• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Silivri' de karar günü

Olaya neden dini açıdan bakılıyor anlamıyorum?? Olay adli bir vaka ve silahlı terör örgütü mensubu olmak,
darbe teşebbüsü gibi suçlar nedeniyle ceza aldı mahkum edilenler.

Yani dine hakaret, 28 şubat süreci, Menderes'in idamı nedeniyle kimse yargılanmadı, cezaların nedeni
bunlar değil. Hatta faili meçhuller de değil, asit kuyuları da değil...

Şimdi, Başbakan Genelkurmay Başkanlığı yapmış bir paşanın uzun tutukluluk süresine razı olmadığını
dile getirirken,meclis Özel Yetkili Mahkemeleri de kaldırırken, devam eden bu davaya mahsus olarak
hala Özel Yetkili Mahkeme görev başındaysa ben biraz düşünürüm...

Danıştay davası sanığı malum şahıs, Ankara'daki mahkemece mahkum ediliyorsa ama Danıştay
davasının bu dava ile birleştirilmesiyle, bu davadan az bir ceza ile kurtuluyorsa, ben Özel Yetkili
Mahkemeyi ve kararlarını elbet sorgularım...

Faili meçhul cinayetlerin sorumlusu olduğu iddia edilen şahıs, faili meçhulleri nedeniyle ceza almadıysa
bu cezaya adil diyemem, vicdanım elvermez...

Aktif gazeteciler, Danıştay saldırısı gibi, somut delillerle yargılanan sanıklardan daha çok ceza alıyorlarsa
düşünceye ceza verilmiyor samimiyetsizliğine inanmam...

Yargılama sonucu verilen cezalara, zamanın örnekleri verilip iyi olmuş diye seviniliyorsa, bunun adalet
için bir sevinç olduğuna da inanmam. Çünkü herkesin kara bir leke olarak andığı 28 Şubat sürecinin
yaşanmasında etkili olan Susurluk olayının aktörleri bu davada yargılanmadı. 28 Şubat davası ayrıca
sürüyor. O dönem komutanları yargılanıyor. 28 Şubat'ı yeterince bilenler, bu davanın değil, o davanın
sonucuna odaklanmış olmalılar.

Ayrıca adalet, kişisel bir durum değildir. Boğaza karşı içilen içki yüzünden kimse yargılanamaz. İnançları
yüzünden kimsenin yargılanamayacağı gibi... Adalet, hukuk kuralları çerçevesinde değerlendirmeye
tabidir. Kişisel görüşlerden, inançlardan tamamen bağımsızdır. Hukuk kurallarına uymamakla insanlar
yargılanır ve ceza alırlar. Ve adil insanlar da bu kararlara, yine adalet çerçevesinde değerlendirmede
bulunurlar.

Bu ülkede artık darbe olmasın. Bunu ulusalcı diye yaftalanan güruh içinde de istemeyen çok. Darbe ile
değil, gerçek bir demokrasi ile yönetilmek, şu yüzyılda bize en gerekli olan şey. Demokrasi de sadece
sandığa gitmek değildir. Demokrasi, sandıktan çıkanın her istediğini dikte etmesi de değildir. Demokrasi
inançları ve kıyafetleri ile birilerini baskı altına almak da değildir. Demokrasi, halkın seçtiklerinin halka
hizmet etmesidir, halka hükmetmesi değil...

darbecilere karşılar mı dedik:ssz:
62r1.jpg

o kadar saçma bir resim ki
cenazede mecburiyetten yanyana gelen iki insan bunlar
bir diğeri düğünde mecbur yanyana gelmişler
diğerinde bir açılışta koskoca başbakan yok ben size küsüm mü dicek
allah aşkına siyaset bu hepimizin bildiği gibi
yok ben sana elimi vermem mi demeli idi sizce
zoraki buluşmalar bunlar ve kaçınılmaz
ona bakarsanız bdp ile tokalaşma oluyor bayramlaşma oluyor
o zaman bunlar yapılmasa işte tr başbakanı ayrımclık yapyor diye ayağa kalkarız değil mi?
adam politik olmak zorunda burada
hem bu olayda başbakanın ne suçu var o mu adaleti yanılttı
hayır işte hepsini bu cezayı veridn dedi

o zaman bunlar yapılmasa işte tr başbakanı ayrımclık yapyor diye ayağa kalkarız değil mi?
bilemem. benim misyonuma ters insanın olduğu yerde işim olmazda şaşırdım tabii..
kimin düğüne yada açılışa geleceğini sanırım bilirdi önceden. ben o kişinin olduğu yerde olmam diyebilirdi. düğün yada açılışbu. resmi bir yer ve gitmek zorunda değil.

evet kısas anlayışım bu
aynı şeyleri siz yaşamış olsa idiniz bunu samimiyet ile soruyorum
ne düşünüdürdünüz acaba?
amann altı üstü eğitim hayatım ile oynadılar canımmm amann boşver canları sağolsun mu derdiniz
taksimde ki meselelerde nasıl sizin hoşunuza gitmeyen şeyler olunca döküldünüz ortaya
o zamnade deseydiniz amannn yaaa altı üstü taksim işte bırakın
çuvaldıızı başkasına iğneyi kendine demişler
biraz empati ben hepsi suçludur demiyırum zaten farkında iseniz
mutlaka vardır aralarında ama özellikle yök başkanı ve ist ün.rektörünün cazasını az bile buldum açıkçası

seçilmiş milletvekili oluyorlar
o zamnalra maalesef bir başbakan diyordu ki
irtica pkkdan daha tehlikelidir ve önlem alınması gerekir
eski yöneticiler irtica ile uğraşacaklarına pkk ile uğraşsa idi adamlar meclisin önünden geçemez di
ama maalesef onlarda bu işi fırsat bilip meclise çöreklendiler
yine bunu yapan zihniyet ve sebep olan zihniyet aynıdır
bunu söylememe gerek yok snaırım

anladıklarımız emin ol senin anladıklarından daha kamildir
biz bir şeyin kafasını yaşamıyoruz çok şükür;ayığız yani..
evet bir insan hangi yönden zarar görür ise o yönünü kollamaya çalışır değil mi?
tabiki okulum ve tabki başörtüm diyeceğim
birisi sırf siz açıksınız diye okula sokmasa veya eğitiminizi engellese çooooooooooook merak ediyorum ne yaparsınız
cevap verirseniz sevinirim
susar mısınız yoksa ?

ben 2000 mezunuyum canım
benden önceki abiler ablalar hepsi şu an bakan danışmanı ,avukat,mühendis,doktor
nerden biliyorum çünkü;her sene listeler asılırdı okulumuzda ordan bakar ve imrenirdik
yani kat sayı olayı tam benim öss ye gireceğim sene çıktı
anlatabildim mi?
birde bana diyorsunuz araştırın diye
daha neyin neyin önünü kestiğini bilmeden yok sizde okusaydınız çabalasaydınız vs ahkam kesiyorsunuz

o zaman sizin özgürlüklerinize müdahele edilirse ki olaki o zaman sizde susarsınız canım olur mu?:34:

eee ne söyleyebilirim ki.. Ben de sinava deliler gibi calistimm, gece uykusu bilmeden hemde.. Istedigim yeri kazandim, calismak lazim...Keske herkese kat sayi ile bedava üni verselerdi...Ama ölye olmuyor iste, cok calismak lazim istedigin bölüme girebilmen icin...Daha ne diyim, mecbursün biseyleri elde etmek icin cok calismaya....

yaa bak iste tamda dünkü durusmada ki sucsuz bazi insanlari bu nedenle tutukladilar ve hüküm verdiler.. Tanik bile yok, belgelerin gercekligi bile kesin degil.. Yani az önce yaptigin yorumun aynisi icin insaanlar müebbet hapis yatti....Ortadaki haksizlik bu sekilde bariz...

bilemem. benim misyonuma ters insanın olduğu yerde işim olmazda şaşırdım tabii..
kimin düğüne yada açılışa geleceğini sanırım bilirdi önceden. ben o kişinin olduğu yerde olmam diyebilirdi. düğün yada açılışbu. resmi bir yer ve gitmek zorunda değil.

benim arkadaşımın düğününe geldi başbakan nikahına doğrusu
saadet partisinden ve chpdende kişiler vardı ve şahittiler yan yana oturdular
şimdi koskoca başbakan yok ben gelmem ya onlar ya ben mi diyecekti
el sıkıştılar,tokalaştılar,siyaset dışarda kaldı orada
ama 2 gün sonra mecliste birbirlerine karşı idiler
bunun başka yolu yok çocuk gibi küslük olmaz

evet kısas anlayışım bu
aynı şeyleri siz yaşamış olsa idiniz bunu samimiyet ile soruyorum
ne düşünüdürdünüz acaba?
amann altı üstü eğitim hayatım ile oynadılar canımmm amann boşver canları sağolsun mu derdiniz
taksimde ki meselelerde nasıl sizin hoşunuza gitmeyen şeyler olunca döküldünüz ortaya
o zamnade deseydiniz amannn yaaa altı üstü taksim işte bırakın
çuvaldıızı başkasına iğneyi kendine demişler
biraz empati ben hepsi suçludur demiyırum zaten farkında iseniz
mutlaka vardır aralarında ama özellikle yök başkanı ve ist ün.rektörünün cazasını az bile buldum açıkçası

ben 2000 mezunuyum canım
benden önceki abiler ablalar hepsi şu an bakan danışmanı ,avukat,mühendis,doktor
nerden biliyorum çünkü;her sene listeler asılırdı okulumuzda ordan bakar ve imrenirdik
yani kat sayı olayı tam benim öss ye gireceğim sene çıktı
anlatabildim mi?
birde bana diyorsunuz araştırın diye
daha neyin neyin önünü kestiğini bilmeden yok sizde okusaydınız çabalasaydınız vs ahkam kesiyorsunuz

o zaman sizin özgürlüklerinize müdahele edilirse ki olaki o zaman sizde susarsınız canım olur mu?:34:

sadece arada okumaya çalıştım ama yok dayanamıyorum..
eğitim sistemi evet çok sık değişiyo olabilir ama istediğiniz bölümü kazanamamız sizin çalışma sisteminizle alakalı bi durum.
sistemin değiştiği yıl hukuk fakültesine alım yapılmadı mı :44::44::44:
*
veya tek özgürlük türban, eğitim diill.
siz şuanda bu pencereden bakıyosunuz.
geçmişte böleydi şöleydi demek yerine biraz geleceğimize bakalımm..

yavaş yavaş kadınlara yapılan baskılar artıyo.
hani türban yüzünden özgürlüğünüz kısıtlanmış olup şimdiki kararları oh olsun die dinliyosunuz yaa
yarın bi gün siz de dahil hepimizin özgürlüğüne kısıtlama gelip 4 kumayla oturduğumuzda ya da ilerde gencecik yavrunuza biri art niyetle dokunup rahatsız ettiğinde ( o iğrenç kelimeyi yakıştıramıyorum çocukların üstüne) şimdi beğendiğiniz adaleti yana yana aradığınızda umarım yine aynı görüşte ve aynı fikirde olursunuz.

Son düzenleme:
benim arkadaşımın düğününe geldi başbakan nikahına doğrusu
saadet partisinden ve chpdende kişiler vardı ve şahittiler yan yana oturdular
şimdi koskoca başbakan yok ben gelmem ya onlar ya ben mi diyecekti
el sıkıştılar,tokalaştılar,siyaset dışarda kaldı orada
ama 2 gün sonra mecliste birbirlerine karşı idiler
bunun başka yolu yok çocuk gibi küslük olmaz
işte bu yüzden politikayı sevemiyorum.
dürüstlük değil bu. sana ters ve nefret ettiğin insanların yüzüne gülmek. canım cicim edebiyatı.
bana göre değil bu:ssz:

eee ne söyleyebilirim ki.. Ben de sinava deliler gibi calistimm, gece uykusu bilmeden hemde.. Istedigim yeri kazandim, calismak lazim...Keske herkese kat sayi ile bedava üni verselerdi...Ama ölye olmuyor iste, cok calismak lazim istedigin bölüme girebilmen icin...Daha ne diyim, mecbursün biseyleri elde etmek icin cok calismaya....

miamore seninle tanışmıyorum ama uslübünu sevdim açıkçası
sınırdan çıkmasdan yazıyorsun
ama ;bu konuda sana katılmıyorum neden mi
bak ben lisede iken gayte başarılı ve ilk 5'e giren bir öğrenci idim sınıfta tabiki:)
tam biz öss girecek iken deli gibi çalışıyoruz ve ben dersaneye gitme fırsatımda olmadı maddi sebplerden dolayı...
kendim çalıştım,çabaladım yada yapmaya çalıştım
neyse;bizim gireceğimiz sene kat sayı çıkınca tüm moraller alt üst oldu
düşünsede sende deli gibi çalışıyorsun ve diyorlarki hayır sen sadece bu bölümü okursan okuyabilirsin diğer bölümler için puanını kırarız ve ayrıca türbanlı okuyamassın...bizde ki psikolojiyi düşünebiliyor musun?lütfen allah aşkına empati yap biraz...
sonra drsler,sınavlar,okula askeriyeden miili güvenlikçi geliyor ve başımız açmamız isteniyor yoksa sınıfta kalma riski var bunuda unutmuşum bu arada...milli güvenlki dersinde ki asker hocamız karşısında başımızı açmaya zorlandık daha 17 yaşındayız...düşün şimdiki 17 yaşındakilere çocuk diyor anneleri ve biz bunlarla karşı karşıya bırakıldık...
sınavda bizim ne kadar verimli olmamızı bekliyorsunuz peki
ilahiyat puanları tıp fakültesi ile denk...
neden ben öğretmenlik veya hukuk okumak isteğim yerine ilahiyata denk puana mahkum edildim
bu benim salak,tembel olduğumu mu gösterir
lütfen bu yazımı okuuuuuu ve biraz empati yap
senin 17 yaşındaki çocuğun bunlara katlanmak zorunda kalsa idi
sen ne düşünürdün ve ne kadar verim alırdın ki bu zamanda özel hocalarla ün sınavına hazırlananların ailleri aman kızımıza bişi olmasın diye gözlerinin içine bakıyor

işte bu yüzden politikayı sevemiyorum.
dürüstlük değil bu. sana ters ve nefret ettiğin insanların yüzüne gülmek. canım cicim edebiyatı.
bana göre değil bu:ssz:

evet maalesef bana görede değil ama işte siyaset bu tam manası ile
zaten bize ters olduğu için şu an onlar orda:34:

sadece arada okumaya çalıştım ama yok dayanamıyorum..
eğitim sistemi evet çok sık değişiyo olabilir ama istediğiniz bölümü kazanamamız sizin çalışma sisteminizle alakalı bi durum.
sistemin değiştiği yıl hukuk fakültesine alım yapılmadı mı :44::44::44:
*
veya tek özgürlük türban, eğitim diill.
siz şuanda bu pencereden bakıyosunuz.
geçmişte böleydi şöleydi demek yerine biraz geleceğimize bakalımm..

yavaş yavaş kadınlara yapılan baskılar artıyo.
hani türban yüzünden özgürlüğünüz kısıtlanmış olup şimdiki kararları oh olsun die dinliyosunuz yaa
yarın bi gün siz de dahil hepimizin özgürlüğüne kısıtlama gelip 4 kumayla oturduğumuzda ya da ilerde gencecik yavrunuza biri art niyetle dokunup rahatsız ettiğinde ( o iğrenç kelimeyi yakıştıramıyorum çocukların üstüne) şimdi beğendiğiniz adaleti yana yana aradığınızda umarım yine aynı görüşte ve aynı fikirde olursunuz.

allah allah siz benim çalışma sistemim hakkında ne çok bilgi sahibiniz
yanımda mıydınız bunları yaşarken
stresten dökülen saçlarımı,dökülen gözyaşlarımı görmüş gibi konuşuyorsunuzda

allah allah siz benim çalışma sistemim hakkında ne çok bilgi sahibiniz
yanımda mıydınız bunları yaşarken
stresten dökülen saçlarımı,dökülen gözyaşlarımı görmüş gibi konuşuyorsunuzda

üniversite sınavına tek hazırlanan ve beklediği bölüm olmayan tek kişi diilsin..
okuduğum son yıl 14.000 bizim bölümlerden atama beklenirken daha yıl bitmeden başka dil derslerinin müfredata alınmasıyla beklentileri yıkılan da siz diilsiniz.
eee napim ben şimdi bunun için çok güvenilir hukuktan adalet mi bekliimm.
ki mezun olalı 13 yıl olmuş hala bunun kinini tutabiliyo olmanız harika.
iyiki hukuk okuyup başımıza avukat, savcı olarak gelmemişsiniz kusura bakmayın ama..

Son düzenleme:
CEZALARI AZ BULDULAR:
Ergenekon Davası'nda dün çıkan kararlara davanın savcıları itiraz etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce dün kararın açıklanmasının ardından davanın 3 savcısı mahkemeye kısa itiraz dilekçelerini sundu. Savcılar Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın ve Mehmet Murat Dalkuş imzalı dilekçede, sunulan mütaalanın altında kalan cezalara itiraz edildiği belirtildi. Savcılık itiraz gerekçelerini ise, mahkemenin gerekçeli kararını yayınlamasının ardından sunacağını bildirdi.

üniversite sınavına tek hazırlanan ve beklediği bölüm olmayan tek kişi diilsin..
okuduğum son yıl 14.000 bizim bölümlerden atama beklenirken daha yıl bitmeden başka dil derslerinin müfredata alınmasıyla beklentileri yıkılan da siz diilsiniz.
iyiki hukuk okuyup başımıza avukat, savcı olarak gelmemişsiniz kusura bakmayın ama..

umarım sizin 17 yaşındaki kızınızda bizim gördüğümüz muamelelere maruz kalmaz olur mu?
ama başbakanımız sayesinde olmaz artık merak etmeyin
evet kin tutuyorum ve halada tutacağım bunu bilmek istiyorsanız ki ben kindarlığı sevmeme rağmen
keşke olsa idim de sizde görse idiniz bu yaklaşımınız asıl sizin harikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
diyecek birşey bulamıyorum ve gülüyorum

AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan Ergenekon davası için "Cumhuriyet tarihinin en büyük hukuki hesaplaşmasının adıdır" dedi.

5 yıl süren yargılama süreci sonunda dün sanıklar hakkında kararların açıklandığı Ergenekon davası hakkında Twitter'dan açıklama yapan Akdoğan şunları belirtti:

Ergenekon davası, Cumhuriyet tarihinin en büyük hukuki hesaplaşmasının adıdır. Bu dava 27 Mayıs’tan, 12 Mart’tan, 12 Eylül’den, 28 Şubat’tan, 27 Nisan’dan süzülüp gelen bir müdahale ruhundan hesap sorulmasıdır. Ergenekon davası Türk demokrasisinin geleceği açısından önemli bir dönüm noktasıdır. Ergenekon davasıyla sadece illegal bir girişimden hesap sorulmuyor aynı zamanda devlet içine çöreklenen vesayetçi anlayış tasfiye ediliyor. Darbe teşebbüsü iddialarının yargı konusu olması ve cezalandırılması tarihi bir olaydır ve Türkiye bunu başarmıştır.

umarım sizin 17 yaşındaki kızınızda bizim gördüğümüz muamelelere maruz kalmaz olur mu?
ama başbakanımız sayesinde olmaz artık merak etmeyin
evet kin tutuyorum ve halada tutacağım bunu bilmek istiyorsanız ki ben kindarlığı sevmeme rağmen
keşke olsa idim de sizde görse idiniz bu yaklaşımınız asıl sizin harikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
diyecek birşey bulamıyorum ve gülüyorum

iyi eğlenceler ..

o zaman kusura bakmayın ama iyiki sizinde dil dersleriniz müfredata alınmış diyesim var sizin bana yaptığınız bu temenniye göre
siz resmen size ohhh olmuş canıma değsin modundasınız öyle görüyorum
banane canınız yandı ise diyorsunuz ama olmaz böyle
adaletse herkese adalet eşitlikse herkese eşilitk değil mi

İmam-Hatip Lisesi (kısaca İHL), Türkiye'de resmi kuruluş amacı hatip ve imam yetişmesini sağlamak olan[1] orta öğretim düzeyinde mesleki okullara verilen isimdir.

Liselerin katsayı uygulaması tartışılır bir uygulamadır ancak, İHL tanımı bellidir.
Ya da meslek, teknik meslek lisesi tanımı... Bu liselere giderken bunlar göz
önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca buna bakarak liselerde TM,FM, sözel, dil
gibi bölümlerin mezunlarına uygulanan puan farkı da bir haksızlıktır.

Bu haksızlıkların hesaplaşması Ergenekon değildir. İhl'lere katsayı serbestliği
12 Eylül yönetimi tarafından verilmiştir.

Katsayı uygulaması ise 28 Şubat sürecinin getirdiği bir sonuçtur. 97 yılında
katsayı uygulaması ihller için başlamış, 98 yılında katsayı uygulaması meslek
liseleri için de geçerli olmuştur.

Bence bu sorun MİLLİ EĞİTİM sorunu olup, sadece askeri olayların sebep olduğu
bir olay değildir. Öncelikle ihl tanımı değişebilir. Ve adı. Normal eğitimin yanında
dini eğitim de verildiğini belirten bir isim daha mantıklı olur. Sonra belki lisenin
hazırlık döneminde, boş geçen rehberlik derslerinde, bu liselerin geleceğine dair
bilgiler verilebilirdi zamanında. Böylece çocuklar bir fikir edinirdi. Daha planlı
bir eğitim sistemi organize edilmeli. Böyle yaşananların hesaplaşması şeklinde
algılanan davalarla kimse ilerleyemiyor.

Bu davanın kararı, ihl'lerin haksızlığa uğradığını da göstermiyor. Bu davaya göre
mahkum edilenler, darbe teşebbüsü içinde... Yani tartılan terazi aynı değil...
Ayrıca hukuk, hesaplaşma kurumu hiç değil...

o zaman kusura bakmayın ama iyiki sizinde dil dersleriniz müfredata alınmış diyesim var sizin bana yaptığınız bu temenniye göre
siz resmen size ohhh olmuş canıma değsin modundasınız öyle görüyorum
banane canınız yandı ise diyorsunuz ama olmaz böyle
adaletse herkese adalet eşitlikse herkese eşilitk değil mi

istediğinizi diyebilirsiniz..
bunun kinini tutcak diilim.
çok şükür açıkta da diilim, bankacı oldum..
belki başka bölümlerin hakettiği yerdeyim ama bu da benim kısmetim..

ayrıca bana dokunmayan yılan bin yaşasın modunda bi insan olsaydım şuanda bu topiğe hiç uğramamış olurdum..
çok doğru bi cümle sölediniz..
adaletse herkese adalet eşitlikse herkese eşitlik..

ben eğleniyorum zaten 2 gündür merak etme

o zaman sıkıntı yok :34:

Back