• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdi ben ne yapayım?

Fotosentez

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2010
1.129
598
323
Diğer
Durdum durdum, yine dedim favori mekanima yazayım, kızlar belki bir fikir verirler.

Efendim benim sorunum, aslında salt kendim değil, bütün kadınların içinde bulunduğu bir durum.

Şimdi ben çok aşık olarak bir ilişkiye başladım, ama klasik annesi, kıskanç bir abi faktörü ve bunları algilamakta idrak yolları enfeksiyonu yaşayan bir erkek arkadaşım vardı. Anlat anlat anlat tükendim. Ay dedim bu anlamayacak, yeter dedim, ama nasıl yıpranmışım. 3 5 olay değil, 3 5 ay değil 1.5 sene sürmüş benim bu çile halim. Ki düşünün aileler tanışıyor, ama henüz nişan düğün yok.

Neyse, ben artık bırakınca, kendi de gözleri açılınca bu adam anladi. Ama ciddi anladi. Bir senedir burdaki bir çok kadının istediği bir eş adayına sahibim. Korur kollar kimseye ezdirmez saygi duyar ve gurur duyar. Beni herkesin yanında över. Çiçek gibi davranır öyle ki gittiğimiz düğünde herkes bu kadar zamandır Birliktesiniz, sen ne yaptın bu adama da bu hala böyle gözünün içine bakıyor der.

Ne güzel di mi?

Ama ben affedemiyorum. Aslında affedememek de değil, ciddi bir adım atamıyorum. Sevmiyorum asla değil, hala aşık olduğum adam o benim. Ama hazmedemiyorum. Bu insanların benim alanıma bu kadar tecavüz etmeleri, bu kadar azap cektirmelerine katlanamiyorum. Bunu ona söylediğimde cevap veriyor, şu an birsey var mi? Bir sıkıntı var mı? İyi de kardeşim şimdi ben artık ayda 1 yemeğe gidiyorum, kıskanç olan abin evlendi 1 sene oldu, adam ati aldı üsküdar geçti artık adamın benle bir derdi kalmadı çünkü onun amacı evlilikti yaptı.

Ama biliyorum, biz ciddi bir adım atsak bu adam yine kiyaslayacak, huzursuzluk çıkaracak.

Biliyorum az samimi olunsa annesi ile ister istemez nişan döneminde olunacak, bu kadın gene bunları yapabilme potansiyeline sahip.

Bana diyor ki dene, olmazsa ayrilirsin.

İyi de kardeşim benim hayatım iddia kuponu mu?

Ben sana daha önce bir yatırım yapmisim, hepsini kaybetmişim. Şimdi sen bana, tekrar yatırım yap diyorsun. Herşey çiçek böcek olacak diyorsun.

Ben bu adama nasıl güveneyim nasıl?

Şimdi diyeceksiniz ki é sende hiç birşeye gelmiyorsun o zaman ayrıl. É ben niye ayrılayim? Şu an adam örnek damat adayı. Ama korkuyorum iste.

Bir örnek vereyim, minicik küçücük bir örnek. Ordan anlayın.

Abisi beni isteyecekleri gün 2 ay önceden belli iken, saçma sapan bir bahane ile, 2 hafta önce tanıştığı kızı, aynı gün öğle saati istemeye gitti. Akşamına bize geldiler. Ailem arkadaşlarım onun çevresi bunu komple garip buldu. Ama benimki dönüp, bunda ne var dedi. Normal dedi. Niye takıldın dedi? Çok normal ya?!

Şimdi bunları diyorum. Bunlar ta ne zaman oldu artık farkındayım artık akillandim insanlar değişir. Anlar.

İnsanlar değişmez derdim de değişirmiş be. Çünkü bende o gözü kapalı insan değilim. Kendi yoluma istesem devam edebilecek güçteyim. Ama işte yazık mi ederim?

Size niye yazdım onu da bilmiyorum Allahtan başka kim bilebilir ki? Ama işte yine de soruyorum. Ne önerirsiniz bana?

Okuyanlara sadece bunun için bile çok teşekkür ederim

Kayinvalide adayini gectim abi de anormal demek ki aile boyle :deli: bile bile lades denir mi? Hos baskasi ile evlenseniz bu sacmaliklari yasamayacaginizin bir garantisi var mi? Bilemedim..

Kayinvalide adayini gectim abi de anormal demek ki aile boyle :deli: bile bile lades denir mi? Hos baskasi ile evlenseniz bu sacmaliklari yasamayacaginizin bir garantisi var mi? Bilemedim..

abisinin eşini bir görün. Nasıl tatlı hanim bir kız çok seviyorum. Hadi annesi de Fix türk kayinvalidesi. Ama adam? (Abisi)

Ya adam istemeden 2 ay sonra ev kalabalık maç izlerken bana dönüp, düşünün maç izliyoruz hiç alaka yok, sen neden o kahveye şeker attın bir kere tuz atılır biz doğrusunu yaptık dedj. Ama uslubu duymaniz lazim. Nasil cemkiriyor nasil sinirli. Ama onunla ilgili hiçbir konu yok, düşünün. Sohbeti bile açılmamış.

Böyle bir adam.

Ayrılsam, artık guya gerçekse, adam İdeal insan oldu. Yeni bir adama en baştan bak senin annen Allah değil o da hata yapabilir'in izahat ini yapmak istemiyorum. Ama böyle de içim huzursuz.

Sevgiliniz sizin tarafındaysa ve evlendikten sonra da mesafe koyma konusunda ona güveniyorsanız bence devam edin. Ama kilit nokta bu.

Şu an öyle. Yani söyle tarif edeyim, kızınız varsa bu adamı damat diye alır vitrine biblo diye koyar seyredersiniz. Ama işte geçmişte tepkileri bu kadar yetersiz kaldi, istese bunların önüne geçebilirdi. Ama şimdi ben okulu bitti avukat oldum, buroya geldi, taliplerimin arttıgini gordu diye mi böyle oldu? Ne bileyim ya. İnsan gerçekten anlar mi ki?

Erkek kardeşler arasında böyle sorunlar olabiliyor.
Eşimin abisi de kıskanıyor ve hep mesafeli hiçbir şekilde sıcak yaklaşımları yok. Kv de ve Kp e küçüklüğünden beri hep eşimi şımarttıklarını ve kardeşini kıskandığını söylemiş 45 yaşında adam.
İleride de böyle bağlarda eltilerde de problem olabiliyor, adalette problem olabiliyor, gelme gitmede de sıkıntı olabiliyo vs.
Ortada mal varsa bunlarda da sıkıntılar çıkar.
Küçük çocuk olduğu için Kv daha da kıskanç olabiliyor veya daha çok karışmak istiyor. Bir işi olduğunda da hemen genelde küçük çocuklar aranıyor.

Benin eşim tamamen bizim ailemize odaklı beni muhattap etmemeye çalışsa da yine sinirim bozuluyordu ama artık aştım duymuyorum.
Size söyliyebiliceğim tek şey eşinizi seviyorsanız ve sizin arkanızdaysa ilk 1 sene çok kafanıza taksanız da sonra duymuyorsunuz aman eşimle iyiyim gerisi önemli değil olgunluğu geliyor :))

Farklı bir role bürünmüş olabilir bir süreliğine. Özü aynıdır, insanlar değişmez hele ki erkekler. Ailesinin yaptıklarını görmezden gelmeye devam edip, sizi suçlar evlenince. Aile konusunda kör oluyo erkekler, hatta kör değil mal oluyolar. Yapılanları unutup balık hafızalarıyla yaşayıp sonra aileciliğe devam ediyolar. Siz daha iyi bilirsiniz karşınızdakini tabiki, tamamiyle güvenebiliyorsanız ileriye dönük hareket edin.

Bazi şeyleri yaşayarak öğreniyoruz. Eş adayınız demek ki ilk ailesine karşı durmayı öğrenmek zorundaydı. Herkesin ailesinde en az bir tane deli vardır. Insan kendi delisi olunca idare eder bazen veya katlanır. Ama 3ü kişiler katılsa dinamikler değişiyor. Yani bence şu anda size karşı bir ters hareketi yoksa eski eksikliklerini unutun. Ve bunu da eklemek isterim: Ailesi konusunda yeri geldiğinde lafı abinin ağzına tikin. Geliniz diye kimsenin ters konuşmalarına katlanmak zorunda değiliz

Iyi de size ne abisinin sizi isteyecekleri akşamın öğlen vakti kız istemesinden? Cok takıntılı birisiniz cidden.

Durdum durdum, yine dedim favori mekanima yazayım, kızlar belki bir fikir verirler.

Efendim benim sorunum, aslında salt kendim değil, bütün kadınların içinde bulunduğu bir durum.

Şimdi ben çok aşık olarak bir ilişkiye başladım, ama klasik annesi, kıskanç bir abi faktörü ve bunları algilamakta idrak yolları enfeksiyonu yaşayan bir erkek arkadaşım vardı. Anlat anlat anlat tükendim. Ay dedim bu anlamayacak, yeter dedim, ama nasıl yıpranmışım. 3 5 olay değil, 3 5 ay değil 1.5 sene sürmüş benim bu çile halim. Ki düşünün aileler tanışıyor, ama henüz nişan düğün yok.

Neyse, ben artık bırakınca, kendi de gözleri açılınca bu adam anladi. Ama ciddi anladi. Bir senedir burdaki bir çok kadının istediği bir eş adayına sahibim. Korur kollar kimseye ezdirmez saygi duyar ve gurur duyar. Beni herkesin yanında över. Çiçek gibi davranır öyle ki gittiğimiz düğünde herkes bu kadar zamandır Birliktesiniz, sen ne yaptın bu adama da bu hala böyle gözünün içine bakıyor der.

Ne güzel di mi?

Ama ben affedemiyorum. Aslında affedememek de değil, ciddi bir adım atamıyorum. Sevmiyorum asla değil, hala aşık olduğum adam o benim. Ama hazmedemiyorum. Bu insanların benim alanıma bu kadar tecavüz etmeleri, bu kadar azap cektirmelerine katlanamiyorum. Bunu ona söylediğimde cevap veriyor, şu an birsey var mi? Bir sıkıntı var mı? İyi de kardeşim şimdi ben artık ayda 1 yemeğe gidiyorum, kıskanç olan abin evlendi 1 sene oldu, adam ati aldı üsküdar geçti artık adamın benle bir derdi kalmadı çünkü onun amacı evlilikti yaptı.

Ama biliyorum, biz ciddi bir adım atsak bu adam yine kiyaslayacak, huzursuzluk çıkaracak.

Biliyorum az samimi olunsa annesi ile ister istemez nişan döneminde olunacak, bu kadın gene bunları yapabilme potansiyeline sahip.

Bana diyor ki dene, olmazsa ayrilirsin.

İyi de kardeşim benim hayatım iddia kuponu mu?

Ben sana daha önce bir yatırım yapmisim, hepsini kaybetmişim. Şimdi sen bana, tekrar yatırım yap diyorsun. Herşey çiçek böcek olacak diyorsun.

Ben bu adama nasıl güveneyim nasıl?

Şimdi diyeceksiniz ki é sende hiç birşeye gelmiyorsun o zaman ayrıl. É ben niye ayrılayim? Şu an adam örnek damat adayı. Ama korkuyorum iste.

Bir örnek vereyim, minicik küçücük bir örnek. Ordan anlayın.

Abisi beni isteyecekleri gün 2 ay önceden belli iken, saçma sapan bir bahane ile, 2 hafta önce tanıştığı kızı, aynı gün öğle saati istemeye gitti. Akşamına bize geldiler. Ailem arkadaşlarım onun çevresi bunu komple garip buldu. Ama benimki dönüp, bunda ne var dedi. Normal dedi. Niye takıldın dedi? Çok normal ya?!

Şimdi bunları diyorum. Bunlar ta ne zaman oldu artık farkındayım artık akillandim insanlar değişir. Anlar.

İnsanlar değişmez derdim de değişirmiş be. Çünkü bende o gözü kapalı insan değilim. Kendi yoluma istesem devam edebilecek güçteyim. Ama işte yazık mi ederim?

Size niye yazdım onu da bilmiyorum Allahtan başka kim bilebilir ki? Ama işte yine de soruyorum. Ne önerirsiniz bana?

Okuyanlara sadece bunun için bile çok teşekkür ederim
Aradaki dengeyi sağlayamamış daha demek ki sandiginiz kadar örnek bi damat adayı degil kendisi
Iyice düşünün

Bana abartmışsınız gibi geldi

Şimdi bazı seyleri görüyor olmasını tebrik edelim erkek arkadasınızın öncelikle =) Daha önceleri konduramamıs olabilir abisine ve ailesine. Bunu anlayıp ona hak vermemek elde değil, zamanla anlamıs neyse ki. Mevcut duruma bakıp evlenebilitsiniz ama ben bunları unutamam her fırsatta da dile getiririm diyorsunuz, uzak durun. Hem kendiniz hem de karsı taraf için. Affetmeyi daha dogrusu kabullenmeyi öğreneceksiniz eğer ayrılmıyorsanız. Hayatım deneme tahtası mı diyorsunuz ya denemeden gercekten bilemiyoruz. (kendi adıma da böle yapıyorum en azından emek verdim demek beni rahatlatıyor) Evlilik işlerinde garantici olmak yani uzun uzadıya düşünmek gerek elbette anlıyorum ama her zaman pratikte farklı işliyor işler. Ben ayrılmak istemiyorsam girerdim bu yola ama yok evlenmek gbi bir düşüncem Olmaz Diyorsanız onu da anlarım. Bu sekilde arada kalmak karsınızdaki kişiye haksızlık oluyor sonuc olarak .

Back