• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdi ben mi hatalıyım?

Çocuğu görecek başka gün mü yok ? Kayınpederiniz çalışıyor mu ? Haftaiçi gelsin hem karısını hem torununu görsün. Kusura bakmayın da bir cuma gününüz varmış ona da göz dikmişler.

Daha önceden de yazmıştım kv bebeğime bakmak için haftada 3 gün bizde kalıyor.(salı-Çarşamba-perşembe)Kp de cuma günleri dışında hergün 9-22:00 çalışıyor.yani çocuğu görmek için sadece cuma günü müsait.Bende 3 gün çalıştığım için cuma günlerini oğlumla kendime ayırdım.O gün hiçbir iş yapmıyorum kimseyle görüşmüyorum oğlumla geziyoruz oynuyoruz onun sevdiği şeyleri yapıyoruz başbaşayız yani.Bunu da onlara böyle açık bir şekilde anlattım.Çünkü başka boş günüm benimde yok şöyleki kv elini bişeye sürmez cumartesi eşime bırakıp çocuğumu temizlik yapıyorum pazar günü 4-5 çeşit yemek yapıyorum dolaba koyuyorum çalıştığım günler hazır olsun diye.E pztsi de ertesi gün iş var diye aman ütü kalmasın aman çamaşır kalmasın vs öyle geçiyor.Tek uygun gün benim için de cuma.Durum böyle olunca kv cuma günlerinden fedakarlık yapmam gerektiğini kp in çocuğu göremediğini söyledi.Bende tamam sabahtan gelsin öğlene kadar o görsün ö. Sonra ben program yapayım dedim e erken kalkmıyoruz biz dedi.E dedim o zaman yemek işlerini sen hallet ben pazar günü oğlumla ilgileneyim dedim.O da olmazmış dizileri varmış eşim 4 de geliyor eve bu arada ben 8 de.Eşim geldikten sonra dizilerine bakıyormuş yemek yapamazmış.
bende dedim o zaman yapacak bişey yok.Sen kendi rahatından ödün vermiyorsun ama benden fedakarlık yapmamı bekliyorsun sizce ben şimdi haksız mıyım?
Valla dört gün evde olup da çocukla ilgilenme olayını tek cumaya sabitleyip işleri yokuşa sürmeniz bana garip geldi. Kayinpederiniz çocuğu gezdirirken temizlik yapin, temizlik yaptığınız günü çocuğunuza ayırın. Çok zor bişey değil açıkçası. Böyle basit şeyler niye sorun oluyo ki ne gerek var dert etmeye?

Haftada 3 gün çalışıyorsunuz. 4 gününüz var oğlunuza zaman ayirmak için. K.pederinizin sadece cuma günü varmış. Bir ayarlama yapabilirsiniz pekala. C.tesi hatta sadece pazar günü tatil olan anneler bile çocuğuna ayıracak vakti ayarlarken sizin 4 günde ısrarla k.pederinizin izinli olduğu cuma gününü ayarlamanız tuhaf geldi.

Siz dört gün boşsunuz ve tek kp boş olduğu gün mutlaka oğlunuzla yalnız zaman geçirmeniz gerekiyor? Niyetinizi bilemem tabi ama dışarıdan inadına yapıyormuş gibi görünüyorsunuz.Ayrıca kv çocuğu görmek istiyorsanız yemek yap demeniz de çok itici

Siz dört gün boşsunuz ve tek kp boş olduğu gün mutlaka oğlunuzla yalnız zaman geçirmeniz gerekiyor? Niyetinizi bilemem tabi ama dışarıdan inadına yapıyormuş gibi görünüyorsunuz.Ayrıca kv çocuğu görmek istiyorsanız yemek yap demeniz de çok itici
İtici derken?Ben 8 de evde olup da 35 dk da tek kolumda çocuk sofra hazırlayıp salata vs yaparken onun gözüme sokarak yatması itici değil mi?sofraya gelip yiyip içip tabağını bile bırakıp çekip gitmesi itici değil de ben eşim eve 4 de geliyor ben gelene kadar 4 saat var en azından yemekleri yapsan bana da hafta sonuna daha az iş kalsa sizede zaman ayırsam kendime de demem mi itici?Adalet terazinin tek taraflı işliyor bence görüşünüze saygım var teşekkürler

haklı görünüyorsun ama haftanın 3 günü çalışıyosun
1 gün temizlik
1 gün yemek
1 gün çamaşır ütü
1 gün çpcuk

bu plan bana yanlış geldi. sırf çocuğu görmesinler diye bahane sanki. bir yemeğe tüm gün ayrılmaz mesela. ya da her hafta 1 gün sürecek temizlik yapılmaz. ya da neden eşin yardım etmiyor ?

Anlamadım... size yalan söylüyorsunuz demedim ki.. burda bence eşiniz de suçlu.. size her konuda yardımcı olabilir..
Mesajınızı yanlışlıkla alıntılamışım kusura bakmayın.size yazmayacaktım onu.Eşim gerçekten suçlu değil çünkü oğlum o yada ben varken kv de durmuyor bizi kapıda gördüğü anda ona gitmek istemiyor ağlıyor.Eşimde ben gelene kadar çocukla ilgileniyor mecburen ama ben geldikten sonra yine elinden geleni yapıyor çorbayı ısıtıyor ne bilim masayı kurmama yardım ediyor insan yaptığından gocunmuyor sonuçta kv olmasa o sofrayı yine ben kuracağım ama sen git 10 çalış gel orda biri uzansın sofraya otursun yesin içsin geri yatsın insanın zoruna gidiyor kullanılmak.bi yere misafirliğe gidiyorsun da kalkıp sofraya yardım ediyorsunuzdur yalan mı?Hadi tamam bunları da yapmıyor o zaman benden fedakarlık beklemesin hakkı yok o bana ne kadar anne gibi davranırsa o kadar evlat gibi davranırım

haklı görünüyorsun ama haftanın 3 günü çalışıyosun
1 gün temizlik
1 gün yemek
1 gün çamaşır ütü
1 gün çpcuk

bu plan bana yanlış geldi. sırf çocuğu görmesinler diye bahane sanki. bir yemeğe tüm gün ayrılmaz mesela. ya da her hafta 1 gün sürecek temizlik yapılmaz. ya da neden eşin yardım etmiyor ?
ama 5 çeşit ana yemek yapıyorum artı yan yemekler çorbalar vs ..öğleden sonramı tamamen alıyor e bende android değilim müsade etsinlerde sabahtan dinleneyim yada temizlik yaptığım gün bi kaç saat dinleneyim planım yanlış olabilir size göre ama bana göre doğru böyle rahat rahat yetiştiriyorum herşeyi çok fazla hırpalanmadan.plan değiştirilebilir mi değiştirilebilir kitapta yazmıyor sonuçta kanun değil.Ama kv kendi rahatından ödün vermiyor günün 7 saati yatıyor birşeyin ucundan tutmuyor tamam tutmasın kendi tercihi o zaman bende de bişey istemesin.Kalıversin bi zahmet 10 da gelsin görsün torununu kp ben sanki sabah ezan damı gelsin diyorum

ama 5 çeşit ana yemek yapıyorum artı yan yemekler çorbalar vs ..öğleden sonramı tamamen alıyor e bende android değilim müsade etsinlerde sabahtan dinleneyim yada temizlik yaptığım gün bi kaç saat dinleneyim planım yanlış olabilir size göre ama bana göre doğru böyle rahat rahat yetiştiriyorum herşeyi çok fazla hırpalanmadan.plan değiştirilebilir mi değiştirilebilir kitapta yazmıyor sonuçta kanun değil.Ama kv kendi rahatından ödün vermiyor günün 7 saati yatıyor birşeyin ucundan tutmuyor tamam tutmasın kendi tercihi o zaman bende de bişey istemesin.Kalıversin bi zahmet 10 da gelsin görsün torununu kp ben sanki sabah ezan damı gelsin diyorum
ya kayınvalide hizmetçiniz değil ki. çocuk mu baksın yemek mi yapsın? yemeği yapsa bu sefer temizlik diyeceksiniz. sonu yok ki bunun. ayrıca eşiniz ne iş yapıyor? işin ucundan o tutsun.

4 gün ben bakıyorum ama diğer günler temizlik hafta içinin yemekleri ütü vs boş günüm olmuyor en uygun gün cuma.Akşamları kalmasını ben istemiyorum kendisi kalıyor eve gidip gelmek zor olur diyor.Zaten bişey yapmaya mecbur değil ben bişi demiyorum ama ne ekersen onu biçersin kendisi rahatından tvsinden ödün vermek istemiyorken benden fedakarlık yapmamı bekliyor

Bence gayet haksızsınız... kv zaten çocuğunuza bakıyomuş ki zorunda değil siz 8 de geliyosunuz kendi evine yetişemeyeceğine göre sizde yemesi gayet normal. Cuma günü dedesi çocuğu görürken temizlik yapsanız diğer 3 günden birini çocuğunuzla kendinize ayırsanız olmaz mı? Bence siz çözüm üretmeye odaklı değilsiniz, gayet bencilsiniz. Dedenin bir günü var ama torunundan mahrum kalsın, umarım sizde aynısını yaşamadan hatanızın farkına varırsınız

ya kayınvalide hizmetçiniz değil ki. çocuk mu baksın yemek mi yapsın? yemeği yapsa bu sefer temizlik diyeceksiniz. sonu yok ki bunun. ayrıca eşiniz ne iş yapıyor? işin ucundan o tutsun.
Ya çocuk mu bakıyor sadece yanında duruyor yemeklerini geceden ben yapıyorum oğlumun ısıtıyor veriyor poposunu yıkayamaz ağlıyormuş üstünü değiştiremez durmuyormuş banyo hiç ettiremez sadece yanında duruyor.oğlum 12 de uyuyor 3 e kadar zaten 4 de eşim geliyor çocuğu alıyor oplum o varken babaannesi istese bile ona gitmiyor toplasanız 4 saat çocuk bakıyor hizmetçilikle alakası yok ki bunun hepimiz evimizde iş yapıyoruz yemek yapıyoruz hizmetçimiyiz.Misafirlik 2 gündür yılın yarısını bizim evde geçiriyor misafir değil ki oda

Ya çocuk mu bakıyor sadece yanında duruyor yemeklerini geceden ben yapıyorum oğlumun ısıtıyor veriyor poposunu yıkayamaz ağlıyormuş üstünü değiştiremez durmuyormuş banyo hiç ettiremez sadece yanında duruyor.oğlum 12 de uyuyor 3 e kadar zaten 4 de eşim geliyor çocuğu alıyor oplum o varken babaannesi istese bile ona gitmiyor toplasanız 4 saat çocuk bakıyor hizmetçilikle alakası yok ki bunun hepimiz evimizde iş yapıyoruz yemek yapıyoruz hizmetçimiyiz.Misafirlik 2 gündür yılın yarısını bizim evde geçiriyor misafir değil ki oda

beğenmiyorsanız bakıcı tutun.

Bence gayet haksızsınız... kv zaten çocuğunuza bakıyomuş ki zorunda değil siz 8 de geliyosunuz kendi evine yetişemeyeceğine göre sizde yemesi gayet normal. Cuma günü dedesi çocuğu görürken temizlik yapsanız diğer 3 günden birini çocuğunuzla kendinize ayırsanız olmaz mı? Bence siz çözüm üretmeye odaklı değilsiniz, gayet bencilsiniz. Dedenin bir günü var ama torunundan mahrum kalsın, umarım sizde aynısını yaşamadan hatanızın farkına varırsınız
Eşim 4 geliyor evine gitse en geç 5 de evinde beni beklemesine gerek yok ki

Back
X