şimdi de yemek yemiyor!!!

graceful

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2009
4.065
23
158
21 aylık kızım şimdi de yemek yemiyor... daha doğrusu 20 gün önce grip olmuştu ondan önce gayet normalde her şey.. sebze yemekleri yerdi,yoğurt yerdi, meyvesini yerdi.. fakat iyileştiğinden beri ççucuk kraker ve süttten başka bir şey yediremiyoruz... ekmek içi yemek istiyor,mandalina yiyor ,üç beş lokma bir şey öyle öyle akşam oluyor...

şimdi aç bırak iyice acıksın diyeceksiniz..... onu denedik iki gün yine yemedi başka bir şey yemedi yemedi....

verme abur cubur önüne koy kendi yesin diceksiniz.....onu da denedim önüne koyunca iki kaşık zorla yiyor... yarısı yerde oraya buraya saçılarak...

neşesinde ve hareketlerinde de hiçbir eksiklik yavaşlama yorgunluk belirtisi yok ... ama tüm gün aç neredeyse... vallaa bu süreçte yıprandım ..ne yaptysam yemek yediremiyorum 1 haftadır çocuğa :(

fikri olan var mı _? var mı benim gibi- süreç yaşayan ?
:14:

bu ara aynı durumu bende yaşyorum 23 aylık oğlum grip ve öksürük oldu yemesi normaldi ama şimdi süt bisküvi yerse oda muzla geçiştiriyor birazda zayıfladı canım sıkılıyo bu duruma öğünlerini az yesede öz yiyordu çeşitli yemeyi seviyordu şimdi eften püften şeylerle geçiştiriyor çokta hareketli neşeli ama iştah sıfırlandı grip geçti gibi ama öksürük azda olsa var mutlaka hastalıktan tamamen kurtulunca düzelir inşallah biraz daha sabır istiyor bekleyeceğiz artık:50:

bizde dönem dönem yaşadık aynı sorunu ama malesef kendisi istemeyene kadar yedirmek mümkün olmuyor. çizgi film açardım, eline ilgisi çöekebilecek eşyalar,oyuncaklar verirdim bazen ancak o şekilde iki lokma yedirmek mümkün oluyordu. bu dönemi atlatmasını bekleyin bence, hastalık sonrası bebeklerin genelinde aynı sorun yaşanıyor

konu tam da bugünlerde yaşadığım sıkıntının üstüne açılmış. benim kızımda 1 yaşına yeni girdi. malesef doğum gününden sonra yapılan 1 yaş aşılarının ardından da grip oldu. ne gece uyudu ne gündüz zaten uyku problemi olan bir bebekti. ama yemek konusunda beni hiç üzmezdi kahvaltı hariç. ama kahvaltı vermem gereken önemli besinleri gün içerisinde mutlaka başka yiyeceklerle telafi ediyordum. hastalanınca ağzına bir lokma koymadı biberonla beslenmeye bayılan çocuk biberonu görünce daha tatmadan itiyordu. koca gün yarım kase çorbayla geçti hastalık süreci. şimdi yeni iyileşti gibi hala öksürük burun tıkanıklığı ve geniz akıntısı devam ediyor. ama yemek olayı düzelmedi. bu gün sadece 2 defa mama içti o da 120 cc den fazla içmedi. ne yoğurt ne çorba ne meyva yok hiç bişey yemiyor. o kadar çok üzülmeye başladım ki anlatamam. ya hiç düzelmezse böyle giderse diye düşünüp duruyorum. 12 kilo kızım yani aslında kilo olarak ta iyi bir bebek ama artık yemez içmez oldu böyle giderse zayıflar. biraz da nazara geldik sanırım doğum gününde herkes kilosu ne kadar iyi ay göbişi var ay bacakları elleri tontiş dediler bende beni uyku konusunda çok yıprattığı için bir tek yemek konusunda üzmüyor beni kızım dedim. demez olaydım ::)))) gün boyu mama mama diyen kızım artık hiç bir şeyin yüzüne bakmıyor ne olucak böylee...bir de uykusu için sipraktin içiyor normalde iştah açıcı olarak veriyor doktorlar ama o bile etkilemedi iştahını..

teşekkür ederim cevaplarınız için... şuan 1-2 gündür normale döndük diyebilirim.. yine de meyvesini ve yoğurdunu tam olarak yediremiyoruz... bir hastalık neredeyse çocuğun 15 gününü alıyor götürüyor .. neyseki yavrular hemen toparlanıyor... yalnız ben de üzüntüden hasta oldum tabii arada ben de grip oldum ve çok üzüldüm gerçekten uykusuzluk yememe vs... bu ay bizim için kötü geçti...

Back