Merhaba güzel anne adayları;
Geçen sene 5 Ocak'ta transfer, 9 Eylül'de de doğumla sonuçlanan
tüp bebek maceram hakkında konuşmak istedim.
Tüm süreç boyunca herkes gibi ben de çokça araştırma yapmıştım. Bu araştırmaları elimden geldiğince paylaşmak istedim.
Kendimden bahsetmek gerekirse, şu an 32 yaşındayım. Sürece başlarken 30 yaşındaydım. Herhangi bir problemim yok, amh değerim iyi. Bir düşük geçmişim var, doğal yolla olmuştu, 8. Haftada da kalbi durdu.
Eşim ise süreç başında 40 yaşındaydı, spermlerinde hız ve canlılık problemi vardı ama çok ileri boyutta değildi.
Tüp bebekten önce 3 kere aşılama denedik ama olumsuz sonuçlandı. Tüp bebek sürecine raporlu şekilde Ankara Üniversitesi Cebeci'de Yavuz Emre Şükür'le başladık. Yavuz Emre hoca çok donanımlı, çok bilgili fakat gereksiz samimiyetten kaçınan biri. Ben de öyle bir doktor istiyordum.
Tüp bebek öncesi depolarımı güzelce doldurmak istedim.
- D vitamini, 1000 iu
- Koenzim Q10 100 mg
- Balık yağı hapı
- Multivitamin (Kyäni) kullandım. Toplam 3 ay gibi bir süre vitaminleri düzenli kullandım, bol su tükettim, spora başladım ve sağlıklı beslendim. Balık ve sebzeyi çokça tükettim. Kilo problemim yoktu, hatta fazla zayıftım. Kilo problemim olsa kilolarımı da vermeye çalışırdım.
En önemlisi, psikolojimi düzgün tutmaya çalıştım.
Yumurta toplamada toplam 20 tane yumurtam çıktı. 14 tanesi olgundu, 7 tanesi güzelce bölündü, 4 tanesi en iyi, 3 tanesi de iyi kalite olarak donduruldu. Bir ay rahim dinlendirme sonrası doğal siklusla ilaçsız şekilde tek embriyo transferi oldum. Adetin 20. Günü transfer oldum, 9. Gün beta Hcg değeri 390dı. 12. Gün 1280 oldu.
Hamilelik sürecim de gayet iyi geçti. Doktorum Plasenta previadan dolayı kanama olabilir dedi ama hiç kanama da geçirmedim. Çocuğumu da 9 eylülde sezaryen doğum ile kucağıma aldım.
Herkese mutlu sonlu süreçler diliyorum.