarız o kadar . Abur cubur aldığımda o görmez üst taraflara saklarım sırf alışkanlık olmasın diye . Amacımız belirli zaman temelleri sağlıklı olsun sağlıklı alışkanlıklar edinsin ( bu konuda eleştiriliyorum maalesef) çubuk kraker balık kraker züber alıyoruz birde mesela bir yere gittik masada bisküvi var onda istiyor veriyoruz filan birkaç kere de öyle küçük çikolata yemiştir . Bu sene devlet okulunda 4 yaş grubuna başladı . Birgün eve geldi anne çizgifilm izledik dedi şaşırdım sonraki gün öğretmene sordum . Öğretmeni müfredatta olan şeyler ben özellikle açmıyorum mesela duygularla mesleklerle ilgili şeyler vs dedi . Bende durumu söyledim tamam dedim konu kapandı . Netice de buna engel olamam normal buldum durumu . Bugün de okula almaya gidince öğretmen bana daha önce hiç çikolata yemedi mi dedi ? Bende çok nadir böyle ikram edilmiştir o zaman çocuğun elinden almadım ama özellikle eve almıyorum dedim durumu anlattım . Sınıfta bazı veliler beslenmeye bisküvi vs koyuyorlarmış çocuklar paylaşıyormuş . Öğretmen bazen küçük şeyler ikram ediyorum çocuklara sınıfta birer parça bugün ikram ettim dedi . oğlum ben daha önde hayatımda hiç çikolata yemedim demiş şimdi yiyeyim ama anneme söylemeyin demiş bunu duyunca çok üzüldüm ben öğretmen dedi ki acıdım valla dedi ekran konusunda da artık sınırlandıramazsınız günde 40 dk izlesin bu seferde teknolojiye adapte etmeye çalışacaksınız dedi bana . Ya tamam biliyorum bende izleyecek ama çocuk zorla istemiyor ki izlemek bunu evde konuşmuyor bile . Şimdi ben bu çocuğa ne izleteyim bilmiyorum ? Zaten hala geceleri tamamen deliksiz uyumuyor rüya görüyor vs şimdi birşeyler izleyecek ipin ucu kaçacak diye korkuyorum çünkü sürekli tutturan bir çocuk birde ona başlarsa ? Dedim ki tamam haftada 2 filan küçük çikolata vereyim ne olacak ? İçim şişti kızlar ya öğretmenin söyledikleri hakkında eğitimci uzman arkadaşlar ne düşünüyorlar ?