• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Silivri' de karar günü

siz dediniz yaa... Yazinizi okuyun lütfen ben kendimden birsey uydurmadim.. " mevlanayi sizden daha cok seviyorum" dediniz. Bu sev gi ölcer aygitinizi nasil elde ettniz, sadece allah in bilebilecegi biseyi iddia ettiniz. Yoksa ben ne bilirim sizin üstün özelliklerinizi... Benim yok mesela, ben sizden neyi daha cok yaptigimi bilemem!!!! Allah bilir, ben bilemem.....

siz derken resmiyet anlamında kullanmıştım sen demek istemediğim için:34:

Fikir tartışmaları neden birbirimizi bir kaşık suda boğacak raddeye geliyor?Sadece yöneticilerin konuyu kapattığı sanal ortamlarda değil gerçek hayatta da öldüresiye kinliyiz..Bence öfkesine hakim olamayanlar yazmasın,tartışmasın.

fikir tartışmaları neden birbirimizi bir kaşık suda boğacak raddeye geliyor?sadece yöneticilerin konuyu kapattığı sanal ortamlarda değil gerçek hayatta da öldüresiye kinliyiz..bence öfkesine hakim olamayanlar yazmasın,tartışmasın.

bunu üstüme alınmalı mıyım bilmiyorum ama kimseyi öldürmek gibi bir düşüncem yok çok şükür:34:
Suda boğmaklada alakası yok sonuçta tartışma programlarında bile aynı hararet yaşanıyor değil mi?
Iki farklı düşünce karşı karşıya gelince bunun olması normal ama sınırlar içinde elbette:34:

çok şükür ki türkiyenin çoğunluğunun en azından bir dini var adı müslümanlıkta olsa. biraz saygıya davet ediyorum sizi. dinci nedir gözünüzü seveyim anlatın ya. hangi zaman diliminde dinciyle yönetildiniz. ben bu forumda bunları duymak istemiyorum. biz bir devletiz bir milletiz. bizi dışardaki değil biz kendi kendimizi bölüyoruz. dinciyle yönetiliyorsunuzda eteğinizin boyunu bi karış uzatttınız mı bi kadeh içkinizi az mı içtiniz. kim kimseye karışmazken bu çırpınışlar çıkışlar neden. ne çabuk unuttunuz türkiyenin dibe vuruşlarını. kiminiz 30 yıl önce işlenen suç diyor kimininiz dinciler ele geçirdi diyor. bu forumdaki bayanların düşüncelerine göre bu müslümanlar ineğe tapsaydı daha fazla saygı görürdü.

Dinci kimdir? gercekten de ben de bu sorunun cevabini bulamayanlardanim. Ben elhamdülilillah müslimanim, orucumu tutuarim Rabbim kabul ederse, namaz bes vakit kilamam ama denerim. Kuran okurum, türban kullanmiyorum, haram yememeye gayret ederim, calmam, yalan söylememek icin elimden geleni yaparim. Büyüklerime saygim, kücüklerime sevgim vardir. Dinimden olmayan insanlari dislamam.. su aklima gelenler bunlar. Ben hangi katagoriye giriyorum acaba bu kadar ayrimciligin oldugu bir ülkede??

işte haksızca insan öldürmelerin önüne geçmek için sivil anayasa çalışmalarına hız verilmedi mi?
üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü için anayasa değiştirilmeye çalışılmıyor mu?
şimdiki hükümet yada yöneticilerde emin olun bunun için çalışıyorlar eğer uzlaşma sağlanır ise...
Yani ben şunu diyorum;
yanlışlar cezasız kalmasın kimse.. Ohhh ben suç işledim ama; cezasız kaldı nasıl olsa deyip tekrar buna teşebbüs etmesin değil mi?
Ve buda bunları yapmak isteyen insnlarada bir uyarıcı önlem olmaz mı?
ülkemizi darbe yaparak geri götürmeyi düşünenlerede belki bir önlem olmaz mı?

Darbe konusu düsünülemez bile. Bu hükümet secimle geldi secimle gitmeli. Darbe cözüm degil ve bunu tüm aydinlar biliyor...

öte yandan keske su dediklerinin dogru olmasi icin neler vermezdim. Ama degil gecekci, sözünün eri ve dogru bir hükümet yok su anda. Keske olsaydi, keske helal olsun diyebilseydim....

Dinci kimdir? gercekten de ben de bu sorunun cevabini bulamayanlardanim. Ben elhamdülilillah müslimanim, orucumu tutuarim Rabbim kabul ederse, namaz bes vakit kilamam ama denerim. Kuran okurum, türban kullanmiyorum, haram yememeye gayret ederim, calmam, yalan söylememek icin elimden geleni yaparim. Büyüklerime saygim, kücüklerime sevgim vardir. Dinimden olmayan insanlari dislamam.. su aklima gelenler bunlar. Ben hangi katagoriye giriyorum acaba bu kadar ayrimciligin oldugu bir ülkede??

işte sizi yönetenlerde siz gibi çevrenizdeki arkadaşlarınız komşunuz sokakta yanınızdan geçenler de siz gibi. bunu anlayabildiniz mi şimdi. onlar evlerinde oturup dini kendilerine göre yorumlayıp sabah karınca gibi dağılıp türkiyenin gelceğiyle oynamıyorlar. onlarda siz biz gibi dini az çok yaşamaya çalışan yurdumunum imamhatibi yurdumun insanı.
ben kimseyi kategorize etmedim. müslümanlığa dine laf söylemeyin artık için yanıyor dedim.

işte sizi yönetenlerde siz gibi çevrenizdeki arkadaşlarınız komşunuz sokakta yanınızdan geçenler de siz gibi. bunu anlayabildiniz mi şimdi. onlar evlerinde oturup dini kendilerine göre yorumlayıp sabah karınca gibi dağılıp türkiyenin gelceğiyle oynamıyorlar. onlarda siz biz gibi dini az çok yaşamaya çalışan yurdumunum imamhatibi yurdumun insanı.
ben kimseyi kategorize etmedim. müslümanlığa dine laf söylemeyin artık için yanıyor dedim.

siz okuduklarinizin hic birini anlayamamissiniz... Müslimanliga laf söyleyen kimse yok burada... Varsa yazisiyla ispat edin lütfen, sürcü lisan olmustur. Ama müslimanliga laf söyledin diye biseyleri kendiniz polemiklik icin yapiyorsaniz beni karistirmayin, ben sizi yanlis anlayip cevap vermisim demektir...Hic böyle bir konuya cekilmek istemem....Aman sakinnnn...

Ahh şu din konusu
Yahu Siyasetçiler dini alet ediyor diye kızarsınız. Ama bakıyorum her tartışmanızda bir atıf var.
Fikir özgürlüğü yok dersiniz, ama birbirinizin fikirlerine tahammül edemezsiniz.
Ötekileştirme yapıyorlar dersiniz, dişinden tutun dinine kadar burda ayrıştırırsınız.
Önce sizler bırakında sonra siyasetçiden bekleyin böyle yaparsanız daha çoook kullanılırsınız.

siz okuduklarinizin hic birini anlayamamissiniz... Müslimanliga laf söyleyen kimse yok burada... Varsa yazisiyla ispat edin lütfen, sürcü lisan olmustur. Ama müslimanliga laf söyledin diye biseyleri kendiniz polemiklik icin yapiyorsaniz beni karistirmayin, ben sizi yanlis anlayip cevap vermisim demektir...Hic böyle bir konuya cekilmek istemem....Aman sakinnnn...

direk zaten müslümanlık denmiyor dincilik adı altında konuşuluyor imamhatip deniyor. bunlar müslümanlığın değilde başka dine mensup insan değiller. ben zaten sizin dediklerinize bir cevap olarak yazmamıştım. ama siz cevap verdiniz size yazdım.

cok sevindim tepkinize..Benim de bir sürü arkadasim var ihl mezunu ve farkli branslarda egitim alan. Genellemelerin tümüne karisiyim ve karsi olacagim. Aziz Nesin i sevdiginize göre bilirsiniz, herkesi kendi dilinde azarlar..Bu bir genellleme degil bir tehlikenin uyarisidir...

evet bilirim aziz nesin' i ama yargıda sözü edilen kadrolaşmadan çoğu ihl' linin pek faydalanmadığını da eşim ve çevresi sebebiyle gayet iyi bilirim. kulaktan dolma değil bizzat gördüğümü ve bildiğimi söyledim ben.
neyse amacım polemik falan değil polemiğe girmek istediğim en son kişisiniz çünkü fikirlerimiz başka konularda uyuşuyor sizinle. ben tepkimi belirttim sadece.

direk zaten müslümanlık denmiyor dincilik adı altında konuşuluyor imamhatip deniyor. bunlar müslümanlığın değilde başka dine mensup insan değiller. ben zaten sizin dediklerinize bir cevap olarak yazmamıştım. ama siz cevap verdiniz size yazdım.

Hepimiz müslimaniz....Ve kimse ne imamhatiplilerin geneline, neden muslimanligi gercekten yasayanlara bisey diyor. Bence bu ayrimciliktan kurtulun, ve bazi kisilerin elestirilmesine müsade edin. Basbakan in ogluda sanirim ihl mezunu ve üniversiteye bir hayirseverin yardimi ile zar zor okudu. mezun oldu iki yil icinde onlarca gemisi oldu. Bu kisinin islam adina konusmasinin elestirilmesine ne diyebilirsiniz gercekten vicdanen söyleyin...

evet bilirim aziz nesin' i ama yargıda sözü edilen kadrolaşmadan çoğu ihl' linin pek faydalanmadığını da eşim ve çevresi sebebiyle gayet iyi bilirim. kulaktan dolma değil bizzat gördüğümü ve bildiğimi söyledim ben.
neyse amacım polemik falan değil polemiğe girmek istediğim en son kişisiniz çünkü fikirlerimiz başka konularda uyuşuyor sizinle. ben tepkimi belirttim sadece.

polemik icin yazmamistim. Aziz Nesin in o sözleri söyledigi dönem itibari ile bakin olaya.. Haaaa bir de su bir gercek, bu sözünün arkasinda miyim, bütünüyle degil. Ama ana fikirin gittigi yönde destekliyorum.

hah işte bunlara ek olarak başörtü kullanıp, imam hatip lisesinden mezun olunca otomatik olarak "dinci" oluyorsunuz :34: ki o konumda ben oluyorum sanırım burada :37: title bu ikisinden ibaret ise, ne kadar modern olduğunuzun, açık fikirlerinizin, iç dünyanızın, hassasiyetinizin bir önemi olmuyor.. komiktir ki hayatımda ki her baskıya şiddetle karşı çıkmış bir insanım.. bunu ihl mezunu olduğum için "katsayından dolayı ilahiyat okuyacaksın" dediklerinde de yaşamıştım.. "demek ki üniversite okumayacağım" demiştim :27: zaten ülkemde okutmadılar da sağolsunlar.. neysee bu bende kalsın.. şimdi nur topu gibi bir yazılımcıyım, kimseyi etiketlemeyen gayri müslim arkadaşlarımla çalışıyorum.. ha ama sorulduğunda hangi liseden mezun olduğumu rahat rahat da söylüyorum..
kusura bakmayın konuyu sabote ettim ama halk arasında ki dinci!!!!!! kavramını açıklığa kavuşturdum :34:

hah işte bunlara ek olarak başörtü kullanıp, imam hatip lisesinden mezun olunca otomatik olarak "dinci" oluyorsunuz :34: ki o konumda ben oluyorum sanırım burada :37: title bu ikisinden ibaret ise, ne kadar modern olduğunuzun, açık fikirlerinizin, iç dünyanızın, hassasiyetinizin bir önemi olmuyor.. komiktir ki hayatımda ki her baskıya şiddetle karşı çıkmış bir insanım.. bunu ihl mezunu olduğum için "katsayından dolayı ilahiyat okuyacaksın" dediklerinde de yaşamıştım.. "demek ki üniversite okumayacağım" demiştim :27: zaten ülkemde okutmadılar da sağolsunlar.. neysee bu bende kalsın.. şimdi nur topu gibi bir yazılımcıyım, kimseyi etiketlemeyen gayri müslim arkadaşlarımla çalışıyorum.. ha ama sorulduğunda hangi liseden mezun olduğumu rahat rahat da söylüyorum..
kusura bakmayın konuyu sabote ettim ama halk arasında ki dinci!!!!!! kavramını açıklığa kavuşturdum :34:

:) saol.. Iyide oldu yani... Iamam hatip liseslilerin neden bir hedef gösterildiginide anlayabilmis degilim.. Bence bir sürcü lisan olmus, ve buna tepki verilmis... Benim bir cok üniversiteden arkadasim ihl lisesi cikisliydi.. Yani benim gibi hazirlandilar sinava ve kazandilar. Ama sanirim siz basörtüsü yasagina takilip okuyamadiniz, belirtmeyi görev bilirkim okulda oturma eylenine katilip sirtima yadigim cop u da yazmak isterim...her türlü kisitlanan insan özgürlügüne karsiyim....

:) saol.. Iyide oldu yani... Iamam hatip liseslilerin neden bir hedef gösterildiginide anlayabilmis degilim.. Bence bir sürcü lisan olmus, ve buna tepki verilmis... Benim bir cok üniversiteden arkadasim ihl lisesi cikisliydi.. Yani benim gibi hazirlandilar sinava ve kazandilar. Ama sanirim siz basörtüsü yasagina takilip okuyamadiniz, belirtmeyi görev bilirkim okulda oturma eylenine katilip sirtima yadigim cop u da yazmak isterim...her türlü kisitlanan insan özgürlügüne karsiyim....

Ben içlerinde olduğum halde anlayamıyorum neden bu kadar mimli bir okul.. normal liseden hiç bir farkı yok bir iki ders haricinde.. ateist öğretmenim, hristiyan kız arkadaşım vardı benim aynı okulda o dönem :) insanların kimi kız-erkek ayrı diye gönderirdi, kimi dini dersler için.. bazen filmlerde imam hatiplerin anlatıldığı sahnelere denk geliyorum, ben korkuyorum o ne diye :) ben tr de açık öğretim okudum sonra yurt dışında devam ettim, ama ben şanslı azınlıktım orası da ayrı :) birçok arkadaşım 2-3 senedir okuyor yeni yeni.. demek beraber yemişiz o copları, şansımıza bu kadar gaz yoktu o zaman :)

çok şanslısınız o zaman yurt dışında okudunuz sanırım
maalesef benim öyle bir şansım olmadı
ilahişyat puanlarıda tıp fakültesi puanlarına denk olunca bizde işletme okuyalım dedik ki hayalimde hep hukuk okumak vardı ama nasip değilmiş veya engellendik diyelim...bu arada çokta zeki bir öğrenci idim lisede...a
şu an çalıştığım fakat severek yapmadığım çok şükür dediğim bir işte çalışıyorum
ama eğer bu 28 şubat yaşanmamış olsa idi bende belki kendi hukuk büromda davalarım ile uğraşıyor olacaktım
onun için işte bu kinim ve hıncım anlayabildiniz mi beni
buna sebep olanlara hakkımı helal etmiyorum ve etmeyeceğim kesinlikle
ve son damlasına kadar hıncımın alınmasını destekleyeceğim
onlar benim okuma hayalimi aldı elimden şimdide bakalım onlar görsünler hücrede nasıl oluyormul
o kadar kişinin ahını almanın sonucunu

Seni dinci seni:20:
Hayatımın hiçbir döneminde kimseyi dinci diye etiketlemedim çünkü bende mümkün olduğunca dinimizin gereklerini yerine getirmeye çalışırım.Kapalı olmamam onlara önyargıyla yaklaşmamı sağlamaz.
Beni tek rahatsız edecek şey, dinin politikaya alet edilmesi ,biz dindarız diğerleri ''tu,kaka'' diyerek insanların ayrıştırılması.
Yüzde doksandokuzu müslüman olan bir ülkenin dinci veya dinci olmayan grup olarak ayrılması kadar saçma birşey daha yoktur.
Konu niye buaraya geldi bu arada:26:

Arkadaşlar uzun uzun okuyamadım kusura bakmayın lütfen bazı şeyleri atlamış ya da yanlış anlamış olabilirm lütfen mazur görün..
Ben kimsenin imam hatipliğine ya da kimsenin eşinin imam hatip bitirmesine ya da müslümanlığa vs.. karşı bir insan değilim..Herkese sonsuz sonsuz saygım var..Elhamdülillah müslümanım..Halk dilinde hacı hoca bir aileninde geliniyim yani dindar bir ailenin geliniyim..Dincilikle dindarlığıda lütfen birbirine karıştırmayalım..Bu açıklamaları yapma gereği duydum çünkü ateist bir insanın öngörüsü paylaştım diye neredeyse dinsiz ilan edilicem..ben bu öngörüyü paylaştım çünkü mevcut durum beni bunu düşünmeye zorladı...Bu benim görüşüm tamamen....Katılmıyor olabilirsiniz..Mevcut şu süreçte bebek katili Apoyla neredeyse müzakere yapan bir hükümetin özellikle İlker Başbuğ'a verdiği cezayı kınıyorum..
Cincik arkadaşım eşinin imam hatipli olabilir ama hiçbirşekilde birilerinin desteğiyle vs.. gelmiştir demedim..Zaten her imam hatipliyi de aynı kefeye koymak yanlış...Aman diyim yanlış anlama...
Son olarak bulunduğumuz sürecin zor bir süreç olduğunu belirtmek istiyorum....En son bir ton sanatçı uyuşturucudan gözaltına alındı...Tek amaç uyusturucu mu acaba diye sormadan edemiyorum..Bakıyorsunuz hepsiz gezi eylemcisi..Sorguluyorsunuz.....Söyleyeceklerim bu kadar...

Güzel paylaşımlar dilerim..Şimdiden iyi bayramlar herkese...

bu etiketlemeler yüzünden dini tercihimi şu forumda bile söyleyemiyorum canım. bunu dediğim an ilerde bir yorumuma karşı,yol su ve elektrik olarak geri döneceğinden eminim çünkü:)

Back