Silivri' de karar günü

hee size göre 30 sene önce türkiyenin 40 yıl geri gitmesi
gencecik insanların odalarda infaz edilmesi
islam dininin ayak altına alınması
kişileri evlerinden zorla alıp ölülerinin kapı önlerine konulması
başbakanın haksız bir yere asılması
darbe yapılması
askeriyenin insanları suçlu suçcuz canını alması

sizin için önemli olmayabilir ama kusura bakmayın ama benim için çoooooook öenmli
ve emin olun ki çşocuklarımın geleceği için bu cezaların takipçisi ve destekçisiyim

Yarın, öbür gün bu dinciler iktidara gelip imam hatip'ten yetiştirdiği talebeleri yargıç, avukat, hekim, mühendis, belediye reisi gibi devletin her koluna atayıp, en son bu talebeleri harbiye'ye sokarak orduyu ele geçirip devleti her koldan kuşatacaklar. Ama şu an kimse farkında değil..! - Aziz Nesin -

aziz nesinin ateist olduğunu herhalde biliyorsunuzdur onun bu cümlesini onayladığınıza göre. işi niye imama hatibe dine getiriyorsunuz çok mu basit din üzerine konuşmak ne biliyosunuz dinle ilgili. neler çektiniz bu müslümanlardan. bizi bu hale getirenler şimdi ortaduğuyu karıştıranlar böyle mi olmak istiyorsunuz. yeter artık ya müslümanlık size ne yaptı. hangi müslüman hangi ataiste siz gibi çıkışlarda bulunuyor. siz burda istediğinize istediğinizi söyleme özgürlüğünü kendinize hak mı görüyorsunuz. sokaklara mı çıkamıyorsunuz başörtülüler yüzünden öcü mü deniyor size yoksa. müslüman değilseniz beni ilgilendirmez ama dine müslümanlığa laf söyleme hakkınız yok. benim ataiste hristiyana olmadığı gibi..

Bir Türkçe ezan lafı gidiyor
Peki soruyorum şu anda kaç kişi ezanın Türkçe mealini biliyor ?
Yani sizin deyiminizle Kur'an-ı Kerim i Türkçe okumakta yanlış mı oluyor ?

Bazi insalar sadece kendi seyhleri ne derse onun dogru olduguna inaniyor.. Keske Kuran in ilk ayetini herkes Türkce okuyup anlayabilseydi " oku " diye baslar. Oku ve ögren ve kendi kendine düsünebilesin....

Dinci olmak 'dini kişisel ve grupsal çıkarları uğruna siper edip rant etmeye çalışan insan/insan topluluğudur.' Böyle insanlar ile kendinizi kıyaslamayınız. Dindar olmak güzel bir şeydir.
Aziz Nesin öngörüleri güzel bir insandır dini tercihleriyle alakalı bir söz de değildir paylaşılan...

hanfendi siz azin nesinin cümlesini tam anlayamadınız herhalde
asıl ayrımcılığı kendisi aydınlık geçinen kişi yapmış ve burdada birisi paylaşmış
ve siz hala bana yok dinci,yok ateist tartışmasına döndürüyorsunuz
dikkat ederseniz asıl ayrımclıkı bu sözü söyleyen kişi yapmıştır
ve bende ona cevaben yazmışımdır
mevlanayı emin olun sizden daha çok seviyorumdur

Evren ve Şahinkaya da ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı.

30 yılın ardından 2010 yılında referandumla bu yol açıldı Türkiye de ve olmaz denilen karar alınarak müebbet hapis cezası verildi .

Göz boyama mıydı , göstermelik miydi ? Ben işin komplo teorisi kısmını yazmaktan imtina ederim .

Sonuç , yaş haddi ve temyiz sonucu 95 yaşında ev hapsinde , rütbe geri alımı ile erliğe düşmesi , madalyalarının geri alımı söz konusu idi , gerçekleşti mi takip edemedim.

Ergenekonda ki kararlarda temyize gidecek , sonuç ne olacak bilinmez .

Burada merak ettiğim husus şu ;

T.C de darbe girişiminde bulunmak , lağvetme çabasında bulunmak ceza sebebi midir ?Evet ise müebbet midir ?

Askeri kimliklerini ve imkanlarını kullanan şahısların darbe girişimi meşru mudur ?

Ya da yok değildir , elbette ceza almalıdır ama bu isimler bu suçları işlememiştir mi savunduğumuz nokta ?

Darbe girişimi cezaya mukabil midir değil midir noktasında mı tartışma yaşıyoruz yoksa bu listedeki isimlerinin hepsinin , bir kısmının ya da böyle bir girişimde bulunmadığını mı savunuyoruz ?

İsimlerin her birinin kendi içinde ele alınması gerek bence . Topyekun bir görüş bildirmek doğru değil .Bu isimler içerisinde suçlarını itiraf edenler ve cezai indirimden yararlananlarda oldu , sonuna kadar inkar edenler de.

Bilmiyorum hiç iddianameleri okudunuz mu ? Hani hep birbirimizi kulaktan dolma bilgilerle şakşakcılık yapma ile suçluyoruz ya , ben hayatımda böyle uzun uzadıya , bir tuttuğum futbol takımının dava dosyasını okumuştum , şimdi de bu davanın iddianamelerini ve devamını takip ediyorum .

Henüz okumaktayım . Hani nerede bu deliller diyenler de okusun bence , ohh iyi olmuş diye işkembe-i kübradan temennide bulunanlarda .

Sonra tartışmak gerekir , yaptılar mı yapmadılar mı noktasındayız mıyız , yaptılar ama bu kadar ceza fazla noktasında mı ?

Simdi bu onlarca sene önce olmus olaylari dün gibi nefret ve kin ile beslmek ne kadar dogru. Olan olaylardan ders cikarilir ve temkinli olunur. ama sizin yaptiginiz gibi kalbin bu sekilde kinlenmesi ne kadar dogru??? Neden biraz daha iyimser ve insanlara karsi sevgi duyamiyoruz? Neden sizin gibi düsünmeyenler kötü ve asla düzelemezler. Bu dünya hayalden ibaret degil mi Mevlanain dedigi gibi...Neden Inancimizi kendimiz Allah icin yapmiyoruz sadece..Allah degilmidir tek önemli olan, yoksa ....

6.filo istanbula geldiğinde kıble alınıp namaz kılındı.Daha sonra 6.filoyu protesto etmek isteyenlere bıçaklarla sopalarla saldırdılar.Hani şimdi Irak'ı kan gölüne çeviren,İsrail'in kankisi bir devlet için.12 mart ve 12 eylül de sol kesim çok büyük kayıplar verdi.Madem darbe karşıtıydınız komünistler moskovaya,moskoflar dışarıya propagandaları yapıp saldırmasaydınız.
Alevi Haber Ajans - AHA - KANLI PAZAR : K ortasnda bir gneli Pazard
Bu ülke de sadece belli bir kesim haksızlığa uğramadı.

Bu konuda çok üzgünüm
eskiden dedEm derdi devletten korkmayın asker var.
Artık askerde yok.
Hukuk yok adalet yok devlet ZATEN yok..
Tecavüzcülerin cirit attığı bir ülküde askerler içeri tıkılıyorsa ;

hukuk fakülteleri kapatılsın yerlerine avm yapılsın...

Son düzenleme:

ben asla bilemem sizin Mevlanayi ne kadar sevdiginizi, cünkü Allah bilir, ben bilemem ki...Sirk ise cok daha farkli bir durumdur, siz sadece Allah in bilebilecegi bir seyi ben biliyorum diyorsaniz eger ama siz üstün özelleikleriniz var diyorsaniz saygim vardir sizede...Ne diyebilirim ki bu durumda...

Ayrica Aziz nesin orada ayrimcilik degil , ayrimcilik yapildiginda olacaklardan bahsetmistir. Bunu her yönlü düsünebilirsiniz, ateistlerden olusan bir ordu, hristixanlardan olusan bir ilahiyat, yahudilerden olusan bir parlemento... Yani her grup kendi dogrulari üzerine is yapacaktir ve bunun sonuclari diger insanlar icin iyi olmaz...Simdi ki hükümettte oldugu gibi...

Son düzenleme:

o ölenlerden birisi sizin ailenizden veya sülalenizden birisi olsa idi bu kadar iyimser yaklaşır mıydınız acaba?
Inancımı allah için yapmadığımı siz nerden biliyorsunuz benim yazılarımdan bunu mu çıkardınız pes doğrusu size

kusura bakmayın ama olayların üstüne sünger çekip olsun 30 sene önce olmuştu diyemeyeceğim
vicdanım el vermes benim buna
ayrıca benim gibi düşünmeyenlere kötü kaka demiyrum
bu benim fikrimdir sizin fikrinizde budur
herkes özgürce düşünebilir değil mi?
Ve emin olun insanları ve hayvanları benim kadar sevdiğinzi hiç sanmıyorum

sünger cekmeyelim zaten, unutulmaz utanclar var....Unutulmaz kayiplar var. Ama intikam almak gereksiz...Onlar yanlis yaptilar biz düzeltelim...Onlar haksizca insan öldürdüler biz simdi izin vermeyelim....Hakli ile haksizi görelimmmm...Bunun icin dua edelim, gözlerimizde perde olmasin, Haksizin yaninda mazlum ahi almayalim.. Sadece bir birey olabiliriz ama okyanus da damlalardan olusmuyor mu??

allah aşkına siz benim yazdıklarımı şirk ile vs nasıl bağdaştırdınız hala anlamadım
haşa ve haşa üstün özellik falan derken neyi kastettiniz ben öyle bir şey ima ettiğimi sanmıyorum ve etmedimde

aziz nesin ihl li derken din bilgisi alan kişilerden bahsettiğide apaçık ortada bunu anlamak için üstün özelliğe sahip olmak gerekmiyor değil mi?ayrımcılığın daniskası işte....
Ben şimdi desem ki düz lisede okuyanlar birgün başa geçcekler vs vs yapacaklar bu ne olur sizce
ayrımclılık olmaz mı işte buda bunun gibi
bir zümre ayrımclıkla etkilenmek istemiştir

siz dediniz yaa... Yazinizi okuyun lütfen ben kendimden birsey uydurmadim.. " Mevlanayi sizden daha cok seviyorum" dediniz. Bu sev gi ölcer aygitinizi nasil elde ettniz, Sadece Allah in bilebilecegi biseyi iddia ettiniz. Yoksa ben ne bilirim sizin üstün özelliklerinizi... Benim yok mesela, ben sizden neyi daha cok yaptigimi bilemem!!!! Allah bilir, ben bilemem.....

Biz artik kim etkileniyor, kim düsenemiyor da birileri tarafindan bazi saflara cekiliyor falanla ugrasmiyoruz... Korkmuyoruz!!! Cok sükür Allah akil fikir vermis, kendimiz düsünüp kendi adimiza karar verebiliyoruz. Dogru yada yanlis, kimsenin güdüsünde düsünmüyoruz. Aziz Nesin zeki, akilli ve vatansever bir adamdir. Söylevleri sert ve bazen asiri olabilir.. Ama herkesin bir sürü kusuru yok mu zaten???

olay imam-hatip okullarına nasıl getirildi anlamadım. ihl mezunları avukat savcı hakim bilmemne olacaklar diye yazı paylaşan arkadaşım eşim ihl mezunu bir hukukçudur ne bir yere birilerinin desteğiyle geldi ne de bir yerlerden köşe kaptı kendi emeğiyle çalışan, göz yoran, el yoran kalem kullanan birisidir bunun haricinde hiçbir yerden ve kimseden özel bir muamele görmemiştir. demek istediğim zamanında ihl mezunu olup üniversitede ilahiyat harici bölüm seçip okumuş ve meslek edinmiş kişiler lütfen gözünüze hemen yandaş olarak görünmesin. yazıyı iyi niyetle paylaştığını biliyorum aziz nesin' i de çok severim ama o yazıya asla katılmıyorum.

bir diğer arkadaş da ihl mezunlarının sanki hepsi hükümetin tüm icraatlarını kafadan kabul ediyor beğeniyor anlamına gelebilecek şeyler söylemiş lütfen yazarken genellemelerden kaçının. kendi adıma bu mesajlardan rahatsız oldum ve bildirdim şimdilik bu kadar.

işte haksızca insan öldürmelerin önüne geçmek için sivil anayasa çalışmalarına hız verilmedi mi?
üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü için anayasa değiştirilmeye çalışılmıyor mu?
şimdiki hükümet yada yöneticilerde emin olun bunun için çalışıyorlar eğer uzlaşma sağlanır ise...
Yani ben şunu diyorum;
yanlışlar cezasız kalmasın kimse.. Ohhh ben suç işledim ama; cezasız kaldı nasıl olsa deyip tekrar buna teşebbüs etmesin değil mi?
Ve buda bunları yapmak isteyen insnlarada bir uyarıcı önlem olmaz mı?
ülkemizi darbe yaparak geri götürmeyi düşünenlerede belki bir önlem olmaz mı?

bildirdim derken kötü içerik falan yapmadım. buraya yazdım anlamında kullandım o kelimeyi.

çok şükür ki türkiyenin çoğunluğunun en azından bir dini var adı müslümanlıkta olsa. biraz saygıya davet ediyorum sizi. dinci nedir gözünüzü seveyim anlatın ya. hangi zaman diliminde dinciyle yönetildiniz. ben bu forumda bunları duymak istemiyorum. biz bir devletiz bir milletiz. bizi dışardaki değil biz kendi kendimizi bölüyoruz. dinciyle yönetiliyorsunuzda eteğinizin boyunu bi karış uzatttınız mı bi kadeh içkinizi az mı içtiniz. kim kimseye karışmazken bu çırpınışlar çıkışlar neden. ne çabuk unuttunuz türkiyenin dibe vuruşlarını. kiminiz 30 yıl önce işlenen suç diyor kimininiz dinciler ele geçirdi diyor. bu forumdaki bayanların düşüncelerine göre bu müslümanlar ineğe tapsaydı daha fazla saygı görürdü.

cok sevindim tepkinize..Benim de bir sürü arkadasim var ihl mezunu ve farkli branslarda egitim alan. Genellemelerin tümüne karisiyim ve karsi olacagim. Aziz Nesin i sevdiginize göre bilirsiniz, herkesi kendi dilinde azarlar..Bu bir genellleme degil bir tehlikenin uyarisidir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…