sileceklerimizi kaldıran gizemli komşu

Toplumsal kural kendi evi onüne koymaktır. Binanin park yeri yok mu. Yoksa zaten o kadar arac nasil siğsın caddeye resmen kirlilik. Kaldirim yok yuruyecek isgalden.
Toplumsal kuralları neye göre koyuyoruz acaba? Sizin bakış açınıza göre insanlar kendi evleri ve iş yerleri dışında da bir yere gitmemeli çünkü başkasının evinin önüne araba park edilmez. Toplumsal kural garaj ve giriş kapısı önüne park edilmemesi gerektiğidir.

Toplumsal kural kendi evi onüne koymaktır. Binanin park yeri yok mu. Yoksa zaten o kadar arac nasil siğsın caddeye resmen kirlilik. Kaldirim yok yuruyecek isgalden.
boyle bi toplumsal kural olabilir mi sizce ? hayir apartman 20 daire kapi onu 5 araclik .geri kalan 15 daire arabasini eve mi soksun

Sizin ozelinizde konusmuyorum ama anladigim kadariyla genel bir algi problemi mevcut.

Gayet net Turkce ifadelerle yazmisim, konu sahibine lazim olmus, oraya park etmis, apartman sakinleri de kendisine lazim oldugunu bu sekilde ifade etmis.

Ben kimse hakli veya haksiz dememisim konu sahibi hadsiz bir sekilde annelige kadar dil uzatan bir kisi, sadece konusuna "sebep su olabilir " temali bir cevap verildigi icin.

Yani, konu sahibinin bize anlattigi kadarini biliyoruz ve kendisi bana cokta "ILIMLI, ANLAYISLI" gözükmedi.

yazdığınızı tekrar okuyun bence. keza size karşıt yazılanlar da olmuş.
yazdığımı da anlamışsınız sanırım ''GİZEMLİ'' zaten bulsam onunla hallederim değil mi?
kitap da okuyun tavsiyem.

Apartman sakinleri bir başkasının malına zarar vererek suç işliyor farkında mısınız? Bu bir ifade şekli olamaz. O zaman sokakta kırmızı renkli arabaları da beğenmeyip çizelim.

Sileceğe not bırakın "derdiniz ne bizle mesaj atın" diye
Sizin farketmediğiniz başka bir soruna sebep oluyor olabilirsiniz.
numara bıraktık özel neon olarak yaptırdık hatta. fakat iletişime geçse inanın sorunu aşacağız

Ama bazende yazısız kurallar vardır..

Bizim muhitte de mümkün olduğunca kimse birbirinin binasını önüne park etmez.

Çaresizlikten istisnalar oluyor onu da yine kimi hoş görüyor kimi tepki veriyor..

Ama kendileri aracinı koyamiyor olabilir siz koyunca. Ha cozum tabiki silecek kaldirmak değil
bakın aynı şeyi ben de yaşıyorum . apartmanımızın önüne başkası da koyuyor arabayı fakat ''hakkımız ''olmadığı için bir şey diyemiyoruz. çünkü evi alırken kapı önünü de satın alamıyoruz maalesef.

size ılımlı ya da anlayışlı gözükme gibi bir amacım olmadığı için olabilir belki de . anlayışlı olabileceğim ne var burada?

Apartman sakinleri bir başkasının malına zarar vererek suç işliyor farkında mısınız? Bu bir ifade şekli olamaz. O zaman sokakta kırmızı renkli arabaları da beğenmeyip çizelim.
farkında değil çünkü değerleri bu yönde. suç işlemek için kendi kendine kural uyduranlar vardır ya belki de bir örneği. önceki yazdığını da unutmuş mesela karşıt yazılana saçmalıyor

Ama bazende yazısız kurallar vardır..

Bizim muhitte de mümkün olduğunca kimse birbirinin binasını önüne park etmez.

Çaresizlikten istisnalar oluyor onu da yine kimi hoş görüyor kimi tepki veriyor..
yazısız kurallar değil de bu biraz uydurulmuş bir kural çünkü yukarıda bir üyede yazmış polis işin içine girince aslında böyle bir kural olmadığından bir hak da oluşmadığını anlamış oluyoruz.

O zaman polisi arayın diyeceğim de... Yani sileceğimi kaldırıyorlar diye şikayet azıcık garip kaçar sanki.
Kameradan silecek kaldıran komşuyu tespit etmeye çalışıyorlarmış bir de.
Ben olsam yine oraya park eder, sonra kenara saklanır silecek reisi beklerdim. Böylece kim kaldırıyor gizemi çözülürdü.

bende buna benzer problem yaşamıstım. Konuda acmıstım forum'a. Öyle ruh hastaları var girişi, çıkışı, apartman önünü filan kapattığın yok ama böyle hariketler sergiliyorlar enteresan bir sekilde bende anlam veremıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…