sileceklerimizi kaldıran gizemli komşu

yazısız kurallar değil de bu biraz uydurulmuş bir kural çünkü yukarıda bir üyede yazmış polis işin içine girince aslında böyle bir kural olmadığından bir hak da oluşmadığını anlamış oluyoruz.
Evet polis işin içine girince öyle olabilir.. Fakat nezih bir semtte, komşuluk ilişkileri olan bir yerde o yazısız kurallar işliyor. En azından ben bulunduğum çevrede onu görüyorum onu yaşıyorum.

Evet polis işin içine girince öyle olabilir.. Fakat nezih bir semtte, komşuluk ilişkileri olan bir yerde o yazısız kurallar işliyor. En azından ben bulunduğum çevrede onu görüyorum onu yaşıyorum.
nezih dediğiniz semtlerde yazısız kurallar değil de bence nezih insanlar oturduğu için hoşgörü olabilir. yoksa misafir araç park etse ne diyeceksiniz?

nezih dediğiniz semtlerde yazısız kurallar değil de bence nezih insanlar oturduğu için hoşgörü olabilir. yoksa misafir araç park etse ne diyeceksiniz?
cok nezih hatta izmirin en nezih semtlerinden birinde su silecek kaldirma derdine anksiyete olmustum arabayi nereye koyacaz diye .bilmem kac yillik binalar otopark olan bina sayisi yok herkesin arabasi sokakta sukur simdi kucuk sakin bi sehirde arabamizi kapali otoparka koyuyoruz 😂

sorun şu ben de kendi binamın önüne park etmek istiyorum ama diğer apartmandakiler de bizim apartman önüne park ediyor. bir de mesela böyle bir hakkımız yokmuş. orası sokak olduğu için şahsa ait değilmiş. bu durumda da hak iddiası olamazmış.
Başka binadan olduğuna eminseniz siz de silecekleri kaldırın ozaman bilmediğiniz araçların. Ne yazıkki bunu yapıyolar uyarı mahiyetinde

E karşı binadakiler de suç işliyor ozaman şikayet etsin konu sahibi. Bu işin içinden çıkamayız biz 😂
yok cikilacak gibi degil valla cozumu de yok .adama sorsan kapimin onune koyma dicek ama oyle hakki yok bir suru tatsizlik .yasal olarak kimsenin hakki yok zaten kapi onu diye
kalabalik sehir problemleri zor (garaj cikisi,engelli gibi ozel durumlar haric)

yok cikilacak gibi degil valla cozumu de yok .adama sorsan kapimin onune koyma dicek ama oyle hakki yok bir suru tatsizlik .yasal olarak kimsenin hakki yok zaten kapi onu diye
kalabalik sehir problemleri zor (garaj cikisi,engelli gibi ozel durumlar haric)
Eskiden oturduğum yerde otopark yoktu bina önüne koyuyoduk araçları. Komşular duba bulmuş üç araçlık yere duba koyuyolardı sürekli. Öyle bi hakları yok tabi şikayet ettik gelip dubaları topladılar. Herkes aşırı benimsiyo herşeyi

merhaba
arabamızı dışarıya park ediyoruz. evimizin önünde boş yer olmayınca biz de karşı apartmanın önüne park ediyoruz. telefonumuz camda yazılı olduğu halde sileceklerimiz kaldırılıyor. oraya park eden her araca aynı şey yapılıyor. günün belli saatlerinde açılan su deposu var küçük ama onun da girişine park etmiyoruz.dikkat ediyoruz. en son aynı şey olunca apartmanda balkonda oturan birine sordum görmediğini haberi olmadığını söyledi. bu durumdan şikayetçiyiz. sizce ne yapmalı? yer kalmayınca park edebileceğimiz bir yer yok başka. en son çare orası.
Park yerlerinin az olduğu yerlerde sınırlı sayıdaki park yerini önce o binadaki apartman sakinleri kullanır. Çok acil bir durum yoksa park etmemeniz gerekir. Dükkan önleri de aynı şekilde dükkan sahipleri kimi zaman tabelaları görünmüyor diye kimi zamanda dükkanlarını mal indirip çıkardigi iicn izin vermiyor. Onunda bunun da hukuki karsiligi yok. Kaldırımlar herkesin ama, yapiyor iste insanlar🤷🏻‍♀️ Telefon numarası ile arayıp araci cek demek yüz göz olmak olacağından genelde silecek kaldırıyorlar. istanbul'da yaşadığım bir kaç mahallede de gördüm bunu. Şu an oturduğum yerde de böyle yapıyorlar. Benimde kaldırıldı sileceğim. Bu ne ya ne enteresan şey demedim:) herkes, kendi kapısının önünü süpürsün ve park etsin :) siz de sizin binanizin önüne park eden yabancı aracınkini kaldırın :KK66:

Sorunun en büyük kaynağı plansız düzensiz kentleşme, binalar dip dibe kıpırdayacak alan yok, dolayısıyla sorunlar bitmez.Ahhh ahhhhh bu park yeri konusunda çok dertliyim 😣.
Bizim apartmanda iki otopark girişi var. iki ayrı dert türedi.
Birisi sokak arasında ve dar alanda, birileri ısrarla kaldırıma park ediyor, birde kaldırımın büyük kısmı apartman arsasına ait, demir bariyer yaptırdık kırmışlar çünkü sokaktansa kaldırıma park etmek güvenli geliyor. Keşke bir düşünseler giriş çıkış ne zor oluyor.
Diğer giriş ise çift şeritli yol kenarında, beyaz bir araba var çevre apartmanlardan birisinin misafiri diye tahmin ediyorum aylardır ne zaman gelse tam girişe boylu boyunca park ediyor, koca caddede yer yokmuş gibi bizim girişe taktı, numarası yok tanıyan yok nasıl ulaşalım kaldıki olsa da uyarmak mı lazım, kaç kere sileceği kaldırdılar iflah olmuyor, sonrasında da rahatsız olmamak için park ettiğinde sileceğini sökmeye başladı, gelde derdini anlat, geçenlerde polisi aradık arabasını çektirdik, umarım artık en azından birsindrn kurtulmuşuzdur

Toplumsal kural kendi evi onüne koymaktır.
Resmi olarak geçerli bir kural ise bana kaynak atar mısınız lütfen? Şaayet böyle bir şeyi ilk defa sizden duydum ve uyduruk gibi geldi. Dükkan önü ve otopark girişi ise evet haklısınız ama burada apartman önünden bahsediyoruz apartman girişini tamamiyle kapatmayacak şekilde park edilebilir. Özellikle İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşıyorsanız araba konusunda park etmenin ne kadar sıkıntılı olduğunu biliyor olmanız lazım.

Çok kısa bir örnek vereceğim; Bizim karşı apartmanda komşumuz var bahçe katında tek başına yaşıyor uzun senedir cezaevinde yatmış ve kendisi tam camının önüne park edilmesini istemiyor çünkü bizlere dediği şey ''ben senelerdir gökyüzü görmedim oturduğum zaman havayı görmek istiyorum'' bu yüzden araba görmek istemiyor ve biz de mahalleli olarak anlayışla karşılıyoruz adam nazikçe rica etmiş ve rahatsızlığını söylemiş çünkü.

merhaba
arabamızı dışarıya park ediyoruz. evimizin önünde boş yer olmayınca biz de karşı apartmanın önüne park ediyoruz. telefonumuz camda yazılı olduğu halde sileceklerimiz kaldırılıyor. oraya park eden her araca aynı şey yapılıyor. günün belli saatlerinde açılan su deposu var küçük ama onun da girişine park etmiyoruz.dikkat ediyoruz. en son aynı şey olunca apartmanda balkonda oturan birine sordum görmediğini haberi olmadığını söyledi. bu durumdan şikayetçiyiz. sizce ne yapmalı? yer kalmayınca park edebileceğimiz bir yer yok başka. en son çare orası.
Hem başkasının apartman önüne park edip hem de şikayet etmeniz saçma değil mi?

Ğeki önünüzde arkanızda başka arabalar oluyor mu? Onlara da aynı şeyi yapıyorlar mı? İlginç yani bir tek size yapmaları. Apartmanı tanıyorsanız basın zillere sorun. Görevli falan varsa ona da sorabilirsiniz.

merhaba
Apartman girişi önüne park ediyorsanız, zaten yasak normalde. Acil durumlarda, ambulans veya sedye taşıma gerekliliği halinde kapı önünün açık olması gerekir.
Arabanızı yan veya paralel sokaklardaki boş yerlere park edebilirsiniz, illa evinizin önünde olmak zorunda değil ki?

İstanbulda arkadaşım bu yüzden arabasını sattı. Eskiden otopark aboneliği vardı üstün hizmet anlayışı ile günlük ücrete çevirdiler bir kismini kapadılar sokak araları ile baş edilecek gibi değil oda sattı kurtuldu.

X