1 ay beklesek bile randevu alıp alamayacağımız kesin değil işte kadın bize sürekli arayın belki bir açık çıkar dedi? 1 ay sonraya randevu vermedi randevu yok diyor şaka gibii.sakin olun
kanser şüpheniz filan yok, bekleyin 1 ay sonra çektirin, 1 ayda çocuksuz kalmazsınız.
bunu diyorum çünkü daha gebelik takibi, çocuk doğunca onun takibi, senelerce hastanye gidip geleceksiniz ve anladığım kadarıyla eşiniz maaş alana kadar kenarda bir paranız yok.
kısacası madden eliniz çok bol dğeilse daha 1. dakikadan özel peşine koşmayın. özele acilen gitmeniz gereken zamanlara saklayın paranızı. o zamanlar da gelir, emin olun.
ha sinirinizi de anlıyorum da
herkes ucu kendine dokunana kadar kenarda öylece izliyor, ucu dokununca da özel mözel bir çare bulmaya çalışıyor, bu şekilde bu sistem düzelmez. düzelmeyecek.
yukarıda dediklerimi de bu yüzden diyorum bu daha iyi hali daha kötü olacak o yüzden paranızı ve sabrınızı iktisatlı kullanın derim.
yoo şaka gibi değil1 ay beklesek bile randevu alıp alamayacağımız kesin değil işte kadın bize sürekli arayın belki bir açık çıkar dedi? 1 ay sonraya randevu vermedi randevu yok diyor şaka gibii.
Ya zaten şehir hastanesine gittik eşimle e nabızdan aldık genel cerrahi randevusynuyoo şaka gibi değil
şehir hastanesine gidin oralarda var randevu, zaten guatr için bir işlem yapılması gerekirse de çoğu hastane yapmayacaktır, sonra onun takibi var daha.
valla işte diyorum ya kimse başına gelene kadar ses çıkartmıyor, sonra da randevu yok diyor başına gelince
randevu olayı senelerdir böyle. gidere kde süreler uzuyor. daha da uzayacak.
Ayrıca ses çıkartmadığımı nerden biliyorsunuz halk koyun olunca 1 kişinin çıkarttığı ses bişeye yaramıyor kurunun yanında yaşta yanıyor işteyoo şaka gibi değil
şehir hastanesine gidin oralarda var randevu, zaten guatr için bir işlem yapılması gerekirse de çoğu hastane yapmayacaktır, sonra onun takibi var daha.
valla işte diyorum ya kimse başına gelene kadar ses çıkartmıyor, sonra da randevu yok diyor başına gelince
randevu olayı senelerdir böyle. gidere kde süreler uzuyor. daha da uzayacak.
üniversite hastanesine gidin, orda sıra olmasada özelden daha uyguna cektirirsiniz ultrasonunuzu.1 ay beklesek bile randevu alıp alamayacağımız kesin değil işte kadın bize sürekli arayın belki bir açık çıkar dedi? 1 ay sonraya randevu vermedi randevu yok diyor şaka gibii.
Şu anda taksit ödediğimiz için birikim yapamıyoruz 2 aya taksit bitiyor hamilelik olursa da çocuk doğana kadar 2 ayı çoktan geçer kolayca birikim yapabileceğizHastane işleri böyle maalesef. Size bir teselli olsun diye yazıyorum, bazı şehirlerde bazı alt bölümler, özel hastanede, kliniklerde bile yok. Dolayısıyla o alt bölüm için 2-3 ay beklemek zorunda kalıyorsun. Parasını vereyim de gideyim bile diyemiyorsun yani. Sizin çok şükür öyle bir durum değil. Hem bir ay beklenebilir zaman (durumunuz için) hem de beklemek istemiyorsanız özelde çok rahat çekim yaptırabileceğiniz bir şey.
Bir de naçizane tavsiyem, bebek olmadan bir miktar birikiminiz olsun. Bebekli yaşamda hastalık gibi durumlar çok fazla ve bazen ani yaşanıyor. Maaş bekleyecek zaman bile kalmayabiliyor. Devletin karşılamadığı aşılar, takviyeler vs dolu.
Konudan bağımsız çocuk düşünüyorsunuz madem ve bu kadar sıkıntılı bulunduğunuz yerde hastaneler özel sağlık sigortası yaptırın derim. Geçmiş olsun.İyi sabahlar herkese. Ben sigortalı bir çalışanım. Guatr var bende ve eşimle çocuk düşündüğümüz için değerlerime baktırmak istedim. Devletten zar zor 15 gün sonraya randevu bulabildim o da yakınımdaki hastane değil 2 kere otobüse binmem gerekli o hastaneye gidebilmem için. Neyse 15 gün geçti randevu günü geldi ve hastaneye gittik eşimle. Randevu saatinden tam 1 saat sonra odaya girebildim çünkü öncelikli hastalar vardı çoğu da yabancı uyruklu araplardı! Neyse doktor elle muayene etti dış guatr ve bana kan verip ultrason çektirip tekrar gelmemi söyledi. Kan vermek için randevuya gerek yok fakat ultrason kayıta gittiğimizde kadın bize randevu olmadığını 1 ay sonra olabileceğini söyleyip bize kağıda telefon numarası yazıp verdi biz bu numarayı hwr gün arayıp randevu var mı yok mu teyit edecekmişiz !!! Geldiğimiz duruma bakın? Randevu bile bulamıyorsunuz ee ben neden sigortalı bir işte çalışıyorum? Emekli olunca verecekleri maaş ortada hiç bir b*kuma yaramayacak! Hastanede de fayda sağlamıyor bu bana? Eşim maaşını alınca özele gitmek zorunda kalacağız sırf gtü boklu boyun ultrasonunj çektirmek için??? Aşırı sinirliyim. Belki benim guatr yüzünden çocuğum olmayacak ama tedavi hakkım varken tedavi olamıyorum çünkü test tahlil uaptıramoyprım belki bende kanser var ama randevu yok diye teşhis geç koyulacak ve ölücem nedir bu geldiğimiz durum ya cidden çıldırıyorum Allah bizi bu duruma getiren herkesi ve sebep olanları bildiği gibi yapsın inşallah
Amiiin.en çokta bu duruma üzülüyorum.biz sağlık camiasında bı şekilde işlerimizi yürütüyoruz ama sonrası bizim için bile sıkıntı. Bunun ilerisinde iyi bir hekim bulma kısmı da baya zor olacak ama sağlıkta çağ atladık. AVM gibi hastanelerimiz var!İyi sabahlar herkese. Ben sigortalı bir çalışanım. Guatr var bende ve eşimle çocuk düşündüğümüz için değerlerime baktırmak istedim. Devletten zar zor 15 gün sonraya randevu bulabildim o da yakınımdaki hastane değil 2 kere otobüse binmem gerekli o hastaneye gidebilmem için. Neyse 15 gün geçti randevu günü geldi ve hastaneye gittik eşimle. Randevu saatinden tam 1 saat sonra odaya girebildim çünkü öncelikli hastalar vardı çoğu da yabancı uyruklu araplardı! Neyse doktor elle muayene etti dış guatr ve bana kan verip ultrason çektirip tekrar gelmemi söyledi. Kan vermek için randevuya gerek yok fakat ultrason kayıta gittiğimizde kadın bize randevu olmadığını 1 ay sonra olabileceğini söyleyip bize kağıda telefon numarası yazıp verdi biz bu numarayı hwr gün arayıp randevu var mı yok mu teyit edecekmişiz !!! Geldiğimiz duruma bakın? Randevu bile bulamıyorsunuz ee ben neden sigortalı bir işte çalışıyorum? Emekli olunca verecekleri maaş ortada hiç bir b*kuma yaramayacak! Hastanede de fayda sağlamıyor bu bana? Eşim maaşını alınca özele gitmek zorunda kalacağız sırf gtü boklu boyun ultrasonunj çektirmek için??? Aşırı sinirliyim. Belki benim guatr yüzünden çocuğum olmayacak ama tedavi hakkım varken tedavi olamıyorum çünkü test tahlil uaptıramoyprım belki bende kanser var ama randevu yok diye teşhis geç koyulacak ve ölücem nedir bu geldiğimiz durum ya cidden çıldırıyorum Allah bizi bu duruma getiren herkesi ve sebep olanları bildiği gibi yapsın inşallah
Ülke battı sağlık eğitim her alanda.yukarida arkadaşlar bir ayda bebeksiz kalmazsınız falan yorumlar yapmış ama ben katılmıyorum.biyolojik olarak bir haftanin dahi önemi oluyor bazı durumlarda.babam akciğer ca.pandemi döneminde ne randevu veriliyor ne tomografiye ne Mr a gün.degisik bir şeydi.hastane personeli olmamdan dolayı alti yada sekiz aya koyulacak teşhis ve tedaviye biz 20 günde başladık.(simdi gelirler kul hakkıcilar.anlatayim.hocaya 20 hasta kota varsa ben gidip söyleyince durumu,hadi getir seninkine de bakayım diyordu.mesela tomografide acil de cektirmistim.ben olsamda olmasamda hasta alinmi yoktu acil dışında.onun gibi ) hastanede randevu bulsanız ne,şansınıza iyi Dr gelirse.calistigim hastanede prof kalmadı ya.iyi olanları özel kapiyor.hastanenin ilaçları yurt dışına kaçırıldı,olmayan hastanin üzerine ilaç çekildi,şehir çalkalandı ama ne oldu adı gecenler yolsuzlukta genel sekreter gibi makamlardalar şimdi.bende hep diyorum sebeb olanlardan çıksın diye
Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırın bence. Çocuk olunca da çok lazım oluyorİyi sabahlar herkese. Ben sigortalı bir çalışanım. Guatr var bende ve eşimle çocuk düşündüğümüz için değerlerime baktırmak istedim. Devletten zar zor 15 gün sonraya randevu bulabildim o da yakınımdaki hastane değil 2 kere otobüse binmem gerekli o hastaneye gidebilmem için. Neyse 15 gün geçti randevu günü geldi ve hastaneye gittik eşimle. Randevu saatinden tam 1 saat sonra odaya girebildim çünkü öncelikli hastalar vardı çoğu da yabancı uyruklu araplardı! Neyse doktor elle muayene etti dış guatr ve bana kan verip ultrason çektirip tekrar gelmemi söyledi. Kan vermek için randevuya gerek yok fakat ultrason kayıta gittiğimizde kadın bize randevu olmadığını 1 ay sonra olabileceğini söyleyip bize kağıda telefon numarası yazıp verdi biz bu numarayı hwr gün arayıp randevu var mı yok mu teyit edecekmişiz !!! Geldiğimiz duruma bakın? Randevu bile bulamıyorsunuz ee ben neden sigortalı bir işte çalışıyorum? Emekli olunca verecekleri maaş ortada hiç bir b*kuma yaramayacak! Hastanede de fayda sağlamıyor bu bana? Eşim maaşını alınca özele gitmek zorunda kalacağız sırf gtü boklu boyun ultrasonunj çektirmek için??? Aşırı sinirliyim. Belki benim guatr yüzünden çocuğum olmayacak ama tedavi hakkım varken tedavi olamıyorum çünkü test tahlil uaptıramoyprım belki bende kanser var ama randevu yok diye teşhis geç koyulacak ve ölücem nedir bu geldiğimiz durum ya cidden çıldırıyorum Allah bizi bu duruma getiren herkesi ve sebep olanları bildiği gibi yapsın inşallah
Anakaraabisi gibi insatagramda bazı sayfalar var.insanimiz sokakta kalıyor neler var.ama biz Suriye'ye ev yapiyoruz.saka gibi ya.cami içi dururken dışarısi yapilirmiKonu devlet oldugu icin cok iyi algilayamiyoruz bazi seyleri, ben boyle konusunca da irkci diye damgalaniyorum ama birseyler yazacagim.
Aile uzerinden orneklendirecegim.
3 kisilik bi ailesiniz diyelim, anne baba cocuk, butceniz yeterli, her turlu hizmete ulasabiliyorsunuz ama babaniz bir anda diyor ki ben 2 kadin 10 tane de cocuk aldim geldim.
Boyle bir durumda ne eve sigarsiniz, ne butceniz yeter, ne de hizmetlerden faydalanabilirsiniz (ev ici hizmetler yemek, yatak vs)
Ulkenin son 10 yilinin ozeti bu, kontrolsuz gocun (sadece savastan kacan Suriyeliler'den bahsetmiyorum) sonucu bu. Ulkenin nufusu, normal artis oraninin kat be kat ustunde bir anda artti, sonuc da bu iste, hastanede sira bulamama, saglik hizmetinden faydalanamama, butce yetersizligi, ekonomik sorunlar, egitim kalitesinin düşmesi, altyapinin yetmemesi, barinma krizi vs vs diye daha uzar gider.
Ogrenci olarak gelenler, calismaya gelen niteliksiz isciler, savastan kacanlar derken nufus 10 milyon artti, ne olmasini bekliyorduk ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?