Sıkıntı bende mi kayınvalidemde mi ?

Myperogatve

MUCİZEMM👣👶🏼🍼
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2021
201
123
28
Kizlar günaydın. Hafta sonunu kayinvalidemler de geçirdik. Oraya gittiğimizde kahvaltıda sürekli kayınvalideme çayı yanıma koy anne ben dolduruyum dememe rağmen israrla benim yanımda kalsın ben koyarım diyen bir insan. Herneyse dün kahvaltı yaparken kayınpederim kayinvalidemin çayını koyuyordu. Bende çay bana hem uzak hemde kayinpederimin elinde diye hemen bitirip (dibinde kalmıştı zaten ) babacim sana zahmet bana da koyar mısın dedim. Kayınvalidem dönüp bana kendin doysana kayınpedere çay mi doldurtturulur. Benim kayinpederime ben asla koydurtmadim yok işte benim kayinpederim kalkın kendi cayinizida kendiniz koyun der dedi gıcık bir sekilde. Ve o sabah ki çayı ben demlemistim. Biliyordu da o çayı benim yaptığımı üstüne döndü birde bu çayı kim demledi olan çayı dökmüş içine dedi. Bende ben yaptım anne ayrıca her zaman sen ne kadar atiyorsan bende o kadar attım dedim. Ama zoruma gitti masada eşimin yanında bana o kadar laf söylemesi ayrıca 1 bardak çaydan ne zarar gelir ki? İlk defa istedim. Kayinvalidemin benle alıp veremediği var sürekli bana laf sokup duruyor. Bebeğime patik öruyorum. İnsan bı hevesimi kırmaz güzel olmuş filan der. Gelmiş işte hiç güzel yapamamissin çok sıkı olmuş. Yok işte bu örgü kısımları çok kötü duruyor becerememissin filan dedi. İnanın sinirimden o kadar patigin hepsini söktüm. Sorun bende mı ben mi çok kötü niyetli düşünüyorum. Kayınvalidem mi kötü davranıyor anlamadım. Bir keresinde görümcem evleniyor diye ağlıyordu herkesin içinde eşimde üzülme anne tek değilsin Şeyma var ya işte dedi. O da dönüp Şeyma benim kızım mi O benim gelinim o turgayin kızı demesin mi.. nebileyim zoruma gidiyor.... 😭

Kizlar günaydın. Hafta sonunu kayinvalidemler de geçirdik. Oraya gittiğimizde kahvaltıda sürekli kayınvalideme çayı yanıma koy anne ben dolduruyum dememe rağmen israrla benim yanımda kalsın ben koyarım diyen bir insan. Herneyse dün kahvaltı yaparken kayınpederim kayinvalidemin çayını koyuyordu. Bende çay bana hem uzak hemde kayinpederimin elinde diye hemen bitirip (dibinde kalmıştı zaten ) babacim sana zahmet bana da koyar mısın dedim. Kayınvalidem dönüp bana kendin doysana kayınpedere çay mi doldurtturulur. Benim kayinpederime ben asla koydurtmadim yok işte benim kayinpederim kalkın kendi cayinizida kendiniz koyun der dedi gıcık bir sekilde. Ve o sabah ki çayı ben demlemistim. Biliyordu da o çayı benim yaptığımı üstüne döndü birde bu çayı kim demledi olan çayı dökmüş içine dedi. Bende ben yaptım anne ayrıca her zaman sen ne kadar atiyorsan bende o kadar attım dedim. Ama zoruma gitti masada eşimin yanında bana o kadar laf söylemesi ayrıca 1 bardak çaydan ne zarar gelir ki? İlk defa istedim. Kayinvalidemin benle alıp veremediği var sürekli bana laf sokup duruyor. Bebeğime patik öruyorum. İnsan bı hevesimi kırmaz güzel olmuş filan der. Gelmiş işte hiç güzel yapamamissin çok sıkı olmuş. Yok işte bu örgü kısımları çok kötü duruyor becerememissin filan dedi. İnanın sinirimden o kadar patigin hepsini söktüm. Sorun bende mı ben mi çok kötü niyetli düşünüyorum. Kayınvalidem mi kötü davranıyor anlamadım. Bir keresinde görümcem evleniyor diye ağlıyordu herkesin içinde eşimde üzülme anne tek değilsin Şeyma var ya işte dedi. O da dönüp Şeyma benim kızım mi O benim gelinim o turgayin kızı demesin mi.. nebileyim zoruma gidiyor.... 😭
Eşin ne yaptı ağzını açıp izledi mi? Bir Allah'ın kulu da demedi mi ne olacak diye. Sorun o ağzını açmayan eşinizde KV değil.

Valla çayı filan bilmiyorum ama takılmayın öyle şeylere.
Fakat kayınvalidenizin şu sözünü doğru buldum.
‘Bir keresinde görümcem evleniyor diye ağlıyordu herkesin içinde eşimde üzülme anne tek değilsin Şeyma var ya işte dedi. O da dönüp Şeyma benim kızım mi O benim gelinim o turgayin kızı demesin mi..’

Siz nasıl kayınvalidenizi kendi anneniz kadar sevmiyorsanız , o da sizi ‘kızı’ gibi göremez ve sevemez. Ki inanın böylesi daha iyi 👍🏻

Eşin ne yaptı ağzını açıp izledi mi? Bir Allah'ın kulu da demedi mi ne olacak diye. Sorun o ağzını açmayan eşinizde KV değil.
Esim demez olur mu anne sen niye öyle diyorsun insanın zoruna gider benim bile zoruma gitti dedi. Kayınvalidem hicbirsey söyleyemedi. Anladı ama sonra yanlış birşey dediğini. O gelinim muhabbetinde o laflarindan sonra sürekli benimle konuşmaya çalıştı ben ağzımı bile açıp birşey söylemedim hep sustum. Sürekli benle konuşmak için soru sorup durdu.

Devir değişti artık kayınbabalar çay koyuyor deyip iki üç bardak içecektin. patiği becerememişsin derse de sen çok iyi beceriyorsan bi de sen yap diyecektin.

Aaaa bu ne böyle siz kadının kum torbasımısınız? Ağzınızı niye açmıyorsunuz sinmişsiniz bi köşeye o da gelip gidip laf geçiriyor. O kocanız bostan korkuluğu mu ben olsam anana söyle konuşmalarına bana karşı davranışlarına dikkat etsin yoksa fena olacak derdim. Arasın konuşsun bu ne böyle

Valla çayı filan bilmiyorum ama takılmayın öyle şeylere.
Fakat kayınvalidenizin şu sözünü doğru buldum.
‘Bir keresinde görümcem evleniyor diye ağlıyordu herkesin içinde eşimde üzülme anne tek değilsin Şeyma var ya işte dedi. O da dönüp Şeyma benim kızım mi O benim gelinim o turgayin kızı demesin mi..’

Siz nasıl kayınvalidenizi kendi anneniz kadar sevmiyorsanız , o da sizi ‘kızı’ gibi göremez ve sevemez. Ki inanın böylesi daha iyi 👍🏻
Hiç doğru bir laf değil. İnsan kırılır mı acaba diye düşünür de söyler. Ben onu kendi annemden bugüne kadar asla ayırt etmedim. Anneme yapmadığım hizmeti bile döndüm ona yaptim. O sevgiyi ona versem de vermesem de bana onu demeye hakkı var mı ?

Öz anamda olsa haksızlığa asla tahammül edip susamam sizin gibi . Benim kayinpederim iç de kızım dökeyim çayını der :) Eskide kalmış öyle ayıp falan. Ha tarzı değildir anlarımda,çaydanlık elinde bir bardak da size dondurmasında ne gibi bir sakınca ayıp olabilir? Kaynananizda kötü niyet sezdim ben. Hiç hoş konuşmaları yok. Evet kızı değilsiniz ama bunu dan diye söylemek de hoş değil. O zaman sizde anne demeyin o sizin anneniz değil kaynana deyin tepki gösterirse benim annem x dersiniz. Büyük sevgisini gösterirse saygıyı hak eder. Her büyüğe de saygı duyulmaz canım. Çok sessiz kaldığın için iyice üstüne geliyor. Sakın alıştırma böyle yoksa çok üzülürsün.

Hala kendi döneminde sanıyor galiba bizi . Dönüp kendime o senin kayinpederin bende sen değilim demeyi o kadar çok istedim ki inan saygimi bozmak istemedim
Saygını boz diyen yok arkadaşım.
Haftada 1 görüşüyorsan ayda bir görüşeceksin.
Az iletişim çok mutluluk.

Güzel olmamış bu patik dediğinde eğer bana iğneleyici söylediyse

aaa demek ki böyle devam etmem gerekiyor örmeye teşekkürler derdim niye sökeyim ben yaptığım işten eminsem.

O nasıl hem sizi kızı olarak görmüyorum diyip ağzına geleni rahatça söylüyorsa sizde onu anneniz gibi göremediğiniz için ağzınıza geleni saygılı argo kullanmadan söyleyebilirsiniz.

Hiç doğru bir laf değil. İnsan kırılır mı acaba diye düşünür de söyler. Ben onu kendi annemden bugüne kadar asla ayırt etmedim. Anneme yapmadığım hizmeti bile döndüm ona yaptim. O sevgiyi ona versem de vermesem de bana onu demeye hakkı var mı ?
Valla KV çok severim ama annemden de ayırt ederim. Benim annemle bir olamaz KV. Siz de boşuna kendinizi kandırmayın annemden ayırt etmiyorum diye. Nasıl o sizi kızı gibi görmüyorsa siz de onu anneniz gibi göremezsiniz.

X