• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Silivri' de karar günü

kincilikle ne alakası var bunun
iyi o zaman ailesi,kızlarının tecavüzcüsünüde affetsin desin ki dinimizde kindarlık yoktur...yapmı bir cahillik mi desin...
yani 28 şubat sürecinde o kadar kişinin ahını alan ve hayatlarıyla oynayan ve bunun daha önceki dönemleride var bu kişileride mi affedelim...kusura bakma ama sizin affetmek ,kindarlık düşünceniz çook farklı....
bu olayın sadece türbanla alakalı olmadığını asıl siz öğrenin
adamlar resmen darbe yapıp,halkı birbirine kırdırıp,fatih camisini bombalayıp irtica yaptı deyip göbek kaşıyan insnalar
ve ses kayıtları,yazışmalar vs varken hala nasıl savunursunuz aklım almıyor benimde bunu

sen hala nasıl savunuyorsun aslsız onlarca iddia kanıt var farkındamısın bir delilde tutsun arkadaşım hiç duydunmu hiç iddanameler açıklandımı hani kamoyu bilgisi nerede adalet sisteminde kamoyunu bilgilendirmek şarttır

hiç araştırdınmı ama yansız gazeteleri yandaş medyayyı değil çünkü yandaş medya ortaya hep asılsız bir idda atıyor Allah onlarında cezasını vericek yatıp kalkıp dua ediyorum yüce rabbim onlara hakketiğini versin diye hergün bilerek idda atıyolar sonra 1 ay sonra pat bir gizli tanık veeeee içerdeler bunlar beraber oynanmış oyun tabi bunları bide biz öngördük demiyorlarmı arsızlar arsız dünde arsızlaştılar Alllahım en yakın zamanda ilahi adalet bahşet

ama mısırın başına gelenden feyz alsın insanlar abd şimdi hükümeti destekliyor yaa yakın zamanda alaşyağı etmeyide bilicekler aynı o isyanının on misli bu ülkede çıkacak geldiklerigibi gidecekler ama bizide götürecekler maalesef

suriye mısır olmayız diyenlere gülüyorum şu sıralar olucaz efendim oda olucak onuda yapıcaklar bu yazdıkalrım not düşsün ki bunlar bizim başımıza üzülerek sölüyorum gelicek

başımızdakinden darbeyle kurtulmayı asla savunmam geldikleri gibi gitsinler ama geldiklerinden beri Atatürkle ne alıp veremedikleri var hee bir gecede yasaları değiştiriyolar bu vicdana sığıyormu bu hazımsızlık neden yaptıkları yapacaklarını göstermiyormu zaten

ergenekon yoktur bunu görmemek için kör olmak gerekiyor benim düşüncem asla değişmiyecek 93 senesindeki suikastler herşeyi bana küçücük yaşta olmama rağmen okutttular öğrettiler ben böyle yetişmişken bir askerin içerde olmasını haksız iddalarla kimse haklı gösteremez lise yıllarımda okuduğum kitaplarda bu cemaat içindeki hanefi avcı bile geçiyordu ve soner yalçın yazmıştı onunda fişini kesecekler diye evet herkes şimdi içerde ve evet o kitap doğru çıktı

burada yazıp polemik yapmıcam uğur mumcular necip hablemitoğulları öldürülürken yaşanan süreçleri o delil karatmöalaırnı çok iyi gözlemlemiştim ufacık yaşıma rağmen gazeteleri saklamıştım

o yüzden ben size göre sığ bakıyorum asla ama asla at gözlüğüyle bakan biriyle polemiğe giremem çok üzgünüm

Son düzenleme:
sen hala nasıl savunuyorsun aslsız onlarca iddia kanıt var farkındamısın bir delilde tutsun arkadaşım hiç duydunmu hiç iddanameler açıklandımı hani kamoyu bilgisi nerede adalet sisteminde kamoyunu bilgilendirmek şarttır

hiç araştırdınmı ama yansız gazeteleri yandaş medyayyı değil çünkü yandaş medya ortaya hep asılsız bir idda atıyor allah onlarında cezasını vericek yatıp kalkıp dua ediyorum yüce rabbim onlara hakketiğini versin diye hergün bilerek idda atıyolar sonra 1 ay sonra pat bir gizli tanık veeeee içerdeler bunlar beraber oynanmış oyun tabi bunları bide biz öngördük demiyorlarmı arsızlar arsız dünde arsızlaştılar alllahım en yakın zamanda ilahi adalet bahşet

ama mısırın başına gelenden feyz alsın insanlar abd şimdi hükümeti destekliyor yaa yakın zamanda alaşyağı etmeyide bilicekler aynı o isyanının on misli bu ülkede çıkacak geldiklerigibi gidecekler ama bizide götürecekler maalesef

suriye mısır olmayız diyenlere gülüyorum şu sıralar olucaz efendim oda olucak onuda yapıcaklar bu yazdıkalrım not düşsün ki bunlar bizim başımıza üzülerek sölüyorum gelicek

başımızdakinden darbeyle kurtulmayı asla savunmam geldikleri gibi gitsinler ama geldiklerinden beri atatürkle ne alıp veremedikleri var hee bir gecede yasaları değiştiriyolar bu vicdana sığıyormu bu hazımsızlık neden yaptıkları yapacaklarını göstermiyormu zaten

ergenekon yoktur bunu görmemek için kör olmak gerekiyor benim düşüncem asla değişmiyecek 93 senesindeki suikastler herşeyi bana küçücük yaşta olmama rağmen okutttular öğrettiler ben böyle yetişmişken bir askerin içerde olmasını haksız iddalarla kimse haklı gösteremez lise yıllarımda okuduğum kitaplarda bu cemaat içindeki hanefi avcı bile geçiyordu ve soner yalçın yazmıştı onunda fişini kesecekler diye evet herkes şimdi içerde ve evet o kitap doğru çıktı

burada yazıp polemik yapmıcam uğur mumcular necip hablemitoğulları öldürülürken yaşanan süreçleri o delil karatmöalaırnı çok iyi gözlemlemiştim ufacık yaşıma rağmen gazeteleri saklamıştım

o yüzden ben size göre sığ bakıyorum asla ama asla at gözlüğüyle bakan biriyle polemiğe giremem çok üzgünüm

burda hangimizin at gözlüğü ile bakıp bakmadığı ikimizinde bakış açısına göre değişir
bana göre siz size göre ben at gözlüğü ile bakarız olaylar
birde yandaş medya nedir?
Sizin durduğunuz taraftada yandaş medya yok mu?
Yandaş medya nedense hep bizim durduğumuz tarafta var size göre değil mi?
Ya adamların yaptıkları ortada peki size bir soru
kemal alemdaroğlunun yaptıklarınınn cezasız kalması sizin vicdanen rahatlatır mıydı ?
Lütfen buna cevap verin 15 yıl 8 ay ceza aldı
lütfen bunu içtenlikle cevaplayın
çoook merak ettim
sizdede öyle bir tavır var ki akp ve başbakan hepsini suçsuz günahsız yere içeri attı ve hepsine ceza yağdırdı
allah için adamların yaptıklarını ve düşüğncelerini sizde yandaş medyadan değil ama sizin tabiriniz ike bir okuyun araştırın derin:)

burda hangimizin at gözlüğü ile bakıp bakmadığı ikimizinde bakış açısına göre değişir
bana göre siz size göre ben at gözlüğü ile bakarız olaylar
birde yandaş medya nedir?
Sizin durduğunuz taraftada yandaş medya yok mu?
Yandaş medya nedense hep bizim durduğumuz tarafta var size göre değil mi?
Ya adamların yaptıkları ortada peki size bir soru
kemal alemdaroğlunun yaptıklarınınn cezasız kalması sizin vicdanen rahatlatır mıydı ?
Lütfen buna cevap verin 15 yıl 8 ay ceza aldı
lütfen bunu içtenlikle cevaplayın
çoook merak ettim
sizdede öyle bir tavır var ki akp ve başbakan hepsini suçsuz günahsız yere içeri attı ve hepsine ceza yağdırdı
allah için adamların yaptıklarını ve düşüğncelerini sizde yandaş medyadan değil ama sizin tabiriniz ike bir okuyun araştırın derin:)

açıkça söliyim kemal alemdaroğlunu raktör olarak biliyorum başkada bilmem şimdi okudum ikna odaları başörtüsü yasakları , evet belli kesim belli kesimi çekemiyor ve baskıcı tutum yapıyor bunu yapan bir akademisyen neden o dönem yargılanmadıysa keşke yargılansaydı benim evladıma biri yapsa nefret ederdim şu dönemde ise cezasını haketmiş ama bundan yargılanmıyor bilgiğim kadarıyla darbeye teşebüsten yargılanıyor ki darbeci değil bence

beyini ele geçirmek o dşüncyee odaklandırmak suç heleki bir akademisyen bunu yapıyorsa kişiyi ayırıyorsa ben o adamın ne dersine girerim ne bişey öğrenirim bana saygısı yoksa işini yapmayıp herşeye karışıyorsa umursamam

okusada cahil olan özgürlüğü kısıtlayan örümcek kafalılardan maaalesef aldığı cezayı daha önce almalıydı şu anda böyle bir örgüt olduğuna inanamıyorum öyle yada böyle belli kesim bişileri ayırmıştır ve bu ayrımcılık yapanlar ergenekon çatısında birleşmiştir birbirinden alakasız insanlar ve daha önce yapılan şeyler var ortada

ben bu süreçte özellikle bu davaya inanmadığımdan maalesef bişi diyemiyorum ama geçmişte yaşananları okuyunca evet 28 şubat olayının en iyi intikamı bu olmuş başörtülü kızlarımız şu anda huzur içindedir keşke daha önce tıkılsaydı içeriye ne diyebilirim mağduriyeti savunacak değilim hele ki özgürlüğü kısıtlayanları yargı bile değilken karar mekanizaması olan herksten nefret eiyorum

ergenekon davasına inanmıyorum asla inanmıycağım düzmece kurmaca bir oyun o yüzden suçu işleyen başka bir davayla yargılanmalı bu adam terörist değil ayrımcıdır özgürlüğe düşmandır dense ala ama terörist pkk ile eş değer değil keza öle olsaydı istanbul üniversitesi ne olurdu düşün ama ayrımlığı terör olarak niteliyorsan başka bu adam terörist değil ve ergenekondan yargılanmamalı

yazıldı mı bilmiyorum ama şunu da ben eklemek istiyorum;

İLKER BAŞBUĞ..!! MAHKEMEYE SON SÖZLERİİ..!!!

Sizler beni istediğiniz kadar vatan haini bilin hiç umrumda değil...
Ben Kızılay meydanına indiğimde Şehit anası beni rütbelerimden öptü bende onun elinden öptüm, arkamda ağlayan kız çocuğu : ''Paşam apoyu muhatap almayın'' diye bağırdı ben ona döner dönmez boynuma sarıldı... Onlar bana inanan ve güvenen yürekli insanlar...
Ben onların kalbinde hala kahramanım..!
Tarihe not dusulsun!! PKK yoneticisinin tanik oldugu davada, TSK Genelekurmay Baskani "teror orgutu kurmak" sucundan iki defa muebbet hapis cezasi almistir!! Tarih bugunu affetmeyecek. Bunu derin devlet davasi olarak gorenler, derin devletin su anda iktidar koltugunda oturdugunu unutmasinlar...

açıkça söliyim kemal alemdaroğlunu raktör olarak biliyorum başkada bilmem şimdi okudum ikna odaları başörtüsü yasakları , evet belli kesim belli kesimi çekemiyor ve baskıcı tutum yapıyor bunu yapan bir akademisyen neden o dönem yargılanmadıysa keşke yargılansaydı benim evladıma biri yapsa nefret ederdim şu dönemde ise cezasını haketmiş ama bundan yargılanmıyor bilgiğim kadarıyla darbeye teşebüsten yargılanıyor ki darbeci değil bence

beyini ele geçirmek o dşüncyee odaklandırmak suç heleki bir akademisyen bunu yapıyorsa kişiyi ayırıyorsa ben o adamın ne dersine girerim ne bişey öğrenirim bana saygısı yoksa işini yapmayıp herşeye karışıyorsa umursamam

okusada cahil olan özgürlüğü kısıtlayan örümcek kafalılardan maaalesef aldığı cezayı daha önce almalıydı şu anda böyle bir örgüt olduğuna inanamıyorum öyle yada böyle belli kesim bişileri ayırmıştır ve bu ayrımcılık yapanlar ergenekon çatısında birleşmiştir birbirinden alakasız insanlar ve daha önce yapılan şeyler var ortada

ben bu süreçte özellikle bu davaya inanmadığımdan maalesef bişi diyemiyorum ama geçmişte yaşananları okuyunca evet 28 şubat olayının en iyi intikamı bu olmuş başörtülü kızlarımız şu anda huzur içindedir keşke daha önce tıkılsaydı içeriye ne diyebilirim mağduriyeti savunacak değilim hele ki özgürlüğü kısıtlayanları yargı bile değilken karar mekanizaması olan herksten nefret eiyorum

ergenekon davasına inanmıyorum asla inanmıycağım düzmece kurmaca bir oyun o yüzden suçu işleyen başka bir davayla yargılanmalı bu adam terörist değil ayrımcıdır özgürlüğe düşmandır dense ala ama terörist pkk ile eş değer değil keza öle olsaydı istanbul üniversitesi ne olurdu düşün ama ayrımlığı terör olarak niteliyorsan başka bu adam terörist değil ve ergenekondan yargılanmamalı

Danıştay saldırganı Alparslan Arslan, Muzaffer Tekin, Veli Küçük ve Doğu Perinçek’in de aralarında bulunduğu 10 sanık ‘darbe teşebbüsü’ suçundan ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’ cezasına çarptırıldı. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız ve emekli Orgeneral Nusret Taşdeler’le birlikte 9 sanığa müebbet hapis cezası verildi. Yaklaşık 100 sanık da ‘terör örgütü üyeliği’ suçundan mahkum oldu. 17 sanık tahliye edilirken, 13 sanık hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararları oybirliğiyle alan mahkeme heyeti ‘Ergenekon’ diye tanımlanan yapının terör örgütü olduğunu da tescil etti.

Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu 23 yıl hapisle cezalandırıldı.Bu cezayı nasıl "hak ettiğini" Can Ataklı'nın yazısıyla hatırlayalım:

Prof. Dr Hilmioğlu “Hakkımda kimi eksik, kimi yanlış pek çok şey yayınlandı. Ama ilk kez bir gazeteciye başımdan geçenleri, uğradığım haksızlık ve hukuksuzluğu ayrıntılarıyla anlatmak istiyorum” diyerek anlatmaya başladı.

“Ergenekon iddianamesinde hakkımda elle tutulur sadece iki suçlama var” diye söze girdi. “Benimle ilgili ve nispeten biraz daha elle tutulur olabilecek ilk suçlama 19 Eylül 2003’te Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur’u 6 üniversite rektörü ile ziyaret etmemiz ve ardından da 8 generalle bir yemek yememiz. İddianameye göre basında da yer alan bu ziyaretimiz gizli toplantı olarak değerlendiriliyor ve bu toplantıda darbe yapmak için kaos yaratma planı hazırladığımız iddia ediliyor” dedi.

“Oysa” diye devam etti Hilmioğlu ve “Rektörler sadece Jandarma Genel Komutanı’nı ziyaret etmedi. O tarihlerde hükümet yeni bir YÖK tasarısı hazırlamıştı. Bize göre bu tasarı üniversitelerin özerkliğini ve bilimsel niteliğini yok ediyordu. Buna karşı çıkmak için Üniversitelerarası Kurul üyeleri Cumhurbaşkanı, Başbakan, Milli Eğitim Bakanı dâhil pek çok ziyaretler yaptı. Farklı üniversite rektörlerinden oluşturulan heyetler bu ziyaretleri defalarca yaptı. Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları da ziyaret edildi” dedi.

Bunun üzerine “Peki rektörler olarak askere gitme ihtiyacını neden duydunuz?” diye sordum.

“İşte önemli nokta bu” diye söze girdi Hilmioğlu ve devam etti; “Sadece biz değil ki, Hükümet de Genelkurmay’la görüşüyordu. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik YÖK yasa tasarısını üniversitelerden bile önce Genelkurmay Başkanı’na götürmüştü, önce onlardan görüş aldılar. Aynı konu iki kere Milli Güvenlik Kurulu’nun gündemine alındı ve görüşüldü.”

Hilmioğlu “Ancak yanlış anlaşılmasın, bu görüşmeler (asker ne der) diye değildi. Ordu’nun YÖK denetimi altında tam 27 okulu var. Yani Ordu bu konuda aynı zamanda bir taraf, konu onları direkt ilgilendiriyor” dedi ve ekledi “Nedense sadece benim katıldığım ziyaret sorun yapıldı.”

İddianamede YÖK tasarısına karşı yapılan rektör yürüyüşlerinin bu “gizli” toplantıda kararlaştırıldığının ileri sürüldüğünü belirten Hilmioğlu “Oysa o yürüyüşler için karar üç ay önce alınmıştı. Bunu belgeleriyle ortaya koyduğumu hâlde hâkimler dikkate almadı” dedi.

Hilmioğlu “Beni en çok şaşırtan da şu” diyerek şöyle konuştu. “Katıldığım toplantıda 6 rektör ve 8 general vardı. Rektörlerden 3’ü, generallerden ise sadece biri sanık. Tek tutuklu ise benim. Peki bu bir gizli örgüt toplantısı ise 14 kişiden neden sadece 4’ü sanık ve sadece ben 4 yıldır tutukluyum?”

Hilmioğlu ikinci suçlamanın ise Kent Otel’de İlhan Selçuk ve Mustafa Balbay ile yemek yemeleri olduğunu belirterek “Bunun da gizli bir toplantı olduğu ileri sürülüyor” dedi ve anlattı;

“3 Şubat 2004’te Ankara Ticaret Odası’nın düzenlediği bir panel zincirine katılmıştık. Öğle arası verildiğinde birkaç rektör arkadaşımla birlikte yemek yemek üzere Kent Otel’e gittik. Buraya ilk kez gidiyordum. Yemeğe otururken bir başka masada İlhan Selçuk ve Mustafa Balbay’ın oturduğunu söylediler. İlhan Selçuk’u orada ilk kez gördüm. Yemekten sonra masaları birleştirdik, kahve içtik sohbet ettik. Hepsi bu. Ama bu yemek iddianamede gizli darbe toplantısı olarak yer aldı. Kısacası hakkımda iki kez mübbet hapis isteniyor. Yani iki yemek iki müebbet.

gazetevatan.com...

bu ülkede çok yanlışlar yapıldı ama hiç bu kadar büyük yanlış yapılmamıştı...

adalet mazlumun gücü ele geçirince kendisini ezeni ezmesi değildir...buna olsa olsa sırasını kullanmak, kısasa kısas denir, adalet çok daha başka bişeydir, adalet senin, benim için değil herkes içindir... bunu anlayabilmiş olsaydık bugün kimsenin haksızlığa uğramadığı, kimsenin kimseyi yabancılaştırmadığı, kesimlere ayrılmış değil kardeşlik içinde yaşayan bir ülke olurduk ki bu güzellikten koşar adımlarla uzaklaşıyoruz....

Bugün "darbeciler" ve "derin devlet" yargılandı diyerek vicdanları kanatanlara kısa bir hatırlatma:
Tarih 31 Ocak 1989.

Dünyanın sayılı iki gazetesi Independent ve The Guardian'ın birinci sayfasında Türkiye'yle ilgili bir haber vardı.

Independent Türkiye muhabiri Tim Kelsey ile The Guardian Türkiye muhabiri Jane Howarz benzer habere imza attılar.

BBC de bu habere geniş yer ayırdı.

Habere göre Siirt Kasaplar Deresi çöplüğünde cesetler vardı. Ortadan kaybolan ya da çatışmada öldürülen kişilerin-teröristlerin cesetleri Kasaplar Deresi'ne atılıyordu.

Haber üzerine Kasaplar Deresi'nde üç cesede ulaşıldı. Bulunanlardan biri Suriyeli, diğeri Bingöllü iki PKK'lının cesediydi. Üçüncüsünün kimliği ise belli değildi.

Uzatmayalım...

Kanın oluk oluk aktığı, insanların sokağa çıkmaya cesaret edemediği o yıllarda Kasaplar Deresi'ne gidip basın toplantısı yaparak olayı dünyaya duyuran, yabancı gazetelerin olaya ilgisini çeken kişi kimdi dersiniz:

Avukat Nusret Senem!

Çoğunuz anımsar, Cizre Yeşilyurt köylülerine bok yediren güvenlik elemanlarını ortaya çıkaran da Avukat Nusret Senem idi!

Peki Nusret Senem şimdi nerede?

Ergenekon tutuklusu olarak Silivri Cezaevi'nde!...

Nusret Senem Ergenekoncu, darbeci olmaktan suçlu bulundu ve 20 yıl 3yıl ceza aldı...

YAŞASIN ADALETİNİZ.....

Bugün "darbeciler" ve "derin devlet" yargılandı diyerek vicdanları kanatanlara kısa bir hatırlatma:
Tarih 31 Ocak 1989.

Dünyanın sayılı iki gazetesi Independent ve The Guardian'ın birinci sayfasında Türkiye'yle ilgili bir haber vardı.

Independent Türkiye muhabiri Tim Kelsey ile The Guardian Türkiye muhabiri Jane Howarz benzer habere imza attılar.

BBC de bu habere geniş yer ayırdı.

Habere göre Siirt Kasaplar Deresi çöplüğünde cesetler vardı. Ortadan kaybolan ya da çatışmada öldürülen kişilerin-teröristlerin cesetleri Kasaplar Deresi'ne atılıyordu.

Haber üzerine Kasaplar Deresi'nde üç cesede ulaşıldı. Bulunanlardan biri Suriyeli, diğeri Bingöllü iki PKK'lının cesediydi. Üçüncüsünün kimliği ise belli değildi.

Uzatmayalım...

Kanın oluk oluk aktığı, insanların sokağa çıkmaya cesaret edemediği o yıllarda Kasaplar Deresi'ne gidip basın toplantısı yaparak olayı dünyaya duyuran, yabancı gazetelerin olaya ilgisini çeken kişi kimdi dersiniz:

Avukat Nusret Senem!

Çoğunuz anımsar, Cizre Yeşilyurt köylülerine bok yediren güvenlik elemanlarını ortaya çıkaran da Avukat Nusret Senem idi!

Peki Nusret Senem şimdi nerede?

Ergenekon tutuklusu olarak Silivri Cezaevi'nde!...

Nusret Senem Ergenekoncu, darbeci olmaktan suçlu bulundu ve 20 yıl 3yıl ceza aldı...

YAŞASIN ADALETİNİZ.....

yaşasın adaletiniz! güzel !

bu arada msj kutun dolu,teşekkür ederim :34:

Hayalen
bu davayı açanlara,sebep olanlara,ceza verenlere siz bir ceza kesmek isteseydiniz ne yapardınız???

Hayalen
bu davayı açanlara,sebep olanlara,ceza verenlere siz bir ceza kesmek isteseydiniz ne yapardınız???

cezam;

kimsenin kimseyi düşünceleri, inançları, yaşam biçimi yüzünden yargılamadığı, yadırgamadığı,

kimsenin kendisini üstün görmediği, hiçbir değeri çıkarı için kullanamayacağı,

kimsenin cebini doldurmak derdinde olmadığı, gerçekten çalıştığı, ürettiği ölçüde kazandığı, kötü sözün, çirkefliğin olmadığı bir dünyada yaşamak zorunda bırakmak olurdu sanırım...

aslında söylediğim şudur ki; kısasa kısas hiç bir zaman hiç birşeyi değiştirmez...değişen sadece taraflardır. gün gelir devran döner ki eninde sonunda döner ak iyi kara kötü olur, sonra kara iyi ak kötü olur, ak iyi kara kötü, kara kötü ak iyi....kim kazanır ???????? kimi nereye götürür????

benim tek isteğim gerçekten gerçeklerin ortaya çıkması, herkesin bir gün bunu anlaması...ilahi adaletin tecellisinden anladığım budur...şu an yaşanan çok şey gerçekten GERÇEK değil, inanılası değil...

en basitinden, samimilerse, darbe düşmanıysalar "asmayalım da besleyelim" diyerek gencecik insanların katline izin veren Evren de yargılanmalıydı, suçu sabittir cezalandırılmalıydı ??? hani gerçekten darbe yapanlar ???

derin devlet yargılandı (!) daha derinlerde bir yerlerde, karanlıklarda....oysa şeffaf olunmalıydı, herşey açık ve net olmalıydı

Bence kimisi bu cezayı hak ettiği için aldı. Bunlar kan emiciler. devletin sırtında yükler..

Devlet askeriyeden temizlik yaptı ordudan temizlik yaptı, devlet içinden temizlik yaptı..

Sırtındaki taşlardan kurtuldu. Bunlar başbuğlar falan vs. HALK vericek kararı diyor. Bakın hala halkı ayaklandırmaya çalışıyor. Sıcak sonbahar yaklaşıyor diyorlar..

Halk darbe yapsın ki bunlar kalkınsın bunları savaş çıkması ülkenin karışması işlerine geliyor. Silah ticareti yasa dışı işleri

nasıl iyi gelir verir yoksa??

cezam;

kimsenin kimseyi düşünceleri, inançları, yaşam biçimi yüzünden yargılamadığı, yadırgamadığı,

kimsenin kendisini üstün görmediği, hiçbir değeri çıkarı için kullanamayacağı,

kimsenin cebini doldurmak derdinde olmadığı, gerçekten çalıştığı, ürettiği ölçüde kazandığı, kötü sözün, çirkefliğin olmadığı bir dünyada yaşamak zorunda bırakmak olurdu sanırım...

aslında söylediğim şudur ki; kısasa kısas hiç bir zaman hiç birşeyi değiştirmez...değişen sadece taraflardır. gün gelir devran döner ki eninde sonunda döner ak iyi kara kötü olur, sonra kara iyi ak kötü olur, ak iyi kara kötü, kara kötü ak iyi....kim kazanır ???????? kimi nereye götürür????

benim tek isteğim gerçekten gerçeklerin ortaya çıkması, herkesin bir gün bunu anlaması...ilahi adaletin tecellisinden anladığım budur...şu an yaşanan çok şey gerçekten GERÇEK değil, inanılası değil...

en basitinden, samimilerse, darbe düşmanıysalar "asmayalım da besleyelim" diyerek gencecik insanların katline izin veren Evren de yargılanmalıydı, suçu sabittir cezalandırılmalıydı ??? hani gerçekten darbe yapanlar ???

derin devlet yargılandı (!) daha derinlerde bir yerlerde, karanlıklarda....oysa şeffaf olunmalıydı, herşey açık ve net olmalıydı
Her iki tarafın taraftarları da aslında aynı güzel temennileri taşıyorlar.Tepedekilerin niyetlerini bilmiyorum mutlaka aralarında sütü bozuklar vardır.Keşke mümkün olsa hepsi ortaya çıksa cezasını bulsa geberse ve tekrar hortlamasa.
Ayrıca bu adamlar aktif darbe girişimi içerisindeydiler.Geçmişin de hesabı mutlaka sorulmalı ama önce BUGÜNÜ kurtarmak gerekir.
Hem belki gerçekler ortaya çıkıyordur zaten ..Ak karayı yargılarken o gerçek değil,kara akı yargılarken bu gerçek değil diye subjektif bakarsak kendi isteklerimizle çelişmiş oluruz.

Yarın, öbür gün bu dinciler iktidara gelip imam hatip'ten yetiştirdiği talebeleri yargıç, avukat, hekim, mühendis, belediye reisi gibi devletin her koluna atayıp, en son bu talebeleri harbiye'ye sokarak orduyu ele geçirip devleti her koldan kuşatacaklar. Ama şu an kimse farkında değil..! - Aziz Nesin -

1839'dan beri fiilen, 1926'dan beri ise resmen dini kurallara göre yönetilmeyen Türkiye hala gelişmiş ülkelere göre göre geri ise, o zaman sorunun din değil başka bir mesele yüzünden olduğu aşikar. Din'i suçlamayı ve "şeriat geliyor" diye ortalığı velveleye vermeyi ne zaman bırakacaksınız? Din devleti ancak köklü bir anayasa ve hukuk mevzuatı değişikliği ile kurulur ki bu anayasa kurucu bir iktidar ile olur, akp gibi tali bir iktidar ile olmaz! Kısacası İslam dinini ve dindarları suçlayarak sadece saçmalıyorsunuz. Çünkü 1839'dan beri fiilen bu ülkeyi dindarlar(sizin deyiminizle dinciler) yönetmiyor!

1839'dan beri fiilen, 1926'dan beri ise resmen dini kurallara göre yönetilmeyen Türkiye hala gelişmiş ülkelere göre göre geri ise, o zaman sorunun din değil başka bir mesele yüzünden olduğu aşikar. Din'i suçlamayı ve "şeriat geliyor" diye ortalığı velveleye vermeyi ne zaman bırakacaksınız? Din devleti ancak köklü bir anayasa ve hukuk mevzuatı değişikliği ile kurulur ki bu anayasa kurucu bir iktidar ile olur, akp gibi tali bir iktidar ile olmaz! Kısacası İslam dinini ve dindarları suçlayarak sadece saçmalıyorsunuz. Çünkü 1839'dan beri fiilen bu ülkeyi dindarlar(sizin deyiminizle dinciler) yönetmiyor!

keske gercek Islam a inanlar yönetse...O zaman haksizlik, adaletsizlik, calma-cirpma, ayrimcilik-kayrimcilik olmazdi..Insan Insan oldugu icin deger verilir, basörtülü, namaz kilan, oruc tutan ve bunlari karsitlari diye ayrilmazdi. Keske Islam a göre yönetilseydi, keske yalan -dolanla, iki yilda onlarca gemiye sahip olunartak yönetilmeseydi.. O zaman cani gönülden desteklerdikk...Seriat ayri biseydir, islam ayri bisey...Bunu lütfen göz ardi etmeyelim. Hz Peygamberimiz in hayatini baz alin ve simdiki yönetime bakin..Hersey ortada..

Trabzon'da savaş gemisine çıkıp üzerinde kamuflaj ile yaptığı ve ülkenin medyasına, siyasetçisine ve akademisyenlerine ayağınızı denk alın dediği konuşmayı da izleyin. Sabrımız taşıyor nidaları arasında silah bende herkes akıllı olsun derken sorun yoktu.

Dursun Çiçek belgeyi ben hazırladım ama Hasan Iğsız'ın emri ile yaptım dedi. Hasan Iğsız'da paşayı gösterince olay buraya geldi. Keşke olmasaydı ama keşke birileri de kışlalarında kendi işlerini yapsaydı.

Yarın, öbür gün bu dinciler iktidara gelip imam hatip'ten yetiştirdiği talebeleri yargıç, avukat, hekim, mühendis, belediye reisi gibi devletin her koluna atayıp, en son bu talebeleri harbiye'ye sokarak orduyu ele geçirip devleti her koldan kuşatacaklar. Ama şu an kimse farkında değil..! - Aziz Nesin -

İmam hatip mezunuyum,gurur duyuyorum ve benim gibi ihl kökenli bir Başbakanım var çok şükür ...Türkümmm .. müslümanımm olması gerektiği kadar Atatürkçü ve olması gerektiği gibide Müslümanım Elhamdülilah..Ama şu sıralar ateist olan birinin söylediği ve kişileri çirkin bir şekilde yargıladığı bu yazı dolaşıyor ve anlam veremedığimm bi şekılde cok paylaşılıoyr ve beğenı alıyorr.. . Anlam veremedğim nooktada tamda burası .. Bu yazıyı paylaşanlar Müslüman değil mi? .. Müslümansa eğer oda dinci olmuyor mu ?? Yada bu İktidar öncekiler Dinci değil miydi ( müslüman ) ... onuda geçtimm bu ayrım neden varr ? niye yapılıyor .Diyeceksiniz ki bazı değerlerımıze karışıyor , kısıtlanıyoruz,özgürlük elimizden gidiyor, dini sömürüyorlar , falan filan .. Cok eskilerde müslüman bir ülkede kuran-ı kerim okuyan insanlar hapse atılıp dayak yedikleri zaman ,sürgüne gönderildikleri zaman , Ezan türkçe okutuldğu zaman ,yaşa inönü diye mahyalara yazılar yazıldığında, örtünmenın yasak olduğu , insan ayrımı yapıldığı zaman değerlerimize dokunulmuş olmuyormuydu .. Biz müslümanızz biz Atatürkçüyüzz...Ve artık bunu kabul edin millet uyandı ama; öyle bir kesimin yok sonbaharda patlama yapacağız,yok gençleri sokağa çağırırız diyerek halkı sokağa döküp demokratik bir şekilde başa gelen iktidarı yıkmaya çalışarak değil...

İmam hatip mezunuyum,gurur duyuyorum ve benim gibi ihl kökenli bir Başbakanım var çok şükür ...Türkümmm .. müslümanımm olması gerektiği kadar Atatürkçü ve olması gerektiği gibide Müslümanım Elhamdülilah..Ama şu sıralar ateist olan birinin söylediği ve kişileri çirkin bir şekilde yargıladığı bu yazı dolaşıyor ve anlam veremedığimm bi şekılde cok paylaşılıoyr ve beğenı alıyorr.. . Anlam veremedğim nooktada tamda burası .. Bu yazıyı paylaşanlar Müslüman değil mi? .. Müslümansa eğer oda dinci olmuyor mu ?? Yada bu İktidar öncekiler Dinci değil miydi ( müslüman ) ... onuda geçtimm bu ayrım neden varr ? niye yapılıyor .Diyeceksiniz ki bazı değerlerımıze karışıyor , kısıtlanıyoruz,özgürlük elimizden gidiyor, dini sömürüyorlar , falan filan .. Cok eskilerde müslüman bir ülkede kuran-ı kerim okuyan insanlar hapse atılıp dayak yedikleri zaman ,sürgüne gönderildikleri zaman , Ezan türkçe okutuldğu zaman ,yaşa inönü diye mahyalara yazılar yazıldığında, örtünmenın yasak olduğu , insan ayrımı yapıldığı zaman değerlerimize dokunulmuş olmuyormuydu .. Biz müslümanızz biz Atatürkçüyüzz...Ve artık bunu kabul edin millet uyandı ama; öyle bir kesimin yok sonbaharda patlama yapacağız,yok gençleri sokağa çağırırız diyerek halkı sokağa döküp demokratik bir şekilde başa gelen iktidarı yıkmaya çalışarak değil...

Bir kere bence insanlari dinci, müsliman, ateist gibi ayrim yapmak yanlis. Sanirim anlayamiyorum dediginiz kisim bu yüzden. Eger insanlari böyle ayristirisaniz, kisilerin özde neyi kast ettiklerini anlamnizda yanli ve dar olur. Bu yüzden bir ateist in insan gibi düsünemecegini düsünüyor olabilirsiniz, ama unutmayin ki oda sizin bizim gibi yemek yiyen, nefes alan ve düsünebilrn bir canli. Ateist olmasi hic bir seyi degistirmez. Öte yandan neden sürekli 30 yil öncesini öne sürüyorsunuz, herkesin agzinda bir Türkce ezan kelimesi var gidiyor.. Su anda 2013 yilindayiz ve hala hayat devam ediyor. Önümüze bakip gecmisten hatalar cikarark devam etmemiz gerekmiyor mu? yoksa hala 40 yil öncesinin hesabimi güdülüyor???

bence cocuklarimizin gelecegine bakalim, kim 30 yil önce ne yapmisin cezasini kesmeyi degil....

Bir kere bence insanlari dinci, müsliman, ateist gibi ayrim yapmak yanlis. Sanirim anlayamiyorum dediginiz kisim bu yüzden. Eger insanlari böyle ayristirisaniz, kisilerin özde neyi kast ettiklerini anlamnizda yanli ve dar olur. Bu yüzden bir ateist in insan gibi düsünemecegini düsünüyor olabilirsiniz, ama unutmayin ki oda sizin bizim gibi yemek yiyen, nefes alan ve düsünebilrn bir canli. Ateist olmasi hic bir seyi degistirmez. Öte yandan neden sürekli 30 yil öncesini öne sürüyorsunuz, herkesin agzinda bir Türkce ezan kelimesi var gidiyor.. Su anda 2013 yilindayiz ve hala hayat devam ediyor. Önümüze bakip gecmisten hatalar cikarark devam etmemiz gerekmiyor mu? yoksa hala 40 yil öncesinin hesabimi güdülüyor???

bence cocuklarimizin gelecegine bakalim, kim 30 yil önce ne yapmisin cezasini kesmeyi degil....

kusura bakmayın ama; sizde ona bakarsanız ateist bir insanı savunmuş olmuyor musunuz ki, bu insan kişileri dinci,,ihl li diye ayıran aydın bir kişi (')
o zaman sizde burda kendiniz ile zıt düşmüyor musunuz?

Bir Türkçe ezan lafı gidiyor
Peki soruyorum şu anda kaç kişi ezanın Türkçe mealini biliyor ?
Yani sizin deyiminizle Kur'an-ı Kerim i Türkçe okumakta yanlış mı oluyor ?

kusura bakmayın ama; sizde ona bakarsanız ateist bir insanı savunmuş olmuyor musunuz ki, bu insan kişileri dinci,,ihl li diye ayıran aydın bir kişi (')
o zaman sizde burda kendiniz ile zıt düşmüyor musunuz?

hayir! Ateist bir insani savunmuyorum, tüm ateistleri, tüm müslimanlari, tüm hristiyanlari, yani kisaca insanlari savunuyorum. Ayrimciligin iyi bir sey olmadigini düsünüyorum ve bunu yapan insanlara Hz Mevlanin cok güzel bir sözünü hatirlatmak istiyorum. " Gel, ne olursan ol, yine de gel" Ama belki Mevlana sevmiyorsunuzdur, bazi müslimanim diyenler pek sevmiyor. Ama iste Insani Hak tan dolayi sevmek bizim inancimizda.. Ayrimcilik malesef bize ters...

Back