Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kızlarrr...
O kadar mutluyum ki bu mutluluğumu sizlerle paylaşmadan edemiycem...
Saçlarım o kadar dökülmüştü ki artık böle diplerimde avuç içi kadar açıklıklar vardı ve saçlarımı açık bırakmaya utanıyordum. mecburen hep topluyordum ve çok sıkılmıştım. Daha sonra nette deli gibi dolaşıp bir formül bulmaya çalışırken gördüm. Ve ciddi anlamda hayatım değişti kendime güvenim geldi...
İlk gördüğümde çok iğrendim ve eminim sizde okuyunca ilk önce aynı tepkiyi vereceksiniz. Ama öyle bi canıma tak etti ki bigün gözümü karartıp denedm. Sonra baktım o kadarda iğrenç değilmiş :) vee sadece 2 hafta sonunda kafamın dibinde çıkmış 2 cm uzunluğunda bir sürü saç gördüm. Şu anda o açıldı dediğim yerler tamamen kapandı diyebilirm....
Gel gelelim formüleee:)
Sığır iliği:))
150 gram sığır iliği
50 gram saf zeytinyağı
50 gram lavanta yağı
Kasaba gidin ilik isteyince zaten direk saçına mı sürceksin diyorlar:)
Meğerse herkes bunu uyguluyormuş son duyan benmişim :)
150 gram iliği 1 çay bardağı suyun içinde iyice kaynatın. Zaten o kendiliğinden küçük küçük parçalara ayrılıyor. Sonra posası kalmasın diye blendırdan geçirin ve en son saçlarınızda kalıntı olmasın diye ince telli süzgeçten süzün. içine zeytinyağı ve lavanta yağını karıştırın. ılık bir şekilde saçınıza sürün ve streç filmle sarın. 1-2 saat bekletin ve yıkayın. kalan karışımı cam bir kavanoza koyun ve buzdolabında saklayın. Tekrar kullanacağınız zamanda sıcak suyun içine kavanozla birlikte koyup o şeklde ısıtın..
Sonuca inanamıycaksınızzzz:)))
Hayırlı olsun şimdiden :)
benimde lavanta yağım yoktu evde mecitefendi saç bakım yağı vardı onda bir sürü şey var lavanta dahil ondan attım hiç ne kokusu kaldı ne bişey hiç mide bulandırıcı falan değil gayet güzel oldu dolapta duruyo haftada 1 veya 2 gün yapıcam inş. saçtan çıkmama gibi bi durumu yok ben gayet memnun kaldım.
kızlar ben bugün yaptım bakımı.düşünüyodum saçtan nasıl arındırcam kokarmı falan diye ama hiç korktuğum gibi olmadı.2 saat beklettim saçımda.2 şampuanla arındı mis gibi lavanta kokuyo saçlarım.şimdilik memnun kaldım.her hafta yapıcam bakalım sonuç ne olucak
düzenlıi yapınca ben faydasını gördum ben de tavada eritmeden yaptım düzenli 2 ay yaptım saçım gurleşti yapmak isteyenler denesın faydasını gçreceğine eminim.
:)diğer yağlarla karışrırıp yap arkadasım saç fışkırıyor.benim bu zamana kadar yapmadığım saç bakım yağı yoktur :)ne duyduysam yaptımen çok kemik iliğini faydasını gördüm
kemik iliği kulanmadan ve kulandıktan sonrakı resmimi koymak isterım ama yenı uye olduğum ve 100 mesajdan mesajlarım az olduğu için koyamıyorum galıba.benım saçlarımın uçları çok cansız ve zayıf kemık iliğini yaptıktan sonrada gur çıktı.gürleştığı için çok mutluyum.sakın yaparken bırakmayın duzenli yapın ben ilk başta faydası olmuyor diye dusundumsaçım uzadıkça bır baktım saçım çoğalıyor.dahada fazla yapmayta başladım.arkadaşlarıma önerdımde kımse yapmak istemedı zamanla saçımın çoğaldını görunce arkadaslarımda başladı
canım benimde saçlarım yaglı demiştim.önceden hergün yıkardım şimdilerde 2 güne alıştırdım zorla..çarşamba akşamı yaptım.bugun görünümü iyi.yani yaptıgım karışım saçlarımın yaglanmasını hızlandırmadı
gecen hafta yazmıstım..saçlarım çıkmıs sevdim onları diye..ilik yapalı 4 gün oldu bugun aynada onların uzamış oldugunu gördüm yeni bebek saçlarım da var ama ilikten mi çıktı onlarda mı öncedendi çözemedim.çarşamba günü 2. uygulamayı yapacagım
canım dün akşam 2. yi yapmam gerekiyordu ama çok yorgundum yapamadım..eşimde gözle görülür birşey yok bende ise yeni saçlar çıkarmı bilmiyorum ama önceki hafta gördüğüm yeni çıkan saçlarım en az1,5 santim uzamış..iliğe baglıyorum çünkü saçım kolay uzamaz
slm kızlar. 1 aydır oldu şu sığr formülünü kullanalı 3 defa yaptım.uzun zamandır fön çekmiyordum saçıma bugün çektim vee bisürü küçük saçım çıkmış 1 cm falan hemde kalın kalın cılızda değiller.normalde saçom ince tellidir.7 aydır boyamadımda.
sanırım bu ilikler işe yaradııı
çok mutlu oldumm
sabredin kızlarrr çıkıcak. benim 3 ay oldu hatta geçtii yapmaya başlayalı. hattaa az önce sürdük şu andada saçımdaa. bölee 4-5 cm bi sürü saçlar var kafamda. hele fön çekince bi elektrikleniolarki sormayın gitsin :))
canım ben her hafta perşembe gunleri yapıyorum bunu. yanii tahminen 10 kez falan yapmışımdır. vee artık bir sürü yeni saçım varD
kel olan bölgem tamamen kapandı diyebilirmm
Ben bu yöntemi çok eskiden biliyorum kızlar.Yapan arkadaşlarım da oldu ve sonuç aldılar ama ben yapmadım,yapmamamın sebebi benim saçlarım gayet sık ama uzamıyor yani uzasa da çok az uzuyor ve kıvırcık olduğu için de çok fazla belli olmuyor.Acaba bu yöntemi ben de mi uygulasam bilmiyorum ki?
iliklenmeye devam kızlar
dün arkadaşlarım bile farketti vallahi saçların gürleşmiş senin dediler.hemencik tarifimizi verdim bende
5 uygulama sonucunda artık saçlarım çok sağlıklı dökülme tamamen durdu veeee benimde yeni saçlarım var bu tarifi uygulamayı çok istiyordum ama inancım yoktu .
ancak begümgül arkadaşım bizleri motive edince artık dedim yap ne zararı olacak sonuçta bu iliğin yararlarını biliyordum saç için olabileceğine inanamıyordum.ama artık vazgeçilmezim olacak çünkü bende sürekli sarı saç kullanan biriyim dolayısıyla yıpranma oluyordu ama artık saçlarım toparlandı çok mutluyum.deneyimlerimizi burada paylaşmak olumlu sonuçlar almak çook güzel.
teşekkürler begümgül
Sığıriliği 2005-2008 arası ayda bir kere kuaförde bakım yaptırırdım sonra neden bıraktım bilmiyorum, halbuki çok işe yarıyordu...bende başlayayım bari...Herhalde haftada 3 gün bakım yapacağım biride sığır iliği olsun :)
rica ederim canım ne demek kasap için çok zor birşey değil umarım kırmaz seni sende gelişmeleri yaz bize
bu arada dün akşam tekrar yaptım artık saymıyorum 5-6 oldu sanırım :44: ilk çıkan saçlarım uzadı bugun farkettim ikinci kez yeni saçlarım çıkmıs.3-4 cm ler şu anda
bu aksam esimin yiyenleri oturmaya geldiler ve gelir gelmez abi sacın cıkmıs senin dediler.ilikten falan haberleri yoktu.cok sevindim cook.bende 1 defada etkili oldu ilik.esimde 5-6 defada.super bisi.
Tüm sayfaları okuyamadım ama okuyacağım. Olumlu sonuçları hem eşime hem de bize topluca göstermek için derledim bir yandan, okurken.bende süzmem rondodan geçiriyorum hepsini ve saçımı boyar gibi fırça ile uyguluyorum benimde 7 uygulamam oldu saçlarımı kestirmeye gittim kuaförüm saç diplerin yoğunlaşmış bakım mı yapıyorsun dedi çok mutlu oldum
canım ben saçlarımı kestirdim.çenemde bile değildi.karışımı yaptım.ve sonrasın o kısa saçlarımı hiç kullanamadım desem yeridir.15-20 gün sonra en az 3-4 cm uzamıştı saç yapısından kaynaklı değişiklik gösterirmi bilmiyorum ama benimkiler çok çabuk uzadılar ki benim saçlarım öyle hızlıda uzamaz normalde
Saç uzatmaya bir etkisi olduğunu sanmıyorum ama saçı gürleştirmekte etkili olduğu kesin...Evvelki haftalarda yeniden bu küre başlayacağımı söylemiştim, hem kendime hem ağabeyime sürdüm biraz evvel, gelişmelerden haberdar ederim yalnız ben sinameki kürüde kullanıyorum ve sinamekiden dolayı hali hazırda çok yoğun bir bebek saç çıkışım var, bunu da hem ağabeyimi gaza getirmek hemde sinamekiye katkı sağlaması için yapacağım ki sığır iliğini daha evvel tecrübe edip onaylamıştım yani uzun lafın kısası tavsiye ederim herkese...
kızlar bende topıkte ılk sayfalarda paylasmıstım yazılarımı kullandıktan sonra sonucu soylıcem demıstım sonuc: gercekten cok ıyı asırı bı sac dokulmem vardı kokunden tutam tutam kopuyodu resmen oylekı koklerdekı beyazları bıle goruyodum elıme gelen saclarda bu kuru uyguladm hem kendıme hemde anneme bız memnun kaldık ama ozmnda belırtmıstım ben bıde vıtamın kullandm bnde demır ve cınko eksıklıgı vardı tabı bıde kac aydır dalın sampuan kullanıyorum bebeklere yapılan bısey oldugu ıcın saclara zarar vermedıgını dusunyorm cokta memnnm uzattm bıraz kısacası korkmayın bunu yapmakta tmm bıraz zor ıgrencte gelebılır ama sac dokulmesıde bı saglık sorunu yanı elımızden gelen bıseyı yapmaktan cekınmeyelım kızlarr hepınıze kolay gelsınn
cıktı tabı hatta alından baslayan sac kısmı varya oylekı dıken dıken suanda cıkan yenı saclarım kısa oldukları ıcın
slm kızlar
16.02.2011 de eşim için başlamıştık
bugün itibariyle küçük küçük saçları görmüş olduk
inş devamı gelir
deneyimlerinizi sizlerde paylaşın ki
herkese yardımcı olabilelim
benımde dogumdan sonra saclarım dokuluyordu cok kuaför arkadasıma sordum ne yapabılırm deyınce bu ılıkten bahsettı gercekten ıse yarıyor arkadaslar mutlaka deneyın.
esımede söyluyorum ama ıkna edemedım henüz onunda sacları epey ecıldı bakalım kullanackmı oda :)))
bu sorunada ben cevaplayayım canım saç dökülmesini kesiyor harika bir tarif ben kullanıyorum çook memmunum
bunun asıl tarifi bu değil.size gerçek tarifi vereyim suna Dumankaya nın kendi anlatımından..250 gr sığır iliğini makarna haşlar gibi suda haşlıyoruz.süzüyoruz.süzdükten sonra blendıra koyuyoruz.içerisine 100 gr kadar hindistan cevizi yağı ,1 çorba kaşığı defne tohumu yağı,1 tatlı kaşığı ısırgan tohumu yağı,1 tatlı kaşığı çörek otu yağı,bunları karıştırıyoruz saç dibine sürüyoruz.friksiyon yapıyoruz.streç film sarıyoruz..üzerine tülbent yada havlu sarıyoruz.2 saat sonra saçımıza uygun bir şampuanla tercihen kimyasalı az bitkisel yada içine su ilave edilip kimyasalı seyreltilmiş şampuanla yıkıyoruz.formül haftada 1 kez uygulanacaktır...saçlarınız fışkıracak haberiniz olsun....sözünü böyle tamamlıyor gülümseyerek:))))
Bende uygulayanlardanım kızımda uyguladım saç dökülmesi 1 uygulamada bitti saç diplerinde yeni ve bir sürü saç çıkıyor moreli düzeldi ,bu şampuan endüstrisine kim dur diyecek petrol katkılarınından dolayı dökülüyor
Benimde bugün ikinci olacak bugün dün yapamadım.Çoğu yeniya canım ondan paylaşamıyorlar :)
Bu arada kardeşime üçüncüyü yaptık ve saçlarının daha çabuk uzadığını gözlemlediğini söyledi
benim yaklaşık 3 ay oldu haftada bir yapıyorum saçlarımda belirgin saç dökülmem durdu toplasan 20 tel ancak dökülüyor.ve yeni saçlarım var elbette ve şuanda çok sağlıklı saçlarım
çok memmunum kızlar
15 günde gösteriyor kendini benim 2 ayda 7-8 cm uzamıstır sanırım
İki kez yaptım henüz 15 gün oldu yani..Gürleşme değil ama uzama oldugunu farkettim kızlar lavantayı bu akşam 1 çay kaşıgı koyacagım zaten yoğun kokuyor
benim saçımda yoğun bi gürleşme olmadı ama şöyle ki bir faydasını gördüm; çocukluğumdan beri kahkül ile büyümüş bir insanım ve alnımda bebek saçlarım oldukça fazlaydı büyümüyor, uzamıyor öyle kalıyor hep kahküllerimle kapıyordum. ilik ile bakımdan sonra şuan 10 cm civarında uzadıklarını görüyorum gerçi bayağı önce yapmıştım ve bunun bebek saçlarımda müthiş bir etki ettiğini söyleyebilirim. lakin ne kendi olan saçımı uzattı ne de gürleştirdi. yinede bir kaç kez daha denemeyi düşünüyorum.
evet tatlım yapıyorum 3 kere oldu bu hafta cumada 4. olacak.Aynı şekilde benimde derdim gürlemesi.Yandan kahkül kullanıyorum ve sanırım saçımdaki o iv biraz fazla açıldı.1 senedir kullanıcam kullanıcaaaaammmm daha yeni kısmet oluyo.1 senedir uygulasaydım neler olurdu bilemiyorum gürleşsinde uzama değil derdim.
buttercup
aynı dertten bende müzdaribim o bebek saçlar bendede kendimi bildim bileli varlar.Umarım onlarda uzar benim çünkü artık onları görmek istemiyorum.Fön çekilmeden önüne dışarı çıkmam ne mümkünnnn
Birde ben belirtmiştim saf ilik yağını kaşlarıma uyguluyorum diye gözlemlerim gürleştirdiği yönünde yani çıkmayan yerlerim halen var amma yine aralarda olmayan yerlerin dolduğunu görüyorum.
Psikolojik olmasın diye daha erken yazmadım ama yeri gelmişken söyliyim.Ama halen devam ediyorum
ilerleyen zamanlarda daha net paylaşırım şekerler
gece uyudum yastığıma koydum hawlumu:) sabaha uyandım parlak dalga dalga misss gıbı saçlar:) ay allah razı olsun ilikçıler herkese önerıyorum bnde:)) uzar sacm 2 aya kdr ıstedgm boyda:) snra da dustum okul yoluna. KIZLAR SIZDEN BI KONU HAKKNDA DAHA YARDM ISTYCMYUZUMDEergenlk dönmınde bıle olmayan ızler kaldı sıwılceden dolayı ne yapsam gecer o kırmızı lekeler lutfen yardmbunu da halledersem hc bı sorun kalmıycak.sizi seviyorum
bugun 3. kez yaptm mıdem bulndı ama uzuyooosaçlarım herkes yapsn
canım ölçüler ilk sayfada var.ben göz kararı koydum sonuçlarını bizimle paylaş.15 güne gözle görülür sonuç alırsın
dene esmer alısa dene wlla bak ben bıseye guwenmem tereddt ederım ama yanı 15 gune farkı görceksn ama ıyı durula yağlı kalmasın scn
walla ben yapıyorum sığır ılıgını cokdaa memnunum:)) bulasık deterjanıyla yıkıyorum önce 1 kez sırtmdan aşagı akıtıyorm yuzume değdrmeden saclarım 2 ayda 8 10 cm uzamıstr
saç dökülme sorusuna cevabım evet kesinlikle çok yararlı durduruyor.
haftada bir yapın yeterli
bende yaptım hatta herkes güldü sonuc güzellll
henüz bir defa kullandım ve ertesi gün saçımdan bir tel bile dökülmedi çook sevinmiştim ama ertesi gün yine yavaş yavaş dökülmeye başladı bu cuma 2. defa yapıcam. ilk yapışımda bile etkisini gösterdiğine inanıyorum umarım saçlarım eski haline döneeerr
sığır iliğini kullanmaya 3 hafta önce başlamıştım. İlk saçıma sürüp yıkadığım gün dk başı elimi saçıma attım ve bir tel geliyordu en fazla ki normalde her elimi attığımda 2 3 tel gelir. 3 kere kullandım ve sığır iliği bitti şu an kasaba gidip almaya üşendiğim için yapamıyorum :) ama gidicem mutlaka
bu kürü haftada bir yapıyorum aynı zamanda haftada bir sinemaki kürünü de uyguluyorum saçımın dökülmesi azaldı gibi.
Ayrıca ben dermatologa da gittim doktor bende kansızlık olduğunu o yüzden saçımın dökülüyo olabiliceğini söyledi 3 4 gündür ilaç kullanıyorum umarım saç dökülmem tamemen biter.
Sığır iliğinin uzun süreli kullanımda işe yarayacağını düşünüyorum. Zaten kuaför ve aktara da sordum düzenli kullanımda sonuç alan bir çok insan varmış
bugün uyguladım bu formülü ve saçımın dökülmesi resmen şıp diye durdu elimi saçıma atıyorum fakat elime gelmiyor saçlarım inanılmaz mutluyum 6-7 aydır inanılmaz şekilde dökülüyordu artık kel kalma korkusu sarmıştı beni çok şükür durdu inşallah bundan sonrada dökülmez ama dökülürse yine buradan sizlere söylerim
bu sigir iligini bende esimde denedim...3 hafta önce basladim ve resimlerini cektim tabi önce...hani sonradan anlayalim göz yanilmasi yada unutkanliga kurban gitmesin diye..sonra sigir iligini aynen tarifteki gibi yaptim ama tarife ilaveten ben badem yagi,ceviz yagi,cörek otu yagi ve 2 dis sarimsak ezip attim icine... güzelce ezdim bunlari sürdüm esimin kafasina ve sardik güzelce 2 saat bekledi...sonra yikadik tabi ve inanilmaz agir sarimsak kokusu...yikarkende dikkat ettik yani defne zeytin yagi sabununu köpürterek iyice yikadik hemen temizleniyor zaten kisa sacta...
sonra basladim esimle dalga gecmeye arada sirada kafasina bakip gözlerimi acip iyice aaaaaa sac cikmis diyip gülüyorduk... iyice espiri konumuz olmustu bu olay..durup dururken hep yapiyordum bu sakayi..2 ci hafta yine yaptik...3 cü haftada amannn kim ugrasak dedim acikcasi..esim yorgundu uyuycakti öglen vaktiben tabi iyi uykular dedim ve sacina takildi yine gözüm..esimde basladi heee sac cikmis demi dedi tabi bende güldüm...
olsun dur bakiyim dedim..egildim baktimki oda neee sac cikmis!! ama esim inanmiyor bu sefer...gün isigina gel cabuk dedim..pencerenin altinda baktim bir süre sari sari tüyler cikmis...yemin etmeye basladim VALLAHI BILLAHI CIKMIS dedim esime..sonra inandi hele sükür..
hemen direk yaptim sürdük kafasina yine ayni karisimi tekarar uyguladik...simdi o cikan sari sari birsüre tüyleri kuvvetlendirmek...onuda hint yagi ile deniyorum..yani yaptik karisimi yikadim defne sabunu ile temizledik iyice..sonrada biraz hint yagi sürdüm o bölümlere öylece kaldi yikamaya gerek yok zaten...
simdi bende sabirsizlikla bekliyorum sonucu..gözümlede görüncede cok sasirdim..garanti olsun diyede karisima bir süre ne var yok yukaridaki gibi eklemistim zaten isede yaradi yani..simdi o kel bölgedeki cikan tüylerde kalinlasip gürlestimiydi tamamdir...sonucu zaten resimlerle yayinlarim..hani yapiyorlarya önce sonra diye
Merhaba Kızlar,
Baştan sona kadar okudum birsürü insanda yeni saç çıkmış. Birgün böyle birşey deneyceğim aklımın ucundan geçmezdi ama bende deneyeceğim.
Ama kokusuna nasıl dayanarım bilmiyorum. Ben kırmızı et bile pişerken hayatta dayanamam sanırım ben bayılırım eşim sürer saçlarıma en kısa sürede deneyeceğim yazarım kızlar.
Kızlar bir şey sorucam:
Ben bu tarifi dün akşam yaptım ama karışım resmen kafamda dondu. Hani böyle yağlı bir et pişirdiğinizde ertesi gün tenceredfe tabakta donar ya işte öyle kafamda dondu :44:
Çıkarıcam diye bir sürü saçım gitti :2:
Kafamda donmaması için daha fazla zeytinyağı mı koysam bilemedim, acaba sığır iliği mi çok geldi?
Saçlarımı burda bazı arkadaşların önerdiği şekilde su dökmeden şampuanladım yağı gitsin diye ama yine de çok uğraşmama gerekti yaa
Siz de nasıl oluyor, karışım sizin de kafanızda donuyor mu kızlar??
Arkadaşım bende dün yaptım saçlarıma hiçte donmadı.bence sen çok koymuşsun.iliği kaynattıktan sonra önce blendırledim sonra süzgeçten geçirdim.yarım su bardağı kadar çıktı,2 yemek kaşığı zeytinyağı,1 yemek kaşığı lavanta yağı,1 yemek kaşığıda çam terebentini koydum.yapanlar çok yapıp kalanı dondurucuya koymuşlar,ben her seferinde taze yapacağım.benim yaptığım gibi yapmanı öneririm canım.birkaç hafta sonra sonuçları yazarım:)