Şimdi ne yapmak lazım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Esila canım listeyi bekliyorum senden 😍 ya zaten tatmamış değil bir yere gittiğimiz zaman birisi birşey ikram ettiğinde filan zaten yiyor hayatında hiç yememiş değil ki bu bebe 😒

Ya niye öyle dedi ki
Ne bileyim shell selectlerde yabancı markalar var nette de var bari onlari al tadlari yağı daha farklı
Yada netten melodi al ben onuda seviyorum

Benim oğlumda markete girdiği zaman tutturmuyor ve abur cubur almak olayına girmiyor . Neden böyle söyleme ihtiyacı hissetti anlamıyorum . Tuttursa istese almasak vs anlayacağım ama

Evde görmediğini söylemişsiniz anladığım kadar otoriteyi hissediyor çocuk o yüzden istemiyor olabilir bizde durum tersi evde herzeman bulunur oğluma ablam baktığı için onun kızı yer açıkçası bazen zor olabiliyor yememesi dışarılarda

He evet biz çok daralinca belgesel izlerdik bayilirdi balıkları görmeye orman görünce kendi kamplarıi anlatırdı yanliz bırakmazdık odaklanmazdi sende belgesel açıp anlatabilirsin ama bence çizgi film izlemeli bu yaşımda hala battaniyeye gömülüp çizgi film izleyip çocukluğumu hissetmek isterim
Netflix de varmış sanırım belgesel . Biz eşimle uzun uzun izlemekten hoşlanmadığımız için bakmıyoruz oraya o yüzden bilmiyorduk

Her şeyin fazlası zarar:
Fazla baskı her zaman ters teper.
Bir insanı hep aç bırakırsan, öğün kontrolünü sağlamayı öğretmezsen yalnız kaldığında çılgınlar gibi yer.
Abartıyorsunuz.
Her gün çikolata şeker yemesin elbette ama hiç mi doğumgününe gitmedi, hiç mi yazları dondurma yemedi.
Ki şu da var artık sosyal hayatta bu çocuk, herkes bir çizgifilmden bahsederken köşede bilmiyorum diye kalacak. Abartmayın

Geçen mesela bitter çikolata vardı bir yerde kahvemizin yanında oğlum da aldı yedi ben sevmedim dedi devamını ısırmadı . Ay ben nerede hata yapıyorum anlamadım cidden . Bu arada 2 öğretmen evliler diğer sınıfın öğretmeni kadında konuşma da vardı dedi ki bende telefon verin demiyorum ama günde 40 dk izlesin birşeyler dedi .
Talep etmeyen çocuğa dayatamazsınız ki izle diye. Sakın öyle bir şey yapmayın. İsterse verin.
Çocuğun yetişme tarzından dolayı böyle. Hiç şeker tatmamış çocuk nerden bilsin tadını. Genelde de sevmezler.
Çocuğu sağlıklı besliyorsunuz diye insanların saçma sapan yorumlarına ben de çok maruz kaldım. Gofret yemesinin ona ne gibi yararı var mesela. Ya da telefon benim çocuğumu kötğ etkiliyor nedenmvereyim. Herkes kendi çocuğuna baksın

Bir de en başından okula durumu bildirseydiniz. Biz baştan söylemiştik abur cubur çok yemez verirseniz yiyebilir dozunu almayın diye.

Her şeyin fazlası zarar:
Fazla baskı her zaman ters teper.
Bir insanı hep aç bırakırsan, öğün kontörlü sağlamayı öğretmezsen yalnız kaldığında çılgınlar gibi yer.
Abartıyorsunuz.
Her gün çikolata şeker yemesin elbette ama hiç mi doğumgününe gitmedi, hiç mi yazları dondurma yemedi.
Ki şu da var artık sosyal hayatta bu çocuk, herkes bir çizgifilmden bahsederken köşede bilmiyorum diye kalacak. Abartmayın
Psikolog da bize aynısını dedi talep ettiği şeylerden mahrum bırakmayın. Kısıtlama koyun. Telefon mu istedi saat verin ona saati dolunca kendi getirsin oto kontrolünü sağlasın.
Bir de bu kadar titiz çocuk yetiştirilecek ülke değil bizim ülkemiz 😁

Merhaba teşekkür ederim. Biraz önce kardeşimle konuşurken dedi ki nasıl yapılır diye belgeseller var senin oğlun zaten meraklı böyle şeylere bi bak illa çizgi film olacak diye bir şey yok bence dedi . Inşaat makinaları vs varmış . Siz bununla ilgili ne düşünüyorsunuz
Rica ederim.
Ben bu konuda şöyle düşünüyorum çocuk ekranı talep etmiyorsa, ilgisi yoksa ekranı teklif etmeyelim.
Okulda zaten eğitim içerikli videolar izleniyor.
Yabancı dil eğitimi için olan videoları ve kardeşinizin bahsettiği tarzda dijital içerikleri süresi doğru ayarlandığı ve ebeveyn kontrolünde olduğu sürece yararlı buluyorum.
İçeriğinin yaşa uygunluğundan eminseniz birlikte izleyip üzerinde sohbet edebilirsiniz.
İzlediklerinizi daha sonra uygulayabilirsiniz.
Böylesi çok daha güzel olur.

Talep etmeyen çocuğa dayatamazsınız ki izle diye. Sakın öyle bir şey yapmayın. İsterse verin.
Çocuğun yetişme tarzından dolayı böyle. Hiç şeker tatmamış çocuk nerden bilsin tadını. Genelde de sevmezler.
Çocuğu sağlıklı besliyorsunuz diye insanların saçma sapan yorumlarına ben de çok maruz kaldım. Gofret yemesinin ona ne gibi yararı var mesela. Ya da telefon benim çocuğumu kötğ etkiliyor nedenmvereyim. Herkes kendi çocuğuna baksın

Bir de en başından okula durumu bildirseydiniz. Biz baştan söylemiştik abur cubur çok yemez verirseniz yiyebilir dozunu almayın diye.
Ya böyle şeyler söyleyip sivrilmek istemiyorum açıkçası . Çünkü çok küçük bir ilçeye tayinle geldik . Okula kayıt olabildi birde bazı şeyleri dışarda yaşayacak zaten diyip hemen öğretmeni germek istemedim . Ayrıca da diğer çocuklar yiyorken benim oğlum da yiyecek tabi diye düşünüyorum. Netice de engel olamam olmam da zaten. Sadece ilk demiş ki hayatımda hiç yemedim . Daha sonra de nadir yedim demiş öğretmene adam kendi anlattı direk okul da onayladı sonra

Benim oğlum 6 yaşında bu sene ilkokul bir mesela.
Okuldan gelen ödevlerin büyük kısmı online.
Harfleri önce oyun hamuru logoyla yapıyorlar sonra yazıyorlar ama sonra tablette harf oyunları var onla oynuyorlar. Okuma öğrenince okulistik uygulaması gelecek mesela daha.
Öğretmenleri uygulama kartları hediye ediyor bazen güzel bir durum olunca, onu kare kod okutuyor. Google haritada gezi yapmayı öğretmiş. Sesli mesajla Paris fln diyor ülke geziyor çocuk.
Öğretmeni bu çocuklar bizim gibi değil teknolojiye doğdular. İleride daha da ilerleyecek. İyi kullanan öncü olan işinde de ileride olacak diyor. Ben de katılıyorum buna.
Her şey kararında güzel.
Oğlum 2,5 yaşından beri tv izler. Akşamları yatmadan meyvesini yerken 20 dk çizgi film izliyordu. 4 yaşından beri Haftasonları sabah da veriyorum artık.

Psikolog da bize aynısını dedi talep ettiği şeylerden mahrum bırakmayın. Kısıtlama koyun. Telefon mu istedi saat verin ona saati dolunca kendi getirsin oto kontrolünü sağlasın.
Bir de bu kadar titiz çocuk yetiştirilecek ülke değil bizim ülkemiz 😁
Salak kelimesini öğrenmiş sınıfta birisinden 😂 bana diyor ki sabah anne salak mısın 😂 öğretmene de bahsettim oda dedi ki bizim sınıf en iyi sınıf diğer 2 grup çok fena öyle küfürler var ki 😂 duysanız şoka girersiniz dedi

Ya böyle şeyler söyleyip sivrilmek istemiyorum açıkçası . Çünkü çok küçük bir ilçeye tayinle geldik . Okula kayıt olabildi birde bazı şeyleri dışarda yaşayacak zaten diyip hemen öğretmeni germek istemedim . Ayrıca da diğer çocuklar yiyorken benim oğlum da yiyecek tabi diye düşünüyorum. Netice de engel olamam olmam da zaten. Sadece ilk demiş ki hayatımda hiç yemedim . Daha sonra de nadir yedim demiş öğretmene adam kendi anlattı direk okul da onayladı sonra
Çocuk bu ne diyeceğini bilmezsiniz. Abartmasınlar yeter. Bizin anaokulunda öğretmen kızıyordu paketli gıda getirilmesine. İkindi kahvaltısında veliler bir şey yapıp gimderiyordu sırayla

Salak kelimesini öğrenmiş sınıfta birisinden 😂 bana diyor ki sabah anne salak mısın 😂 öğretmene de bahsettim oda dedi ki bizim sınıf en iyi sınıf diğer 2 grup çok fena öyle küfürler var ki 😂 duysanız şoka girersiniz dedi
Bu yıl benimki başkadı okula. Öğretmenin ilk söylediği bu oldu. Küfür duyacaksınız dedi. Benim çocuğum küfür etmez bizim ede küfür olmaz demeyin çünkü bununla alakalı değil dedi. Gerçekten da cayır cayır küfür ediyor çocuklar 🤣
Zamanla bırakacaklar dedi öğretmen. Şimdi ilk kem duydukları için hoşlarına gidiyor dedi

Rica ederim.
Ben bu konuda şöyle düşünüyorum çocuk ekranı talep etmiyorsa, ilgisi yoksa ekranı teklif etmeyelim.
Okulda zaten eğitim içerikli videolar izleniyor.
Yabancı dil eğitimi ve kardeşinizin bahsettiği tarzda içerikleri süresi doğru ayarlandığı ve ebeveyn kontrolünde olduğu sürece yararlı buluyorum.
İçeriğinin yaşa uygunluğundan eminseniz birlikte izleyip üzerinde sohbet edebilirsiniz.
İzlediklerinizi daha sonra uygulayabilirsiniz.
Böylesi çok daha güzel olur.
Tamam sizin düşünceniz benim için önemliydi istediğim cvp aldım teşekkür ederim. Evde ekran isteği yok ben telefonu elime alınca anne bırak filan diyor . Belki haftasonları 2 gün bu tarz şeyler izleyebiliriz . Bu çikolata olayını da yine doğru şekilde yöneteyim . Ekrandan çok diğer söylediği şeye üzüldüm

Özgürlüklere sahip ve mutlu olarka yetistirilen cocuklar ileride büyüyüp cok daha ozguvenli ne istedigini bilen bireyler olacaklar. Sizinki de fanusun icinde yetismis ve annesinin tahakkumunden kopunca sudan cikmis baliga dönen ve sınırları öğrenmemis olarak onlarin yaninda afallayacak. Bu yeni nesil en mukemmel anne benim yarışının yetistirdigi cocuklari gorucez 20 sene sonra. Ama cok gec olacak. Aferin en anne sizsiniz aferin

Yazık falan değil çocuğunuza. Dünyaya geleli 4 sene olmuş izleyecegi abuk subuk çizgi filmler ona bişey katmazdi zaten ki bu saatten sonra izleyecekleri de gayet yeterli. Okulda da belli abur cubura doyacaklar. Benimde kizim 3.5 yaşına kadar bu gıdalarla tanışmadi. Bunların hepsiyle okulda tanisti. Gelişme döneminde vücudu bu gıdalarla ne kadar geç tanisirsa o kadar kâr gözüyle bakıyorum. Zaten 40 yaşında tanismiyor en geç 4 yaşında tanisiyorlar bir şekilde. Dış seslere kulaklarınızı tikayin derim

Bu yıl benimki başkadı okula. Öğretmenin ilk söylediği bu oldu. Küfür duyacaksınız dedi. Benim çocuğum küfür etmez bizim ede küfür olmaz demeyin çünkü bununla alakalı değil dedi. Gerçekten da cayır cayır küfür ediyor çocuklar 🤣
Zamanla bırakacaklar dedi öğretmen. Şimdi ilk kem duydukları için hoşlarına gidiyor dedi
Uyardıkça daha merak uyandırıp daha çok söylüyor bir kere deneyimledik onu bizim müdürün eşi oha demiş oğlum da öğrendi ve kadını nerede görse oha diye bağırıp ğzerine koşuyordu 100 kere oha diyordu 1 filan değil 😂

Cipse evet karışıyorum onun tadına bakarsa sürekli yemek isteyecek ondan eminim çünkü kıtır şeyleri aşırı seviyor . Diğer şekilde biri uzattığı zaman ben alabilirsin diyordum zaten . Artık haftada 1 ben kendim düzen yapacağım . Olay anneme söyleme demesi çok üzdü beni .
Çocuklar bazen büyütüyorlar kafalarında bazı şeyleri. Oturup konuşur düzeltirsiniz. Kendinizi üzmeyin

Özgürlüklere sahip ve mutlu olarka yetistirilen cocuklar ileride büyüyüp cok daha ozguvenli ne istedigini bilen bireyler olacaklar. Sizinki de fanusun icinde yetismis ve annesinin tahakkumunden kopunca sudan cikmis baliga dönen ve sınırları öğrenmemis olarak onlarin yaninda afallayacak. Bu yeni nesil en mukemmel anne benim yarışının yetistirdigi cocuklari gorucez 20 sene sonra. Ama cok gec olacak. Aferin en anne sizsiniz aferin
Aferin bana evet aferin 😂😂😂 of gece gece ya . Ne yarışı Allah aşkına karşınızdaki insanı zerre tanımadan saçma sapan yorum yapmayın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X