• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigarayı nasıl bıraktınız

bağımlı arkadaşlar aklıma bir kitapta okuduğum bölümü getirdiniz.

kadın göğüs kanseri, ve göğsü alınıyor, sonrasında kanser başka yerlere sıçrıyor, doktorlar çok umut vermiyorlar artık ama tedavi yöntemlerini önermeye devam ediiyorlar.

kadın da benim gibi biri, hiç sigara kullanmamış, hatta zararlı her şeyden uzak yaşamış. diyor ki intahar edeyim desem onu bile beceremem. ne kadar doz almam gerektiğini ve ilaçların yan etkisini düşünürüm.
tam da ben böyle biriyim.

o yüzden şok oluyorum, burada fikirlerine çok değer verdiğim arkadaşlar var. bu kadar mantıklı insanlar nasıl olur da sigaranın kanıtlanmış bu kadar etkisi varken sigara içebilirler diye düşünüyorum. elbette bağımlılık farklı bir şekilde değerlendirilmeli. ama yine de düşünüyorum işte.

yapmayın kızlar.

Burda sigara içenler aynı senin gibi düşünüyor inan hatta çoğu nefretle içiyor bu illeti çünkü sadece paikolojik değil fizyolojik bagimlilar.
Gelelim bana bugün 5.gunumdeyim pat diye bıraktım. Spor salonunda 55 yaşında yanimsa koşan kadının skorunu ekrandan takip ederken ben yürüyordum o koşuyordu yaşım 38...10 yıldır sigara icmiyor bense 10 yıldır içiyorum çok içiyorum
artık icmeyecegim

Burda sigara içenler aynı senin gibi düşünüyor inan hatta çoğu nefretle içiyor bu illeti çünkü sadece paikolojik değil fizyolojik bagimlilar.
Gelelim bana bugün 5.gunumdeyim pat diye bıraktım. Spor salonunda 55 yaşında yanimsa koşan kadının skorunu ekrandan takip ederken ben yürüyordum o koşuyordu yaşım 38...10 yıldır sigara icmiyor bense 10 yıldır içiyorum çok içiyorum
artık icmeyecegim

ben de Canan Karataya bakıp tatlıyı bırakacağım.
kadın kaç yaşında, hala işinin başında.

bağımlılıkları kesinlikle küçümsemiyorum, yanlış anlaşılmasın, belki ben de bilmediğim bir konuda bağımlıyımdır.

Aslında kafada tamamen bitirmek gerek. Evde kesinlikle tek bir tane bile bırakma hatta eşinde evde içmesin. Ulaşabileceğin yerde olursa ilk zamanlar içersin.
Benim rahmetli halam akciğer kanserinden öldü. O son günlerinde hastanede yanındaydım o yüzden bıraktım. Yani nefes alamayıp nefessiz ölmesi, gırtlağında koca delik açılması, sürekli ciğerinden su çekilmesi o geceleri çektiği acıları görünce ben kendime bunu yapmayacağım dedim ve bıraktım.
Bırakmak istiyorum filmi de işe yarayabilir annem o filmle bıraktı.
Ama kafanda bitirmezsen zor önce kesinlikle artık içmeyeceğim bitti de ve geçerli bir nedenin olsun. Ben kanser olmak istemiyorum genetik yatkınlığım var çünkü. Babam da halam da dedem de kanserden öldü. Ve haliyle net karar verdim ki ben kanser olmak istemiyorum ve olmamak için artık sigara asla içmeyeceğim dedim. Ve geçerli nedenim olunca canım da istemedi. Bir sene olacak artık canım hiç istemiyor, yemekten de keyif alıyorum kahve ve çaydan da. Hatta daha çok tat alıyorum çünkü artık ağız tadım düzeldi..

Lise yillarinda denemistim hicbir zaman sigarayi sevemedim hic bir keyif almadim bu nedenlede kullanmadim.
Umarim sizde tez zamanda birakirsiniz ben hicbir insana sigarayi yakistiramiyorum.

Sanki konuyu ben acmisim gibi,ayni beni anlatmissin konu sahibi:)
Konuyu takip edeyim,cunku bende birakmak istiyorum..

Aslında kafada tamamen bitirmek gerek. Evde kesinlikle tek bir tane bile bırakma hatta eşinde evde içmesin. Ulaşabileceğin yerde olursa ilk zamanlar içersin.
Benim rahmetli halam akciğer kanserinden öldü. O son günlerinde hastanede yanındaydım o yüzden bıraktım. Yani nefes alamayıp nefessiz ölmesi, gırtlağında koca delik açılması, sürekli ciğerinden su çekilmesi o geceleri çektiği acıları görünce ben kendime bunu yapmayacağım dedim ve bıraktım.
Bırakmak istiyorum filmi de işe yarayabilir annem o filmle bıraktı.
Ama kafanda bitirmezsen zor önce kesinlikle artık içmeyeceğim bitti de ve geçerli bir nedenin olsun. Ben kanser olmak istemiyorum genetik yatkınlığım var çünkü. Babam da halam da dedem de kanserden öldü. Ve haliyle net karar verdim ki ben kanser olmak istemiyorum ve olmamak için artık sigara asla içmeyeceğim dedim. Ve geçerli nedenim olunca canım da istemedi. Bir sene olacak artık canım hiç istemiyor, yemekten de keyif alıyorum kahve ve çaydan da. Hatta daha çok tat alıyorum çünkü artık ağız tadım düzeldi..

eşimin babası da akciğer kanserinden vefat etti, 40 yıldır içiyormuş dile kolay.

eşimin abileri bu vesileyle bıraktılar.

aslında eşimin ailesinde de kansere yatkınlık var, ben o yüzden eşim için de şekerli gıdaları kısıtlamayı düşünüyorum ama benimle aynı fikirde değil.

bu da aklında olsun, tatlı da kanseri besleyen bir numaralı yiyeceklerden.

gerçi kendimizi korumak çok mümkün mü bilemiyorum artık da, en azından yaşadığımız ömrü kaliteli yaşamaya çalışacağız.

ben bu aralar kırsal yaşamına dönmeyi düşünmeye başladım, organik yaşam, becerebileceğimden de emin değilim, elim yatkın değil o işlere. çocukların eğitimi de var.

beni bu fikirlere iten bir çok olay yaşıyorum, en son bir yazı okudum,
ilgilenenler için paylaşayım, biraz dini içeriği var ama, isterseniz o kısımları filtreleyin;

http://kalemzade.net/2016/02/26/az-yazili-yazi-01/

ben de Canan Karataya bakıp tatlıyı bırakacağım.
kadın kaç yaşında, hala işinin başında.

bağımlılıkları kesinlikle küçümsemiyorum, yanlış anlaşılmasın, belki ben de bilmediğim bir konuda bağımlıyımdır.

Yok küçümsedi gini kesinlikle düşünmedim sadece içimi döktüm:) malum zor bir 5.gundeyim.Bagimliligin her türlüsü zor sigara çok fonksiyonlu zarar veriyor

Yok küçümsedi gini kesinlikle düşünmedim sadece içimi döktüm:) malum zor bir 5.gundeyim.Bagimliligin her türlüsü zor sigara çok fonksiyonlu zarar veriyor

sizi tebrik ederim.

bence sigarayı bırakan kişilerin yaşadıkları ve paylaşımları da size destek olabilir, motivasyonunuzu artırır.

eşimin babası da akciğer kanserinden vefat etti, 40 yıldır içiyormuş dile kolay.

aslında eşimin ailesinde de kansere yatkınlık var, ben o yüzden eşim için de şekerli gıdaları kısıtlamayı düşünüyorum ama benimle aynı fikirde değil.

gerçi kendimizi korumak çok mümkün mü bilemiyorum artık da, en azından yaşadığımız ömrü kaliteli yaşamaya çalışacağız.

ben bu aralar kırsal yaşamına dönmeyi düşünmeye başladım, organik yaşam, becerebileceğimden de emin değilim, elim yatkın değil o işlere. çocukların eğitimi de var.

ilgilenenler için paylaşayım, biraz dini içeriği var ama, isterseniz o kısımları filtreleyin;

Demek bir sonraki aşama o.. Ailedeki yatkınlıktan korkunca sonra şekeri kesmeye çalışıyorsun gerçekten, kanser hücreleri şekerle besleniyor diye bir yazı okumuştum ben de ondan sonra şekeri kesmeye çalışıyorum..
Ben de önce çayda sonra kahvede şekeri bıraktım. Tatlı da eve sokmuyorum onun yerine ıvır zıvır olarak ceviz fındık badem veya meyve yiyorum sadece.
Gerçi haftada bir kaçamak tatlı yiyorum, onda da ölçüyü bari kendim ayarlayayım diye evde yapıyorum.
Organik hayata geçmek güzel de güvenemiyorsun ki.
Mesela şimdi kırsalı geniş bir ile atandık geldik, burada pazarlarda köylü teyzelerden ısırgan otu falan gibi otlar sebzeler alıyordum ne bileyim yumurta alıyordum. Bir arkadaş yumurtada tavuk da organik yok boşa para bayılıyorsun az yemek gerek dedi. Ne bileyim kendi yoğurdumu yapmaya başladım onda da aynı mayadan devam ettiğin için bir süre sonra gerekli yararı alamıyorsun dedi mesela ne derece doğru bilmiyorum.
O sağlıklı yaşama ve az acıyla ölme, kanser acısı yaşamadan ölme isteği beni de oralara taşıdı ama herkes boşa uğraşıyorsun diyor. Artık doğal hiç bir şey kalmadı boşa uğraşıyorsun diyorlar ne derece doğru bilmiyorum :(

Demek bir sonraki aşama o.. Ailedeki yatkınlıktan korkunca sonra şekeri kesmeye çalışıyorsun gerçekten, kanser hücreleri şekerle besleniyor diye bir yazı okumuştum ben de ondan sonra şekeri kesmeye çalışıyorum..
Ben de önce çayda sonra kahvede şekeri bıraktım. Tatlı da eve sokmuyorum onun yerine ıvır zıvır olarak ceviz fındık badem veya meyve yiyorum sadece.
Gerçi haftada bir kaçamak tatlı yiyorum, onda da ölçüyü bari kendim ayarlayayım diye evde yapıyorum.
Organik hayata geçmek güzel de güvenemiyorsun ki.
Mesela şimdi kırsalı geniş bir ile atandık geldik, burada pazarlarda köylü teyzelerden ısırgan otu falan gibi otlar sebzeler alıyordum ne bileyim yumurta alıyordum. Bir arkadaş yumurtada tavuk da organik yok boşa para bayılıyorsun az yemek gerek dedi. Ne bileyim kendi yoğurdumu yapmaya başladım onda da aynı mayadan devam ettiğin için bir süre sonra gerekli yararı alamıyorsun dedi mesela ne derece doğru bilmiyorum.
O sağlıklı yaşama ve az acıyla ölme, kanser acısı yaşamadan ölme isteği beni de oralara taşıdı ama herkes boşa uğraşıyorsun diyor. Artık doğal hiç bir şey kalmadı boşa uğraşıyorsun diyorlar ne derece doğru bilmiyorum :KK43:

arkadaşınız da pek bir boşboğazmış kusura bakmasın :)

ben de oğlum için özellikle köy yumurtası ve köy tavuğu bulmaya çalışıyorum.

zor gerçekten ama kesinlikle öncelikle lezzette fark ediyor.

tamamen organiğini bulamıyorumdur muhtemelen, arkadaşınız bu konuda haklı olabilir, ama kötünün iyisi sonuçta.

kendi yoğurdunuzda da kesinlikle lezzet farkını fark edersiniz, yine en faydalı hali olmasa bile markettekinden iyidir.

bence doğru yoldasınız.
ben bu aralar tembelleştim iyice, yazdığım fikirler şimdilik sadece kafamda, eyleme geçen bir durum yok.

Şehre olan bagimliligimiz bence:) bagimliligin her türlüsü kötü

Sigara içmeyi çok seviyorum, günde iki pakete yakın kullanıyorum. Hem maddi anlamda ciddi bir külfet, hem simdi bi sigara yakayım yanına kahve yapayım derken ciddi bir zaman kaybı. Saglık konusunda şimdilik bir etkisi olmadı ama olmayacağı anlamına gelmiyor tabi.

Champix dahil bir sürü yöntem denedim ama yılların alışkanlığı ve hiçbir sey sigaradan aldığım keyfi vermiyor. Bırakmayı cok istiyorum ama bırakacağıma inanmıyorum. Umarım siz başarırsınız

arkadaşınız da pek bir boşboğazmış kusura bakmasın :)

ben de oğlum için özellikle köy yumurtası ve köy tavuğu bulmaya çalışıyorum.

zor gerçekten ama kesinlikle öncelikle lezzette fark ediyor.

tamamen organiğini bulamıyorumdur muhtemelen, arkadaşınız bu konuda haklı olabilir, ama kötünün iyisi sonuçta.

kendi yoğurdunuzda da kesinlikle lezzet farkını fark edersiniz, yine en faydalı hali olmasa bile markettekinden iyidir.

bence doğru yoldasınız.
ben bu aralar tembelleştim iyice, yazdığım fikirler şimdilik sadece kafamda, eyleme geçen bir durum yok.

Teşekkür ederim..
Umarım iyi yoldayımdır, o genetik faktör ne yazık ki beni endişelendiriyor.
Baba tarafımda ne yazık ki genetik hastalıklar çok... En korkutanı da kanser ne yazık ki..
Umarım doğru yoldayımdır da bu tip kötü hastalıklara yakalanmam ben de.
Umarım siz de güzel fikirlerinizi uygulamaya başlarsınız...

ben 6 sene önce bıraktım gunde 2 paket ıcıyordum doktor tavsıyesı sonucu champıx dıye ılacla bıraktım ılk uc gunde sıgaradan tamamen kurtuldum ve hıc aklıma gelmıyor.
Bende champix kullanarak bırakmıştım iki sene önce. .bir yıl içmeyip yeniden başladım lanet sigaraya..şimdi yeniden denemek istiyorum champix yine aynı etkiyi yapar inşallah..

Artık şu illetten kurtulmak istiyorum eşim de içiyo ama günde 3 tane filan ben de köküne kadar içiyorum engel olamıyorum
Yemeğin arkasına güzel gider yak bitane
Efkar dağıtır yak bitane
Film arası yak bitane
Çayla iyi gideryak bi tane
Arkadaş sevgilisiyle barışmış yak bitane
Kk da güzel konular var dur okurken de
yakayım bitane
Diye diye iyice alıştım
Eşim artık bırakalım diyo ama yapamam korkusundan bırakmayalım diyorum onu da zorlamış gibi oluyorum
O bıraksa ben iğrenç kokcam
Bırakan arkadaşların tavsiyelerine çok ihtiyacım var
Kafanda bitir diyenler olacak bitmiyo arkadaşım gibi olmuş meret.
eşim günde 2 paket içiyordu champıx kullanıyor şimdi 2 -3 dal içiyor inş hepten bırakır biraz pahalı ama aylık sigara parasından ucuz birde ciğerinde nodul vardı ben hergün söylüyordum bir ara bırak diye

Bn emzirdim halde birakamiom hamileyken birakmistim sonra dayanamayıp başladım ailem herkes baskı yapio bırak diye birakamiom vicdanim da rahat değil ortaokul son sınıftan beri içiyorum tek tuk derken pakete gecio insan

bende migren gibi baş ağrıları vardı sigara içerken artıyordu bi süre sonra kokusundan filanda tiksinmeye başlamıştım hatta ağır grip olduğumda bademciklerim filan şişerdi o zamanlar kokusu beni iyice tiksindirirdi,içenin bile yanında duramaz olurdum derken nişanlandım e artık anne olacağım vücuduma iyi bakmam lazım diye düşünürken bir de baktım bırakmışım :nazar::KK51:
darısı eşimin başına :KK12:ve tüm isteyenlere ;)
kıssadan hisse bırakmak istedim artıları eksileri topladım ve yapmam gerekeni yaptım :21:

Artık şu illetten kurtulmak istiyorum eşim de içiyo ama günde 3 tane filan ben de köküne kadar içiyorum engel olamıyorum
Yemeğin arkasına güzel gider yak bitane
Efkar dağıtır yak bitane
Film arası yak bitane
Çayla iyi gideryak bi tane
Arkadaş sevgilisiyle barışmış yak bitane
Kk da güzel konular var dur okurken de
yakayım bitane
Diye diye iyice alıştım
Eşim artık bırakalım diyo ama yapamam korkusundan bırakmayalım diyorum onu da zorlamış gibi oluyorum
O bıraksa ben iğrenç kokcam
Bırakan arkadaşların tavsiyelerine çok ihtiyacım var
Kafanda bitir diyenler olacak bitmiyo arkadaşım gibi olmuş meret.

ben ömrümde ağzıma sürmedim çok şükür eşimde içmiyor ben kayınpederime baskı yaptım bırakma konusunda bıraktı çok şükür 1 seneyi geçti :)
göğüs hastalıklarında sigarayı bıraktırma polikliniği oluyor haftanın belli günü bence randevu al ve git kayın pederime bütün sülale bırakamazsın diyordu 12 yaşından beri içiyormuş 50 küsür şuan yaşı ama bıraktı çok şükür ona o polikliniğe randevu aldım ilaç verdi doktor yapması gerekleri söyledi ve 1 haftada tiksindi sigaradan

Ben içmiyorum içeni de hiç anlamadım mesela eşimi günde bi pakete yakın içiyordu dedim artık bu böyle olmaz ben ilerde çocuklarımın seninle daha çok vakit geçirmesini istiyorum bizim zamanımızda n çalma dedim ve bi sigara bıraktırma polıklınıgınden randevu aldım zorla goturdum ve geç kaldık son hastaymış zaten eşim. Doktordan rica ettik bi takım testler istedi zaten ilaç belli. Yazdı reçeteyi bi sağlık ocağına yönlendirdi bizi orda ücretsiz verdiler. Bi hafta hem ilaç hem sigara ıctı sonra midem almıyor falan demeye başladı çok şükür 1 aydır ıcmıyo bu ilaç tedavisi 3 sürüyormuş. Daha güzel uyuduğunu daha az yorulduğunu daha mutlu olduğunu söylüyor tabi ilk on gün nasılsın diyenlere mutsuzum diye cevap veriyordu ama geçiyormuş zamanla. Bi deneyin derim başarılar....

Hamilelikte biraktim,8 ay oldu.
Her gece ruyama giriyor.
Emzirirken de icmicem ama sonra yine başlarım sanırım.
Nasıl bir illetse Allah'ım insallah kızımı kucagima alınca aklima bile gelmez
Seni de en kisa zamanda Allah kurtarsin

Back