- 23 Mart 2015
- 10
- 9
- 36
Ameliyttan önce her boy protezler hazır bulunduruluyor . Ben ameliyathaneye girdiğimde büyükçe bir küvet gibi kap vardı. İçi sıvı doluydu,içindede protezler deniz anası gibi duruyordu :) Hemşire protezleri masaya yeşil örtüye boy boy dizdi. Steril ediliyor bu protezler,ameliyat ta deneniyor. Uygun olan boyut belirleniyor,ona göre sıfır paketi açılıp sana takılıyor. Ameliyattan sonra protezin kutusu,kartları,kutu içindeki belgeler sana teslim ediliyor.Bu sorunum cevabino bnde coookk merak etmstm ama hic soramadm :))ogrenrsen banada haber ver:)
Sen ii gormssun ya ben anestesi yapilirken bile ruyada gibiydim tsk ederim aydinlattigin icin :))Ameliyttan önce her boy protezler hazır bulunduruluyor . Ben ameliyathaneye girdiğimde büyükçe bir küvet gibi kap vardı. İçi sıvı doluydu,içindede protezler deniz anası gibi duruyordu :) Hemşire protezleri masaya yeşil örtüye boy boy dizdi. Steril ediliyor bu protezler,ameliyat ta deneniyor. Uygun olan boyut belirleniyor,ona göre sıfır paketi açılıp sana takılıyor. Ameliyattan sonra protezin kutusu,kartları,kutu içindeki belgeler sana teslim ediliyor.
Ameliyathaneye giderken sedyede bir iğne yapmışlardı bana. Sakinleştirici iğneymiş,bir iki dakika sonra kafam çok güzel olmuştuVayy
Sen ii gormssun ya ben anestesi yapilirken bile ruyada gibiydim tsk ederim aydinlattigin icin :))
Hahah banada ole seywde yaptilar igneyi ben sadece yerdeki tupleri bezleri filan gordum hayta buradami amlyt olcm dye dusunmstm icimden baska bsy hatrlamiorum malesef ama gormek isterdim ya su an tekrar olsam sakinlestrici vurdurmam gercekten :)Ameliyathaneye giderken sedyede bir iğne yapmışlardı bana. Sakinleştirici iğneymiş,bir iki dakika sonra kafam çok güzel olmuştuBazı yerler gidik bazı yerler net :) Protezleti görünce bir boyu seçmiştim ve kaç cc bu demiştim. Hemşire bakıp,400 cc demişti. İşte bunu istiyorum demiştim Keşke 450 yi deseydim belki olurdu
Rica ederim,bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışıyorum
Hahah banada ole seywde yaptilar igneyi ben sadece yerdeki tupleri bezleri filan gordum hayta buradami amlyt olcm dye dusunmstm icimden baska bsy hatrlamiorum malesef ama gormek isterdim ya su an tekrar olsam sakinlestrici vurdurmam gercekten :)
Ben bomba gbym allaha sukur :) bsy kalmadi walla 3 hafta bitti hafiften spora baslamayi dusunuorum hatta cok hizli olmadikca dansda edebiliorum:)Canim sen nasil oldun simdi agrin sizin kaldimi?
Hadi yaa o zmn cok heycsnli olmstr ben amlythaneye nasl indgmi ble hatrlamiorumBana hic sakinlestirici vurmadilar yaa. Cizimlerimi bile ameliyathanede yaptilar :)) konusurke birden ditmisim. Gozumu odamda actim. :)))
Ben bomba gbym allaha sukur :) bsy kalmadi walla 3 hafta bitti hafiften spora baslamayi dusunuorum hatta cok hizli olmadikca dansda edebiliorum:)
Hadi yaa o zmn cok heycsnli olmstr ben smlythaneye naslBana hic sakinlestirici vurmadilar yaa. Cizimlerimi bile ameliyathanede yaptilar :)) konusurke birden ditmisim. Gozumu odamda actim. :)))
Korseden dolayi ama cikardigindada hissedersin daha o baski git gide azaliyo yani bn 2 hafta hissettm ama ilk zamanlar asiri rahatsz ediciydi tabi ii olmana sevndm korkuodun baya amlyt sonrasndan sen :)Supermis yaa. Gerci bende daha iyiyim ama hala baskiyi hissediyorum. Korseden sanirim.
Sizer denen SİLİKONLAR varmış ameliyathanede, tabi ki yeni koymuyorlardır.2000 lira civarı 1 çift silikon.Artık bu sizerlar sana takılacak sikikonla mı geliyor yoksa her ameliyatta denenip steril mi ediliyor bilmiyorum?bilen varsa yazsın lütfenBu sorunum cevabino bnde coookk merak etmstm ama hic soramadm :))ogrenrsen banada haber ver:)
Sizer denen SİLİKONLAR varmış ameliyathanede, tabi ki yeni koymuyorlardır.2000 lira civarı 1 çift silikon.Artık bu sizerlar sana takılacak sikikonla mı geliyor yoksa her ameliyatta denenip steril mi ediliyor bilmiyorum?bilen varsa yazsın lütfen
Yüzüstü yatmak neden 2 ay yasakk? Benim görüştüğüm bi doktor 10.günden sonra yüzüstü yatcaksın silikonların oturması için dedii1. lokal yapan var ama doktorada zor olur hastayada
2. yüz üstü yatmak yasak 2 ay
3. başlarda yapay geliyor görüntü çok güzel ama dokununca sıkıntı :) ilerde inşallah normalleşir
2 ay olduda benim :)
Benim görüştüğüm bi doktor da masaj önermiyordu sizin doktorunuz kim acabaaBu arada ben hiç masaj da yapmadım doktorum önermediği için. sadece derim kuruduğu için nemlendirici kullanıyordum ve sıkıntı da yaşamadım. elbette doktorunuz önerdiyse yapabilirsiniz ama benim doktorum önermemişti ve bir problem yaşamadım. bence masaj yapmak için de kendinizi zorlamanıza ve tedirgin olmanıza gerek yok
o yüzüstü yatma konusunu biliyorum.ama ben internette araştırdığımda erken dönem yüzüstü yatılırsa silikonların etrafında oluşan dokunun normalden geniş olacağı yazıyordu.ne kadar doğrudur bilemiyorum.ben kendi doktoruma 2 aylıkken artık yüzüstü yatabilirmiyim dediğimde,zaten yatabilirdin dedi:)ama ne zamandan itibaren yatabilirdim bilmiyorum:)2. Ayımdan sonra bol bol yattım ama:))Yüzüstü yatmak neden 2 ay yasakk? Benim görüştüğüm bi doktor 10.günden sonra yüzüstü yatcaksın silikonların oturması için dedii
hayır tatlım deneme protezleri getirtiliyor. testerlar. tek kullanımlık oluyor tabiki. uyan takılıyorkızlar ameliyat sırasında bazı doktor 300 diye konuşuluyormuş ama deniyormuş olmayınca 275 fln derken doğru boyutu koyuyormuş. bu koydukları protezlerin bolluğu nerden geliyor? denenmiş protezleri başka hastalara mı takıyorlar.