Sigaranın sağlığa zararları ve bırakma yöntemleri

Merhabalar
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.
Ben 2 sene önce sigarayı bıraktım.
2 sene hiç içmedim.
Fakat bikaç hafta önce bir kez sigara içmekle yine bağımlılık hisstmeye başldım
Napıcam bilmiyorum irademe sahip çıkamıyorum.
Sanki 2 sene ara veren ben değilmişim gibi günde 2 3 içmeye başladım :KK14:
Siz siz olun sigaradan bir kurtulunca 10 yıl sonra bile olsa 1 tane dahi içmeyin
Çünkü o bir tanenin gerisi geliyor :KK20:

hayatım boyunca hiç sigara içmedim, içilen yerde de nefes alamam kesinlikle ve sigaradan nefret ederim... benim vereceğim örnek babamla ilgili. babam küçüklüğünden beri 15-16 yaşından beri sigara içermiş, hala da içiyor. bazen günde 2 pakete kadar çıkabiliyor. o ciğerlerin, damarların halini siz düşünün artık :KK50: geçen Kasım ayında doktorda başka bir sebepten muayene olduğunda, bacağındaki damarların tıkalı olduğu tespit edildi ve hemen anjiyo yapılması gerektiği söylendi. zaten babam kendisi de söylüyordu bacaklarında tutulma olduğunu, bayır yukarı çıkamıyorum yarısında olduğum yerde kalıyorum diyordu... neyse hemen iki bacaktaki damarına anjiyo yapmak üzere ameliyata aldılar, o da yarım saat sürüyor. çıktıktan sonra da 6 saat dinlenip yürüyerek eve gidebilecekti o kadar basit ve pratik bir tedavi. anjiyodan çıktıktan sonra öğrendim ki bacağın bir tanesinin damarı açılamamış, yani anjiyo ile kurtarılamıyacak kadar ciddiymiş. by-pass olması gerekiyormuş, yani suni damar takılacak tıkanık olan damar kesilip :18: ameliyat sırasında taze kanı bile hazır bulundurdular, doktorlar riskli bi ameliyat olduğunu söylediler ömrümüzden ömür gitmişti :KK5: bütün bu ameliyatları olmasa, bacaklarındaki damarlar tıkalı olduğu için kangren olmasına ramak kalmış resmen :KK50: neyse her şey oldu bitti çok şükür, karnında 20 tane dikişle yattı evde o kadar süre. canı yok yanmış, kolay mı bıçak altına yatmak... o kadar zayıfladı ki bir anda anlatamam. doktorlar derhal sigarayı bırakıyorsun dediler, eğer bu ameliyatlardan sonra sigaraya devam edersen biz boşuna yapmış oluruz bunları dediler. sonra babam 1 ay kadar ağzına sigara sürmedi, annem de ben de çok sevinmiştik ama bir gün baktım ki yeniden başlamış sigaraya :KK25: oysa ki dedem, yani babamın babası, 1,5 sene önce akciğer kanserinden vefat etmişti. önünde bu kadar büyük bir ibret varken, kesilip biçilmişken o tekrar başladı sigaraya. yani eğer bırakabiliyorsanız kendinize sahip olun ve bırakın derim, idareli olun... ya siz sigarayı bırakıcaksınız, ya da o sizi bi gün yolda bırakıcak. başka yolu yok maalesef :KK50:

dayanamiyorum sigarayi birakma mucadelemin 37.saatindeyim komadayim resmen... nikotin bandi sadece bir aksesuar sanki omzumda!! bu ikinci band ve en kuvvetli olani yani eczaci bana 52,5 mg lik bantin uygun oldugunu soyledi 20 senelik tiryaki ilk sigarasini 14. icmis, ben her gun 1 paketten fazla sigara icen ben sanirim ilk sigarayi birakma mucadelemde kaybedecegim
sadece omzumdaki bandla sigara icer isem tasikardi filan yasarim korkusu ile bi sigara yakmiyorum

Bırakmaya karar veriyorum ama bir türlü olmuyor. Okul stresi, sevgili strresi falan bir türlü bırakamıyorum.

dayanamiyorum sigarayi birakma mucadelemin 37.saatindeyim komadayim resmen... nikotin bandi sadece bir aksesuar sanki omzumda!! bu ikinci band ve en kuvvetli olani yani eczaci bana 52,5 mg lik bantin uygun oldugunu soyledi 20 senelik tiryaki ilk sigarasini 14. icmis, ben her gun 1 paketten fazla sigara icen ben sanirim ilk sigarayi birakma mucadelemde kaybedecegim
sadece omzumdaki bandla sigara icer isem tasikardi filan yasarim korkusu ile bi sigara yakmiyorum

Nikotin bandının sigaradan farkı yok.
Çünkü adı üstünde nikotin.. bağımlılık maddesi.Sigara içmiyosun ama nikotin alıyo yine vücudun.
Tek farkı solunum yoluyla değilde vücudunun emmsiyle vücuduna girmiş oluyo. Bunun dışında hiç bir farkı yok.
Oyüzden daha sağlıklı yolları denemek lazım.

Nikotin bandının sigaradan farkı yok.
Çünkü adı üstünde nikotin.. bağımlılık maddesi.Sigara içmiyosun ama nikotin alıyo yine vücudun.
Tek farkı solunum yoluyla değilde vücudunun emmesiyle vücuduna girmiş oluyo. Bunun dışında hiç bir farkı yok.
Oyüzden daha sağlıklı yolları denemek lazım.

noktin bantları da nikotin veriyor evet ancak sigara bağımlılığının psikolojik yönü, fiziksel bağımlılıktan çok daha güçtü. hatta nikotin yoksunluğu kısa sürüyor ve kendini çok az hissettiriyor. asıl dert olan psikolojik bağımlılık. o sigarayla herşeyi özdeşleştirme meretini çözmek lazım

Merhabalar
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.
Ben 2 sene önce sigarayı bıraktım.
2 sene hiç içmedim.
Fakat bikaç hafta önce bir kez sigara içmekle yine bağımlılık hisstmeye başldım
Napıcam bilmiyorum irademe sahip çıkamıyorum.
Sanki 2 sene ara veren ben değilmişim gibi günde 2 3 içmeye başladım :KK14:
Siz siz olun sigaradan bir kurtulunca 10 yıl sonra bile olsa 1 tane dahi içmeyin
Çünkü o bir tanenin gerisi geliyor :KK20:

uff evet ya. kşke hiiç başlamasaydık. hayır bir de heryerde içiliyor satılıyor. ben bıraktığım dönem sanki sokaktaki herkesin elinde vardı. algıda seçicilik midir nedir

Kızlarr sigarayı bıraksam kilo alırmıyımm 45 kiloyum kilo almak istiyorumm:KK14::KK14::18::KK50:yüzüm zayıfladııı:KK17:

Kızlarr sigarayı bıraksam kilo alırmıyımm 45 kiloyum kilo almak istiyorumm:KK14::KK14::18::KK50:yüzüm zayıfladııı:KK17:

Kesinlikle bırakmalısın..
Senin bu kadar zayıf olmanın sebebi sigara başta zaten.
Mutlaka kilo alırsın Allah ın izniyle.. hele bi bırak sen

Selam Kizlar..Bende araniza yeni katildim..Ben 13-14 senedir iciyorum..Oyle uzun birakma donemlerim olmadi..Ama cok tiryakide degilim..Gun boyunca hic icmedigim yada sadece 1 tane ictigim oluyor..Ama evlendikten sonra abarttim cunku esim cok iciyor..Kahvalti yapmadan yakiyor..Onla beraber bende bunu yapmaya basladim ki ac karnina hele sabah sabah hayatta sigara icemezdim..Onun gibi her sabah yapmasamda canim sikilmaya basladi..
Birde cocuk dusunuyorum ustelik..Bendeki problem birakcam dedigim andaki psikoloji..Aninda canim istemeye basliyor..Halbuki icmedigim canimin istemedigi zamanlar o kadar cokki..ama diyyetteyim demek gibi bu ,canim daha cok istiyor biraktim dedigimde..

Bugun Zyban diye bir ilaca basladik esimle..Oda cok istiyor birakmayi..gunde 2 pakete yakin iciyor cunku..ben 3 gunde bitiyorum 1 paketi nerdeyse..Ama son 1.5 yildir esimi tanidigim gunden beri cok arttirdim..Sonra yine eski duzenime girdim ama..
Bakalim umarim birakabiliriz..Sabah ictim ilaci..psikolojikmidir bilmiyorum ama elimde igrenc bir sigara kokusu var ve sigara istigimde dilimin ucunda hafif acimsi bir tat ve uyusma..
Kullananlari okudum ama hep boulk borcuk kalmis konular..
Bu ilaci kullanipta boyle seyler yasayan oldumu yada gercekten birakan..
yardimci olursaniz cok sevinirim..

Merhaba Canlar ,Dört Beş sene öncesi ağır bir grip ile tiksinerek bıraktım sigarayı inadımdan içmedin bırakmak isteyenlere tavsiyem planlı yapmayın bir anda kesip atın tek dezavantaj ben çok kilo aldım oda abur cubura fazla düştüm gerisi hikaye isteyin ve yapın kızlar O Sizi Bırakmadan Siz Onu Bırakın Sağlığınız ve keseniz için....

kızlar ben bırakalı bir aydan fazla oldu.
başlangıçta kendime çok güvenmiyordum.
champix adlı ilaçla başladım. ilacın yan etkileri var.
ama yan etkilerini yok etmek ve sağlık için spora başladım.
yetmedi acil durumlar için alen car'ın kitabını aldım.
ve bu aralar 1. ay krizi dediğimiz artık psikolojik bağımlılık
belirtileri başlayınca kitabıda artık okumaya karar verdim.
bu bağımlılıktan kurtulmak için akupunktur da yaptırmaya başladım, bıraktıktan sonra.
anlayacağınız her koldan saldırdım.
şu an için daha yeni içmeyen biriyim. 5 yılım dolmadan da kendimi kurtulmuş hissetmeyeceğim.
merak edenler için 15 yıldan fazladır içiyordum. ortalama günde 2 paket.
geceleri horlamaya başlayıp, sürekli balgam çıkarınca da kadınlığımdan tiksinmiştim.
bırakacak olan arkadaş varsa ben burdan verebildiğim her türlü desteğe vermeye hazırım.
bir de link bulursa bu kitaptan esinlenerek nette olan bir video var yarım saatlik
beni en çok o etkiledi. o linkide veririm burdan isteyen olursa. bu arada sigara aklıma bazen(haftada bir) geliyor ve bir kaç sn içinde aklımdan gidiyor :) ilacı kesinlikle öneririm.

Son düzenleme:
7 yıldır kesintisiz olarak ve zaman zaman da çokça fazla içenlerdendim. hele ki son zamanlarda, herhangi bir sebebi yoktu. insan mutluluğunda da, üzüntüsünde de, ağladığında da, güldüğünde de, korktuğunda da, uyumadan önce, uyandıktan sonra, yemekti kahvaltıydı, çaydı, kahveydi derken uzayıp gider bu örnekler. önemli olan kafanda bitirebilmek, kendi özgür iradenle...
Neyse konuyu uzatmayım :) ben hep bırakmak isteyen ama hiç bir zaman bırakma girişiminde bulunmayan ve yanımda içen olduğunda tiksinen, sigara olmadığında ve içmediğimde deliren hatta bazen içim dışım berbat kokup tiksinene kadar içen biri(ydim) bıraktı sonunda ve yaklaşık olarak 3 aydır içmiyorum. Bunu erkek arkadaşıma borçluyum. zaman zaman, bırakalım diye söylerdi, arada konuşurduk sigarayla ilgili. bende tamam bırakalım derdim. sonra birgün hiç hesapta yokken 'bugün son paketimizi (içinde on tane bile yoktu) birlikte ortak içiyoruz, gece yarısından sonrada içmek yok' dedi. tamam dedim ve o gün bugündür hiç ağzımıza bile sürmedik. inanın canımız bile çekmiyor aksine kızıyoruz kendimize nasıl içmişiz bunca zaman bu iğrenç şeyi diye. içenleri görünce hele ki kokusundan nasıl tiksiniyoruz anlatamam.
Erkek arkadaşım zaman zaman sigarayı bırakan ve en fazla 4 ay bırakabilmiş biri ve ben 4 ay sonrada içmedim mi daha da içmem diyor ki 'ara verdim, tekrar içmeye başlarım ben' demişti bu kararı aldığımızda. şimdiyse 4 aya bile gerek yok, zehiri vücudumuza almamaya yemin etmiş gibiyiz. Allah'a şükür ne canımız çekiyor ne de aklımıza geliyor. Ve ne güzel ki etrafımızda sigarayı bırakan ailelerde oldu, biz bir örnek olduk onlara. Haydi hanımlar şimdi sıra sizde. Sigaraya ara verin ve bir daha içmek aklınıza bile gelmesin. Yanınızda eşiniz, arkadaşınız, dostunuz, anneniz, babanız, kendiniz kısacası herşeyim dediğiniz canınızdan biri varsa ne mutlu size :KK9: :KK31: :KK17:

Ben anneme, babama bıraktırmak istiyorum, ama pek niyetleri yok. Biz de içmiyoruz ama aynı evde ister istemez soluyorsun sigarayı. :KK19:

kızlar ben bırakalı bir aydan fazla oldu.
başlangıçta kendime çok güvenmiyordum.
champix adlı ilaçla başladım. ilacın yan etkileri var.
ama yan etkilerini yok etmek ve sağlık için spora başladım.
yetmedi acil durumlar için alen car'ın kitabını aldım.
ve bu aralar 1. ay krizi dediğimiz artık psikolojik bağımlılık
belirtileri başlayınca kitabıda artık okumaya karar verdim.
bu bağımlılıktan kurtulmak için akupunktur da yaptırmaya başladım, bıraktıktan sonra.
anlayacağınız her koldan saldırdım.
şu an için daha yeni içmeyen biriyim. 5 yılım dolmadan da kendimi kurtulmuş hissetmeyeceğim.
merak edenler için 15 yıldan fazladır içiyordum. ortalama günde 2 paket.
geceleri horlamaya başlayıp, sürekli balgam çıkarınca da kadınlığımdan tiksinmiştim.
bırakacak olan arkadaş varsa ben burdan verebildiğim her türlü desteğe vermeye hazırım.
bir de link bulursa bu kitaptan esinlenerek nette olan bir video var yarım saatlik
beni en çok o etkiledi. o linkide veririm burdan isteyen olursa. bu arada sigara aklıma bazen(haftada bir) geliyor ve bir kaç sn içinde aklımdan gidiyor :) ilacı kesinlikle öneririm.

Sigarayı Birakmanın Kolay Yolu ( Allen Carr ) ( Türkçe ) (Tam Versiyon) - YouTube bir de bu videoyu izleyin :)
benim altı aydan fazla oldu.

bayıldım ürüne çalıştığım şirkette satılıyor joyatech eroll aynı ıphone gibi şarj kutusu valla sigara içesim geldi ablama hediye alacağım inşallah kullanırda bırakır sigarayı...:KK9:

X