• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdi başın(m)ız ciddi belada...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
17 kişi arasında ismi bulunan arkadaşlar, karakola çağırıldığında yanınızda avukat bir tanıdığınız olursa iyi olur.
İfade verirken yanınızda bulunsun.

Şimcik bu 17 kişiyi bi araya toplayıp:

"Höytttt elinizin hamuruyla neyin siyasetini yapıyorsunuzzz Kadın aklınızla siayet yapmak da ne demek, illa birşey yapacaksanız gidin 3 çocuk yapın :47: " demezler mi adama ?

içimizde 3 çocuk yapan aynı zamanda anarşik olanlar da var derim :9:

17 kişi arasında ismi bulunan arkadaşlar, karakola çağırıldığında yanınızda avukat bir tanıdığınız olursa iyi olur.
İfade verirken yanınızda bulunsun.
Deneyimli hatun işi biliyo tabii:51:
Bize kurs ver med adamlar çağırmadan:27:

benim konu değil yani. zaten ondan savcımıza(!) iş çıkmazdı. kendisinede konuda belirttik. anlamadı ama neyse artık.:ssz:

Aynen. Ya aslında Nursaçan'ın kendisi dava açsa kazanabileceği kadar hakaret unsuru varmış. Kanunlarca belirtilen hakaret kıstasları normal insanlardan daha farklı çünkü ama durup durup burdan dava açmaya başlamaz. Çok tepki toplayan bir olaydı onunki, dava açacak olsa köşe yazarlarından, daha özgür ifade platformları olan daha çok ses getiren sitelerden başlardı. Diğer skandallarla gündeme gelip buradan da tepki gören tanınmış kişilerinde oturup dava açmaya kadınlar kulübünün forumundaki bir bölümden başlayacağını hiç sanmıyorum.

Bana göre yakın zamanda yaşanan kavgalardan birinde üyelerden biri sinir oldu belli insanlara sinir oldu. Hakaret unsuruyla dava edebileceklerini hakaretle diğerlerini Atatürkün manevi hatırasına hakaretle ya da belli bir kesimin manevi değerlerine hakaretle vs. suçluyor.

Burda siyasette ban yiyenler kesin listenin başını çekiyor onda hem fikiriz.
Ama ben gerçekten dumur oldum hakaret kıstasları nedir bunların ?
Burdan önce ekşi ye el atmaları gerek hatta sanal dünyayı geçip gerçek dünyaya el atsalar daha makul sonuçlar elde ederler.

arkadaşlar bu bölüm kısır bi bölüm, herkes anlamak istediğini anlar, istediğiniz kadar köşe yazısı, akıllı mantıklı, hümanist, özgürlükçü şeyler yazın paylaşın, anlamak istediğini anlıcak millet, en uzak mesafe, bir birini anlamayan iki kafa arasında ki mesafedir diye boşuna dememişler
bu bölümü okuyupta, düşünceleri değişen tek üye dahi olduğunu kesinlikle sanmam, olsa olsa daha da fanatikleşmiştir düşünceleri

işte bu nedenlerden ötürü siyasete yazmamaya karar vermiştim. ancak bazı konularda o kadar çok hedef gösterildik ki, acaba savunanlar nerede, acaba nedene yazmıyorlar, yazacak bişeyleri mi kalmadı, şeklinde. aksini ispatlamak üzere dönüş yaptık ama bu seferde "kk üyesine yakışmayan üslup" [hoş hakaret yoktu ama ikili tartışma da yakımşıyormuş demek ki bize (ve yine hoş ikili tartışma yazpmaz isek nasıl kendi fikrimizi savunacağız) ] dan ban yiyince , yazılmayacak konu olarak pekiştirdim bu bölümü ama korkum , bu seferde , "ispiyonucu" yada "tırsık" yaftalaması yemeyelim.......

Bende tüm konuyu okumadim fakat çok sasirdim. Bir kaç hafta önce bir bayan zaten tehdit ediyordu, sizi savciliga verecem diye. Ki mesajlar hakaret ile dolu degillerdi. Birçok insan o bayan ile normal sekilde tartismak istiyordu fakat o bayan kendisi ile hemfikir olmayan herkeze karsi geliyordu ve tehdit ediyordu.

Yahu kösü yazarlari bile burdaki yazilardan daha hakaret yaziyorlar. Bence o listedeki 17 kisi korkmalarina gerek yok. Ifade verilir ve anlasilir ki ortada olay olmadigini.

Ama ayni zamanda bu olaylari gayet heycanli buluyorum :52:

Defalarca uyarmamıza rağmen buraya yazarken elinizin ayarı yok 17 kullanıcımızın bilgileri savcılık kanalı ile hafta başında bizden talep edilmiş...

Hadi geçmiş olsun, bizi de yayıncı olarak suçluyorlar binlerce kez uyarmamıza rağmen bizi bu duruma düşürenleri ayakta alkışlıyorum.

Kazen gelen yazıyı ismi bulunanların mail adreslerine yollaman mümkün mü? Biz de avukat arkadaşlarımızla paylaşalım durumu.
Muhtemelen ismim vardır, yoksa da ismi bulunanlar önceden bilgilendirsin avukatlarını.

Deneyimli hatun işi biliyo tabii:51:
Bize kurs ver med adamlar çağırmadan:27:

Canım tedirgin olacak bir şey yok, yani hakaret etmediysen sorun yok..Ama ettiysen var :)
Resmi tebligat geldiğinde ifade vereceksin. İfade esnasında taklaya getirme durumları oluyor bu tip konularda, bu yüzden yanınızda avukat olursa iyi olur.
Biz gibi anarşikler nerde susmamız gerektiğini bilmiyoruz çünkü :60:

Ayy belki size yalan gelecek...

2 gün evvel rüyamda 8 saat nezarette kalıyordum.Düş olmadan iş olmuyor vesselam.:ssz:

bak sen dıyınce aklıma geldı ya ya ıkı yada uc gun once bende bı suç işlemişim ama ufak bı suçmuş benı alıp boyle kırsal bı alana goturuyolar bı bakıyorum bı suru ınsan sıra sıra dızılmış ceza verceklermiş ayyy bak hatırlayınca fena oldum kazen gereklı bılgılerımı bende verırırm ozelden cezasınıda oderım sıkıntı yok yeterkı babişkom duymasın yea:7::7::7::1:

bak sen dıyınce aklıma geldı ya ya ıkı yada uc gun once bende bı suç işlemişim ama ufak bı suçmuş benı alıp boyle kırsal bı alana goturuyolar bı bakıyorum bı suru ınsan sıra sıra dızılmış ceza verceklermiş ayyy bak hatırlayınca fena oldum kazen gereklı bılgılerımı bende verırırm ozelden cezasınıda oderım sıkıntı yok yeterkı babişkom duymasın yea:7::7::7::1:

Ufff aynen...:31:Evdekiler duymadan hallolsa...:50:

milletin işi kalmamış anlaşılan.. gelmiş bu sitedeki yorumlara takmış.
insanlar fikirlerini, görüşlerini savunuyor ,saygı çerçevesi içinde
ha bunu aşanda gerekli cezayı alıyor. bunun ötesi yok ki bu forumda.
ne çok korkutmuş yorumlar ve bu site bazılarını demekki. :55:

Son düzenleme:
Son düzenleme:
twitter da yazdıkları yüzünden sorguya alınanlar ,hatta yargılananlar olmadı mı sanki..aynı mantık işte..
üstelik ben hakaret içermeyen ama "bazılarının" hoşuna gitmeceyecek yorumlar yüzünden de alınabileceklerini düşünüyorum ne yazık ki...
med, kazenin isimleri istenenlere mail atması yasak olabilir.:31:

o listenin başını çekenlerden değilsem ben de Elif değilim :ssz:

veee fekat, yazdıklarımız tammamıııııııyla bizi bağlar ve de düşünce özgürlüğü bağlamında suç kapsamına girmemelidir diye düşünüyorum.

hooş suçlu olmak için bu ülkede suç işlemeye gerek de yok. birileri barnağıyla işaret ettiği vakıııııt, aha da suçlusun.

Şok baskınlar başlamış, üyelerimiz evlerinden, işyerlerinden alınıyor tek tek :) (bu kısım şakadır lütfen ciddiye almayın)

yahu panik yapmayın bir ifade verirsiniz olur biter...

Şok baskınlar başlamış, üyelerimiz evlerinden, işyerlerinden alınıyor tek tek :) (bu kısım şakadır lütfen ciddiye almayın)

Mesele o değil zaten,bunu evdekilere duyurmadan halletmek.:30:

Şok baskınlar başlamış, üyelerimiz evden alınıyor tek tek :) (bu kısım şakadır lütfen ciddiye almayın)

kimlerin ifade vereceğini bileydik iyiydi.

sonuçta 17 kişilik isim listesi var deniyor. en azından mail atarak bilgilendirsinler bizi. hangi mesajdan dolayı böyle bir olay isnat ediliyor bilelim.

veririz artık.
adalet mülkün temelidir yada
adaletin kestiği parmak acımaz:27:

Back
X