Silikon Operasyonu sonrası yumuşama süresi

ben ne kadar masaj yaparsam okadar yumuşuyor yani masaj yapmasam herhalde taş gibi olurdu diye düşünüyorum ayrıca benimkinin birazcık üstte olmasının nedeni ameliyatta bi miktar kirli kan kalmış olması orda

selam canım, ameliyatımın üzerinden tam 7 ay geçti. İlk günlerde daha önce de yazdığım gibi sol göğsüm sağdan daha iri üstten de daha bombeli duruyordu. Ama zamanla ve masajlarla iki göğsüm neredeyse eşitlendi. Sol dikkatli bakıldığında çok hafif büyük gibi ama hiç belli olmuyor. Şekillerinden memnunum. Tabii ilk aylarda her gün masaj yapılması gerekiyor, ama doktorum ameliyatın üzerinden baya zaman geçtiği için aklıma geldikçe masaj yapmamı öneriyor.
Anladığım kadarıyla doktorun göğsünde 3. derecede kapsül oluştuğunu söylemiş, ancak masaj vermemiş. Ben ameliyat öncesi çok çok araştırdım, 2 yıl kadar. Onlarca doktorla görüştüm. Doktorların büyük çoğunluğu ameliyat sonrası hastasına masaj öneriyor. Protez vücuda uyum sağlayabilmek için çevresinde incebir kapsül oluşturuyor. İşte önerilen masajlar da o kapsülün protezi sıkmaması için genişlemesini sağlıyor. O nedenle sana tavsiyem bol bol masaj yap. Hatta seninle aynı sorunu yaşayan 2-3 yıl önce ameliyat olan biri vardı, forumdaki yazısını okumuştum. Doktoru, göğsündeki kapsülün sağlıklı olması gereken inceliğe ve genişliğe gelmesi için "sert masaj" önermişti.
Masajını olabildiğince protezi hisederek ve sağa sola yukarı aşağıya ittirmeye çalışarak yap. Ama içini rahat tut, göğsüne bir müdehale yapılmadan da 3. derecedeki kapsülün düzelme şansı var.

İnşallah tez zamanda dilediğin formda ve sağlıkta göğüslere kavuşursun.
Sevgiler.

Pandelle iç rahatlatıcı yanıtın için çok teşekkür ederim :) Doktorum yaklaşık 15 yıldır yaptığı göğüs operasyonu sonrasında masaj vermiyormuş. Gerek olmadığını düşündüğünü söyledi. Benim de edindiğim bilgilere göre masaj gerekli...Ancak doktoruma danışmadan ezbere masaj da yapmak istemiyorum. Kontrole gittiğimde belki başka bir şey önerecek. Önermezse de ısrarla sormayı planlıyorum :) Bir çok yerden okuduğum bilgiye göre masajın amacı yumuşatmaktan çok kapsül oluşumunu en aza indirgemek...
Umarım senin de dediğin gibi operasyona gerek kalmadan kendiliğinden şekle girer göğüslerim. Yıllardır hayalini kurdum, yaptırdım ama bu durumdan dolayı daha keyfini çıkaramadım ((
Sevgiler..

ben ne kadar masaj yaparsam okadar yumuşuyor yani masaj yapmasam herhalde taş gibi olurdu diye düşünüyorum ayrıca benimkinin birazcık üstte olmasının nedeni ameliyatta bi miktar kirli kan kalmış olması orda

Benim de üstte olmasının nedeni kapsüllenmeden dolayı diye düşünüyorum. Masaj olayını kontrole gittiğimde tekrar doktoruma soracağım.

Merhaba ben yeni üyeyim 1 aya kadar bende kas altı protez taktırmayı düşünüyorum bu yüzden de araştırıyorum bu ücrete ameliyatını neredee yaptırdın öğrenebilirmiyim

ya ben anlamıorum bu ccleri kaydirigubbakcemile

mesela 85 beden kaç cc dir?
mesela 75ken normalde mesela 90 beden yapılabilir mi?

bu neye gore belirlenıo bi de 90 beden kaç cc oluo acabaaa CADIARZU

merhaba kizlar
bende pazartesi günü aylin hanima ameliyat oldum bugün 6.ci günüm
gögüslerim oldukca sert ama masajla yumusicaklarini umuyorum
benimki 255 cc kas alti anatomik ama yuvarlak gibi duruyo simdilik :)

merhaba kizlar
bende pazartesi günü aylin hanima ameliyat oldum bugün 6.ci günüm
gögüslerim oldukca sert ama masajla yumusicaklarini umuyorum
benimki 255 cc kas alti anatomik ama yuvarlak gibi duruyo simdilik :)

Merve200 geçmiş olsun :)
Yumuşaması biraz zaman alacaktır :)
Kafana bir şey takma ve tadını çıkarmaya bak :)

Merve200 geçmiş olsun :)
Yumuşaması biraz zaman alacaktır :)
Kafana bir şey takma ve tadını çıkarmaya bak :)

cok tsk ederim canim :)
haklisin zamanla yumusar artik..
herkes gibi bende tadini cikarmaya bakiyorum icimde
okadar büyük bi ukteymiski kendi kendime seviniyorum baktikca :kedi:
darisi tüm yaptirmak isteyenlerin basina.. herkese sorunsuz ameliyatlar
ve füze memisler diliyorum aklinialirimsmile
rabbim herseyi gönlünüze göre versin

Merhababende aranıza yeni katıldım sayılır ya bende silikon taktırmak istiyorum fakat konkuyorum yaşlandığımda neolcak veya 2 çocugum var benim biri kı biri erkek kızım 2 yaşında sütten kesene kadar gögüslerim taş gibiydi nezamna kesti gene esiki haline geldi artı birtane daha çocuk istiyorum ben emzirirken olmasında bir sakınca yok diyorlar fakat genede korkuyorum birde arkadaşlar hangi hastaneleriönerirsiniz istanbul ankara kayesir 3 de olabilir yaptıranlar memnunmu hiçmi bir şikayetiniz yok bir cevap yazarsanız çoooooooook sevinirim

çok uzun sürüyor mu ki bu süreç

merhaba,
resimlerinizi görebilirmiyim, şimdiye kadar 300 ve üstü protezleri gördüm, 275 cc yi merak ettim, bende 27 ocakta operasyon geçireceğim,
sevgiler,

nettede yok biri şu masaj olayını kısaca anlatabilir mi kızlar :44: benim çok sertler kıprdamıyorlar bile 1buçuk ay olcak

bak yavruş anlatıyorum :) iki elinle göğüslerini ortaya doğru iterek birleştir sonra elini iki göğüsün ortasına koyarak kenara doğru ittir sonra aynı hareketi göğüsleri yukarı doğru bastırarak ve aşağı doğu bastırarak hareket ettir..burda biraz baskı yapman gerekiyor öyle çok narin değil yani..bu hareketleri günde 10 ar dakika yap sabah akşam 5 er dk bir hafta sonra farkı göreceksin

nettede yok biri şu masaj olayını kısaca anlatabilir mi kızlar :44: benim çok sertler kıprdamıyorlar bile 1buçuk ay olcak

çokkk sağol tatlımmmm dikişlere bizr zararı olmazmı çok baskının bugünden başlıcam bebişim nette bulamadım bu masaj olayını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…