Şimdi,ne yapacağım bir bebekle?

keşkelere bakarsak daha fazla sıralardım inanın çok pişmanım çoook keşkelerim var..
kimin canını yaktım yada nasıl bi günah işledimde bu başıma geldi bilmiyorum.
Allah ın gücüne gitmesin yinede..
ama kumarı uyuşturucuyu vs ben bu ailede gördüm..
isterdimki bebeğim babasıyla annesiyle beraber büyüsün.. ki birde kız çocuğu babasız psikolojisinide biliyorum..
ama başımı hangi taşa vursam faydasız..
olan hayatımada bebeğin gelecek kalitesine oldu..

canım bu biraz hukuki bir konu, o yüzden kesin ve net cevap veremem.
ama bildiğim kadarıyla maddi geliri olmasa dahi bebek anne sütü emiyorsa babaya verilemez.
o yüzden hiçbir maddiyatsızlıkta bile bebekten anneyi ayıramazlar.
kaldı ki sen zaten bebek doğduktan sonra çalışmaya başlayacağın için zaten böyle bir sorun gündeme bile gelmez. kendi gelirin olacak en nihayetinde

Bak suan en mantiklisi annenle guzelce icini dokerek konus bebegimi nereye birakiyim nasil 9 ay karnimda tasidim nasil vazgeciyim de canina kiymayi dusundugunu anlat anne yiregi dayanamaz bebegini al git annene..
Hemen kendi ayaklarinin ustunde durma isi hikaye yeni dogum yapinca en az 4 ay mecbur basinda durcan emzircen bakican ne olursa olsun evladindan vazgecme bu bi surec annene yalvar gerekirse al bebisini git yanina sen bi kac ay ona bakarken annen karnizi doyurur sonrada zaten isinir torununa bakar bence sonrasinda bulursun bi is allah buyuk bu gunlerde gecer yeterki dua et bol bol

Boşanacağım şart,farz fakat ailem yok bi annem var durumu belli en fazla evini açabilir ama maddi destek göremem. ve bebeğede bakmaz biliyorum onunda bazı durumları el vermediğinden.. benim kendim ayaklanmam gerek..
Annen çalışmıyorsa eğer bebeğin yüzünü görünce onunla daha fazla vakit geçirebilmek için can atacak.
Bebek size cenneti getirecek. Allah sağlıkla kucaklaşmanızı nasip etsin.

Öncelikle Allah yardımcın olsun cnm.. Bende gebelik dönemimde çok kötü günler geçirdim. Inan Anlıyorum seni.
Gebelikte hormonların alt üst olduğu için de biraz daha kötüsündür muhtemelen.. Doğumu yaptıktan sonra derin nefes al ve seni yeni bir hayatın bekleyeceğinden emin ol. Bazılarına göre ters geliyor fikrim biliyorum ama , Bebeğin rızkıyla gelir.bence herşey çok daha güzel olacaktır. Doğumdan sonra bence ailenin yanına geçmen en doğrusu. Kumar vs demişsin..bu alışkanlıkların çok kolay geçeceğini düşünmüyorum ne yazık kı umarım yanılırım. Eşin Bebeğini kucağına Alınca inş.değişir..
Bir kadın Herşeyin üstesinden gelebilir.çok az kalmış biraz sabr..

Allah yardım etsin çok üzüldüm
Çevrenizde Bebeğiniz için eşya verecek kimse yok mu ikinci el ya da yeni
Önce bebeğin ve sizin zaruri eşyalarınızı tespit edip gidermeye çalışmakla başlayın
Sonra kendinizi toparlayana kadar bence boşanmayın eşinizden de her ay para istemeyi ihmal etmeyin yani sizi düşünüp bişeyler almasını beklemeden isteyin
Doğum yaptıktan sonra herşey netleşmeye başlar belki anneniz torununu görünce kıyamayacak size toparlandıktan sonra annenizle konuşun kabul ederse işiniz kolay kabul etmezse ozaman başka bir yön çizilir
Allah yardımcınız olsun önce sigarayı bırakın o parayı Bebeğinizin bir eksiği için harcayabilirsiniz sonra da bol bol dua edin şuan dualarınızın en Kıymetli olduğu dönemdesiniz

hepinize tek tek teşekkür ediyorum.
benimki varlığın içinde yokluk çekmek.. annesi koca bir evi heba etti 190 bin değerindeki evi kumar ve diğer kredi borçlarına ve ekstradan harcananla araba alınırdı..
ben hayatımda (yine sitem etmiyorum) hiç 1 lira bile olmadan yaşamadım durumuma göre ayak uydurdum ama yarın şuda lazım olur diye hep kenara koymuşumdur. ama bu ailede bu kocayla aralıksız 1 aya yakın elime para geçmeden,evden bi yere çıkmadan (en fazla yürüyüşe) sabrettim.. yeri geldi yemek bile yapılmadı..
sigarayıda ailesinden aldığımla içiyorum ona para vermem.. ki utanıyorum 8 ay boyunca elimden sigarayı düşürmedim hergün ağladım,hergün nefret ettim kimi zaman Allah a alması için yalvardımda.. Allah affetsin çaresizlikmiş adı..
haklısınız en kötü aile,dışarıdan iyidir. annemi ikna etmem gerek.. işim çok zor.. Allah darda olan herkese yardım etsin..

Ailesinden istediğinizi biriktirin ya da bişey yapın sigara için kullanmayın hem maddi hem manevi külfet bebeğinize yazık
Çaresizlik eminim zordur Allah hayırlı Kapılar açsın sizin gibi tüm darda kalmışlara

Şöyle şöyle yap demeyeceğim abla ama sakın ümitsizliğe düşme... Allah o kadar büyük ki, en ufak umut bulamadığın zamanlrda sana öyle kapılar açar ki.. Ol der olur O'nun için zor diye br şey yok. Rabbimden iste. Allah yardımcın olsunn

bebeği doğurana kadar en azından sigarayı minimumda tutabilsen çok iyi olurdu ilerde sağlığında bu yüzden sorun çıkarsa çok çok üzülürsün, yazık ya

Anladım canım keşke bu yanlışa düşmeseydin ama madem olmuş artık bi yol çiz ve başka hata yapma rabbim sabır versin..

bence al karşına konuş ya psikolog (ya da terapist? artık her ne ise)a gitmeye başlarsın ve adam olup düzgün bi hayat kurma çabasına girersin ya da boşanıyorum diye. Allah yardımcın olsun, umarım kısa zamanda çözülür sorunların ve bebeğinle mutlu bir hayatın olur.

Boşanacağım şart,farz fakat ailem yok bi annem var durumu belli en fazla evini açabilir ama maddi destek göremem. ve bebeğede bakmaz biliyorum onunda bazı durumları el vermediğinden.. benim kendim ayaklanmam gerek..
en azından başını sokabileceğin bi eviniz var.
çalışıp kendi ayakların üstünde durabilirsin.

bence en doğrusu doğumu annenizin evinde yapmanız..
o evden ayrılın annenizn yanında doğum yapın..annenize Allah şifa versin...
boşanma davası açın..adamın kumarı içkisi ispat için delil toplayın. kredi kartı kestreleri falan olabilir.ayrıca dava ile beraber de nafaka için başvurun..burdaki arkadaşlardan bildiğim kadatıyla zaten,boşanma davası sonuçlanmadan ,bebek için hemen nafaka bağlıyor mahkeme..adam çalışmasa da bişeyler ödemek zorunda..ayrıca bebeğinizi kimse alamaz merak etmeyin..annenin yüzkkızartıcı bir suçu yoksa çocuk her zaman annede kalır..baba da nafaka öder..
bir süre nafaka ile idare edersiniz sonra da iş bulup çalışırsınız..bakıcı olur,belki komşu falan..ilerisi ALlah kerim..

Olan olmuş artık keşke demek ne yarar. Yazım şeklinizden zeki olduğunuz ortada. Ben çözülmeyecek çok büyük sıkıntı görmedim her şey sizin elinizde. Orda durduğun sürece eline bişey geçse de buhar olup gidecek. SGK'ya bir sorun ne zaman çalışmamaya başladınız bilmiyorum ama "doğum parası" ya da "emzirme ödeneği" alabilirsiniz belki devletten. İşkurdan işsizlik maaşı da alınabiliyor biliyorsunuzdur fakat istifa edince olmuyor ne şekilde çıktınız o da önemli.

Aa bugün resmi gazetede tasarı yasallaşmış. İlk çocukta 300 lira doğum yardımı alabiliyorsunuz Türk vatandaşı olmanız yeterli. Anneye veriliyormuş.

Allah sabır versin diyeceğim de, nereye kadar. Çocuğu babaannesine bıraksan doğumdan sonra. Bir zahmet torununa da bakıversin sen işteyken. Doğumdan sonra bunu bir düşün derim. Boşanma davanı aç, nafakanı da kanunen ödemek zorunda zaten. Ödemezse bebeği kayın validene bırakır, işten çıkınca alır annene götürürsün. Allah yardımcın olsun. Çok üzüldüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…