söyledikleriniz içimi rahatlattı :) benim doktorum masaj vermedi amaAralık ortasında kontrole gittiğimde tekrar sormayı düşünüyorum...demek ki ameliyat sonrası bazı kişilerde asimetri durumu olabiliyor...benim sağ göğsümde 3.derece kapsül kontraktürü oluşmuş. belki benim göğsüm o nedenle daha yukarıda ve sert duruyor. umudum var ama herhangi bi operasyone gerek kalmadan kendi kendine yumuşayacak ve şekli oturacak umarım...
selam canım, ameliyatımın üzerinden tam 7 ay geçti. İlk günlerde daha önce de yazdığım gibi sol göğsüm sağdan daha iri üstten de daha bombeli duruyordu. Ama zamanla ve masajlarla iki göğsüm neredeyse eşitlendi. Sol dikkatli bakıldığında çok hafif büyük gibi ama hiç belli olmuyor. Şekillerinden memnunum. Tabii ilk aylarda her gün masaj yapılması gerekiyor, ama doktorum ameliyatın üzerinden baya zaman geçtiği için aklıma geldikçe masaj yapmamı öneriyor.Pandella selam, ameliyattan bir süre sonra göğüslerinde asimetri olduğunu soylemişsin. Ameliyat olalı 5-6 ay olmuş anladığım kadarıyla.
Ben yaklaşık 1 buçuk ay once oldum ve sağ göğsüm sol göğsüme göre daha şiş ve yukarıda duruyor...
Senin iyileşmes sürecin nasıl oldu? Son durumun nedir? Göğüslerin simetrik mi?
Sevgiler
selam canım, ameliyatımın üzerinden tam 7 ay geçti. İlk günlerde daha önce de yazdığım gibi sol göğsüm sağdan daha iri üstten de daha bombeli duruyordu. Ama zamanla ve masajlarla iki göğsüm neredeyse eşitlendi. Sol dikkatli bakıldığında çok hafif büyük gibi ama hiç belli olmuyor. Şekillerinden memnunum. Tabii ilk aylarda her gün masaj yapılması gerekiyor, ama doktorum ameliyatın üzerinden baya zaman geçtiği için aklıma geldikçe masaj yapmamı öneriyor.
Anladığım kadarıyla doktorun göğsünde 3. derecede kapsül oluştuğunu söylemiş, ancak masaj vermemiş. Ben ameliyat öncesi çok çok araştırdım, 2 yıl kadar. Onlarca doktorla görüştüm. Doktorların büyük çoğunluğu ameliyat sonrası hastasına masaj öneriyor. Protez vücuda uyum sağlayabilmek için çevresinde incebir kapsül oluşturuyor. İşte önerilen masajlar da o kapsülün protezi sıkmaması için genişlemesini sağlıyor. O nedenle sana tavsiyem bol bol masaj yap. Hatta seninle aynı sorunu yaşayan 2-3 yıl önce ameliyat olan biri vardı, forumdaki yazısını okumuştum. Doktoru, göğsündeki kapsülün sağlıklı olması gereken inceliğe ve genişliğe gelmesi için "sert masaj" önermişti.
Masajını olabildiğince protezi hisederek ve sağa sola yukarı aşağıya ittirmeye çalışarak yap. Ama içini rahat tut, göğsüne bir müdehale yapılmadan da 3. derecedeki kapsülün düzelme şansı var.
İnşallah tez zamanda dilediğin formda ve sağlıkta göğüslere kavuşursun.
Sevgiler.
ben ne kadar masaj yaparsam okadar yumuşuyor yani masaj yapmasam herhalde taş gibi olurdu diye düşünüyorum ayrıca benimkinin birazcık üstte olmasının nedeni ameliyatta bi miktar kirli kan kalmış olması orda
4000 liraya maloldu benim ki :))
selam benim daha 3, günüm. cumartesi oldum ameliyatımı. göğüs ucu kesisi ile kas altı 275 cc protez konuldu. bugün bile biraz rahatlama war ama sanıyorum ilk şişliklerin inmesi 10 günü bulur dimi? bide şu sütyeni ne kadar taktınız söler misiniz? benim canımı çok yakıyoda. 2 3 hafta nasıl dayanıcam bilmiyorum yaa...
merhaba kizlar
bende pazartesi günü aylin hanima ameliyat oldum bugün 6.ci günüm
gögüslerim oldukca sert ama masajla yumusicaklarini umuyorum
benimki 255 cc kas alti anatomik ama yuvarlak gibi duruyo simdilik :)
Merve200 geçmiş olsun :)
Yumuşaması biraz zaman alacaktır :)
Kafana bir şey takma ve tadını çıkarmaya bak :)
Aleyna selam,
Bende de benzer bir durum olduğu için seninle paylaşmak istedim. Ameliyat olalı 5 hafta oldu. Yaklaşık 15 gündür sağ göğsüm sol göğsüme daha yukarıda. Zaten uzun bir süredir de sağ göğsüm sol göğsüme göre daha sertti hep. Kontrole gittiğimde doktorum ödem olduğunu ve geçeceğini söylüyordu. Geçen cuma günü gittiğimde ise sağ göğsümde 3.derece kapsül kontraktürü oluştuğunu söyledi3. derece olduğu için vucudun kendi kendini toparlama durumu varmış. Eğer o da olmazsa 10-15 dakikalık bir operasyonla şişi alırız dedi. Moralim çok bozuldu
Senin en son durumun nedir merak ettim.
Yanıtın için şimdiden çok teşekkür ederim.
Merhaba Calimero,
2,5 ay önce ameliyat oldum. Doktorum 1,5 ay sonra masaja başlamamı tavsiye etti. Geçe hafta gittiğimde ise sol göğsümde 3. derece, sağ göğsümde 2. derece kapsül oluştuğunu söyledi.Sert masaj yapmamı tavsiye etti. Çok moralim bozuldu. Şu an ne durumdasın? Merak içindeyim..
Merhaba,
Ben 2 buçuk ay önce kas altı, 300 cc damla silikon dual plane yöntemle silikon operasyonu oldum. Göğüslerim ilk zamanlara oranla yumuşadıysa da hala doğal göğüs dokusu kadar yumuşak değiller.
Daha önce bu operasyonu geçirmiş arkadaşlara sorum şu; tam yumuşama ne kadar zamanda gerçekleşiyor. Acaba bende mi bi sorun var :sm_confused:
selam benim daha 3, günüm. cumartesi oldum ameliyatımı. göğüs ucu kesisi ile kas altı 275 cc protez konuldu. bugün bile biraz rahatlama war ama sanıyorum ilk şişliklerin inmesi 10 günü bulur dimi? bide şu sütyeni ne kadar taktınız söler misiniz? benim canımı çok yakıyoda. 2 3 hafta nasıl dayanıcam bilmiyorum yaa...
nettede yok biri şu masaj olayını kısaca anlatabilir mi kızlar :44: benim çok sertler kıprdamıyorlar bile 1buçuk ay olcak
çokkk sağol tatlımmmmdikişlere bizr zararı olmazmı çok baskının bugünden başlıcam bebişim nette bulamadım bu masaj olayını