Sigaranın sağlığa zararları ve bırakma yöntemleri

KÜLDEN,KÖTÜ KOKUDAN KURTULMAK İSTİYORSANIZ, HEM CEBİNİZİ HEM SAĞLIĞINIZI DÜŞÜNÜYORSANIZ KESİNLİKLE ELEKTRONİK SİGARA 1 AYDA SİGARAYA VERECEĞİNİZ PARANIN ÜÇTE BİRİNİ ÖDEYEREK SAHİP OLABİLİRSİNİZ , DENEYİN FARKI YAŞAYARAK GÖRECEKSİNİZ, SİGARAYI ZEVKLE BIRAKACAKSINIZ.........Elektrikli Sigara, Red Kiwi, Elektronik Sigara

/ TAPDK, Tütün Mamullerinin Zararlarından Korumaya Yönelik Üretim Şekline, Etiketlenmesine ve Denetlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 'Kurum, tüketicinin bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla bu madde uyarınca sağladığı bilgileri, ticari sır oluşturan özellikle ürün formülü bilgilerinin korunmasına özen göstererek halkın bilgisine sunar' hükmü gereğince, söz konusu maddeleri açıkladı.

Kurum, 2012 yılında 6 sigara üreticisi firma tarafından piyasaya arz edilen 267 değişik markalı sigara mamulat çeşidinin üretiminde kullanılan girdileri, 'katkı maddeleri', 'sigara kağıdı', 'kenar ek yeri yapıştırıcısı', 'sigara kağıdı üzerinde kullanılan mürekkep', 'filtreleme maddesi', 'filtre sargısı', 'filtre yapıştırıcısı' ve 'uç kağıdı ve uç kağıdı mürekkebi' başlıkları altında kamuoyu ile paylaştı.

SİGARADA ALKOLE RASTLANDI

Açıklanan listelere göre, sigaralarda 269´u (yanmış) katkı maddesi olmak üzere 602 farklı girdi kullanıldığı ortaya çıktı.

'Katkı maddeleri' başlığıyla açıklanan listede, 'anisaldehit, asetik asit, asetofenon, bal, benzil alkol, Bulgar gül yağı, etil alkol, gliserol, ıhlamur yağı, meyan kökü tozu, nitrojen, ökaliptol, propilen glikol, rom, şeker, vanilya, yasemin ve yıldız anason yağı'nın da aralarında bulunduğu 269 madde yer aldı. Sigara kağıdı için 25 (yanmış), kenar ek yeri yapıştırıcısı için 9 (yanmış), sigara kağıdı üzerindeki mürekkepte 35 (yanmış), filtreleme için 39 (yanmamış), filtre sargısında 51 (yanmamış), filtre yapıştırıcısında 37 (yanmamış), uç kağıdı ve mürekkebinde 137 maddenin (yanmamış) kullandığını belirlendi.

sigara bağımlısı olupta bir iki senedir içmeyenlere sorum olucak, sigarayla en zorlu müzadele dönemi ne kadar sürdü ve 1 2 yıl sonra hala üzgün, bunalım sinirli vs. hallerinizde hala sigara yakma isteği duyuyormusnuz?

ben champix sipariş ettim bu akşam elimde olucak inşallah......ben bırakırsam herkes bırakır diye düşünüyorum gelişmeleri yazarım inşallah..

Merhaba arkadaşlar :KK43:( Size çok üzülerek söylüyorum ki ben daha çok gencim. Ve tabii kide bu iş merak tan başladı sadece 1 kere içicektim. 4e çıktı şuan pek niyetim yok ama dediğim gibi daha 18'imde bile değilim. Yaptığımın çok yanlış olduğunu biliyorum. En son içtiğimde iğrendim hatta. Ama ben kurtulamicakmışım gibi geliyor. Gençliğimi feda etmek istemiyorum. Tekrar söyliyeyim daha çok gencim. Şuan içmeye niyetim yok ama çok korkuyorum devam etmekten.... :KK43:((((

ben bir ara 1 paket hatta bir aralar moral bozukluğundan 2paket içiyordum..yemek yedikten sonra tek aklıma gelen oydu..çok hasta olucam kimlere kızıpta kendime neleryapıyorum dişlerim ne kötü iç organlarım ne halde diye düşüne düşüne şuan gunde 1 bilemedin 2 tane içiyorum ama yakında komple kesicem..

sevgili arkadaşlar. 15 yıllık kötü bir tiryaki, içiciydim. Günde en az 1 paket.. Bazan daha fazla.. Sabah kalkar kalkmaz sigara yakıyordum.. Bıraktım.. çok mutluyum.. Ben sigarayı hipnozla bıraktım. Beş gün üst üste yapılan seanslar sayesinde bıraktım. Çok kolay oldu... İlgilenen olursa detaylı bilgi verebilirim..

İşte bir haberden kesit. "Klinik ve Uygulamalı Hipnoz Derneği, 23 yılda telkin yöntemiyle 40 bin kişiye sigarayı bıraktırdı. Hipnozla kötü alışkanlığına veda eden kişi kilo da almıyor.

Her yıl 100 bin kişinin sigaraya bağlı hastalıklardan yaşamını yitirdiği ülkemizde, Klinik ve Uygulamalı Hipnoz Derneği Başkanı Kadir Demirel, hipnoz tekniğiyle 23 yılda, 40 bin kişiye sigarayı bıraktırdı.

TÜBİTAK’ın araştırmasına göre dünyada sigara bırakmada en kolay yöntemin hipnoz olduğunu ifade eden Demirel, önce kişinin sigarayı bırakmaya karar vermesi gerektiğini ve 5 gün üst üste seanslara katılması gerektiğini söyledi.

Kişinin 0-7 yaş döneminde sigaradan etkilendiğini ve bilinçaltında sigarayla ilgili bilgilerin yerleştiğini belirten Demirel, “Kişiler, küçükken büyüklere özeniyor. Büyüyünce onlar gigi, sigara içebileceklerini düşünüyor, daha özgür olacağını sanıyor, içmeye başlayınca da, nikotin bağımlılığı oluşuyor. Hipnozla her ikisi ile mücadele etmek de çok kolay hale geliyor. dedi.

Dumanda Türkan Şoray faktörü
(başka sitelerden alıntıdır)

Yeşil Çayla bir hayli azalttım.Siagara isteği geldikçe yeşil çay içtim.. :KK51:
Şimdi sadece günde 1 en fazla 3 tane içiyorum günde bir bir buçuk paket içerken.. Ve çok kısa bir sürede bu kadar indirdim.. Sanırım bırakırım, bırakmak istiyorum çünkü..

Yeşil Çayla bir hayli azalttım.Siagara isteği geldikçe yeşil çay içtim.. :KK51:
Şimdi sadece günde 1 en fazla 3 tane içiyorum günde bir bir buçuk paket içerken.. Ve çok kısa bir sürede bu kadar indirdim.. Sanırım bırakırım, bırakmak istiyorum çünkü..

canım haddime değil ama birşey söylemek istiyorum;
azaltarak olmaz inanki ben çok denedim ve olmadı vücudumuzu bir şekilde nikotinden uzaklaştırmamız şart.
ben aniden bıraktım bir anda karar verdim tam 8 gün olmuş.
sadece 1ve 2. gün içindeki küçük canavar seni kandırmaya çalışabilir ,ama napıyoruz ona şöyle bi nanik yapıp keyif aldıgımız başka şeyler yapıyoruz.aklımıza geldikçe sakız çiğneyebiliriz bitki çayı içebiliriz su içebiliriz çekirdek çitleyebiliriz:) ama sakın benim gibi o iki gunun gafletine düşüpte buzdolabına abone olmayın:)
inan 5. günden sonra aklına dahi gelmiyor şu an okadar rahatımkii yıllar sonra nefes almanın nedemek oldugunu yeniden keşfettim,yediğim içtiğimin tadını almaya başladım,en önemlisi sağlıklı yaşamaya başladım.13 yıl 117 bin tl çöpe atmışım sağlıgımı riske atmışım,bırakmak isteyen varsa tek söyliyeceğim şey herşey iradede bitiyor istesem bırakırım ama içmeyi seviyorum gibi kendinizin bile inanmadığı yalanlarla hayatınızı tehlikeye atmayın

Hipnoz gercekten işe yarıyor. Siteye yeni uyeyim kadınlarklubu sayesinde hipnozla tanıstım.(zelis hanıma tesekürler)
ve artık sigara içmiyorum ve cok mutluyum. Bu kadar kolay olacagını düşünmemiştim. Kendimi yeni doğmuş gibi hissediyorum. İçen herkesin bırakması gerekli bu illeti. Bu hipnozla olur yada baska bir yöntemle ama ne olursa olsun bırakın. Bende hipnoz etkili oldu. hepinizi öpüyorum. :KK17:

bnde hipnoz yöntmini denemek istiyorum istanbul anadolu yakasındayım önerebileceğiniz bi yer varmı arkadaşlar kurtulmak istiyorum bu beladan

İşte bir haberden kesit. "Klinik ve Uygulamalı Hipnoz Derneği, 23 yılda telkin yöntemiyle 40 bin kişiye sigarayı bıraktırdı. Hipnozla kötü alışkanlığına veda eden kişi kilo da almıyor.

Her yıl 100 bin kişinin sigaraya bağlı hastalıklardan yaşamını yitirdiği ülkemizde, Klinik ve Uygulamalı Hipnoz Derneği Başkanı Kadir Demirel, hipnoz tekniğiyle 23 yılda, 40 bin kişiye sigarayı bıraktırdı.

TÜBİTAK’ın araştırmasına göre dünyada sigara bırakmada en kolay yöntemin hipnoz olduğunu ifade eden Demirel, önce kişinin sigarayı bırakmaya karar vermesi gerektiğini ve 5 gün üst üste seanslara katılması gerektiğini söyledi.

Kişinin 0-7 yaş döneminde sigaradan etkilendiğini ve bilinçaltında sigarayla ilgili bilgilerin yerleştiğini belirten Demirel, “Kişiler, küçükken büyüklere özeniyor. Büyüyünce onlar gigi, sigara içebileceklerini düşünüyor, daha özgür olacağını sanıyor, içmeye başlayınca da, nikotin bağımlılığı oluşuyor. Hipnozla her ikisi ile mücadele etmek de çok kolay hale geliyor. dedi.

Dumanda Türkan Şoray faktörü
(başka sitelerden alıntıdır)

hipnoz konusunda ben de çok kararsızım. mora terapi diye bir yontem duydum vucuda sigarayı unutturuyormus ama bir zararı olabilir diye mora terapiden korktum açıkçası. hipnoz daha güvenli geliyor. kendi kenime bırakamıyorum en iyisi alternatif çözümler bulmak

Sigarayı bırakamıyorum diye bişey olamaz. Bırakmak istemeyenler bırakamaz tabi ki. Ben 5 sene sigara içtim ama aylardır içmiyorum, bıraktım. Her insanda irade vardır. Yeter ki gerçekten istenilsin. Azaltarak falan da bırakılmaz ayrıca. Ben birgün uyandım artık sigara içmeyeceğim dedim ve bir tane dahi içmedim ondan sonra. Özellikle bayanlar daha çok dikkat etmeli dişlerinizin sararmasından tutun cildinizin erken yaşlanmasına kadar bir çok etkisi var. İç organlara zararını saymıyorum bile. Ama sağlığına önem vermeyen bir bayan en azından dış görünümünü önemsiyordur. Kendi sağlığımız ve cildimiz için içmemeliyiz.

Sigaranın allah belasını versin,şu ana kadar hangi hastalığı geçirdiysem(grip,nezle,faranjit) sayesin de içmeyen insanlara göre 2 kat kötü geçirdim.çabuk iyileşemiyorsun bağışıklıkn sistemini baskılıyor

X