Sigaranın sağlığa zararları ve bırakma yöntemleri

bende bırakalı 15 gün oldu..ve cok seviniyorum bıraktığım için.... bırakınca anladımki benim tüm enerjimi alıyormuş pis illet!! sigara içtiğim dönemlerde uyuşuk gibiydim uyku halimin sürekli olması .. yorgun gibi hissetmek falan.. birde rampaları çıkarken cok yoruluyordum.. dün yorulmadığımı farkettim.. ben allen carr kitabını okudum.. bırakmamda etkisi oldu.. bırakamam diye hiç bişi yok bırakabilirsiniz..

kızlar benimde esim cok içiyor bırakmak istiyo ama bırakamıyo nasıl bıraktınız hipnoz gibi bir imkanımız yok gitmez ne yapabilirim dogal yöntemler varmı

Arkadaslar uzun suredir birakmaya calisiyorum ama hem irade hemde stres yeniden tetikliyor icmeyi.sigara birakma hatinin verdigi bilgi ve doktor tavsiyesiyle kullanilan ilacin adini soyledi arkadaslarim .denedim fakat onceleri ise yaradi ama devam ettiremedim sabirsiz oldugum icin.bitkisel bi cozumu oldugunu duydum kucuk bi bitki kurdan gibi agzinizda tutuyomussunuz sigara istegi olunca geciriyormus bir sure sonrada sigara icince mide bulantisi oluyor icme isteginiz azaliyormus.o bitkiyi aktara sordum ama bilmiyorum dedi .adini bilen varsa yazssin veya baska bir cozum bulun bana su illetten kurtulayim.rahat nefes alayim.tesekkurler

Bırakmayın arkadaşlar için için için.
nasıl olsa o bir gün sizi bırakacak.
bir arkadaşımın bacağı kesildi sigara yüzünden.ben sigara içtirmeyenlerin
evine gitmem diyordu,şimdi içmiyor.nasıl durabiliyorsun dediğimde,bacağımı aldı niye içeyim diyor.
içimden şunu daha önce düşünseydin diyorum,
1 ay önce de abim 40 yıldır içiyor o da,karışmayın ben içerim diyordu.
sağlık karnesinde tek bir işlemi yok,o kadar sağlıklı ki
öksürük için doktora gidiyor,netice sinsi akciğer kanseri
hiçbir belirti vermeden(sadece kesik öksürük) yayılmış.
içim yanıyor.dr.lar yapacak birşey yok demiş.

Arkadaslar uzun suredir birakmaya calisiyorum ama hem irade hemde stres yeniden tetikliyor icmeyi.sigara birakma hatinin verdigi bilgi ve doktor tavsiyesiyle kullanilan ilacin adini soyledi arkadaslarim .denedim fakat onceleri ise yaradi ama devam ettiremedim sabirsiz oldugum icin.bitkisel bi cozumu oldugunu duydum kucuk bi bitki kurdan gibi agzinizda tutuyomussunuz sigara istegi olunca geciriyormus bir sure sonrada sigara icince mide bulantisi oluyor icme isteginiz azaliyormus.o bitkiyi aktara sordum ama bilmiyorum dedi .adini bilen varsa yazssin veya baska bir cozum bulun bana su illetten kurtulayim.rahat nefes alayim.tesekkurler

merhaba bayanlar, ben sigarayı 4 yıl önce tedavi ile bırakmış biri olarak sizinle tecrübelerimi kısaca paylaşmak istiyorum.
bağımlılık bir kısır döngü malumunuz. ve ben günde bir buçuk paket sigara içen, onsuz bir hayatı düşünemeyen, günden güne de sağlığını yitiren birine dönüşmüştüm. birgün tesadüfen ayaküstü tanıdığım birinden bir ilaç adı duydum. fakat kendi kendime gidip almaya cesaret edemezdim. bu nedenle sigarayı bırakma polikliniğinin yolunu tuttum ve doktorum tam da bana adını duyduğum ilacı önerdi. ve hemen başlamam gerektiğini, ertelemenin kendimi kandırmaktan başka birşey olmayacağını söyledi. birlikte bir sigara bırakma tarihi belirledik çünkü ilaca başladıktan sonraki 7.-14. günler arasında bir gün belirlemek gerekiyordu. ben de tabii ki 14. günü belirledim. ne kadar çok içersem o kadar stoklayacağımı düşünüyordum sanırım :) neyse uzatmayayım. ilaca ertesi gün başladım ve 14. günden daha önce sigarayı hiç zorlanmadan, gerilmeden, anlamadan bıraktım.

yıllarca sigara içen bir anne olarak oğluma da kötü model olmuştum ve onun sigara içiyor olmasına kendime üzüldüğümden daha çok üzülüyordum. ve uzun tartışmalarımız sonunda o da benim kullandığım ilacı kullanarak bir yıl önce sigarayı bıraktı. bu süreçte etrafımda sigarayı bırakmak isteyip te bırakamayan tüm tanıdıklarıma bu ilacı önerdim ve bir çoğu da sigarayı hiç zorlanmadan bıraktı.

cildim gençleşti, dişlerim bembeyaz, o kötü kokudan eser yok...artık nefes aldığımda ciğerlerime oksijen dolduğunu hissediyorum ve yitirdiğim koku ve tat alma duyularımı yeniden kazandım.sadece biraz fazla kiloların var onlardan da kısa sürede kurtulmayı planlamış bulunuyorum.:KK34:

merhaba bayanlar, ben sigarayı 4 yıl önce tedavi ile bırakmış biri olarak sizinle tecrübelerimi kısaca paylaşmak istiyorum.
bağımlılık bir kısır döngü malumunuz. ve ben günde bir buçuk paket sigara içen, onsuz bir hayatı düşünemeyen, günden güne de sağlığını yitiren birine dönüşmüştüm. birgün tesadüfen ayaküstü tanıdığım birinden bir ilaç adı duydum. fakat kendi kendime gidip almaya cesaret edemezdim. bu nedenle sigarayı bırakma polikliniğinin yolunu tuttum ve doktorum tam da bana adını duyduğum ilacı önerdi. ve hemen başlamam gerektiğini, ertelemenin kendimi kandırmaktan başka birşey olmayacağını söyledi. birlikte bir sigara bırakma tarihi belirledik çünkü ilaca başladıktan sonraki 7.-14. günler arasında bir gün belirlemek gerekiyordu. ben de tabii ki 14. günü belirledim. ne kadar çok içersem o kadar stoklayacağımı düşünüyordum sanırım :) neyse uzatmayayım. ilaca ertesi gün başladım ve 14. günden daha önce sigarayı hiç zorlanmadan, gerilmeden, anlamadan bıraktım.

yıllarca sigara içen bir anne olarak oğluma da kötü model olmuştum ve onun sigara içiyor olmasına kendime üzüldüğümden daha çok üzülüyordum. ve uzun tartışmalarımız sonunda o da benim kullandığım ilacı kullanarak bir yıl önce sigarayı bıraktı. bu süreçte etrafımda sigarayı bırakmak isteyip te bırakamayan tüm tanıdıklarıma bu ilacı önerdim ve bir çoğu da sigarayı hiç zorlanmadan bıraktı.

cildim gençleşti, dişlerim bembeyaz, o kötü kokudan eser yok...artık nefes aldığımda ciğerlerime oksijen dolduğunu hissediyorum ve yitirdiğim koku ve tat alma duyularımı yeniden kazandım.sadece biraz fazla kiloların var onlardan da kısa sürede kurtulmayı planlamış bulunuyorum.:KK34:

Erkek arkadaşım tamda sizin gibi, günde 1 paketten fazla içiyor. Dün bıraktı ama bugün dayanamamış bir tane içmiş. Devamı gelir diye korkuyorum :/ İlacın ismini yazabilir misiniz ? Belki bi yardımı olur bu ilacın. DAha önce ilaç denemiş ama işe yaramamıştı.

Erkek arkadaşım tamda sizin gibi, günde 1 paketten fazla içiyor. Dün bıraktı ama bugün dayanamamış bir tane içmiş. Devamı gelir diye korkuyorum :/ İlacın ismini yazabilir misiniz ? Belki bi yardımı olur bu ilacın. DAha önce ilaç denemiş ama işe yaramamıştı.

ilacın adı champix

ne zaman tam olarak unutacam bu zehiri bilmiyorum ama kendimle savaş halindeyim :44:
kabızlık ve şişkinlik gibi sorunları olan oldumu arkadaşlar?
:KK17:

10 sene dir günde yarım´ en fazla 1 paket kullanıyordum.3 yıllık evliyim eşim sigaraya aşırı karşı biri ailemden gizli içtim yıllarca ve eşimdende.hamileliğimde emzirme döneminde de kullandım.oğlum her hastalandığında kendimi sorumlu tutuyorum ve köpekler gibi pişmanım berbat bir hayata sahibim sığınacak bir liman aradım.oğlum büyüdü ben terasta tüttürüyordum o oyun odasındaydı kapıyı açtı bana baktı anne ne yapıyorsun dedi.bu arada oğlum yeni yeni cümle kuruyo.söylecek laf yoktu.yıllardır 1 sigara içmek için bin takla attım eşim anlamasın diye her sigaradan sonra dişleri fiırçala kokular sür.rahat öksüremiyordum bile.içmek için kullandığım bu iradeyi içmemek için kullansam çoktan bırakmıştım .bugün 7i gün ilk iki gün hiçte zor geçmedi bırakmayı çok istiyrdum salak salak gülüyordum .4 gün paket almaya çıktım sonra hava alıp geri geldim.sabır işi birazda sabahları sigara yerine doğal maden suyu içiyorum.yeşil çay içiyorum uyumadan önce.cebimde sakızım ve naneli şekerim hazır bekliyo.kilo almamak için her gün tartılyorum.evde 20 dakika egzersiz yapıyorum.düzenli yürüyorum.bu aralar tek şikayetim kabızlık ve karında şişlik oluştu:KK39::21::KK1:bu arada arkadaşlar bence isterse herkes ilaç almadan veya nikotin bandı kullanmadan kendi kendine bırakabilir.yeterki ilk adımı atın bırakmak için kanser olmayı beklemeye gerek yok.sigara direkt öldürseydi kullanmaya devam ederdim sürünerek ölmek istemiyorum ve elimin ayağımın kesilmesinide.cihaza bağlı yaşamak ölmekten beter.birbirimize destek olarak kurtulalım bu illetten.:18:

3 senedir günde bir paket içiyordum.aşırı derece de nefes darlığı başlamıştı mecburen bıraktım.

buraya ilk geldiğimde allahım bende birgün bitti artık diye yazabilecekmiyim diyordum. ilk yazılarım vardır ama hangi sayfada kaldı bilmiyorum.. iki arkadaş destek olduk birbirimize (kulakların çınlasın nehir)

nikotin sakızı, nikotin bantı aldım..bi bıraktım bi içtim..ama sonunda kendi irademle. allen carr kitabının desteğiyle bıraktım ve bir yıl oluyor nerdeyse..aklıma dahi gelmiyor..

Allahım o kadarmı güzel bir duygu olur..temiz havayı solumak..yıllarca içtim..hamileyken, emzirirken, hastayken, yorgunken, mutluyken, uyurken gece uyanıp içerdim..

hiçte bırakmayı istemiyordum..daha doğrusu nasıl bırakılır düşünemiyordum bile..sigarasız bir hayat yoktu ki..

bırakabiliyorsunuz..paranız bitmiyor cüzdanınızda.. sanki boğazınıza geniş boru takılmış gibi bolca hava giriyor ciğerlerinize..

bırakın hadi...

buraya ilk geldiğimde allahım bende birgün bitti artık diye yazabilecekmiyim diyordum. ilk yazılarım vardır ama hangi sayfada kaldı bilmiyorum.. iki arkadaş destek olduk birbirimize (kulakların çınlasın nehir)

nikotin sakızı, nikotin bantı aldım..bi bıraktım bi içtim..ama sonunda kendi irademle. allen carr kitabının desteğiyle bıraktım ve bir yıl oluyor nerdeyse..aklıma dahi gelmiyor..

Allahım o kadarmı güzel bir duygu olur..temiz havayı solumak..yıllarca içtim..hamileyken, emzirirken, hastayken, yorgunken, mutluyken, uyurken gece uyanıp içerdim..

hiçte bırakmayı istemiyordum..daha doğrusu nasıl bırakılır düşünemiyordum bile..sigarasız bir hayat yoktu ki..

bırakabiliyorsunuz..paranız bitmiyor cüzdanınızda.. sanki boğazınıza geniş boru takılmış gibi bolca hava giriyor ciğerlerinize..

bırakın hadi...

kulaklarım çınladı vallahi sigarasız hayat süper bence de ..

benim de aylar oldu gayet iyiyim...en son ne zaman içmiştim hatırlayamadım sayfalara bakmam lazım

destek çok önemli ben de sana teşekkür ederim pericim...kankam...

sağlam bir iradeden başkası sigarayı bırakmaya yardımcı olmaz.sadece geçici bir süre.tanıdıklarım nikotin sakızı çiğniyor daha da itici oluyor

bende sigara içiyorum 7 yıldır bırakmak istemiyorum galiba ama hiç içmemiş olmayı isterdim yada sabah uyandığımda sigaradan nefret ederek kalkmayı8 isterdim bu içten içe bırakmayı istediğimi mi gösterir bilmiyorum ama bu aralar bi ilaca başladım ve ağzımın tadı bozuk azalttım baya 2 günde bi paket içerdim şimdi 4 günde falan ancak bitiriyorum zevk almadığım halde içiyorum şimdi sizde istediğim banada destek olun bende temizleniyim lütfeeen eşim sigara içmmiyo ve iğrenç koktuğumu söylüyo haklı tabii:KK43::KK43::KK43:

Benim de annem içiyo ya 2günde 1paket.o kadar bantlar nikotin filtreleri vs denemesine rağmen bırakamadı birkaç gün sonra yine başladı.üstelik birisi ona bırak içme falan deyince de sinirleniyo inat edip daha çok içiyo.nefes alma sesini bile çok rahat duyabiliyorum, göğsünün hırıltısı vahim derecede :KK43: ya nasıl soğutabilirim onu nasıl vazgeçirebilirim? :KK31:

bırakın hadi...

Tebrik ederim, ben hatırlıyorum seni 1 yıl önceden. ben devam ettim ama hep ara ara bırakarak. Bir yıl sonra tam da bugün yine bırakıyorum mecburen.
Hiç hazır değilim ama hamileyim. Süprizzzzz.

Sigarayı bırakmayı hep istemişimdir, bir defa denedim 2 ay da pes ettim...Ama içtiğim sigaradan ciddi rahatsızlık duyuyordum nefesim daralıyor, göğüsümde hırıltılar, cildimin bozulma düşüncesi, sabah yorgun uyanmak, ayda sigaraya verdiğim 240 lira:KK47: vs vs...Daha dün akşam arkadaşlarımla sigara içmeyi sevdiğimi söylüyordum ama bu gün yeni bir hayat oldu benim için çok şükür sonunda boşandım hayatımdaki kötü şeyden artık kurtuldum..Sonra neden sigaradan da kurtulmayayım dedim ve son sigaramı içip bırakma kararı aldım....Allahın izniyle bugün itibariyle yeni ve tertemiz bir hayat beni bekliyor...:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

Sigarayı bırakmayı hep istemişimdir, bir defa denedim 2 ay da pes ettim...Ama içtiğim sigaradan ciddi rahatsızlık duyuyordum nefesim daralıyor, göğüsümde hırıltılar, cildimin bozulma düşüncesi, sabah yorgun uyanmak, ayda sigaraya verdiğim 240 lira:KK47: vs vs...Daha dün akşam arkadaşlarımla sigara içmeyi sevdiğimi söylüyordum ama bu gün yeni bir hayat oldu benim için çok şükür sonunda boşandım hayatımdaki kötü şeyden artık kurtuldum..Sonra neden sigaradan da kurtulmayayım dedim ve son sigaramı içip bırakma kararı aldım....Allahın izniyle bugün itibariyle yeni ve tertemiz bir hayat beni bekliyor...:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:
canım demek bitti kabusun
sevindim senin adına
inşallah bundan sonra çok daha mutlu olursun

sigarayı bırakma kararınıda tebrik ediyorum
aahhh bende bırakabilsem

X