merhaba bayanlar, ben sigarayı 4 yıl önce tedavi ile bırakmış biri olarak sizinle tecrübelerimi kısaca paylaşmak istiyorum.
bağımlılık bir kısır döngü malumunuz. ve ben günde bir buçuk paket sigara içen, onsuz bir hayatı düşünemeyen, günden güne de sağlığını yitiren birine dönüşmüştüm. birgün tesadüfen ayaküstü tanıdığım birinden bir ilaç adı duydum. fakat kendi kendime gidip almaya cesaret edemezdim. bu nedenle sigarayı bırakma polikliniğinin yolunu tuttum ve doktorum tam da bana adını duyduğum ilacı önerdi. ve hemen başlamam gerektiğini, ertelemenin kendimi kandırmaktan başka birşey olmayacağını söyledi. birlikte bir sigara bırakma tarihi belirledik çünkü ilaca başladıktan sonraki 7.-14. günler arasında bir gün belirlemek gerekiyordu. ben de tabii ki 14. günü belirledim. ne kadar çok içersem o kadar stoklayacağımı düşünüyordum sanırım :) neyse uzatmayayım. ilaca ertesi gün başladım ve 14. günden daha önce sigarayı hiç zorlanmadan, gerilmeden, anlamadan bıraktım.
yıllarca sigara içen bir anne olarak oğluma da kötü model olmuştum ve onun sigara içiyor olmasına kendime üzüldüğümden daha çok üzülüyordum. ve uzun tartışmalarımız sonunda o da benim kullandığım ilacı kullanarak bir yıl önce sigarayı bıraktı. bu süreçte etrafımda sigarayı bırakmak isteyip te bırakamayan tüm tanıdıklarıma bu ilacı önerdim ve bir çoğu da sigarayı hiç zorlanmadan bıraktı.
cildim gençleşti, dişlerim bembeyaz, o kötü kokudan eser yok...artık nefes aldığımda ciğerlerime oksijen dolduğunu hissediyorum ve yitirdiğim koku ve tat alma duyularımı yeniden kazandım.sadece biraz fazla kiloların var onlardan da kısa sürede kurtulmayı planlamış bulunuyorum.