Silivri' de karar günü

konuyla ilgili fikirlerimi yazmama dünden beri fırsatım olmadı. benim görüşüme göre bu davada kurunun yanında yaş da yanmıştır. bu ceza alan veya beraat edenlerin tümünü sahiplenmek ve masum görmek gibi bir düşünceye sahip olmadım hiçbir zaman. belki insani görünmeyecek bu mesajım ama ben veli küçük' ü, kemal kerinçsiz' i, adil serdar saçan' ı,sedat peker' i, doğu perinçek' i, arif doğan' ı masum olarak görmüyorum ve bu kişilerin geçmişte yaptıkları hakkında az çok bilgim var. bilmem hatırlar mısınız nuriş kardeşleri ve uşak cezaevi'ni ve isyanı ve sonrasında olanları. ve daha nicesi veli küçük için özellikle masum olduğuna inanmamı engelliyor. aynı şekilde kemal kerinçsiz' i, adil serdar saçan gibi işkence uzmanı olan ve daha birkaç yıl öncesine kadar bile yargılandığı nice işkence,kötü muamele davalarını ( ergenekon'dan tamamen bağımsız davalar bunlar ), sedat peker' i anlatmama gerek yok sanırım, doğu perinçek' in ise çok bariz bir şiddet kültürü olduğunu bunu bizzat kendi anılarını yayınladığından beri biliyorum. birçok kişiyi 70lerin sonlarında örgütüne ihanet ettikleri gerekçesiyle polis kılığına girmiş militanlarına tutuklattırarak ( gerçekten polislermiş gibi), işkence ile sorguya çektirdiğini,yine bu tarihe yakın tarihlerde bir bombalı eylemi organize ettiğini bombayı bizzat militanın eline kendisinin verdiğini daha birçok şeyi yazacak vaktim yok. neyse benim açımdan kurular bu bahsettiklerim isimlerdir. zira jitem' i anlatmaya da burada satırlar yetmez. ayrıca cezalara sevindiğim anlamı da çıkmasın.

birçok kişi gibi ben de ilker başbuğ için çok üzüldüm ve onun yargılanırken şemdin sakık gibi birisinin ifadelerinin adının bile geçmesi konumu itibariyle çok üzücü. bu davada herkesin canını sıkan ve birçok hukukçunun da isyan ettiği şu meşhur gizli tanıklar mevzusu var. mustafa balbay için de çok üzgünüm.

kafamı kurcalayan bir de mehmet ağar var ki onun neden yargılanmadığını ve bu davada kilit isim olabileceği halde kendisine özel tahsis edimiş bol imkanlı cezaevine zamanında gönderildiğini hala anlamıyorum.

sonuçta çok karmaşık ve aynı zamanda ideolojik olma özelliğini de taşıyan ne kimsenin tamamen masum ne de hepsinin tamamen suçlu sayılabileceği bir davaydı. bir de genel af ve apo meselesi var ki ben de bu konuya katılıyorum büyük ihtimalle genel bir affın olacağını düşünüyorum ve ülkem adına çok üzülüyorum.

aslında keşke tekrar girip okusanız.. benim kız kardeşim okul 1.si olarak bitirdi koleji ama malum sebeplerden ötürü tıp puanı ile evde oturdu.. o dönem çok üzüldü ama şimdi Endüstri mühendisliği 3. sınıfta. çok severek okuyor, ilgi alanını keşfetti yeniden.. hiç geç değil :)

Parkonum ön yargıyı yıkmak, atomu parçalamaktan bile zordur derler ya.. yurdum insanı çok önyargılı, çok tiftik edici maalesef.. dinci diye birşey olamaz, bir insan ya müslümandır ya da değildir. bu kadar değişik müslüman nüfüs gördüm bizden başka bu terimi kullanan yok. ne kadar etiket yapıştırmayı seviyoruz.. bu arada konu nasıl geldi bende anlamadım ilk kez siyaset topiğine yazıyorum kazen griye boyamasa bari beni

bu etiketlemeler yüzünden dini tercihimi şu forumda bile söyleyemiyorum canım. bunu dediğim an ilerde bir yorumuma karşı,yol su ve elektrik olarak geri döneceğinden eminim çünkü:)

döner döner sen yazma bişi kadın kocama ne hediye alsam dediğinde, 3 sene önceki kavga konusunu kadının yeni konusuna yapıştırıyoruz biz aman diyeyim deme birşey

Ha kısas anlayışınız bu yani...İstediğiniz bölümde okuyamamaya karşılık müebbet hapis...Güzel çok güzel

yok dimemmmmmmm

Anlamadığım bir diğer nokta, bu içeri atılanlar terörist ise ?

meclisteki her fırsatta kürdistan diye bağıran, aleni olarak Türkiye Cumhuriyeti devletini bölme emelleri olduğunu duyuran, bu yönde eylemler gerçekleştiren, kolluk kuvvetlerimizin canına kasteden, Anayasayı değiştirmeye çalışan, devlete asi gelen insancıklar ne oluyor ? Onlar nasıl dışarıda gezebiliyor ? Terör suçları kanunu sadece askerlerimiz, gazetecilerimiz için mi ?

asıl teröristlere cezai yaptırımı yok herhalde bu kanunun.

Rica ederim bir cevap verin buna rte yandaşları ya da bu habere sevinen kişiler her kimseniz. Rica ederim!

Ha kısas anlayışınız bu yani...İstediğiniz bölümde okuyamamaya karşılık müebbet hapis...Güzel çok güzel

Anlamadıkları nokta o zaman bunları yapan kişilerle, Ergenekon'dan içeri alınan insanlarımız arasında bir bağlantı yok. Neyin kafasını yaşıyorsunuz diye sormayı çok isterim de soran çok oldu cevap vermiyolar

başörtü de başörtü okul da okul, yazılanları okumadan söyledikleri sadece bu iki kelime.

sanki şu kısmı ben yazmışım gibi...evet en çok üç isme üzüldüm..tuncay özkan,mustafa balbay ve ilker başbuğ...

ve o af kısmı benim de aklımda..danışıklı dövüş bu ve hepimiz izleyip göreceğiz..İnşallah bu bölümde "arkadaşlar apoya af gelecekmiş düşünceleriniz nedir" dye başlıklar açıldığını görmeyiz..işte o gün ülkemizin en karanlık günüdür.

Bir Türkçe ezan lafı gidiyor
Peki soruyorum şu anda kaç kişi ezanın Türkçe mealini biliyor ?
Yani sizin deyiminizle Kur'an-ı Kerim i Türkçe okumakta yanlış mı oluyor ?
ezan arapca okunuyor yani olması gerektigi gibi ve merak eden de olursa anlamınıda pekala ögrene bilir
ögernmek isteyene sınır yok yani

evet benim için aynen öyle. benim hayatıma müdahale eden insana ne gerekirdi. malum şahısların rektörlüğünde bey efendi geldi diye bize semte sokmazlardı.sizin hayatınıza müdahale olduğunda ne yapılsın isterdiniz. allahından bulsun mu derdin acaba. sizi zorla başını kapatmaya çalışan bir insana neyi hak görürdünüz.

[h=1]Babalıktan men mi edilecekler?[/h]
[h=2]İlker Başbuğ, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu hapis cezası alan Ergenekon sanıkları, eğer Yargıtay kararı onarsa babalıktan men edilecek[/h]

Mahkeme, İlker Başbuğ, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve Doğu Perinçek’in de aralarında bulunduğuErgenekon davasında hapis cezası alanlar hakkındaTCK’nın 53. maddesinde düzenlenen babalık, seçme ve seçilme ve kamu görevlerinde çalışma hakkının yasaklamasını içeren maddeyi uyguladı.
Eğer karar Yargıtay tarafından onanırsa bu sanıklar cezaevinde kaldığı süre boyunca babalık ve diğer haklardan mahrum olacaklar.
'YARGITAY DEĞİL ONU ONAYLAYACAK OLAN'

Haberi Twitter adresi üzerinden paylaşan Tuncay Özkan'ın kızı Nazlıcan Özkan "Bir bu kalmıştı, babalıktan da men etmişler. Ekleyecek bir şeyim yok. Yargıtay değil onu onaylayacak olan" diye yazdı.

Kaynak.Babalıktan men mi edilecekler? - Posta

Son düzenleme:

sorma, o zaman böylesine nefret ile dayaktan öldürme falan da yoktu. Topluluk dagilsin diye rastgele coplarlardi. Polis kovalardi ama korkutmak icin, ama hic bir polis öldürmek, kör etmek icin zevk almazdi...

Aslinda biraz olaylara kendi mantigimiz ile bakmaliyiz. Imam hatip lisesine gidenler aynen dedigin gibi, kiz erkek ayri, yada din dersi agirlikta oldugu icin gönderilirdi. Icinde farkli amac tasiyanlar vardiysa bile bunlari bilmiyorum. Ilgilenmiyorumda kimin ne örgüt adina ne is yaptiginin...Insani insan gibi görmek istiyorum, adalet olsun baskasina zarar veren her kim ise adil yargilansin istiyorum. Kimsenin güdüsünde hareket etmiyorum, eden insalar da akillari var kendileri düsünsünler...

yine sen bilirsin ama nedense okuyup arastirmadan bu yargiya vardigini düsünüyorum. Bence söylenilenlerden degil kendi arastirman yola cik ve bir yargiya var..

Ayrica benim bir cok ihl arkadasim istedikleri bransi sectiler ve okudurlar...Ve düz liseli yada anadolu lise cikislilarda istedikleri yeri okuyamadilar, cünkü puanlari yetmedi. Yani cabalasaydin hukuk tutturabilirdin ve simdi kimseyi gereksiz bir suclamada bulunamazdin. Cincik arkadasin esi de ihl cikisli ve hukuk okumus, simdi avukat... yani onun esini biri mi kayirdi da hukuk okudu, ben anlayamadim...

Allah'ın nasip ettiği babalık sıfatını yasalar mı men edecekmiş? bunu da duyduk ya artık dieyecek söz yok... vicdanlar kurumuş!

bu kadarını gerçekten hak etti mi bu insanlar?

Müebbet hapis ne demek biliyor musunuz acaba?Şu düşünceleri okuduktan sonra bildiğinizden şüphe ettim çünkü sizin yaşadıklarınıza karşılık bunu istemek bileğinizi burkan birinin kolunu kesmek gibi birşey.Başbakan da her konuda benim hayatıma müdahale ediyor onun da hakkı müebbet o zaman sizin mantığınıza göre.Bana gelince ben hayatıma müdahale edildiği zaman direniyorum karşı koyuyorum hayatıma müdahale edilmemesi için elimden geleni yapıyorum.Bu yüzden de oturup "vay beni oraya sokmadılar,vay ben şurada okuyamadım" diye ağlaşmıyorum.
Üstüne üstlük o hapis cezalarını alan insanların sizin başörtünüzle herhangi bir yere gidememenizle ilgisi yok.O kararları alanlar çok eskilerde kaldı.Güçleri varsa onları cezalandırsınlar.
Adalet anlayışı bu şekilde olan insanlarla adaleti tartışmak zaten saçma ötesi de hakikaten hayrete düşüyorum yani bazı yorumları gördükçe.

evet kısas anlayışım bu
aynı şeyleri siz yaşamış olsa idiniz bunu samimiyet ile soruyorum
ne düşünüdürdünüz acaba?
amann altı üstü eğitim hayatım ile oynadılar canımmm amann boşver canları sağolsun mu derdiniz
taksimde ki meselelerde nasıl sizin hoşunuza gitmeyen şeyler olunca döküldünüz ortaya
o zamnade deseydiniz amannn yaaa altı üstü taksim işte bırakın
çuvaldıızı başkasına iğneyi kendine demişler
biraz empati ben hepsi suçludur demiyırum zaten farkında iseniz
mutlaka vardır aralarında ama özellikle yök başkanı ve ist ün.rektörünün cazasını az bile buldum açıkçası

seçilmiş milletvekili oluyorlar
o zamnalra maalesef bir başbakan diyordu ki
irtica pkkdan daha tehlikelidir ve önlem alınması gerekir
eski yöneticiler irtica ile uğraşacaklarına pkk ile uğraşsa idi adamlar meclisin önünden geçemez di
ama maalesef onlarda bu işi fırsat bilip meclise çöreklendiler
yine bunu yapan zihniyet ve sebep olan zihniyet aynıdır
bunu söylememe gerek yok snaırım

anladıklarımız emin ol senin anladıklarından daha kamildir
biz bir şeyin kafasını yaşamıyoruz çok şükür;ayığız yani..
evet bir insan hangi yönden zarar görür ise o yönünü kollamaya çalışır değil mi?
tabiki okulum ve tabki başörtüm diyeceğim
birisi sırf siz açıksınız diye okula sokmasa veya eğitiminizi engellese çooooooooooook merak ediyorum ne yaparsınız
cevap verirseniz sevinirim
susar mısınız yoksa ?

ben 2000 mezunuyum canım
benden önceki abiler ablalar hepsi şu an bakan danışmanı ,avukat,mühendis,doktor
nerden biliyorum çünkü;her sene listeler asılırdı okulumuzda ordan bakar ve imrenirdik
yani kat sayı olayı tam benim öss ye gireceğim sene çıktı
anlatabildim mi?
birde bana diyorsunuz araştırın diye
daha neyin neyin önünü kestiğini bilmeden yok sizde okusaydınız çabalasaydınız vs ahkam kesiyorsunuz

o zaman sizin özgürlüklerinize müdahele edilirse ki olaki o zaman sizde susarsınız canım olur mu?

hakkıma tecavüz eden kişilerin peşine düşerek ararım ben alakasız insanlara sırf mesleğinden dolayı etiket yapıştırarak değil. yerlerini bildikleri teröristleri de milletvekili oldukları için almıyolar zaten.

"18 Mart törenlerinden kolordu olarak biz sorumluyduk. Bana valiyle haber gönderiyor, 2 saat geç gelecekmiş."Töreni geç başlatsınlar!" diyor. Kabul etmedim. "Emir değişmez!" dedim. Zamanında gelmek zorunda kaldı. Konuşması bitti, ayağa kalkmadım, alkışlamadım. Olay bu."

( Engin ALAN )

1. Kamuoyunda “Ergenekon Davası” olarak isimlendirilen davada İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesince bazı muvazzaf ve emekli TSK personeli hakkında mahkûmiyet kararı verilmiştir.

2. TSK mensupları ile ilgili soruşturma ve kovuşturmalar yakından takip edilmekle birlikte sabır, metanet, soğukkanlılık ve aklıselimle hareket edilerek yanlış anlaşılmalardan daima kaçınılmaktadır.

3. Yıllarca birlikte görev yaptığımız silah arkadaşlarımızın ve değerli ailelerinin yaşadıkları üzüntüyü derinden hissetmekte ve paylaşmaktayız.

4. TSK olarak; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, hukukun üstünlüğüne saygının gereği olarak, adil yargılanma ilkesi çerçevesinde, söz konusu yargılamanın hakkaniyete uygun, kesin bir hükümle neticeleneceğine inanmaktayız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

hakkıma tecavüz eden kişilerin nasıl peşine düşseydik acaba?
yök bahçesine gidip pusu kurarark mı veya ist ün.bahçesinde pusu kurup mu indirseydik
ne yapmalı idik sizce gerçekten yorum yapmak için yaptığınız düşüncesindeyim şu an...
ben alaksız insanlardan bahsetmiyorum hala anlamadınız benim 5-6 kişi ile ilgili sevincim var...
onlarda benim kişisel haklarımı engellemede bir fiil harket eden kişiler...
daha adalette hesaplaştık daha ne yapalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…