konuyla ilgili fikirlerimi yazmama dünden beri fırsatım olmadı. benim görüşüme göre bu davada kurunun yanında yaş da yanmıştır. bu ceza alan veya beraat edenlerin tümünü sahiplenmek ve masum görmek gibi bir düşünceye sahip olmadım hiçbir zaman. belki insani görünmeyecek bu mesajım ama ben veli küçük' ü, kemal kerinçsiz' i, adil serdar saçan' ı,sedat peker' i, doğu perinçek' i, arif doğan' ı masum olarak görmüyorum ve bu kişilerin geçmişte yaptıkları hakkında az çok bilgim var. bilmem hatırlar mısınız nuriş kardeşleri ve uşak cezaevi'ni ve isyanı ve sonrasında olanları. ve daha nicesi veli küçük için özellikle masum olduğuna inanmamı engelliyor. aynı şekilde kemal kerinçsiz' i, adil serdar saçan gibi işkence uzmanı olan ve daha birkaç yıl öncesine kadar bile yargılandığı nice işkence,kötü muamele davalarını ( ergenekon'dan tamamen bağımsız davalar bunlar ), sedat peker' i anlatmama gerek yok sanırım, doğu perinçek' in ise çok bariz bir şiddet kültürü olduğunu bunu bizzat kendi anılarını yayınladığından beri biliyorum. birçok kişiyi 70lerin sonlarında örgütüne ihanet ettikleri gerekçesiyle polis kılığına girmiş militanlarına tutuklattırarak ( gerçekten polislermiş gibi), işkence ile sorguya çektirdiğini,yine bu tarihe yakın tarihlerde bir bombalı eylemi organize ettiğini bombayı bizzat militanın eline kendisinin verdiğini daha birçok şeyi yazacak vaktim yok. neyse benim açımdan kurular bu bahsettiklerim isimlerdir. zira jitem' i anlatmaya da burada satırlar yetmez. ayrıca cezalara sevindiğim anlamı da çıkmasın.
birçok kişi gibi ben de ilker başbuğ için çok üzüldüm ve onun yargılanırken şemdin sakık gibi birisinin ifadelerinin adının bile geçmesi konumu itibariyle çok üzücü. bu davada herkesin canını sıkan ve birçok hukukçunun da isyan ettiği şu meşhur gizli tanıklar mevzusu var. mustafa balbay için de çok üzgünüm.
kafamı kurcalayan bir de mehmet ağar var ki onun neden yargılanmadığını ve bu davada kilit isim olabileceği halde kendisine özel tahsis edimiş bol imkanlı cezaevine zamanında gönderildiğini hala anlamıyorum.
sonuçta çok karmaşık ve aynı zamanda ideolojik olma özelliğini de taşıyan ne kimsenin tamamen masum ne de hepsinin tamamen suçlu sayılabileceği bir davaydı. bir de genel af ve apo meselesi var ki ben de bu konuya katılıyorum büyük ihtimalle genel bir affın olacağını düşünüyorum ve ülkem adına çok üzülüyorum.
birçok kişi gibi ben de ilker başbuğ için çok üzüldüm ve onun yargılanırken şemdin sakık gibi birisinin ifadelerinin adının bile geçmesi konumu itibariyle çok üzücü. bu davada herkesin canını sıkan ve birçok hukukçunun da isyan ettiği şu meşhur gizli tanıklar mevzusu var. mustafa balbay için de çok üzgünüm.
kafamı kurcalayan bir de mehmet ağar var ki onun neden yargılanmadığını ve bu davada kilit isim olabileceği halde kendisine özel tahsis edimiş bol imkanlı cezaevine zamanında gönderildiğini hala anlamıyorum.
sonuçta çok karmaşık ve aynı zamanda ideolojik olma özelliğini de taşıyan ne kimsenin tamamen masum ne de hepsinin tamamen suçlu sayılabileceği bir davaydı. bir de genel af ve apo meselesi var ki ben de bu konuya katılıyorum büyük ihtimalle genel bir affın olacağını düşünüyorum ve ülkem adına çok üzülüyorum.