Sigaranın sağlığa zararları ve bırakma yöntemleri

Bugün 3.günüm bitti ama bende bittim resmen.İlk 2 gün neyse ama bugün çokkk zorlandım eğer nikotin bandı olmasaydı kesinlikle yakmıştım bitane.Korkumdan banyo bile yapamadım.Olurda nikotin bantının etkisinin geçtiğini düşünürsem de gidip sigara alırsam diye yarına bıraktım banyo işini.İlk 2 günde de sigara isteğim olmuştu ama daha kısa süreli ve daha kolay geçiştirebileceğim türdendi.
Ohhh bugün de bitti.İlk haftanın zor olucağını biliyorum ki çok normal.10 yıl kendimi zehirleyip 10 saatte bu isteğin geçmesini beklemek aptalca olur herhalde.
Bol bol meyve,marul ve abur cubur yiyorum.İçtiğim suyun haddi hesabı yok.Ama bir sorunda bağırsaklarımın grev yapması buda şimdilik sıkıntı yaratıyor.
İyiki buraya bırakma hikayelerinizi yazmışsınız.Bunları okumak ve buraya yazmak beni oyalıyor.Bide benimle beraber bırakan birisi olsaydıda buraya yazsaydı daha iyi olucaktı.Neyse bugünü de kazasız belasız bitirmiş olmanın keyfiyle ben yatayım en iyisi.Bu arada yarın yürüyüşede başlıycam.Sağlıklıyım,sağlıklısın,sağlıklı:1

Ne güzel ...
Bana da bir arkadaş geldi:)))Siz nasıl bıraktınız?Destek aldığınız herhangi bişey var mı?
Ama benim akşamları canım çoooook istiyor.Gün içerisinde çok mutluyum bıraktığım için enerjimin arttığını hissediyorum ama akşamları geçmek bilmiyor:KK43:((

Ne güzel ...
Bana da bir arkadaş geldi:)))Siz nasıl bıraktınız?Destek aldığınız herhangi bişey var mı?
Ama benim akşamları canım çoooook istiyor.Gün içerisinde çok mutluyum bıraktığım için enerjimin arttığını hissediyorum ama akşamları geçmek bilmiyor:KK43:((

bide ben basarabilsem ama olmuyor kolay kolay:KK59::KK59:

bide ben basarabilsem ama olmuyor kolay kolay:KK59::KK59:

Keşke kolay diye yazabilseydim:KK43:((
Bende çok zorlanıyorum.Ama söz verdim kendime bikez dönersem çok üzülücem.Başladığım noktaya tekrar dönmek istemiyorum.Bu gün 5. günüm eğer içseydim yaklaşık 50-60 sigara içecektim ve ben bıraktığım için o pis şeyler bana zarar vermedi.Sigara sayısını hesaplamak beni daha çok şevklendiriyor.
Hayatım boyunca hiç içmiycem demek yerine bakalım kaç gün dayanabileceksin diyorum kendi kendime.

En azından deneyebilirsin.Belki ilk denemende belki 2. yada 3. denemende bırakırsın.Belkide sen hiç zorlanmazsın belli mi olur.Kolay gelsin.

Ne güzel ...
Ama benim akşamları canım çoooook istiyor.Gün içerisinde çok mutluyum bıraktığım için enerjimin arttığını hissediyorum ama akşamları geçmek bilmiyor:KK43:(([/Q
Merhaba canım nasıl bıraktığıma gelince aklımda hep bırakma isteği vardı. Sabah evde sigara içmiştim. Kararı iş yerime gelince aldım .Sigara paketi yanınızda olmayınca bırakması kolay oldu.Gün boyu kendimle savaştım diyebilirim ama içmedim.Eve gidince işte o kısım daha zor geçiyo evde annem ve kardeşimde kullanıyo.Destekleri süper kriz anında o kadar saat yada( şimdi 3.gün olduya) içmediN yazık emeklerine diyolar bende vazgeçiyorum.İlk zamanlarda oruçlu gibiydim ama bu gün daha iyi hissediyorum kendimi.:KK52:Bol bol su içiyorum yada bitki çayı şekersiz normal çay.Ayrıca çok daralırsam camın önüne geçip derin derin nefes alıyorum.

Malesef ben kendime verdiğim sözü tutamadım:KK50:.Bir arkadaşım yüzünden başladığım sigaraya yine bir arkadaşım yüzünden devam ettim.
Sigarayı bırakmaya çalıştığım bu kısa dönemde burda yazılan 'ama ben bırakamadım' sözü beni evet niye bırakayım ki bende tekrar içmeliyim demeye itmişti.Umarım ben kimseye böyle hissettirmem.
Sigara içmediğim bir haftalık süre içinde her sabah daha mutlu uyandım;kendime olan özsaygım arttı;odam,ellerim,kıyafetlerim mis gibi kokuyordu,daha rahat nefes alıyordum ve daha enerjiktim.O yüzden bu zorlu sürece başlamış kişiler lütfen vazgeçmesinler.Ben gerçekten bu lanet şeyi bırakan ve bırakmaya çalışan herkesi çok çok ama çok kıskanıyorum.
En yakın zamanda tekrar deniycem ve eminim bu sefer geri dönmiycem.Bıraktığım zaman tekrar yazıcam buraya.
Allah yardımcımız olsun.

Malesef ben kendime verdiğim sözü tutamadım:KK50:.Bir arkadaşım yüzünden başladığım sigaraya yine bir arkadaşım yüzünden devam ettim.
Sigarayı bırakmaya çalıştığım bu kısa dönemde burda yazılan 'ama ben bırakamadım' sözü beni evet niye bırakayım ki bende tekrar içmeliyim demeye itmişti.Umarım ben kimseye böyle hissettirmem.
Sigara içmediğim bir haftalık süre içinde her sabah daha mutlu uyandım;kendime olan özsaygım arttı;odam,ellerim,kıyafetlerim mis gibi kokuyordu,daha rahat nefes alıyordum ve daha enerjiktim.O yüzden bu zorlu sürece başlamış kişiler lütfen vazgeçmesinler.Ben gerçekten bu lanet şeyi bırakan ve bırakmaya çalışan herkesi çok çok ama çok kıskanıyorum.
En yakın zamanda tekrar deniycem ve eminim bu sefer geri dönmiycem.Bıraktığım zaman tekrar yazıcam buraya.
Allah yardımcımız olsun.
Canım üzüldüm tabi çevre faktörüde önemli iç bir tane nolacak diyen insanlar çevremizde olunca bırakması tabiki zor oluyor.
Olsun hazırlık yapmış oldun bir dahaki sefere sana yol gösteren bir tecrüben oldu.
Biliyorum yakında sende bırakıcaksın bunu yürekten istediğine inanıyorum:Ç))))
Bana gelince bugün 7. gün.Tabi çok kolay olmuyor arada içme isteği duyduğumuz zamanlarda bize destek vericek dostlara ihityacımız var.İçme isteğim bir iki dakika sürüyor. Kendimi zor olan kısmı geçti o kadar gün dayandın şimdi vaz mı geçiyosun diyorum.Sonra ya su içiyorum yada çay gibi sıcak bişeyler alıyorum.Sanırım zaman geçtikçe günler çoğaldıkça insan tekrar sigaraya başlamayıda istemiyor.Çok büyük alışkanlık her molanın adı hayatımda yak bir sigara olunca şimdi ne yapacağımı şaşırıyorum...

Ne güzel ne mutlu sana.Evet 7 gün hakikaten bizim gibi bağımlı olanlar için uzun bir süre ve bence en önemli kısmı yani karar vermek ve 7 gün dayanmak.Tebrik ediyorum seni.
Dediğin gibi çevre faktörü önemli ama işte sorunlardan biriside buna göğüs gerebilmek.Sizin evde içen olduğu halde dayanabilmişsin bence sen hakikaten kararlı birisin.
En kısa zamanda tekrar arkadaş olucam sana ve sen o zaman benim şu kadar gün oldu diyeceksin ama ben sadece 1 diyebileceğim.Sakın vazgeçme:)))

ben azaltmaya başladım bugün sadece 3 tane içtim yuppi:)

Ne güzel senin adına sevindim.Benimde 10. gün bitti.Azaltmaya başlayınca bakıyosun bir gün paket almazsam nolur diyosun:)))Sonrada sigarayı bırakmışsın önce bırakmayı istiyorsun sonra kendince çözümler üretmeye başlıyosun.
:76::76::76:

sigarayı bıkraktıktan sonra inanılmaz baş ağrısı çekiyorum neredeyse 1 ay olacak ama başımın ağrısı psikolojik mi yoksa bıraktığım için mi :KK43: başımın ağrısını geçireceğini bilsem içicem 1 tane o kadar ağrıyor başım :KK43: yoksa kronik sünizit var ondan mı kaynaklıyor :KK43: kursta sigarayı bırakan bir arkadaşım 1 ay baş ağrısı çektiğini söyledi o da. çıldırmak üzereyim. majezik falan vız geliyor :KK43: sigarayı bırakan arkadaşlarım cevaplarsa sorumu memnun olurum.

sigarayı bıkraktıktan sonra inanılmaz baş ağrısı çekiyorum neredeyse 1 ay olacak ama başımın ağrısı psikolojik mi yoksa bıraktığım için mi :KK43: başımın ağrısını geçireceğini bilsem içicem 1 tane o kadar ağrıyor başım :KK43: yoksa kronik sünizit var ondan mı kaynaklıyor :KK43: kursta sigarayı bırakan bir arkadaşım 1 ay baş ağrısı çektiğini söyledi o da. çıldırmak üzereyim. majezik falan vız geliyor :KK43: sigarayı bırakan arkadaşlarım cevaplarsa sorumu memnun olurum.

geçmiş olsun arkadaşım ben çok yeni bırakan birisi olarak baş ağrıı yaşamadım..ama şunu söylemedn yapamayacam ne olursa olsun tekrar başlama bu kadar yol almışken sebebi sigara dahi olsa kısa zamanda bir doktora görünn derim..sağlıcakla kalll

geçmiş olsun arkadaşım ben çok yeni bırakan birisi olarak baş ağrıı yaşamadım..ama şunu söylemedn yapamayacam ne olursa olsun tekrar başlama bu kadar yol almışken sebebi sigara dahi olsa kısa zamanda bir doktora görünn derim..sağlıcakla kalll

sağol arkadaşım.. tekrar başlamak gibi gerçekten bir niyetim yok ama dr.a da gitsem vericek bir ağrı kesici hap başından savıcak :KK50::KK43:

[
CENTER]Bende çok bırakmayı İstiyorum.Ama hep istemekle kalıyorum.İrade olrak bilmiyorum ama daha 1 gün sigara içmeden duramadım.
Canım istesede istemesede beynimde hep sigara var.2001 yılından beri içiyorum.28 yaşındayım.
Bazıları tiksindim diyor bende hiç yok.
Hatta geçen gün nikotin bandı almış arkadaş.Takmış saat akşam 5 gibi ogün hiç içmemiş.Ertesi akşam biz gittik içmedim hala diyor.Bant a bağlıyor.Sİgara çekince midem kötüleştiAğzımda hep nikotin var falan dedi.
Banada saat 22 de taktılar.Eve Gidince 1 nefes içtim.Sabah kalktım aklımda yok zaten sabahları ben aç karna içmem.
İşyerine gittim kahvaltı yaptım aklıma geldi.Dedim içimden bekle...
Bekledim Gittim Saigara aldım.Bandtın etkisi olucak mı midem bulanacak mı diye.İçtim Hİçbir farklı bişi yoktu aynı tat vardı ve bitirdiğim halde midem bulanmadı.
İRADEMMMM
ÇOOOOOKKKKKK ZAYIF.BUNU BİLİYORUM.​
:KK53:[/CENTER]

merhabalar,
konu durmuş arkadaşlar hareketlendirin bence bu konu önemli çünkü.
sigarayı bırakma konusunda tek ve gerçek yöntem allen carr yöntemidir.Bu yöntemle ben ve yakın çevremdeki herkes sigarayı bıraktık.Ne stres ne boşluk hissi ne ağrılar ne de sancılar.Sigarayı herkes kolayca bırakabilir.Ben sigarayı bırakamıyorum diyen birine ben asla inanmam.Allen Carr ın kitabını anlayarak okuyan herkes su içer gibi sigarayı bırakabilir.Ben bunu yaşamış ve örneklerine defalarca şahit olmuş birisi olarak söyleyebilirim.İnanın pişman olmayacak ben nasıl içiyordum bunu ya diyecek ve sigara içenlere üzüleceksiniz.

Merhaba, sigarasız 2. ayım bitmek üzere. Ben ki hele ki arkadaşlarla buluşup muhabbet sohbet derken aktif bir günümde 2 pakete çıkan feci bir tiryakiydim 16 yaşımdan beri, sonunda 11 yılın sonunda bıraktım. Daha önce de bıraktığım oldu, ama her seferinde "sigara içmekten hoşlanıyorum ama zararlı, o yüzden bırakıyorum" düşüncesindeydim ve hooop sigaraya geri başladım. Ama son bırakışımda sigaradan nefret etmiştim (arnavut ciğerinden zehirlendim, ay bulantıyla yatıyorum pijamam ellerim saçlarım hep pis pis sigara kokuyor, kendimden tiksindim sigara içmek ne mümkün, derken sigarasız 1 gün geçince bir daha içmeyeyim dedim) Nikotin bandı kullanmadım, bırakmaya çalıştığım maddeyi alarak bırakmak ban saçma geldi. Benimle aynı zamanda bırakan bir arkadaşım da bandı denedi, çok işe yaradığını söylüyordu ama bilemem, abur cubur hariç bırakırken hiçbir takviye kullanmadım. İlk 1 hafta abur cubur ne istersem yedim, 2. hafta onları da kesip her gün uzun uzun yürüyüşe çıktım. 2. haftanın sonunda tartıldım. Kilo falan almamıştım. Ama 10 gün sürdü o baş dönmesi, rüyada gibi yatmalar, baş ağrıları, asabiyet; hepsinden fenası bir sigara istemek ama nasıl kriz halinde! Normal bir günümde aksatmadan 1-1,5 paket içerdim ben. O krizler gelince daha da sinirlendim, ben vücudumu böyle bağımlı hale nasıl getirmişim dedim, inat ettim iyice içmedim. Aklıma hep uyuşturucu bağımlılarını, yatarak tedavi gören alkolikleri filan getirdim. Onlar nasıl bırakıyorlar, ben neden şımarıklık yapıyorum dedim. :KK20:
Bir sigara içince hop yeniden başlanır deniyor ya, ben de 3. haftamda yaktım bir tane. Sonraki gün 2 tane. Sonraki gün 5 tane!!!
Sonra napıyorum ben dedim, sigarayı canım da çok istediğinden filan içmiyordum. Hani bırakmışım ya sözde, bağımlı değilim içsem de ne olacak diyor insan. Söndürdüm bir daha da yakmadım. Hatta yakarım diye korktum, koşa koşa doktoruma gittim adet sancılarım için doğum kontrol hapına başladım. Artık korkudan istesem de içemem zaten. (Sigarayla beraber doğum kontrol hapı 30 kat çoğaltıyormuş kalp krizi, felç, vs gibi kan pıhtısından oluşan hastalık ve ölüm riskini :KK53:)
Hala mutfakta, otobüs duraklarında, bir cafede otururken filan canım istemiyor ama zihnim alışmış, sanki bir sigara yakacak gibi hissediyorum kendimi. Ama kahvenin yanında hiç canım çekmiyor. Babamdan ders aldım bu konuda. O sigarayı bıraktıktan sonra 10 yıl filan Türk kahvesi içemedi, canı hep sigara istiyormuş. Ben hep kahvemi çayımı içtim, çünkü onlarsız yapamam. Ne yani dedim, sigarayı hatırlatıyor diye otobüs durağında da mı beklemeyeyim mesela? :KK1: Türk kahvem olmadan olmaz, bayılırım her gün içerim 1 tane kesin :)
Keşke aynı iradeyi kilo vermekte de kullanabilsem :KK43: ooof of! neyse, her şey sırayla... Maşallah diyin ve bana şans dileyin, çünkü yıllardan beri hep istediğim şeyi sonunda yapıcam, bu bahar artık parkta koşabilcem, nefesim yetecek inşallah. Umarım hepiniz de bırakırsınız, kafelerin pastanelerin gettolarından (ufo altındaki buzz gibi bahçelerden yani) iç kısımlara terfi edersiniz, öyle büyük keyif ki dışarıda sigara içenlerin yanından geçip içeride en güzel dekore edilmiş yerde bir masaya oturabilmek ve aklında sigara olmaması. Allahım bir daha yaşatmasın böyle bağımlılık, geceleri hızlı atan nabzımdan panik atak olmuştum artık. Çok şükür en zor kısmı geçti :nazar: İnşallah böyle devam eder.
Bir de, 3. aydönümü hediyesi olarak kendime ilk defa pahalı bir parfüm alıcam. Önceleri oda kokusuyla parfümün farkını bile ayırt edemezdim, madem artık burnum keskinleşti tadını çıkarayım, değil mi ama? :21:
Amma uzun yazdım dimi :KK3: Napayım kime anlatayım, size döktüm içimi. Herkese sağlıklı, misss gibi günler dilerim:KK8:

Ben de geçen yıl ramazan ayına girmek üzereyken iş yerinde sigaramı tüttürüyordum,bir den düşündüm.Ruhumu bedenimden çıkardım uzaktan balkondaki kendimi seyrettim,çok kötü gözüktüğümü fark ettim,ne yapıyordum ben,elimdeki neydi,ne zevk veriyordu,ameliyatlarda sigara içen hastaların az mı kötü ciğerlerini görmedin dedim.Anlamsız geldi orada öylece duruşum,elimde aslında çok zevk vermeyen bir çubuğun bulunması,silkelendim ve kendime geldim,hemen attım,bir dahada almadım,almayacağımda.Neden içiyorumu düşündüğümde iş yerinde mola almak için olduğunu fark ettim,sonraları sigaraya çıkıyor gibi yapıp bahçeyi turlayıp geldim,hem oksijen aldım hem de kendime olan güvenimi.Gururum okşandı resmen,ne güzeldim ben.Siz de düşünün arkadaşlarım,hayatınızda neyi dolduruyorsa gidin o boşluğu bulun inanıyorum yapacaksınız.Geçen aralık ayında da şişko olarak dolaşmanın ne kadar kötü olduğunu ciğercide otururken farkettim,kaçmıyorduya o ciğer,neden deli gibi saldırıyordum,artık daha hareketliyim,şimdiye kadar bi 10 kg verdim,daha da vermeyi umuyorum,uykusuzluk,halsizlik,alışveriş yapamama ne kadar kötü bir bilseniz,şimdi ayak numaram bile küçülmüş,bugün botları kaptım hemen,eşim bile bir başka bakıyor artık :KK1:

X