sigarayı bırakmanın tek yolu beynimize komut vermekten geçiyor. Aşağı yukarı 20 yıl sigara içen biri olarak söylüyorum. Belki bir çok yöntem bize yardım edebilir ama komuta bizde beynimize bırakma komutunu vermeden olmaz, komutu gerçekten verebilmişsek gerisi sanıldığı kadar zor değil inanın... Mis gibi hava ne demek anlıyorsunuz yeniden. Bundan üç yıl önce babam hastalandı. O bir kalp hastası idi ama beslenmesine dikkat etmediği gibi sigaraya da yeniden başlamıştı. Üstelik de kendini sadece stresin hasta ettiğine sigara ve kötü beslenmenin zararsız olduğuna inandırmıştı. Babam üniversite mezunu bir mali müşavirdir, cahil biri de değildir. Her ne ise artık o kalp yetmezliği fazına geçmiş bir kalp hastasıdır ve üstelik böbrekleri zarar gördüğü için de diyaliz hastası olmuştur...
Burada önemli olan, bana sigarayı bıraktıran şudur...Hastane günlerimizde bir evlat olarak çok karışık duygularla acı çektim. Hem çok üzülzüyor, hem de öfkeden çıldırıyordum. Kendine yaptıkları, hastslığa davetiye çıkarması, çaresizlik beni mahvediyordu. İnsan hastalanabilir ama buna davetiye çıkarmış ve bir de bunu kabullenmiyorsa çok kızdırıcı ve üzücü oluyor inanın. Dedim ki eğer birgün ben sigara yüzünden hastalanırsam çocuklarıma bu korkunç acıtıcı duyguları yaşatacağım, buna hakkım yok ben bu sigarayı bırakırım...Evet bıraktım, bir süre gariplikler oldu vücudumda ama şimdi iyiyim, mutluyum ve sanki hiç içmedim gibiyim...Darısı başınıza...