Burda şöyle bir mantık da olabilir, yakın ya da uzak bir zaman da genel af ilan edilir serbest kalırlar, herkesin korktuğu soru apo denen cani de serbest kalır mı :// aynı kefeye konmaları çok kötü oldu, tutuksuz yargılanabilirlerdi, ama bunlar af ilan edilmesi ile bağlantılı gibi geliyor.
Mustafa Balbay Silivri Toplama Kampi Zulümhane adli kitabinin 37 ve 38. sayfalarindan alintidir. 24.baski, üsenmeyecegim yazacagim :
Iddianamenin 30.sayfasi:
"Ergenekon`un gizli yapilanmasindan, gizlilik geregi bazi seylerin aciklanmamasi gerektiginden, Özel Kuvvetler Komutanligi`nin Ergenekon`un gözbebegi oldugundan, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk`ün dahi bu örgütün tarikatvari yapisi icerisinde oldugundan, ancak bunun henüz aciklanmasi zamani gelmediginden....."
Ben, Atatürk`ü de Ergenekon`a üye yaptilar demiyorum, bu yolla Cumhuriyet`in kurulus temellerini de hedef haline getiriyorlar demiyorum, Özel Kuvvetler Komutanligi gibi terörle mücadelede önemli bir kurumu, icinde terörist barindirmakla itham ediyorlar demiyorum....
Paragrafi okudunuz, yorumu okuyucuya birakiyorum...
31. sayfa: ( Kemal Alemdaroglu`ndan ele gecirilen bir dökümandan oldugu belirtiliyor.)
"......Kuvayi Milliye hareketinin temel hedefinin ulusalci tüm gücleri kisa sürede bir cati altinda toplamak oldugu, bu amacla en kücük birimler olan ve periyodik toplantilar yapan 8-10 kisilik calisma gruplari ile ise baslamak gerektigi, bu calisma gruplarinin hedeflerinin ve aktivitelerinin ulusalci pek cok konuda fikirsel platformda calisma yapmak ve zincirin halkalarini artirmak oldugu ve bu konuda ADD gibi sivil toplum kuruluslariyla direk ve güclü kordinasyonun sart oldugu..."
Bu paragrafi okuyan biri dogal olarak sunlari düsünecektir:
1. Istanbul Üniversitesi`nde rektörlük de yapmis bir profesör ulusalci güclerin bir araya gelmesi gerektigini düsünmüs.
2. Ise 8-10`ar kisilik gruplarla baslamak gerektigini düsünmüs.
3. ADD gibi sivil toplum kuruluslariyla koordinasyon gerektigini düsünmüs.
Suc bunun neresinde, ulusalcilik suc mu gibi sorular sormayacagim sadece 30. ve 31. sayfa arasindaki su celiskiye dikkat cekmek istiyorum:
Bir sayfa önce Ergenekon`in Atatürk`ü de kapsayan cok eski ve derin bir örgüt oldugu anlatimi var, bir sayfa sonra Ergenekon`un ise nereden baslayacagi aciklaniyor!
Sadece o mesaji yazarkenki duygularinizi anlamaya calistim.O bayanin yazdigi mesajdan farki yok sizin mesajinizinda.Ayrica uzamasini istemiyorsunuz madem cevap vermezsiniz olur biterkk nın en kötü yani bu malesef ! bişey söyle 50 kişi daha alıntı yapar cevap yazar şimdi konuyu bana saptırmayın uzatmayın bana laf sokmak isteyen varsa daha çok özelden mesaj atsın isteyene cevabını veririm ben !
o askerler sayesinde rahat rahat yaşıyosunuz-yaşıyoruz o kadına daha ötesi şeyler yazardım da burası malum
rica ediyorum uzatmayın burda !
Mehmet Otuzbiroğlu, Hıfzı Çubukçu ve Mehmet Haberal tahliye edildi! Tahliye sebebi olarak sanıkların hapiste yattıkları süre ve kaçma şüpheleri olmaması gösterildi.
Toplam 16 kişinin tahliye edildiği gelen haberler arasında.
Öte yandan Kemal Alemdaroğlu ve Tuncel Kılınç'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi hakkında yakalama kararı çıktı.
Burda şöyle bir mantık da olabilir, yakın ya da uzak bir zaman da genel af ilan edilir serbest kalırlar, herkesin korktuğu soru apo denen cani de serbest kalır mı :// aynı kefeye konmaları çok kötü oldu, tutuksuz yargılanabilirlerdi, ama bunlar af ilan edilmesi ile bağlantılı gibi geliyor.
bugün şöyle bişey okudum doğrudur sanırım, iİker Başbuğ'a sormuş gazeteciler elebaşı ile birlikte size de af gelir mi diye o da aynen şunu demiş; o cani ile birlikte aftan yararlanacağıma hapiste çürümeyi tercih ederim..
msjını okuyunca bu aklıma geldi.
böyle hesabın pasif olur işte ! burda bukadar insanın sinirlerini daha fazla bozma bence bas git..bayram bugün diyo ! ahh geçiçeklerdi senin ırzına ! ediceklerdi sana tecavüzü ben ozaman görücektim senihe o tecavüzcüler falan serbest ya nasıl olsa başına öyle bişey gelirsede gir bu topiği oku canım ok !
Demek ki onlar olayın farkında, İlker BAŞBUĞ terörist başı şemdin sakıkın gizli tanıklığı ile mahkum edildi deniliyor çok yazık ne zamandır adam yerine konup sözleri dinlenir oldu bunların, bütün bu tavizler kan dökülmesin şehit vermeyelim diye mi oluyor. Yok mudur başka çözümü. Bizi ayakta tutan Ortadoğu ülkeleri gibi dağılmamamızın tek nedeni Cumhuriyettir. Çok oyunlar dönüyor ülkemizin başında Avrupa güçlü bir Türkiye istemiyor onlar zaten içten yıkmaya çalışıyor, zor zamanlardan geçiyoruz, Adnan MENDERES, Deniz GEZMİŞ ve arkadaşları ve şimdi de ülkeye hizmet etmiş Askerler hepsi de vicdani yaradır, yanlış kararlar, idamların geri dönüşü yoktu ama hapislerin olabilir. Bu gözdağı vermek bence.
Demek ki onlar olayın farkında, İlker BAŞBUĞ terörist başı şemdin sakıkın gizli tanıklığı ile mahkum edildi deniliyor çok yazık ne zamandır adam yerine konup sözleri dinlenir oldu bunların, bütün bu tavizler kan dökülmesin şehit vermeyelim diye mi oluyor. Yok mudur başka çözümü. Bizi ayakta tutan Ortadoğu ülkeleri gibi dağılmamamızın tek nedeni Cumhuriyettir. Çok oyunlar dönüyor ülkemizin başında Avrupa güçlü bir Türkiye istemiyor onlar zaten içten yıkmaya çalışıyor, zor zamanlardan geçiyoruz, Adnan MENDERES, Deniz GEZMİŞ ve arkadaşları ve şimdi de ülkeye hizmet etmiş Askerler hepsi de vicdani yaradır, yanlış kararlar, idamların geri dönüşü yoktu ama hapislerin olabilir. Bu gözdağı vermek bence.
Atatürk de örgüttenmiş demek... Peki kime karşıymış o zamanlar bu örgüt? İngilizlere karşı mı? Yunanlılara karşı mı?
Siyaset topiğinde öyle bir hale geldik ki " oy verenler, vermeyenlere karşı"
Bugüne kadar sizden başkada çıkıp" ben AKP yi destekliyorum ama bu karar yanlış diyene rastlamadım.
Önyargısız,okuyup araştırarak ve empati yaparak olaylara yaklaşımınız takdire şayan.
Keşke tüm hükümet destekçileri sizin gibi olsa.
O zaman inanın korkmazdım çocuklarımın geleceğinden.
Peki Büyükanıta neden hiç bişey yapamadılar : )
Bunun altında çok başka şeyler var.
İlker Başbuğuya gerçekten üzüldüm.
Ve buna sevinenler var. Yahu bu adam size ne yaptı ?
Apo köpeğiyle aynı kefeye kondu adam resmen ya.
Amaç belli bazı kitlelere gözdağı vermek.
ilahi adalet yerini buldu diyorum başkada bir sey demiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?