Evet polis işin içine girince öyle olabilir.. Fakat nezih bir semtte, komşuluk ilişkileri olan bir yerde o yazısız kurallar işliyor. En azından ben bulunduğum çevrede onu görüyorum onu yaşıyorum.yazısız kurallar değil de bu biraz uydurulmuş bir kural çünkü yukarıda bir üyede yazmış polis işin içine girince aslında böyle bir kural olmadığından bir hak da oluşmadığını anlamış oluyoruz.
nezih dediğiniz semtlerde yazısız kurallar değil de bence nezih insanlar oturduğu için hoşgörü olabilir. yoksa misafir araç park etse ne diyeceksiniz?Evet polis işin içine girince öyle olabilir.. Fakat nezih bir semtte, komşuluk ilişkileri olan bir yerde o yazısız kurallar işliyor. En azından ben bulunduğum çevrede onu görüyorum onu yaşıyorum.
cok nezih hatta izmirin en nezih semtlerinden birinde su silecek kaldirma derdine anksiyete olmustum arabayi nereye koyacaz diye .bilmem kac yillik binalar otopark olan bina sayisi yok herkesin arabasi sokakta sukur simdi kucuk sakin bi sehirde arabamizi kapali otoparka koyuyoruznezih dediğiniz semtlerde yazısız kurallar değil de bence nezih insanlar oturduğu için hoşgörü olabilir. yoksa misafir araç park etse ne diyeceksiniz?
farkında değil çünkü değerleri bu yönde. suç işlemek için kendi kendine kural uyduranlar vardır ya belki de bir örneği. önceki yazdığını da unutmuş mesela karşıt yazılana saçmalıyor
Başka binadan olduğuna eminseniz siz de silecekleri kaldırın ozaman bilmediğiniz araçların. Ne yazıkki bunu yapıyolar uyarı mahiyetindesorun şu ben de kendi binamın önüne park etmek istiyorum ama diğer apartmandakiler de bizim apartman önüne park ediyor. bir de mesela böyle bir hakkımız yokmuş. orası sokak olduğu için şahsa ait değilmiş. bu durumda da hak iddiası olamazmış.
bu suc olabilir yanliz oyle bir hak yok cunku resmi olarakBaşka binadan olduğuna eminseniz siz de silecekleri kaldırın ozaman bilmediğiniz araçların. Ne yazıkki bunu yapıyolar uyarı mahiyetinde
E karşı binadakiler de suç işliyor ozaman şikayet etsin konu sahibi. Bu işin içinden çıkamayız bizbu suc olabilir yanliz oyle bir hak yok cunku resmi olarak
yok cikilacak gibi degil valla cozumu de yok .adama sorsan kapimin onune koyma dicek ama oyle hakki yok bir suru tatsizlik .yasal olarak kimsenin hakki yok zaten kapi onu diyeE karşı binadakiler de suç işliyor ozaman şikayet etsin konu sahibi. Bu işin içinden çıkamayız biz
Eskiden oturduğum yerde otopark yoktu bina önüne koyuyoduk araçları. Komşular duba bulmuş üç araçlık yere duba koyuyolardı sürekli. Öyle bi hakları yok tabi şikayet ettik gelip dubaları topladılar. Herkes aşırı benimsiyo herşeyiyok cikilacak gibi degil valla cozumu de yok .adama sorsan kapimin onune koyma dicek ama oyle hakki yok bir suru tatsizlik .yasal olarak kimsenin hakki yok zaten kapi onu diye
kalabalik sehir problemleri zor (garaj cikisi,engelli gibi ozel durumlar haric)
Park yerlerinin az olduğu yerlerde sınırlı sayıdaki park yerini önce o binadaki apartman sakinleri kullanır. Çok acil bir durum yoksa park etmemeniz gerekir. Dükkan önleri de aynı şekilde dükkan sahipleri kimi zaman tabelaları görünmüyor diye kimi zamanda dükkanlarını mal indirip çıkardigi iicn izin vermiyor. Onunda bunun da hukuki karsiligi yok. Kaldırımlar herkesin ama, yapiyor iste insanlarmerhaba
arabamızı dışarıya park ediyoruz. evimizin önünde boş yer olmayınca biz de karşı apartmanın önüne park ediyoruz. telefonumuz camda yazılı olduğu halde sileceklerimiz kaldırılıyor. oraya park eden her araca aynı şey yapılıyor. günün belli saatlerinde açılan su deposu var küçük ama onun da girişine park etmiyoruz.dikkat ediyoruz. en son aynı şey olunca apartmanda balkonda oturan birine sordum görmediğini haberi olmadığını söyledi. bu durumdan şikayetçiyiz. sizce ne yapmalı? yer kalmayınca park edebileceğimiz bir yer yok başka. en son çare orası.
Park sorunu olmayan bir yerde zaten kimse kendi evine yakın yerde boşluk varken uzağa park etmez.Evet polis işin içine girince öyle olabilir.. Fakat nezih bir semtte, komşuluk ilişkileri olan bir yerde o yazısız kurallar işliyor. En azından ben bulunduğum çevrede onu görüyorum onu yaşıyorum.
Resmi olarak geçerli bir kural ise bana kaynak atar mısınız lütfen? Şaayet böyle bir şeyi ilk defa sizden duydum ve uyduruk gibi geldi. Dükkan önü ve otopark girişi ise evet haklısınız ama burada apartman önünden bahsediyoruz apartman girişini tamamiyle kapatmayacak şekilde park edilebilir. Özellikle İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşıyorsanız araba konusunda park etmenin ne kadar sıkıntılı olduğunu biliyor olmanız lazım.Toplumsal kural kendi evi onüne koymaktır.
Özel bir şey yoksa hakkı da yok. Bende evimin önüne başkaları park etmesin isterim ama edene de ne diyebilirim kiinanın özel bir işaret vs yok. zaten hepimizin apartman önü aynı. bu bahsettiğim site değil. kendilerine özel bir şey yok
Hem başkasının apartman önüne park edip hem de şikayet etmeniz saçma değil mi?merhaba
arabamızı dışarıya park ediyoruz. evimizin önünde boş yer olmayınca biz de karşı apartmanın önüne park ediyoruz. telefonumuz camda yazılı olduğu halde sileceklerimiz kaldırılıyor. oraya park eden her araca aynı şey yapılıyor. günün belli saatlerinde açılan su deposu var küçük ama onun da girişine park etmiyoruz.dikkat ediyoruz. en son aynı şey olunca apartmanda balkonda oturan birine sordum görmediğini haberi olmadığını söyledi. bu durumdan şikayetçiyiz. sizce ne yapmalı? yer kalmayınca park edebileceğimiz bir yer yok başka. en son çare orası.
Apartman girişi önüne park ediyorsanız, zaten yasak normalde. Acil durumlarda, ambulans veya sedye taşıma gerekliliği halinde kapı önünün açık olması gerekir.merhaba