Mustafa Balbay Silivri Toplama Kampi Zulümhane adli kitabinin 37 ve 38. sayfalarindan alintidir. 24.baski, üsenmeyecegim yazacagim :
Iddianamenin 30.sayfasi:
"Ergenekon`un gizli yapilanmasindan, gizlilik geregi bazi seylerin aciklanmamasi gerektiginden, Özel Kuvvetler Komutanligi`nin Ergenekon`un gözbebegi oldugundan, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk`ün dahi bu örgütün tarikatvari yapisi icerisinde oldugundan, ancak bunun henüz aciklanmasi zamani gelmediginden....."
Ben, Atatürk`ü de Ergenekon`a üye yaptilar demiyorum, bu yolla Cumhuriyet`in kurulus temellerini de hedef haline getiriyorlar demiyorum, Özel Kuvvetler Komutanligi gibi terörle mücadelede önemli bir kurumu, icinde terörist barindirmakla itham ediyorlar demiyorum....
Paragrafi okudunuz, yorumu okuyucuya birakiyorum...
31. sayfa: ( Kemal Alemdaroglu`ndan ele gecirilen bir dökümandan oldugu belirtiliyor.)
"......Kuvayi Milliye hareketinin temel hedefinin ulusalci tüm gücleri kisa sürede bir cati altinda toplamak oldugu, bu amacla en kücük birimler olan ve periyodik toplantilar yapan 8-10 kisilik calisma gruplari ile ise baslamak gerektigi, bu calisma gruplarinin hedeflerinin ve aktivitelerinin ulusalci pek cok konuda fikirsel platformda calisma yapmak ve zincirin halkalarini artirmak oldugu ve bu konuda ADD gibi sivil toplum kuruluslariyla direk ve güclü kordinasyonun sart oldugu..."
Bu paragrafi okuyan biri dogal olarak sunlari düsünecektir:
1. Istanbul Üniversitesi`nde rektörlük de yapmis bir profesör ulusalci güclerin bir araya gelmesi gerektigini düsünmüs.
2. Ise 8-10`ar kisilik gruplarla baslamak gerektigini düsünmüs.
3. ADD gibi sivil toplum kuruluslariyla koordinasyon gerektigini düsünmüs.
Suc bunun neresinde, ulusalcilik suc mu gibi sorular sormayacagim sadece 30. ve 31. sayfa arasindaki su celiskiye dikkat cekmek istiyorum:
Bir sayfa önce Ergenekon`in Atatürk`ü de kapsayan cok eski ve derin bir örgüt oldugu anlatimi var, bir sayfa sonra Ergenekon`un ise nereden baslayacagi aciklaniyor!