Sigarayı nasıl bıraktınız

ben 2 kere okudum 2 kere bıraktım:) tekrar bırakmak istediğimde yine okuyacağım..
bu şekilde severek ayrılmanın sonucu tekrar başlamak sanırım:)) bir tiksinti nefret olmadığı sürece ayrılıp ayrılıp kavuşacağız gibime geliyor..

Bi sigara bıraktırma ilacı geyiği dönüyor tam okumadım ama bildiğimi ilave edeyim: Etkileşim yelpazesi çook geniş bir ilaç. Herkes kullanamıyor

Ben de her yolu denedim, azaltarak bırakmayı denedim, 2 hafta demedi çoğalttım.
Pat diye bırakayım dedim, bir hafta boyunca sinir küpü olarak gezdim. En sonunda annem "Aaa edepsiz misin, yak sigaranı otur bu ne be" dedi. Gittim yaktım.
Elektronik sigara deneme bile ipin ucu kaçıyor, kaç tane içtiğini de bilmiyorsun.
Bazı kürler denedim, hiçbir etkisi olmadı.
Psikologa gittim, Allen carr videolarını izle dedi. Sigara içmekten fırsat bulamadım.

Sonra...

Hamile kaldım.
1 paket içtiğim sigarayı günde 3e indirdim. 2 ay demedi vicdan yaptım uyuyamaz oldum, bıraktım. Zorlanmadım bile.
Çünkü kendime "Sigarayı bırakmıyorum, çocuk doğacak, emzireceğim... Vücudumdan tamamen ayrılacak, sonra canım çekerse yakacağım" sözü verdim

Sen de öyle yap. Paket alma, kahveni -çayını vb. sigarasız içmeye çalış "kendimi deniyorum, canım çekerse yakarım" rahatlığıyla yaklaş.

bağımlı arkadaşlar aklıma bir kitapta okuduğum bölümü getirdiniz.

kadın göğüs kanseri, ve göğsü alınıyor, sonrasında kanser başka yerlere sıçrıyor, doktorlar çok umut vermiyorlar artık ama tedavi yöntemlerini önermeye devam ediiyorlar.

kadın da benim gibi biri, hiç sigara kullanmamış, hatta zararlı her şeyden uzak yaşamış. diyor ki intahar edeyim desem onu bile beceremem. ne kadar doz almam gerektiğini ve ilaçların yan etkisini düşünürüm.
tam da ben böyle biriyim.

o yüzden şok oluyorum, burada fikirlerine çok değer verdiğim arkadaşlar var. bu kadar mantıklı insanlar nasıl olur da sigaranın kanıtlanmış bu kadar etkisi varken sigara içebilirler diye düşünüyorum. elbette bağımlılık farklı bir şekilde değerlendirilmeli. ama yine de düşünüyorum işte.

yapmayın kızlar.

Aynen yaw. Hep diyorum ben sigara içmeyi seviyorum. Ama hem bütçeye hem sağlığıma zarar diye bırakmak istiyorum. Böyle olunca da bırak başla, bırak başla yalama oluyor iyice. Olsun bıraktığımız aralıklar kar kalsın yanımıza.

ben tamamen keyifciydim. çay, kahve, muhabbet esnasında hooop hemen bir tane istemsizce yakardım. hiçbir zaman sigarayı bırakmak istemedim çünkü içmeyi seviyorum. günde 1,5 paket içtiğimde olurdu 4 günde 1 paket içtiğimde.
2 ay önce kokusundan birden tiksindin hala içmiyorum. sanki içince midem bulanacakmış gibi hissediyorum içmiyorum.
bazen canım istiyor aman diyorum şimdi gene kokusundan rahatsız olacağım deyip vazgeçiyorum. çok nadir kahveyle birde çok sinirlenince aklıma gelir.
kendinizi ne kadar şartlarsanız şartlayın bırakamazsınız. tam olarak hazır olduğunuzda ancak.

bırakmak istiyorum filmini mutlaka izleyin ama yalnız başınıza çok sessiz bir ortam olmalı ve çoluk çocuk nedeniyle odaklanamadım demeyin. herkesden uzak kafanızda hiçbir şey yokken izleyin. en azından algınızı değiştirir.... denyimlerimi daha müsait bir anda paylaşıcam. takipte kalın.. :)

Tütün alıp evde sarıyorum artık, eşim ve ben günde 3 paketten epey bir kar ettik
Tütün o kadar lezzetli de değil, bir paket bitiremiyorum artık
Bırakma konusunda umudum kalmadı =((

Tütün alıp evde sarıyorum artık, eşim ve ben günde 3 paketten epey bir kar ettik

Günde 3 paket de çokmuş ama ya... Biz bir birbuçuk civarında içiyoruz iki kişi. Gece dışarı çıktıysak, alkol de varsa iki oluyor.

Umudunu kaybetme bence. Bir de bırakmak değil ara vermek olarak düşün bakalım. Belki işe yarar.

Tütünün içine bulabiliyorsan dut yaprağı at biraz nemlendir. Sarımını hafif gevşekten yap. İçimi kolaylaşır.
Eski tiryakilerden kim kaldı

ben 6 sene önce bıraktım gunde 2 paket ıcıyordum doktor tavsıyesı sonucu champıx dıye ılacla bıraktım ılk uc gunde sıgaradan tamamen kurtuldum ve hıc aklıma gelmıyor.
Bu yöntemle iş arkadaşım bıraktı.Günde 3 pakete yakın içerdi.hatta ilaçsız bırakma denemesi en fazla 2 saattir.O kadar bağımlıydı.

Tütünün içine bulabiliyorsan dut yaprağı at biraz nemlendir. Sarımını hafif gevşekten yap. İçimi kolaylaşır.
Eski tiryakilerden kim kaldı

Çok sıkı sarmıyorum zaten makina ile sardığımdan biraz gevşek oluyor
Lezzetini arttırmak istemiyorum, böyle olunca günde 1 paketi bitiremiyorum işime geliyor ondan =))
Tütüne başladığımızdan beri iki ay oldu sanırım, çok para harcağımızı fark ettim sigaraya bayağı bir tasarruf oldu, iki kişi aylık ortalama 65 liraya düştü sigara masrafımız, eskiden 2 günde veriyorduk o parayı. Bir kaç gündür tabakamla savaşıyorum şu sıralar, iş saati içinde 10 taneyi bitirmemeye çalışıyorum, böylece bir paketin daha da altına düşürebileceğim, durakta ve yürürken içtiklerimi de kaldırdım, bir tek sabah sigarama çözüm üretemedim, kalkar kalkmaz ilk işim oluyor sigara, aç karnına uyku sersemi, eşim çok kızıyor o kahvaltı yapmadan asla içmez, aç karnına içme bari diye tepiniyor ama 20 yılın alışkanlığı nasıl vazgeçicem bilmiyorum =(((

Çok savaşıyorum bu ara kendimle, bir paketin altına düştük ikimizde ama benim sabah gözümü açar açmaz içmek gibi pis bir alışkanlığım var, ondan kurtulamıyorum, daha yüzümü yıkamadan ilk işim sigara yakmak oluyor, nefret ediyorum bazen kendimden =((

Onu çözersen sigara olayını çözersin bence. Ben aç karnına içemem mesela. Ama eşim gözünü açıp sigara yakıyor resmen.

Anlıyorum, aç karnına sigara içeni vazgeçirmesi zordur. Sabah uyandığımda ilk işim kendime koca bir kupa kahve yapmak ve art arda 3 dal sigara içmek olurdu. Kısa da değil, değerleri yüksek 3 dal uzun sigara art arda...
Sabah ritüelimdi, eğer içmezsem beynim çalışmıyor gibi hissederdim. Pc başında tasarım yaparken, mutlaka kahvem ve sigaram yanımda olurdu, ilham gelmezdi ya, kafam basmazdı bildiğim şeylere. Hatta hakim amcam vardı, basit bir dilekçe bile yazamıyorum sigara yakmadan derdi, Allah rahmet eylesin...

Maddi olarak ayrı külfet, sağlık açısından ayrı... Sert içme dediğim tütün balgam yapar, gıcık öksürüğü yapar. Boğazın tahriş olur. Az içeceğim diye de kendini bu açıdan hırpalama.

Ben bıraktım şimdi, hamile olduğum için vicdan yaptım. İçemiyorum.
Kahve - çay- bilgisayar vb. keyiflere tutunan bir şey sigara, nikotin bağımlılığı değil sosyopsikolojik bir bağımlılık. Sigara içen arkadaşların olmamalı çevrende, sana sigarayı hatırlatmamalı ortam. Çakmak sesi bile duymamalısın. Çoook uzun mevzu.

Umarım sigara bizi bırakmadan, biz onu tamamen bırakırız.

Maalesef ben de seviyorum sigara içmeyi,
Pat diye bıraktım,sadece bir gün sürdü,günün sonunda önüme gelene bin tekme gibiydim
Psikiyatristin önerisini deneyeceğim,paylaştığın için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…