Sigaranın sağlığa zararları ve bırakma yöntemleri

canım demek bitti kabusun
sevindim senin adına
inşallah bundan sonra çok daha mutlu olursun

sigarayı bırakma kararınıda tebrik ediyorum
aahhh bende bırakabilsem

Evet canım bitti çok şükür :KK76::KK76: Amin inşallah..

Valla sigarayı bırakma fikrim hiç yoktu dediğim gibi birden bişey doğdu içime ve bu kararı aldım...Umarım bu kararımda da irademi korurum..Darısı senin başına inşallahhhhh

Evet canım bitti çok şükür :KK76::KK76: Amin inşallah..

Valla sigarayı bırakma fikrim hiç yoktu dediğim gibi birden bişey doğdu içime ve bu kararı aldım...Umarım bu kararımda da irademi korurum..Darısı senin başına inşallahhhhh
inşallah bırakırsın o zaman darısı bana :)

nasıl bitti hani çekişmeliydi

inşallah bırakırsın o zaman darısı bana :)

nasıl bitti hani çekişmeliydi

Çekişmeliydi zaten kuzum..Asıl davam geçen sene haziranda bitti..Sonra kararı temyize gönderdi, temyizden gelmesi 6 ay sürdü birkez daha düzeltme hakkı vardı ama sonunda oda pes etti sanırım düzeltmeye gitmedi...1,5 sene sonunda artık özgür bir kadınım :KK52::KK52::KK76::KK76:

Çekişmeliydi zaten kuzum..Asıl davam geçen sene haziranda bitti..Sonra kararı temyize gönderdi, temyizden gelmesi 6 ay sürdü birkez daha düzeltme hakkı vardı ama sonunda oda pes etti sanırım düzeltmeye gitmedi...1,5 sene sonunda artık özgür bir kadınım :KK52::KK52::KK76::KK76:
gözün aydın o zaman canım donuna kadar almışsındır umarım :KK9::KK9:

valla adamın pek geliri olmadığı için alamadım 12 bin tazminat aldım,aldım derken alacağım daha... şimdi bide takılar için dava açılıyor
Olsun canım yinede almışsın
beter olsun
seninde yolun açık olsun
inşallah seni gerçekten hakedecek biri çıkar karşına bundan sonra ki hayatında

Olsun canım yinede almışsın
beter olsun
seninde yolun açık olsun
inşallah seni gerçekten hakedecek biri çıkar karşına bundan sonra ki hayatında

Deniz canim nasilsin?
Tedavi filan görüyormusun suan?
Sigara iciyorsan mutlaka ama mutlaka birakmalisin canim.

Deniz canim nasilsin?
Tedavi filan görüyormusun suan?
Sigara iciyorsan mutlaka ama mutlaka birakmalisin canim.
iyiyim efulim çok şükür
iş güç işte
tedaviyi bıraktım canım
uğraşmaktan yoruldum yıprandım
sigarada içiyorum malesef ama fazla değil
günde 4,5 tane falan işte
sen nasılsın?

iyiyim efulim çok şükür
iş güç işte
tedaviyi bıraktım canım
uğraşmaktan yoruldum yıprandım
sigarada içiyorum malesef ama fazla değil
günde 4,5 tane falan işte
sen nasılsın?

4,5 tane fazla iciyorsun canim..
insaAllah birakirsin ve insaAllah tez zamanda kavusursun mucizene..
bende uzaniyorum bol bol tehlikem var biraz..
hayirlisi bakalim..

4,5 tane fazla iciyorsun canim..
insaAllah birakirsin ve insaAllah tez zamanda kavusursun mucizene..
bende uzaniyorum bol bol tehlikem var biraz..
hayirlisi bakalim..
geçmiş olsun inşallah sağlıcakla alırsın kucağına
Allah büyük o ne zaman dilerse o zaman olur

Slm kızlar sigarayı bırakırken gün saymayacağım demiştim şimdi bi farkettim ki 8 gün olmuş..İlk gün biraz zorlanmıştım hatta Allen Carr ın kitabıda vardı onu okuyayım dedim, ikinci gün başladım okumaya ama zorla okuyorum..Çünkü sigara krizlerim olmuyor herhangibir takviyeye ihtiyaç duymuyorum..Açıkçası günde 1 paket sigara içen birisi için şaşırtıcı bir durum olsa gerek...
2 ay bıraktım demiştim o dönemde sigarayı bıraktığım için mutsuzdum ama şimdi tam tersi kendimi o kadar kaliteli ve iyi hissediyorum ki:KK52::KK52:
İlk olarak öksürüklerim yok, nefesim daralmıyor ve göğüsüm hırlamıyor..
Sabahları çok dinç uyanıyorum ve uykumu almış oluyorum..
Bi güzelleştimde sanki:KK51::KK51: ha birde 8 günde 64 tl karımıda unutmamak lazım :)
Sadece ağzımda aftlar var ve bazende özellikle dışarıda biyerde oturduğumda biraz boşlukta hissediyorum...Ama baş edemeyeceğim bir durum değil elbette..
Anlayacağınız benim sigarayı bırakma günlüğüm süper gidiyor umuyorum öylede gider..Darısı bırakmak isteyenlerin başına :21:

Selam arkadaşlar bende tekrar deniyorum, daha önce deneyip bikac ay bırakmıstım ama sonra stres vs derken yine sinsice girmişti kanıma.. simdi tekrar deniyorum kafaya koydum kararlıyım pes etmek yok. üstüne gidicem ve yok edicem onu.. bu sefer allen carr yöntemini deniyorum. bende etkili oluyor gibi.. dün 13 Kasım Saat 13'den itibaren özgürüm diyorum. Özgürüm demeliyiz bence, bıraktım bitirdim lafları bile saçma gelmeye başladı özgürüm demek daha güzel, benim hoşuma gidiyor.. İkide bir özgürüm oh be kurtuldum diyorum kendi kendime :KK66:
Dün öğlen 13'den gece 01'e kadar allen carr emre üstünuçar videolarının hepsini youtube'dan izledim.. Bugünde Allen Carr kolay bırakma kitabını netten buldum onu okuycam şuan.. Bir de "Bırakmak İstiyorum" filmini yapmış Emre Üstünuçar.. Fragmanını izledim filmin dvd sini de bulup izlesek iyi olurdu..
Sizin de aklınıza gelen yöntemler varsa bana yazın lütfen, destek olun bana..birbirimizi motive edelim çünkü moral çok önemli ve ne kadar etkili yöntem varsa hepsini denemeliyiz :KK66:

evet arkadaşlar bugün 3. günüm de bitti Artık ÖZGÜRÜM ve İÇMEYEN SAĞLIKLI BİRİYİM. En azından artık bundan sonrası için öyleyim. Çünkü artık hiçbir maddeye bağımlı olmayan ÖZGÜR BİR BEYNE sahibim. Vücudum çok sağlıklı olmasa da ARTIK ONA YÖN VEREN SAĞLIKLI BİR BEYNİM VAR ve böylelikle vücuduma da sağlıklı komutlar verebilirim. Hareket, spor, daha sağlıklı düşünme, daha sağlıklı verimli uzun vadeli kalıcı etkili fikirler üretebilirim kanısındayım. Her anlamda 3 gün bile bırakmak insanda bir ferahlama ve hafifleme ve temizlenme duygusu yaratıyor. İnsan arındığını ve sağlığına kavuşacağını hissediyor. Daha ne olsun ?!
"Tüh Tüh Vah Vah İçemiyoruz" değil onun yerine "Ohh be Kurtuldum" "Artık Özgürüm" diyoruz. Bunu demeliyiz :KK66:
Önceleri 3 günde veya 2 günde 1 paket içen ya da bazen paket 4 gün giden biriydim. Ama son 2 haftadır günde 1 pakete çıktı ve kendime engel olamıyordum. Bu böyle olmaz kesin bitecek bu iş bitmeli artık dedim. Hatta Boğazımda yutkunduğum yerde berbat bir batma hissi de oldu ve çok rahatsız etti beni bu durum. İğne batması gibi.. Hatta halen hafiften var ama inşallah onun da geçeceğine inanıyorum. Yani anlayacağınız ben artık bir daha aynı zavallı hataya dönmem ve dönemem. Ki zaten dönülmez öyle bir şansımız yok. Hatanın zararın neresinden dönersek kardır.
Demin gittim Kumbara yaptım 3 günlük sigara parasını koydum ve bizi nasıl kazıkladıklarını öyle bir hissettim ki başımdan aşağı kaynar sular döküldü resmen yüzüm kıpkırmızı oldu. Nasıl enayi keriz yerine konulduğumuzu biliyorduk da bunu bu kadar derin ve kesin hissetmemiş düşünmemiş oralı olmamıştım. Ama Artık Özgürüm ve Çok Mutluyum :KK66: Hep de böyle kalmak istiyorum. Bir daha hiçbir iğrenç şeyle kirlenmek istemiyorum. Artık Normalim Ben.

arkadaşlar demin kabaca bir hesap yaptım yaklaşık 13-15 sene arası bir içiciydim bıraktığım ayları ve ilk zamanlar içmediğim ayları düşersek veya da düşmezesek yaklaşık bunca yıl içici sınıfındaydım. Hadi biz 14 sene diyelim. Kabaca bu süre zarfında en ucuz sigara parasından ortalama standart markalar üzerinden hesap yaptım ve 30bin - 35bin lira arası bir rakam çıktı. Ama zararımız kaybımız bundan çok çok daha fazlası aslında !! Çünkü o zamanın parasını değerlendirseydik şu an daha değerli olacaktı. Birikim tasarruf ve yatırım yapmış olacaktık ve paramız büyüyecekti. Onu yapmadık neyse o bir kenara çok çok daha önemlisi enerjimizden moralimizden neşemizden olduk bunlar çaldı bizden ve en üretken dönemlerimizde verimli olamadık. Ordan da kaybettiğimiz yüz milyarlar söz konusu !! Kaybımız daha da katlandı değil mi !! Ama En Önemlisi de Sağlığımızı Çaldı Bizden.. Sağlımızdan Olduk çoğumuz gerginlikler yıpranmalarla bu bağımlı olma halinin bize verdiği can sıkıntısıyla sürekli farkında olmadan depresyonda takılı kaldık. Bunun da parasal bir karşılığı yok. Bunlara yani sağlığımıza psikolojimizin sağlam olmasına ise paha biçemeyiz. Yani ZARARIMIZ ÇOK BÜYÜK ve Zararın Neresinden Dönersek Bizim İçin Kardır. Bir an önce hızla kararınızı verin..

Champix ile bırakan var mi
benim çevremde champix ile bırakanlar var ama inanın champixe ihtiyacınız yok çünkü bir kısmı ilaca güvenip tekrar başladılar nasılsailaç var bıraktırıyor diye saçma bi düşünceye kapıldılar .ben 15 gündür içmiyorum ve yardım aldığım tek yer allen car'ın sigarayı bırakma kitabı ve videosu o kadar işe yaradı ki sigarada tiksindim resmen ve yıllarca ne kadar anlamsız birşey yaptığımı anladım. lütfen gidin kitabını alın ve okuyun çok yardımcı olacak emin olun. bu arada işin sırrı şu ; sigarayı bıraktıktan sonra 4. gün inanılmaz zor geçiyor asıl önemli olan 4. günü atlatmak yani kitabınız yanınızda olsun ve sizi en etkileyen bölümü açıp tekrar okuyun faydasını göreceksiniz.

O yontemden haberdarim onunla bırakıp 4.gün geri başladım bir daha da ise yaramadı bu ilaca başladım inşallah ise yarar

X