Saç Uzatma Yöntemleri Sığır iliği ile kafamdan saç fışkırıyor kızlar...

Allahım bu kk 'da daha neler okuyacağım böyle.
Bunu da uygulayacağım vallahi.
Gerçi burada okuduğum herşeyi uygulamıyorum
ama bu en ilgi çekici olanıydı.Anladığım kadarıyla etkili
bir yöntem.Şu zamana kadar saçlarımla sorunum olmasına
rağmen hiç uğraşmadım diyebilirim.
Bugün giderken soralım kasaba varmıymış ilik.

Son düzenleme:
bir arkadaş buna benzer bir tarif vermişti bana ana iliği tavada eritiyoduk. denedim pek etkii olmadı ben de bıraktım. bir de bu şekilde deniyim. saçlarım çıksın ve hızlı hızlı uzasın istiyorum. zaten dün saçımın ne kadar uzadığına baktım 9ay önce kestirmiştim ve sadece 9cm uzamış yani ayda 1cm çok moralim bozuldu :KK43: inşallah bu tarif benim saçımı da haftada 1cm uzatır.

Bu kür saçı çabuk uzatmaktan ziyade yeni saç çıkartıyor,bende böyle oldu en azından.ben 3 aydır yapıyorum 4 cm kadar uzadı ama o kadar çok küçük saçım çıktıki inanamadım,zaten benim derdim de saçlarımın gürleşmesi diplerim görünüyordu resmen o kadar çok dökülmüştüküüüüü.Şimdi sabırsızlıkla yeni çıkan saçlarımın uzamasını bekliyorum,uzayınca daha bir gürleşecek saçlarim:KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

Bu kür saçı çabuk uzatmaktan ziyade yeni saç çıkartıyor,bende böyle oldu en azından.ben 3 aydır yapıyorum 4 cm kadar uzadı ama o kadar çok küçük saçım çıktıki inanamadım,zaten benim derdim de saçlarımın gürleşmesi diplerim görünüyordu resmen o kadar çok dökülmüştüküüüüü.Şimdi sabırsızlıkla yeni çıkan saçlarımın uzamasını bekliyorum,uzayınca daha bir gürleşecek saçlarim:KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

benimkiler de döküldü gürleşsin istiyorum. okuduğum kadarıyla bazı arkadaşların saçlarının hızlı uzamasını da sağlamış ya o yönden de etkisi olsa iyi olur :KK70: senin saçlar çıkmış ne güzel darısı bana :KK70:

Şöyle desem daha doğru aslında,saçımın boyu 4 cm kadar uzadı ama yeni çıkan saçlarım daha uzun sanki,her halukarda çok işe yarıyor bence.

Arkadaslar Bende simdi surdum sacima.hem oyle dendgi gbi kokmuyor.
Menekse esansi koydum zaten o kokuo.haslarknde hic
Koku yok....bakalim iki hafta snra ne kadar uzadgna bkicm ona
Gore yazarm ...

ben bu yöntemi çok merak ediyorum ama ilik bulmakta zorlanıyorum :KK43: elimde 2 kullanımlık ilik var dondurucu da bekliyor. yeterli miktarı denkleştirip deneme yapmak için sabırsızlanıyorum ::KK52::KK52:

Ama dewam edicem:))

Ben 4 aydır yapıyorum çok faydasını gördüm.iliği kaynatıp blendırladıktan sonra süzgeçten geçir öyle kullan.bide ben kafamı yıkarken kafamı ıslattıktan sonra direk şampuanlıyorum daha çabuk arınıyor ilik ve 2 şampuanlama yapıyorum mis gibi oluyor,saçlarımda çok yıprnmıyor dökülmüyor:)

Şimdi bu iliği alıyoruz makarna haşlar gibi haşlıyoruz ya, peki bunu hiç süzmeden mi blender a atıyoruz. Süzüyorsak da neyi ayıklamak için süzüyoruz anlamadım. Bir de blenderdan geçirince koku olmuyo mu kapta. Ben çok çok önceleri eriterek yapmıştım, blender a yağlarla koyunca acaip kötü koktu ve hala gitmez kokusu. Eritirken de galiba biraz yakmışım kafamdan akıp gitti yağlar. Şimdi bu ilik haşlayınca tamamen mi eriyo yoksa geriye bir şeyler kalıyo mu? Kalıyosa bunları atıyo muyuz?

kızlar yarın bende deneyeceğim ama ısırgan otunu da duymuştum..bu kürde lavanta yağı daha çok kokusu içinmi tercih ediliyor?çünkü daha başka yağlar vardı hep adı geçen..ısırgan otunun da yağı varmış..onu mu alsam diyorum ot yerine..yoksa barcelona gibi hazır karışım bakım yağımı alsam?

LAVANTA YAĞI: İdrar arttırıcı ve romatizma ağrıları dindirici etkileri vardır. Baş ağrısı stres ve kas ağrıları için iyi gelir ayrıca güve ve sivrisinekleri uzaklaştırmak için kullanılır. Akneleri ve vücuttaki kötü kokuları giderir. Cilde sürüldüğünde ateşi düşürür. Saçtaki sirkeleri gidericidir. KULLANILIŞI: Bir çay bardağı suya veya bir şeker parçası üzerine 3-4 damla damlatılarak alınır. Ayrıca cilde masaj yapılarak kullanılır.

Jojoba Yağı: Kuru saçları tam anlamıyla nemlendirmek için kullanılır. Jojoba yağı saçları yumuşatır ve saç düğümlerini çözmesi için şampuan kullanmadan önce kullanılabilir.

Zeytinyağı: Doğal bileşenleri sayesinde saçı besler ve saçı güçlendirir. Aynı zamanda saçın stresini azaltır ve saça esneklik kazandırarak saçın daha sağlıklı olmasını sağlar.

Hindistancevizi Yağı: Saçın yağlanmasında saça yardım eden yağlardan biridir. Hindistancevizi yağındaki potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir gibi bileşenler saç için en iyi minerallerdir. Saçları güçlendirdiği için hindistancevizi yağı hasarlı saçlar için çok kullanışlıdır.

Biberiye Yağı: İstenmeyen kepek problemi için oldukça kullanışlıdır. Yağı yavaşça ısıtın. Bir pamuk yardımıyla yada parmaklarınızla yağı saçınıza uygulayın. Yağı kafa derinize iyice yedirin ve sıcak bir havlu ile başınızı sarın.

Doğal Menekşe Yağı
Nelere faydalıdır : Egzama ve saç dökülmesine karşı etkilidir. Mikrop öldürücüdür. Aynı zamanda kuru saçların bakımında da etkilidir. Saçı nemlendirir, parlaklık verir ve canlandırır. Ayrıca parfüm yapımında kullanılır.
Uygulanışı : Cilde masaj yapılarak kullanılır.

Ardıç yağı : saçın dökülmesini önler

biberiye yağı : saçın dökülmesini ve kepeği önler

buğday yağı : yıpranmış saçları onarır

ceviz yağı :
saç diplerini ve saçları besler

çam terebentin esansı : saçı besler , dökülmeyi önler , kepeği giderir

çörekotu yağı : saçı besler dökülmesini önler

defne yağı :
saçı uzatır

hint yağı : saç ve kirpikleri güçlendirerek , dökülmesini önlemeye yardımcı olur

ısırgan tohumu yağı : saç dökülmesini durdurur

jojoba yağı : saçı uzatır güçlendirir

menekşe yağı : kuru saçları parlatır nemlendirir

okaliptüs yaği : saç dökülmesinde ve kepeği karşı önerilir

saf zeytin yağı : saçları besler saç diplerini güçlendirir

sarımsak yağı : saçı uzatır , dökülmesini durdurur

susam yağı : saçın kırılmasını önler

tatlı badem yağı :
saçı besler dökülmesini önler

tatlı elma yaği : saçlara yumuşaklık ve parlaklık verir

yılan yağı : saçı uzatır besler gürleştirir

Son düzenleme:
kızlar yarın bende deneyeceğim ama ısırgan otunu da duymuştum..bu kürde lavanta yağı daha çok kokusu içinmi tercih ediliyor?çünkü daha başka yağlar vardı hep adı geçen..ısırgan otunun da yağı varmış..onu mu alsam diyorum ot yerine..yoksa barcelona gibi hazır karışım bakım yağımı alsam?

tercih sebebi kokusu için istersen listendeki başka yaglarla deneyebilirsin :KK34:

bende bepanten bemix evigen amp karışımını uyguladığım zaman dökülme duruyor ama abartılı bi güçlenme ve hacim olmuyor benim saçım ince telli ne yapsaam uzatamıyorum saçımı ama bu sığır iliğini deniycem çok yerde okumuştum :KK1:

ben ilik degilde sıgır beyni ile yaptım aynı şeyi kurban bayramıydı hatrlıyorum benimde açıklıklarım vardı saçımda. şimdi yeniden aklıma geldi yapmam gerek teşekkürlerr :))

Kızlarrr...
O kadar mutluyum ki bu mutluluğumu sizlerle paylaşmadan edemiycem...
Saçlarım o kadar dökülmüştü ki artık böle diplerimde avuç içi kadar açıklıklar vardı ve saçlarımı açık bırakmaya utanıyordum. mecburen hep topluyordum ve çok sıkılmıştım. Daha sonra nette deli gibi dolaşıp bir formül bulmaya çalışırken gördüm. Ve ciddi anlamda hayatım değişti kendime güvenim geldi...
İlk gördüğümde çok iğrendim ve eminim sizde okuyunca ilk önce aynı tepkiyi vereceksiniz. Ama öyle bi canıma tak etti ki bigün gözümü karartıp denedm. Sonra baktım o kadarda iğrenç değilmiş :) vee sadece 2 hafta sonunda kafamın dibinde çıkmış 2 cm uzunluğunda bir sürü saç gördüm. Şu anda o açıldı dediğim yerler tamamen kapandı diyebilirm....
Gel gelelim formüleee:)
Sığır iliği:))
150 gram sığır iliği
50 gram saf zeytinyağı
50 gram lavanta yağı

Kasaba gidin ilik isteyince zaten direk saçına mı sürceksin diyorlar:)
Meğerse herkes bunu uyguluyormuş son duyan benmişim :)
150 gram iliği 1 çay bardağı suyun içinde iyice kaynatın. Zaten o kendiliğinden küçük küçük parçalara ayrılıyor. Sonra posası kalmasın diye blendırdan geçirin ve en son saçlarınızda kalıntı olmasın diye ince telli süzgeçten süzün. içine zeytinyağı ve lavanta yağını karıştırın. ılık bir şekilde saçınıza sürün ve streç filmle sarın. 1-2 saat bekletin ve yıkayın. kalan karışımı cam bir kavanoza koyun ve buzdolabında saklayın. Tekrar kullanacağınız zamanda sıcak suyun içine kavanozla birlikte koyup o şeklde ısıtın..
Sonuca inanamıycaksınızzzz:)))
Hayırlı olsun şimdiden :)

ıyy iğrenç ben yapamam midem bulanır

Bende eski saçlarıma dönmeyi öyle çok istiyorumki.. Gerçi şu anda çok seyrek değil ama eski gür saçlarımı çooooookkkkk özledim. Ramazan ayını bi yolcu edelim sonra hemen başlamak istiyorum bende.. Ahh inşallah dökülen saçlarım geri gelir

X