siz dediniz yaa... Yazinizi okuyun lütfen ben kendimden birsey uydurmadim.. " mevlanayi sizden daha cok seviyorum" dediniz. Bu sev gi ölcer aygitinizi nasil elde ettniz, sadece allah in bilebilecegi biseyi iddia ettiniz. Yoksa ben ne bilirim sizin üstün özelliklerinizi... Benim yok mesela, ben sizden neyi daha cok yaptigimi bilemem!!!! Allah bilir, ben bilemem.....
fikir tartışmaları neden birbirimizi bir kaşık suda boğacak raddeye geliyor?sadece yöneticilerin konuyu kapattığı sanal ortamlarda değil gerçek hayatta da öldüresiye kinliyiz..bence öfkesine hakim olamayanlar yazmasın,tartışmasın.
çok şükür ki türkiyenin çoğunluğunun en azından bir dini var adı müslümanlıkta olsa. biraz saygıya davet ediyorum sizi. dinci nedir gözünüzü seveyim anlatın ya. hangi zaman diliminde dinciyle yönetildiniz. ben bu forumda bunları duymak istemiyorum. biz bir devletiz bir milletiz. bizi dışardaki değil biz kendi kendimizi bölüyoruz. dinciyle yönetiliyorsunuzda eteğinizin boyunu bi karış uzatttınız mı bi kadeh içkinizi az mı içtiniz. kim kimseye karışmazken bu çırpınışlar çıkışlar neden. ne çabuk unuttunuz türkiyenin dibe vuruşlarını. kiminiz 30 yıl önce işlenen suç diyor kimininiz dinciler ele geçirdi diyor. bu forumdaki bayanların düşüncelerine göre bu müslümanlar ineğe tapsaydı daha fazla saygı görürdü.
işte haksızca insan öldürmelerin önüne geçmek için sivil anayasa çalışmalarına hız verilmedi mi?
üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü için anayasa değiştirilmeye çalışılmıyor mu?
şimdiki hükümet yada yöneticilerde emin olun bunun için çalışıyorlar eğer uzlaşma sağlanır ise...
Yani ben şunu diyorum;
yanlışlar cezasız kalmasın kimse.. Ohhh ben suç işledim ama; cezasız kaldı nasıl olsa deyip tekrar buna teşebbüs etmesin değil mi?
Ve buda bunları yapmak isteyen insnlarada bir uyarıcı önlem olmaz mı?
ülkemizi darbe yaparak geri götürmeyi düşünenlerede belki bir önlem olmaz mı?
Dinci kimdir? gercekten de ben de bu sorunun cevabini bulamayanlardanim. Ben elhamdülilillah müslimanim, orucumu tutuarim Rabbim kabul ederse, namaz bes vakit kilamam ama denerim. Kuran okurum, türban kullanmiyorum, haram yememeye gayret ederim, calmam, yalan söylememek icin elimden geleni yaparim. Büyüklerime saygim, kücüklerime sevgim vardir. Dinimden olmayan insanlari dislamam.. su aklima gelenler bunlar. Ben hangi katagoriye giriyorum acaba bu kadar ayrimciligin oldugu bir ülkede??
işte sizi yönetenlerde siz gibi çevrenizdeki arkadaşlarınız komşunuz sokakta yanınızdan geçenler de siz gibi. bunu anlayabildiniz mi şimdi. onlar evlerinde oturup dini kendilerine göre yorumlayıp sabah karınca gibi dağılıp türkiyenin gelceğiyle oynamıyorlar. onlarda siz biz gibi dini az çok yaşamaya çalışan yurdumunum imamhatibi yurdumun insanı.
ben kimseyi kategorize etmedim. müslümanlığa dine laf söylemeyin artık için yanıyor dedim.
siz okuduklarinizin hic birini anlayamamissiniz... Müslimanliga laf söyleyen kimse yok burada... Varsa yazisiyla ispat edin lütfen, sürcü lisan olmustur. Ama müslimanliga laf söyledin diye biseyleri kendiniz polemiklik icin yapiyorsaniz beni karistirmayin, ben sizi yanlis anlayip cevap vermisim demektir...Hic böyle bir konuya cekilmek istemem....Aman sakinnnn...
cok sevindim tepkinize..Benim de bir sürü arkadasim var ihl mezunu ve farkli branslarda egitim alan. Genellemelerin tümüne karisiyim ve karsi olacagim. Aziz Nesin i sevdiginize göre bilirsiniz, herkesi kendi dilinde azarlar..Bu bir genellleme degil bir tehlikenin uyarisidir...
direk zaten müslümanlık denmiyor dincilik adı altında konuşuluyor imamhatip deniyor. bunlar müslümanlığın değilde başka dine mensup insan değiller. ben zaten sizin dediklerinize bir cevap olarak yazmamıştım. ama siz cevap verdiniz size yazdım.
evet bilirim aziz nesin' i ama yargıda sözü edilen kadrolaşmadan çoğu ihl' linin pek faydalanmadığını da eşim ve çevresi sebebiyle gayet iyi bilirim. kulaktan dolma değil bizzat gördüğümü ve bildiğimi söyledim ben.
neyse amacım polemik falan değil polemiğe girmek istediğim en son kişisiniz çünkü fikirlerimiz başka konularda uyuşuyor sizinle. ben tepkimi belirttim sadece.
Dinci kimdir? gercekten de ben de bu sorunun cevabini bulamayanlardanim. Ben elhamdülilillah müslimanim, orucumu tutuarim Rabbim kabul ederse, namaz bes vakit kilamam ama denerim. Kuran okurum, türban kullanmiyorum, haram yememeye gayret ederim, calmam, yalan söylememek icin elimden geleni yaparim. Büyüklerime saygim, kücüklerime sevgim vardir. Dinimden olmayan insanlari dislamam.. su aklima gelenler bunlar. Ben hangi katagoriye giriyorum acaba bu kadar ayrimciligin oldugu bir ülkede??
hah işte bunlara ek olarak başörtü kullanıp, imam hatip lisesinden mezun olunca otomatik olarak "dinci" oluyorsunuzki o konumda ben oluyorum sanırım burada title bu ikisinden ibaret ise, ne kadar modern olduğunuzun, açık fikirlerinizin, iç dünyanızın, hassasiyetinizin bir önemi olmuyor.. komiktir ki hayatımda ki her baskıya şiddetle karşı çıkmış bir insanım.. bunu ihl mezunu olduğum için "katsayından dolayı ilahiyat okuyacaksın" dediklerinde de yaşamıştım.. "demek ki üniversite okumayacağım" demiştim zaten ülkemde okutmadılar da sağolsunlar.. neysee bu bende kalsın.. şimdi nur topu gibi bir yazılımcıyım, kimseyi etiketlemeyen gayri müslim arkadaşlarımla çalışıyorum.. ha ama sorulduğunda hangi liseden mezun olduğumu rahat rahat da söylüyorum..
kusura bakmayın konuyu sabote ettim ama halk arasında ki dinci!!!!!! kavramını açıklığa kavuşturdum
:) saol.. Iyide oldu yani... Iamam hatip liseslilerin neden bir hedef gösterildiginide anlayabilmis degilim.. Bence bir sürcü lisan olmus, ve buna tepki verilmis... Benim bir cok üniversiteden arkadasim ihl lisesi cikisliydi.. Yani benim gibi hazirlandilar sinava ve kazandilar. Ama sanirim siz basörtüsü yasagina takilip okuyamadiniz, belirtmeyi görev bilirkim okulda oturma eylenine katilip sirtima yadigim cop u da yazmak isterim...her türlü kisitlanan insan özgürlügüne karsiyim....
hah işte bunlara ek olarak başörtü kullanıp, imam hatip lisesinden mezun olunca otomatik olarak "dinci" oluyorsunuzki o konumda ben oluyorum sanırım burada title bu ikisinden ibaret ise, ne kadar modern olduğunuzun, açık fikirlerinizin, iç dünyanızın, hassasiyetinizin bir önemi olmuyor.. komiktir ki hayatımda ki her baskıya şiddetle karşı çıkmış bir insanım.. bunu ihl mezunu olduğum için "katsayından dolayı ilahiyat okuyacaksın" dediklerinde de yaşamıştım.. "demek ki üniversite okumayacağım" demiştim zaten ülkemde okutmadılar da sağolsunlar.. neysee bu bende kalsın.. şimdi nur topu gibi bir yazılımcıyım, kimseyi etiketlemeyen gayri müslim arkadaşlarımla çalışıyorum.. ha ama sorulduğunda hangi liseden mezun olduğumu rahat rahat da söylüyorum..
kusura bakmayın konuyu sabote ettim ama halk arasında ki dinci!!!!!! kavramını açıklığa kavuşturdum
bu etiketlemeler yüzünden dini tercihimi şu forumda bile söyleyemiyorum canım. bunu dediğim an ilerde bir yorumuma karşı,yol su ve elektrik olarak geri döneceğinden eminim çünkü:)hah işte bunlara ek olarak başörtü kullanıp, imam hatip lisesinden mezun olunca otomatik olarak "dinci" oluyorsunuzki o konumda ben oluyorum sanırım burada title bu ikisinden ibaret ise, ne kadar modern olduğunuzun, açık fikirlerinizin, iç dünyanızın, hassasiyetinizin bir önemi olmuyor.. komiktir ki hayatımda ki her baskıya şiddetle karşı çıkmış bir insanım.. bunu ihl mezunu olduğum için "katsayından dolayı ilahiyat okuyacaksın" dediklerinde de yaşamıştım.. "demek ki üniversite okumayacağım" demiştim zaten ülkemde okutmadılar da sağolsunlar.. neysee bu bende kalsın.. şimdi nur topu gibi bir yazılımcıyım, kimseyi etiketlemeyen gayri müslim arkadaşlarımla çalışıyorum.. ha ama sorulduğunda hangi liseden mezun olduğumu rahat rahat da söylüyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?