• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sil baştan 4. diyet ve zayıflama serüvenim...

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
her bahar ve yaz aylarında başlar benim maceram..
elimde bir şişe su düşerim yollara...
bu sene bugün başladım, geçen senelere göre geç kalmış bir zayıflama macerası..
bu yüzden çabucak vermem gereken 14 kilom var. yediklerimi 1/3e indirerek, hayatıma spor katarak ki bunu çok sıkı bir şekilde yapacağım.,14 iloyu en kısa zamanda vermem lazım... özellikle tatile çıkmadan önce memleketlere gitmeden...
bugün kendime gülerek, kendimle dalga geçerek düştüm yola, şapka vardı kafamda güneş geçmesin diye. bir gören,tanıyan olmasın diye kafamı eğerek siteden dışarı çıktım... yürüyüş yoluna doğru...
daha geçen sene 23 kilo vermiştim. dyetisyene ve spor salonuna çok para döktüm...
yazdan beri 84 kilo oluvermişim. :D artık üzülmüyorum. ben bu diyet maceralarım sayesinde kendimi tanıdım. beni zayıflatmayan diyet yok ama zayıflayınca kilomu korumamı sağlayacak hiçbir öğreti, kanun, kural, diyet,diyetisyen,ilaç.... YOK!

ben de bu inançla kilo alıp alıp vermeye mahkum ederek kendimi, yeniden düştüm yollara...
yine alışılmış, tombul, kırmızı-mor karışımı suratımla eve döndüm...

evlendiğimde 72 kiloydum
sonra 82 oldum sonra 74le hamile kaldım 71e indim.
doğumdan sonra emzirirken 95 oldum
sonra 72ye indim
şimdi 84üm
4 gündür yediklerime dikkatetmeye başladım
ben kendimi çok iyi tanıdım bu sürçte. benim kilo vermemin tek yolu disiplinli birdiyet yapmak. ben sağlıklı dengeli beslenmeyi asla başaramıyorum. zayıflayıp yemeye hak kazandığımda en az 10 kilo alana kadar yedikçe yiyorum. sonra kafama dank ediyor ve sil baştan bidaha...
o herşeyi yeyip de kilo alamayanlar va ya. mesela bizim okulda bir arkadaş var. kadın 39 yaşında ama benden zayıf (ben 28) ve yaşını kesinlikle gostermiyo. en fazla 32 sanırsın. yemeyi çok seviyorum dedi. ben de iyice sordum neler yapıyor diye. spor hiç yapmamış. ailesinde hiç obez yokmuş bu da etkiliyor dedi. sahiden de benim aiem obez dolu. kız diyor ki -bu arada 2 doğum yapmış bir kadın- yalnız ben tatlıyı sevmem diyor. çikolata pasta dondurma hiç yemem çunku sevmıyorum dıyor. zayıflamak için uzak durmuyorum gerçekten canım istemiyor diyor. mesela ben okulda hazır çorba içerken bana hep kızar onda birsürü katkı maddesi var der. bu da demek oluyor ki idolüm katkı maddeli şeyleri de yemiyor. eve meyve suyu sokmam diyor. çok katkılı olduğu için. peki sen ne yersin ne seversin dedim. pasta börek çok severim diyor. günlerde tıkabasa yerim diyor. o da 2 haftada bir anca oluyr sanırım. diğer günler sağlıklı besleniyor çunku ailesinden boyle gormus ve bunu kendine hayat felsefesi yapmış. ben kendimce onun konuşmalarından çok anlam çıkardım. benim neden hep killo aldığım onun sözlerinde gizliydi

benm evimden cips çikolata eksik olmaz
çekirdeksiz akşamım geçmez.
kahvaltılarımda yağlı kızartmalar, omletler sucuklar eksik olmaz.
katkı maddeli şeylere hiç dikkat etmem. yemeyi severim. yeyince mutlu olduğumu kafama kazımışım.
zayıflayınca daha mutluyum ama ha deyince zayıf olamayacağıma göre boşver ye gitsin derim.
yılda bir kez geçen zayıflama arzusu trenini yakalarsam diyete ve spora başlarım.. çabuk da kilo veririm ama hiçbir zaman zayıf kalmam...

bu sefer beni spor ve diyete iten kişi espirili müdürüm oldu. geçenlerde patlamış mısır yiyerek sınıfa gidiyordum. bana dedi ki yeme artık ne kadar çok yedin. zaten bugünlerde şiştikçe şiştin.:36: seni uçağa almazlar bu kiloyla vs...
çok kırıcıydı. o an aptal aptal gülüyordum ama çok kırıldım.
hemen spor diyet yapmaya karar verdim. okul çılaa kadar bütün kilolarımı vermrm lazımçah ah
yaza denk gelmesi çok fena oldu. keşşke bu saçma şakayı kışın yapsaydı :60:

adam gibi diyet listesi yazabilene kadar şimdilik yazmıyorum. ama ben bu serüvene 10 haziran da başladım
bu arada 10 temmuz doğum günüm o gün tartıldığımda 79 kilo olmam lazım

uykum kaçtı yazmak istiyorum. size bir sır vereyim. ben en çok dümdüz bir karnım olsun istiyorum. otobuste hamile sanıp yervermeye başladılar yine. hoş bu bazen işime geliyor ama istemiyorum. daracık bir kot pantolon giymek ve dümdüz karnımın üzerine badimi indirirken hayal ediyorum kendimi en çok. halbuki benim en problemli bölgem kalça-basen.. o kadarbuyuk kiinanamazsınız. karnım dümdüz olduğunda alçam epey küçülmüş olacak oyüzden içim rahat.

sen varyaa sen benim sanki aynadaki ikizimsin:1:ayni olaylar bendede var.bogaz cok irade yok ne yazikki bende 79 kiloyuum ve agustosa kadar vermem gereken cok kilom var saymakla bitmez hadi gel beraber zayifklayalim kiz kiza:9:

sen varyaa sen benim sanki aynadaki ikizimsin:1:ayni olaylar bendede var.bogaz cok irade yok ne yazikki bende 79 kiloyuum ve agustosa kadar vermem gereken cok kilom var saymakla bitmez hadi gel beraber zayifklayalim kiz kiza:9:

anah valla mı? tamam canım. ben varım bu işte. zaten tek başına olmuyo. ööle takılıyodum burda sen çıkageldin. hoşgeldin. boyun kaç

selam kızlar bende geldim bak bende açıcaktım yeni bir zayıflama topiği ama neyse alminanazı görünce bi geleyim dedim ee naber sin kız alminanın annesi sen nasılsın esthermi neydi

selam kızlar bende geldim bak bende açıcaktım yeni bir zayıflama topiği ama neyse alminanazı görünce bi geleyim dedim ee naber sin kız alminanın annesi sen nasılsın esthermi neydi
kızz kokumumu aldın:1:hosgeldin
anah valla mı? tamam canım. ben varım bu işte. zaten tek başına olmuyo. ööle takılıyodum burda sen çıkageldin. hoşgeldin. boyun kaç

boyum 1.63 kilom 79 canım zayıflayalım walla

gel canım sen de gel. ben esther :) zayıflama niyetindeyim...

işte ben kendimce yediklerimiiçtiklerimi yaptıklarımı yazıyorum. sizler de yazın paylaşalım.

bugün açıkçası saçma sapan beslendim. ve farkettim ki az su içtiğimde daha çok yoruluyorum

sabah daha doğrusu 11 gibi 2 -3 kez ekmeğimelemene banıp çıktım evden.

1 gibi 1 bardak makarnalı hazır çorba içtim yanında 2-3 parça minik kek yedim. tatlı-tuzlu karışımı aç karnına mükemmeldi

sonra 4 gibi karışık tost yedim

akşam 7de patatesli bezelye ile azcıcık bulgur pilavı yedim. haa bir parçadaoğlumdan kalan balık

yaa ben bugün karbonhidrat komasına girmişim resmen

bana şişkodiyen şahıs özürdiledi. iyiliğimi istediğini söyledi. ben iyilikten bunu anlamam. iyilik kırmak demek değildir. iyilik iyi bişeydir ya. sonunda karşındakini yaralıyorsan buna verilecek son ad iyiliktir.

lutfen beni paramparça ederek iyilik yapmayın...

canimmmmm vereceksin eminim bende senin gibi kisa sürede cabuk ve cok kilo vermekten yanayim bende bu kis 5 kilo aldim:43:

istersen bende varim :78:

Back
X