• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdi ben mi hatalıyım?

Kayinvalideniz zaten 3 gun bakiyo onunda bi hayati istekleri zevkleri var bu dizide olur komsu ziyareti de olur.. Bence sert cikismaniz kotu olmus. Bakmayan kayinvalideler var sonucta sukredin. Bi yandan oglunuzla vakit gecirmek tabiki guzel bisey ama o cocuk kp torunu onunda hakki gormek. Aslinda karisik durum. Olmadi isten cikin doya doya zaman gecirin oglunuzla :)

Ayrıca burada 8 de evde oluyorum demişsiniz ama başka konıda 7 de evdeyim ve 4 gün evdeyim demişsiniz bir Cuma günü 2 saat kayınpederin görmesi mesele ve 4 gün evdesiniz kaynanadan yemek temizlik bekliyorsunuz. Ama kaynanaya pis diyen de sizsiniz nasıl yemeğini.yiyeceksiniz
Evet eskiden 7 de evde oluyordum ama mesai arkadaşım evlendiği için artık ofisi ben kapatıyorum eve gelişim 8 oluyor.Önceki konumda da okuduğunuz gibi ben yemeğini yemem oğlu ve kendisi yiyecek.Ve o 2 saat olmuyor eve gelmek istemiyor kp dışarıda biyer söylüyor oraya getir diyor zaten getir götür 1 saat yol zaten o kendisinden ödün vermiyor ve yapmak zorunda değilse bende neden kucağımda çocuk 2 aktarma yapıp oraya gideyim geri döneyim günümü heba edeyim?

mecbur değil tabiki ama o yemeği o da yiyor.Ben 8 de geliyorum iftar burda 8.35 de üstümümü değiştireyim oğlumumu emzireyim sofra mı hazırlayım çorba mı yapayım siz söyleyin?ve o sofrada o da yemek yiyor.Ben mecbur demiyorum zaten ama kendisi ödün vermek istemiyorken benden ödün vermemi beklemesi adil gelmiyor bana
Valla hafta ici 5 tam gun calisanlar nasil yapiyorsa siz de oyle yaparsiniz bence. Abartiyorsunuz. 4 gun calisiyorsunuz 3 gunde temizlik ve yemek yapmak cidden abartili. Evinjz 9 oda 1 salon degilse. Yemekte portakalli ordek yemiyorsaniz.

Ayrica bebeginiz varsa geceleri yemek yapin. Gurultu cikmayacak ev islerinizi yapin.

Kayınvalide 11 aylık çocuğa bakarak zatem iyilik yapıyor ki gün içinde zaten çocuk oja yetiyordur şu an tam hareketli.zamanları bir zahmet akşam da dinlensin valla 4 gün evdesiniz yetiştiremiyorum diyorsunuz tüm hafta mesai yapanlar ne yapsın onlar nasıl yetiştiriyor iki.gün yemek temizlik olsa iki gün yine kalır bir cuma öğleden sonra 1 2 saat kayınpedere çocuğu göstermek zor olmamalı o arada sizde ütü falan yaparsınız mesela
Ben yetiştiremiyorum demiyorum Allah’a çok şükür elim tutuyor ayağım tutuyor ona muhtaç değilim çok şükür ama kendisi rahatından ödün vermiyor benden habire fedakarlık bekliyor bu da bana adil gelmiyor

Valla hafta ici 5 tam gun calisanlar nasil yapiyorsa siz de oyle yaparsiniz bence. Abartiyorsunuz. 4 gun calisiyorsunuz 3 gunde temizlik ve yemek yapmak cidden abartili. Evinjz 9 oda 1 salon degilse. Yemekte portakalli ordek yemiyorsaniz.

Ayrica bebeginiz varsa geceleri yemek yapin. Gurultu cikmayacak ev islerinizi yapin.
O zaman o da sabah erken kalksın gelsin görsün torununu:)

Bana da uygun gün cuma diye diretmeniz çok haklı bir tavır değil açıkçası.O gunde diretmeniz çocuğunuzla ilgilenmekten ziyade kv ve kb ile inatlaşma amaçlı sanki.Utu çamaşırı pazartesi yapmakla cuma yapmak arasında hayati bir durum söz konusu değil sanırım.Ayrıca 4 gün evde olunca verimli vakit geçirmeyi illa bir güne sınırlamak da tuhaf geldi.

Ben yetiştiremiyorum demiyorum Allah’a çok şükür elim tutuyor ayağım tutuyor ona muhtaç değilim çok şükür ama kendisi rahatından ödün vermiyor benden habire fedakarlık bekliyor bu da bana adil gelmiyor
rahatindan odun verip 3 tam gun gelip bakiyor..

O zaman o da sabah erken kalksın gelsin görsün torununu:)
Gelsin ayol ben ona birsey demedim haklisiniz dedim. Ama ev isi ve yemek konusunda haksizsiniz. Arti kp ille evde gormek mi istiyor? Bence siz normal aktivitenizi yapin, kp uyaninca sizi arasin neredeyseniz oraya gelsin vakit gecirsin torunuyla. Hem o arada da siz dinlenirsiniz. 2 magaza gezersiniz. Alisveris yaparsinz. Bir tasla cok kus vurmayi ogrenin derim cocuk buyudukce lazim oluyor ;)

rahatindan odun verip 3 tam gun gelip bakiyor..
Olabilir sağolsun kendisi rica etti ben bakabilir miyim diye?Ben zaten bakmasına nankör gelmiyorum onu da maddi olarak ihya ediyorum sofrasını önüne koyuyorum önünden alıyorum öğlen aç kalmasın diye yemeğini yapıp dolaba koyuyorum.Keşke elimden daha fazlası gelse de yapsam.Ama bu farklı bir durum benimde oğlumla vakit geçirmeye ihtiyacım var bende evladımı özlüyorum

4 gün ben bakıyorum ama diğer günler temizlik hafta içinin yemekleri ütü vs boş günüm olmuyor en uygun gün cuma.Akşamları kalmasını ben istemiyorum kendisi kalıyor eve gidip gelmek zor olur diyor.Zaten bişey yapmaya mecbur değil ben bişi demiyorum ama ne ekersen onu biçersin kendisi rahatından tvsinden ödün vermek istemiyorken benden fedakarlık yapmamı bekliyor
Çalışan bayanların neredeyse tamamı 5 hatta 6gün işe gidiyor. Kah bakıcı kah anneler bakıyor çocuklara.
Kendinizce haklısınız özel zaman ayırmak çok iyi birşey. Ama bebeğinize bakmak için fedakarlık yapan bir aileden bahsediyoruz. Siz de boş 4gününüzden birini elbet düzenleyebilirsiniz.
Şu grupta yazılan iki gün çalışıyorum üç gün çalışıyorum yarım gün annem bakıyor kaynım gezidiryor ama derdim var olaylarına sinir olmaya başladım. Kusura bakmayın patlamam sizin konunuza denk geldi.

Olabilir sağolsun kendisi rica etti ben bakabilir miyim diye?Ben zaten bakmasına nankör gelmiyorum onu da maddi olarak ihya ediyorum sofrasını önüne koyuyorum önünden alıyorum öğlen aç kalmasın diye yemeğini yapıp dolaba koyuyorum.Keşke elimden daha fazlası gelse de yapsam.Ama bu farklı bir durum benimde oğlumla vakit geçirmeye ihtiyacım var bende evladımı özlüyorum
elbette bu konuda sonsuz haklisiniz tamam ama bahsettiginiz isleri cok buyutuyorsunuz. pazartesi cuma cumartesi pazar hem is gorup hem de verimli bir sekilde oglunuzla ilgilenebilirsiniz.
bana abarti gelen bu oldu. pazartesi kiyafet ayarlama utu gece yarim saatinizi almaz.
zamani dogru kullanmak konusunda sikintiniz var sanirim. haftanin 4 gunu sabahlari islerinizi halledip cocuk uykudan uyaninca parka da gidersiniz evde de oynarsiniz.

Gelsin ayol ben ona birsey demedim haklisiniz dedim. Ama ev isi ve yemek konusunda haksizsiniz. Arti kp ille evde gormek mi istiyor? Bence siz normal aktivitenizi yapin, kp uyaninca sizi arasin neredeyseniz oraya gelsin vakit gecirsin torunuyla. Hem o arada da siz dinlenirsiniz. 2 magaza gezersiniz. Alisveris yaparsinz. Bir tasla cok kus vurmayi ogrenin derim cocuk buyudukce lazim oluyor :KK66:
Geçen hafta havuza çağırdım ordaydık gelmek istemedi:) eve de gelmek istemiyor biz İzmir de yaşıyoruz kemeraltıma getir diyor sürekli Hem benim derdim çocuğumu kakalamak değil ki ben onunla vakit geçirmeye bayılıyorum pikniğe gidiyoruz salıncak kuruyoruz birlikte sallanıyoruz havuza gidiyoruz oyun gruplarına gidiyoruz onunla geçirdiğim her an çok değerli.Ama büyüdükçe lazım olabilir tecrübem yok o konuda haklı olabilirsiniz :)

elbette bu konuda sonsuz haklisiniz tamam ama bahsettiginiz isleri cok buyutuyorsunuz. pazartesi cuma cumartesi pazar hem is gorup hem de verimli bir sekilde oglunuzla ilgilenebilirsiniz.
bana abarti gelen bu oldu. pazartesi kiyafet ayarlama utu gece yarim saatinizi almaz.
zamani dogru kullanmak konusunda sikintiniz var sanirim. haftanin 4 gunu sabahlari islerinizi halledip cocuk uykudan uyaninca parka da gidersiniz evde de oynarsiniz.
Yok ben sanırım kendimi yanlış aktardım ben işleri büyütmüyorum sadece onlar benim için ne kadar fedakarlık yapıyorsa bende o kadar fedakarlık yapıyorum eşim de beni haklı buluyor zaten sen fazlasını bile yapıyorsun yapma diyor.

Geçen hafta havuza çağırdım ordaydık gelmek istemedi:) eve de gelmek istemiyor biz İzmir de yaşıyoruz kemeraltıma getir diyor sürekli Hem benim derdim çocuğumu kakalamak değil ki ben onunla vakit geçirmeye bayılıyorum pikniğe gidiyoruz salıncak kuruyoruz birlikte sallanıyoruz havuza gidiyoruz oyun gruplarına gidiyoruz onunla geçirdiğim her an çok değerli.Ama büyüdükçe lazım olabilir tecrübem yok o konuda haklı olabilirsiniz :)
Yok ben gelemem deyin. Bir avm veya carsi yakinina cagirin. Orada vakit gecirsin torunuyla. Maksat siz gitmeyin cocukla zor olur o gelsin diye diyorum. Calisan kadinsiniz elbet alisverisiniz olacaktir ihtiyaclari almaniz gerekir. Onun icin de ayri bir zaman harcayacaginiza bu sureyi degerlendirmis olursunuz. Pratiklik acisindan ;)

Çalışan bayanların neredeyse tamamı 5 hatta 6gün işe gidiyor. Kah bakıcı kah anneler bakıyor çocuklara.
Kendinizce haklısınız özel zaman ayırmak çok iyi birşey. Ama bebeğinize bakmak için fedakarlık yapan bir aileden bahsediyoruz. Siz de boş 4gününüzden birini elbet düzenleyebilirsiniz.
Şu grupta yazılan iki gün çalışıyorum üç gün çalışıyorum yarım gün annem bakıyor kaynım gezidiryor ama derdim var olaylarına sinir olmaya başladım. Kusura bakmayın patlamam sizin konunuza denk geldi.
Sizde bakış açınızda haklısınız allah çalışan annelerin hepsinin yardımcısı olsun.Ben bu durumdaysam tam hafta çalışan annelerin önümde saygıyla eğiliyorum.Ben sadece sürekli fedakarlık neden benden bekleniyor ona kızıyorum

Yok ben sanırım kendimi yanlış aktardım ben işleri büyütmüyorum sadece onlar benim için ne kadar fedakarlık yapıyorsa bende o kadar fedakarlık yapıyorum eşim de beni haklı buluyor zaten sen fazlasını bile yapıyorsun yapma diyor.
iyide siz kayinvalide ile sikintiniz yuzunden kayinpederden cikariyorsunuz . adam izin gununde sabah erken kalkmak istemeyebilir.

hayati bu kadar zorlastirmayin yahu.

pazartesi yapcaginiz isleri yapin torunuyla vakit gecirirken . pazartesi gene tum gun sizin olsun .

Yani aslina bakarsaniz karsibtaraf iyi niyetli olsa siz de temizlik gununu falan cumaya alip cocgun dedyle zaman gecirmesini saglayabilirdinz ama soyle bir durum var o nasil bir dedeki cocugu gormek icin ayagina istiyor cok sacma bos gunumde kalkicam cocgumu 2 aktarmayla gorsunler diye goturecem siz haklisinz burda hem cocuk yolda eziyet cekecek hem ben, madem cok gormek istiyor gelsin evde gorsun ya da gelsin kendi alsin cocgu siz de o gun temizligi yapip baska zaman cocukla zqman gecirirsinz. Olayin geneline baktigimizda haksiz gibi gorunuyorsunuz ama her cuma cocgu dedeye 2 aktarmayla goturme konusinda haklisinz onlar biraz fedakarlik yapip gormeye gelseler problem olmayacak belkide

iyide siz kayinvalide ile sikintiniz yuzunden kayinpederden cikariyorsunuz . adam izin gununde sabah erken kalkmak istemeyebilir.

hayati bu kadar zorlastirmayin yahu.

pazartesi yapcaginiz isleri yapin torunuyla vakit gecirirken . pazartesi gene tum gun sizin olsun .

özlü sözlerden gideyim:))
maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek çünkü:KK66:

konu sahibesi bilinçli yapıyor bunu sürekli fedakarlığın ondan istendiğini düşündüğünden. istese programını ayarlayabilir ama istemiyor.

Back