Sıkıldıma artık hep ayni şeyler

Rest çekmek şart oldu ama bu ilk degil her defasinda başa dönüyoruz.eşim aynen yazdiginiz gibi ben ailesinin ferdi gibi davranicam kendisi yabancı

Konusma tarzini degistirmelisin. Oncelikle zamani geldiginde konusmalisin. Soyle yapiyorsun boyle yapiyorsun seklinde soylersen esin gibi insanlar suclandiklarini hisseder ve kavga etmeye baslar. Sakin ve ses tonunu yukseltmeden konusmalisin. O bagirsa da sen sakinligini korumalisin. Biz bir aile olduk ama beni uzen bazi seyler var. Sana kendimi acmak istiyorum. Boyle boyle yapman beni rahatsiz ediyor. Bunlar bunlar beni uzuyor diye konusmalisin. Ben diliyle konusmalisin. Sen dili karsidakini suclar. Ben boyle hissediyorum. Bu beni uzuyor... gibi... konusmalisin. Soyleyeceklerini soyledikten sonra da dusunmesine firsat ver. Erkeklerin jetonu gec duser cunku.
Eger hic bir sey ise yaramiyorsa annesi ile ayni sekilde sakince konusmalisin.
annesine: anne biliyorum sen bizi cok seviyorsun. Bizlerin hep iyi olmasini istersin. Basimiza bir sey geldiginde ilk gelecegimiz buyugumuzsun ancak esimin bazi seyleri beni cok uzuyor. Konusmaya calistim ama yapamadim. Sen onun dilinden annesi olarak daha iyi anlarsin. Biz de bir aile olduk. Bizim de kendimize gore islerimiz var. Elbette sizler de bizim buyumuzsunuz. Gelicez gidicez saygida kusur etmeyecegiz ama esim ayni seyleri benim aileme yapmiyor. Bu beni uzuyor. Anneler gununde anneme gitmemesi beni yaraladi. Iftara cagirildigimizda ben tek basima gidiyorum. Onlar uzulmesin diye birsey diyemiyorum ama sonucta evlilik sadece iki kisinin evlenmesi degil biliyorum. Iki aile bir olduk artik. Ben surekli gidip gelelim demiyorim ama bayramlarda seyranlarda onemli gunlerde buyuklerimizi ihmal etmemeliyiz. Bunu nasil anlatirim ona. Bana yardim edebir misiniz?
En son buna benzer sekilde annesiyle konusabilirsin. Kayinvaliden nasil biri bilmiyorum ama bir sekilde onunla konusabilirsin belki.
Bu arada sakin evliligi oturtmak icin cocuk yapma. Cocuk yuvayi asla kurtarmiyor. Asla. Ve kendine bir is bul. Bu ortamdan bir sure uzaklasirsin en azindan. Kafani mesgul edecek seyler olur.

Minnie seni uzmek istemem ama ben boyle biriyle evliydim. Bir oglum var. 12 yil onun istedigi gibi olmaya calistim. Olmadi. Ve sonunda mutsuzum diyerek bizi birakip gitti. Bosandik. Dahasi da var ama bosver. Oglumla ben yeni bir hayat kurduk. Bunlar bende ise yaramadi. Dilerim sen de yarar.
Ha bu arada ben o mutlu olsun diye sorun cikmasin diye onun istedigi kaliplara girdikce o iyice mutsuz oldu. Ben de kendimi unuttum benligimden ciktim. Sindirildim.
Seven sevdigini dikenleriyle sever.dikenlerini gormez hatta. Eger sadece dikenlerinizi gorup herseyinize kusur buluyorsa o zaman seviyor mu onu bir dusunmek lazim. Benim esim beni hic sevmemis ben onu anladim. Dilerim her sey cok guzel olur. Kaybedecegim diye korkma sakin. Kaderinde ne varsa onu yasiyorsun. Bitmesi gerekiyorsa da bitiyor engel olamiyorsun.
Allah yardimcin olsun.

Bu arada cok yazdim belki ama soylemeden gecemeyecegim. Sana deger vermeyene deger vermemek gerekiyirmus hayattan onu ogrendim. Ve asla taviz verme. Taviz tavizi doguruyor cunku. Cok da fedakar olma. fedakarligin icin asla tesekkur almadigin gibi bir sure so ra yaptiklarin gorevin olur. Sorumluluklarini herkes bilsin. Onun yapmasi gerekenleri asla sen yapma.

sende aynısını yap..başka yapacak birşey yok..umarım değişir..

Anladim üzüldüm diyemem Kurtulmuşsun bi şekilde Allah yolunu açık etsin.
Korkularim var elbette ne olacak ne bitecek Boşandıktan sonra hayatim nasıl değişecek ailemin yaninda eskisi gibi rahat edebilecekmiyim bilmiyorum bunlarin hepsini düşünüyorum. Bi yandan da kisiligimden kendimden ailemden ödün vermektek biktim sinmekten bıktım kendimi ifade edememekten biktim. Şu an hiç bişey yokmus gibi davraniyor ben soğuk duruyorum içimden gelmiyor bisey. Barissam ayni şeyler yeniden yasanacak bunun yorgunluğu bikkinligi var üstümde. Bi de bana karşı çok sabırsız tolerans sifir hemen azarlamaya çalışıyor annesiyle canim cicim beni bi kaşık suda bogacak.k.validem istese inu çok güzel yola getiriyor ama isterse o da yuvamizin dagilmasini istemez ama bana samimi gelmiyor

Minnie eski konularina soyle bir baktim. Evliliginden veri hic bir sey degismemis. Sizin de ev koy oldugunuzu kabullenemeyen bir kayinvalide var. Surekli planlar yapip seni o plana emirvaki dahil eden. Sen de kimseyi uzmemek adina hep kendini uzmussun. Bir kez annen geldiginde haber vermedin diye tavir yapmislar. Oysa anne kizin ozel konusacaklari vardir diye dusunebilirler. Yakin oturman da kotu. Sanirim artik yavas yavas kendi mutlu oldugun seyleri yapmalisin.Gitmek istemiyorsan gitmemelisin. Tavir alirlarsa takmamalisin. Bu benim secimimdi sonucu ne olursa olsun uzulmemeliyim demelisin.
Cok hassas bir yapin olmali. Kimseyi uzmeyim derken hep de kirilan sen olmussun. Artik kendini uzecek hicbir seyi yapma.srn katlananiliyorsan bazi seylere onlar da katlanabilirler.
Esinle ilgili ise diyecek birsey bulamiyorum. Ailesine yakin oldugundan da guc aliyor olabilir. Adam evliligi kavrayamamis da olabilir. Pek degismez gibi. Ya bicsk kemige dayanip bu evlilik bitecek ya da sen kendine ugraslar bulup onlarin bu salakca surat asmalari ve kaprislerini gormeyeceksin kosusturmacadan.
Biliyorum o ev de sen de varsin ve senin de varliginin gorunmesini istiyorsun. Ben de burdayim demek istiyorsun. Senin de fikrinin sorulmasini istiyorsun. Hissettikletini soyle. Kayinvalidene de. Kirilan da kirilsin. Saygi cercevesinde soyle ama.

evet kayinvalidem hep plan program içinde hiç degismedi hem benim saygılı halimden hem de eşimin ona düşkünlügünden cesaret alarak aynen devam ediyor eşimin doğum gunlerini bi programınız yoksa diyerek benim olmadığım ortamda eşimle planlar.annem her geldiginde cagiririm kendi annesinide alir gelir otururuz.kayinvaliden ben saygili davrandigim için her yaptigini dogru saniyor.esim ailesinin yakin olmasindan elbette güç aldi hep bi şekilde baş rolde oldular hep hayatımızda oldular ben ve ailem itildik.ben eşime sen ailenle her an iç içesin görüşuyosun ben de gelip giderken saygı göster dedim senin imkanlarinda yasasaydik size yakin otururduk imkanlar böyle dedi.yani herşeye verecek bi cevabi oluyor.ben hassas bi insanim kirilganim bazı laflari duyduktan sonra konuşmak dahi istemiyorum

Kaybetme korkusu yok eşinin.. Ve anne ağzına bakıyor..oysaki siz onunla aile oldunuz.Annesininde eşininde yerini bilmeli..
Bence değişmez eşin.herşey onun istediği gibi.
Boşansan yine düzeni değişmez,yakında olan annesine geçer..
Hani bir laf var ya,
Ya bu deveyi güdeceksin,ya bu diyardan gideceksin...
Değişmeyeceğini düşünüyorsan,o aileden uzaklaşmalısın..

K.valide bu yastan sonra degismez. Esin de . Bilmiyirum ki. Isin zor. Allah tardimcin olsun. Belki de k.valide ile yavas yavas araya mesafe koymanin zamani gelmis.

Öyle miii
Bende kayınvalidemin kapısını açmam ozaman!
Bırak kapısı açmayı telefonla bile konuşmam ne olursa olsun
Annen senin o
Elin oğlu gelipte beğenmeyecek annemi demek ayyy sinir oldum

eşim aile olduğumuzu anlayamadı bi türlü bunda annesinin de payi var.yakin oturmamiz da herzaman dezavantaj oldu onlarin değişmeyecegini biliyorum zaten benim düşüncem de uzaklaşmak yönünde. Çünkü gücüm kalmadi.inlara saygılı davranmakla hata ettim keşke daha vurdum duymaz daha rahat davranıp annesine de bu kadar iyi davranmasaydim

Öyle miii
Bende kayınvalidemin kapısını açmam ozaman!
Bırak kapısı açmayı telefonla bile konuşmam ne olursa olsun
Annen senin o
Elin oğlu gelipte beğenmeyecek annemi demek ayyy sinir oldum
Ben hep olmasi gerektiği gibi saygili iyi davrandim benim gördüğüm terbiye bu yondeydi ama büyük hata etmişim hak edene yapacaksın herseyi eşim özellikle de bu sevgi ve saygıyi haketmedi ben yaptiklarimin karsikigini goremedim şu an anneannesi ağır hasta nasıl yapcam.bilmiyorum

K.valide bu yastan sonra degismez. Esin de . Bilmiyirum ki. Isin zor. Allah tardimcin olsun. Belki de k.valide ile yavas yavas araya mesafe koymanin zamani gelmis.
Degismezler bende farkındayım hayatlardindan memnunlar zaten olan bana oluyor hep.k.validem başlarda beni çok rahatsız etmiyordu ama git gide gelme gitme dozunu arttirdi şu an ondan çok sıkıldım inan suratıni görmek istemiyorum. Şu an annesi rahatsız k validemin bana fazla gelip gidemedi inan nefes aldigimi hissettim. Az sonra hastaneye gitcez anneannesi çok ağır eşimin. telefon etti eşim gelin gelin akşama kadar otururuz diyo k.validem.ben eşime soğuk davraniyorum zaten sirf hasta ağır diye gidiyorum kadin hastanede bile akşama kadar oturalim diyor bende eşime telefonu kapatinca ben fazla kalamam dedim k.validem hep böyle bişey yap fazlasini ister suistimal eder

hastalik baska canim, anneannesine karsi ..yaani kadinin bir sucu ve halden haberi yok bosver buyukluk sende kalsin
sadece kv kpé karsi sende onun senin ailene davrandigi gibi davran ne eksik ne fazla, tam onun yaptigi gibi yap
birsey dersede, madem yanlis sen neden oyle yapiyorsun dersin once sen kendini duzelt bende duzeltirim dersin
afedersin bunu demek istemezdim ama durumu ozetliyor 'dinsizin hakkindan imansiz gelir'

Yok zaten hasta ziyareti başka ona giderim ama bundan sonrasi o nasil davranirsa bende ayni karşılık vericem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…